DevilsDevils 2 4 4
HC TyrmäysHC Tyrmäys 2 3 2
DevilsDevils 43% 52% 48%
HC TyrmäysHC Tyrmäys 56% 47% 51%

Keskiviikkoillan liigaottelut avasivat kohtaamisellaan Devils ja HC Tyrmäys. Molemmille ottelu oli kauden avaus ja ennakkoasetelmia haettaan jo harkkakentiltä, kun joukkueet kohtasivat juuri ennen liigaottelua. Tämän harkkamatsin vei nimiinsä Tyrmäys numeroin 6-2. Harkkamatseista on huono lähteä vetämään spekulaatioita tähän otteluun, mutta Tyrmäys lähtee otteluun kuitenkin lievänä ennakkosuosikkina.

Ottelussa suurennuslasin alla pelasivat HC Tyrmäyksen pönttö sekä Devilsin Spears. Neljän Kiekkoliiga goldin pöntölle ottelu oli debyytti Superliigassa ja Spears puolestaan luotsasi uudistetun Devilsin jälleen pääsarjatasolle.

1. ERÄ

Devils aloitti ottelun hyvällä paineistamisella ja sai vyörytettyä peliä kohti vieraspäätyä ensimmäisen reilun minuutin ajan. Entvell sai kunnian laukoa ottelun ensimmäisen vedon b-pisteen tuntumasta, mutta tämä taisi olla vasta kohdistuslaukaus, sillä kiekko suuntasi suoraan ristikkäiskulmaan. Heti perään vastahyökkäyksestä nähtiin Entvelliltä kuitenkin hieno puolenvaihto Pisulle, joka oli kuin varkain nokittain maalivahdin kanssa, mutta jostain syystä unohti laukoa tilanteessa ja kuljetti kiekon vain maalivahdin syliin. Tyrmäyksen hyökkäyspelaaminen oli täysin telineissä erän ensimmäisen puolikkaan ajan, eikä Tyrmäys saanut luotua yhtäkään kontrolloitua hyökkäystä. Devilsin puolustuspari Muzzin-Spears klaarasi hienosti tilanteet jo omalla siniviivalla. Erän vanhetessa Tyrmäyskin sai hieman omaa hyökkäyspelaamistaan kasaan ja pääsi murtautumaan useamman kerran Devilsin alueelle. Tilanteet olivat kuitenkin hyvin hätäisiä, eikä Tyrmäys päässyt pyörittämään hyökkäyksiään koko nelikon voimin. Ottelun painopiste siirtyi kuitenkin erän lopussa totaalisesti kotijoukkueen päätyyn, sillä lukuisat pelinavausvirheet tyrehdyttivät Devilsin hyökkäykset, eikä Tyrmäyksen maalivahtia päästy kiusaamaan enää erään loppuvaiheessa. Aivan erän viimeisillä sekunteilla Hjerpe unohtui yksin takatolpan juureen, jonne kiekko myös pelattiinkin, mutta ratkaisuna oli tällä kertaa laukaus räpylään.

Pönttö sai olla melko rauhassa erän alun Devilsin rypistyksen jälkeen ja tehtävät jäivät lähinnä kiekon kierrätykseen keskialueella. Hyvä erä kokonaisuudessaan, vaikka pari merkkausvirhettä tulikin. Spears jäi Devilsin nopeissa hyökkäyksissä hieman ulkopuoliseksi, mutta hoiti alaspäin puolustusvelvoitteitaan mallikkaasti. Miehelle kirjattiin erään yksi kaukolaukaus logoon.

2. ERÄ

Heti toisen erän alkuun Tyrmäykselle oli avautumassa kaksi loistavaa maalintekopaikkaa, mutta ensin Spears tuli röyhkellä esiintulolla peittämään laukausta ja heti perään lähes identtisessä tilanteessa Muzzin pelasti kotijoukkueen maalivahdin, joka oli jo täysin avuttomana maskin takana. Tyrmäyksen alkurynnistyksen jälkeen Devils pääsi kääntämään vastaan ja Entvell oli jo hassuttamassa 1v1-tilanteessa pönttöä ulos hallilta, mutta kuilun partaalta pönttö sai vielä peitettyä Entvellin laukaisuyrityksen ja pelasti näin vierasjoukkueen lähes varmalta takaiskulta. Erän puoleen väliin mennessä tempo ottelussa kiihtyi hieman ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Hjerpe haki aktiivisesti keskityksillä seqeä maalin kulmilta, mutta tarkkuus puuttui syötöistä. Toisessa päässe Pisu puolestaan pääsi nousemaan röyhkeästi maalin kulmalle ja vetämään vapaasti lämärin kohti takakulmaa, mutta vierasjoukkueen gosse veti jälleen pidemmän korren. Sitten ajassa 9:51 syttyi punalamppu ensimmäisen kerran, kun Anakin tykitti b-pisteeltä ikävän laukauksen maalivahdin takapatjaan, josta Hjerpe siirsi irtokiekon vapaana ollelle seqelle, eikä tämä erehtynyt tyhjänä ammottavasta maalista. Ja heti perään ajassa 10:34 Hjerpe sai hyvän riiston Devilsin hyökkäyksen käynnistyksestä ja vapautti seqen läpiajoon, joka viimeisteli rannarilla ottelun toisen maalinsa ja vankisti Tyrmäyksen johtoa numeroihin 2-0. Tyrmäyksen ketsuppipullo aukesi toisen erän lopussa kertaheitolla ja jälleen ajassa 11:23 kotijoukkue sai kaivaa mustaa omasta maalistaan, tällä kertaa Anakin leikkasi röyhkeästi keskelle ja laukoi kiekon vastustamattomasti takakulmaan. Erätauolle Tyrmäyksen johtaessa 3-0.

