HC Big Knob TanjaHC Big Knob Tanja 0 2 3
DevilsDevils 3 4 6
HC Big Knob TanjaHC Big Knob Tanja 36% 43% 51%
DevilsDevils 63% 56% 48%

Ensimmäinen osaottelu näytti pitkälti, mssä tässä finaalisarjassa mennään. Genesis oli luvalla sanoen täysin vastaantulija koko ottelun ajan. Maalipaikat ja ylipäänsä hyökkäykset olivat vähissä, kun taas farssi pääsi vyöryttämään omaa peliään jatkuvasti Genesiksen maalille. Genesikselle tappio oli ensimmäinen kotikaukalossa playoffien aikana, eikä vieraskaukalossa puolestaan olla juhlittu. Nyt jos koskaan olisi siis heidän kannaltaan olennaista ottaa ryöstöretki farssin kotihallissa.

1. ERÄ

Toisen ottelun alkuun Genesis sai hieman paremman alun ja pääsi kontrolloimaan kiekkoa melkein kokonaan ensimmäisen minuutin. Laukaisupaikkoja ei kuitenkaan auennut Spearsin viivavetoa lukuunottamatta. Genesiksen pienen paineistuksen jälkeen farssi alkoi taas kääntämään peliä kohti vierasjoukkueen päätyä ja ensimmäiseen kahteen minuuttiin niin Ralphilla kuin wehilläkin oli ollut jo pari laadukasta maalintekopaikkaa, mutta kumpikaan heistä ei onnistunut laittamaan avausmaalia ottelun alkuun. Erän jälkimmäiselle puolikkaalle käännyttäessä farssi sai jälleen toimitettua kiekkoa Genesiksen puolustuksen keskustaan, mutta laukaukset jäivät monesti uupumaan. Genesis sai puolestaan tuotua kiekkoa hyökkäysalueelle ainoastaan päätykiekkojen turvin ja näitä kiekkoja farssin puolustus voitti kerta toisensa jälkeen. Erän viimeinen minuutti mentiin sekalaisissa merkeissä, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut avauksissaan ja katkoja tuli viimeisellä minuutilla enemmän kuin edellisessä ottelussa yhteensä.

2. ERÄ

Toisen erän alkuun paras maalintekopaikka aukesi Genesikselle, kun Hatti unohdettiin täysin vapaaksi maalin kulmalle ja kaveri pääsi sydämensä kyllyydestä tälläämään kiekkoa kohti takakulmaa. Farssin byyrari veti kuitenkin tässä kohtaa pidemmän tikun. Ajassa 7:29 farssin gosse joutui kuitenkin taipumaan, kun Spears pääsi pujottelemaan farssin puolustuksen läpi punaista mattoa pitkin ja siirsi vierasjoukkueen 1-0 johtoon komealla kudilla takakulmaan. Heti maalin jälkeisessä vaihdossa Genesis pääsi tuomaan kiekko farssin alueelle, mutta hyökkäys tyrehtyi aksun kaukovetoon. Hetki tämän jälkeen ajassa 9:43 Stenkka siirsi pelin jälleen tasanumeroihin 1-1 noustessaan röyhkeästi maalin kulmalle farssin pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Tästä ei tarvittu mennä minuuttiakaan, kun taas ajassa 10:29 venyivät maaliverkot kotijoukkueen päässä ja jälleen Spears siirsi Genesiksin 2-1 johtoon maskin takaa lähteneellä laukauksella. Otteluun tuli huomattavasti enemmän vauhtia toisen erän loppua kohden ja farsille aukesi vielä pari paikkaa lyödä ottelu taas tasoihin, mutta genesismaalivahti pystyi venymään kiekon tielle kerta toisensa jälkeen.

3. ERÄ

Heti kolmannen erän alkuun farssi aloitti rumputulituksen Genesiksen puolustajien polkkareihin. Maalille asti kiekkoa ei saatu erän alkuun ja aktiivinen hyökkääminen olikin kostautua, sillä Hatti pääsi karkaamaan läpiajoon, kun pelikello näytti 17:sta minuuttia. Farssin maalivahti venyi kuitenkin tärkeään torjuntaan. Ajassa 17:58 Hatin epäonnistunut läpiajo kävi entistä kalliimmaksi, sillä wehi siirsi ottelun tasanumeroihin 2-2 hienolla kaukovedolla. Maalin jälkeen farssi näytti menevän väistämättä ottelussa johtoon, mutta Genesiksen maalivahti puolustuksen avulla pystyi pitämään joukkuetta pystyssä. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain hieman reilu minuutti, kun Spearsille pelattiin maalin edestä aivan avonainen vetopaikka. Spearsilla oli kaikki eväät nousta ottelun sankariksi tässä kohtaa, mutta epäonnistui laukauksessaan ja farssin maalivahti poimi marjat. Ajassa 17:25 heitettiin kylmää vettä Genesiksen niskaan, Stenkka lähti kokeilemaan viivan tuntumasta löysää heittoa maalille ja yllättäen Genesiksen maalivahti päätti väistää laukauksen siirtäen näin farssin 3-2 johtoon. Maali jäi ottelun ratkaisuksi ja näin farssi sai jo toisen kiinnityksenä mestaruudesta. Genesikselle jäi ottelun lopusta varmasti paljon hampaankoloon.

Tuomari: humble
Lisätty: 26.05.2020 19:12