Toisessa erässä pönttö esitti hyvää peruspelaamista. Urotekoihin ei tarvinnut ryhtyä, sillä Devils ei päässyt pyörittämään hyökkäyksiään ja ne muutamat tilanteet pönttö pystyi hoitamaan edukseen. Yksi paha merkkausvirhe erään, kun Pisu pääsi tulemaan kunniakujaa maalin kulmalle. Spears oli puolestaan hyökkäyssuuntaan melko näkymätön, eikä pystynyt tukemaan joukkuettaan hyökkäyksiinlähdöissä. Alakerrassa töitä riitti enemmän ja muutama iso mustelma jäi varmasti erästä muistoksi.

0-1 seqe (Hjerpe, Anakin)

0-2 seqe (Hjerpe)

0-3 Anakin (Hjerpe)

3. ERÄ

Kolmanteen erään voitiin odottaa Devilsin vimmattua kiriä ja sellainen myös saatiin. Ajassa 12:34 Pisu nappasi hyvän riiston hyökkäyssiniviivalla ja siirsi kiekon Spearsille keskustaan, joka parin terävän potkun jälkeen laukoi kiekon varmasti takakulmaan kaventaen Tyrmäyksen johdon näin lukemiin 3-1. Tarkalleen minuutti tästä ja toisessa päässä oltiin lyömässä jo nauloja arkuun, kun seqe oli kasvotusten maalivahdin kanssa, mutta Spears sai pitkällä syöksyllään vielä pelastettua Devilsin. Tästä ei kuitenkaan tarvinnut mennä kuin puolen minuutin päähän ja ajassa 14:06 Anakin vapautti Hjerpen puolittaiseen läpiajoon, josta Hjerpe viimeisteli tyylikkäästi Tyrmäyksen jälleen kolmen maalin johtoon. Päätöserän puoleenväliin tultaessa Devilsin kovin tarmo oli jo syöty, eikä erän alun kaltaista vimmaa nähty, vaan Tyrmäyksen annettiin pyörittää melko rauhassa omaa hyökkäyspeliään. Devilskin sai tuotua kiekkoa hyökkäysalueelle ja Pisun kaukolaukaus oli tuomassa lohtua kotijoukkueelle, sillä irtokiekko oli jo kimmota Hjerpen polkkareista omaan maaliin, mutta kaveri sai pelastettua tilanteen maaliviivalta. Erän viimeisellä kahdella minuutilla molemmille joukkueilla aukesi vielä muutamat laadukkaat maalintekopaikat ja ajassa 17:30 seqe pääsi viimeistelemään hatullisen täyteen ja ottelun päätösnumeroiksi jäi Tyrmäyksen 5-1 voitto.

Pöntölle voi antaa huoletta puhtaat paperit Superliigan debyyttiottelustaan. Näkyviä virheitä ei tullut, mutta ei kaveri lähtenyt myöskään pakottamaan omaa peliään, vaan siivosi tilanteet alakerrassa edukseen, jonka jälkeen pelasi helpoilla eteenpäin. Spears oli puolustuspäähän oikeinajoitetuilla blokeillaan näkyvä, mutta ei pystynyt auttamaan joukkuettaan ylöspäin avaavilla syötöillä tai tekemään peliä hyökkäysalueella kuin ajoittaisesti. Devilsin joukkuepeli ei näyttänyt muutenkaan hyvän alun jälkeen olevan aivan uomissaan, joten Spearsillekin tyydyttävät paperit tästä ottelusta.

1-3 Spears (Pisu)

1-4 Hjerpe (Anakin)

1-5 seqe (Hjerpe, Anakin)

Tuomari: humble
Lisätty: 02.09.2020 19:49