DevilsDevils 9 4 2
HC Big Knob TanjaHC Big Knob Tanja 1 1 2
DevilsDevils 52% 39% 47%
HC Big Knob TanjaHC Big Knob Tanja 47% 60% 52%

Superliigan 1. divarin finaalisarjan ensimmäisessä kohtaamisessa asetelmat olivat mehukkaat. Genesis oli ennen kauden alkua monien papereissa yhtenä finaalisuosikkina, kun taas farssi raivasi tiensä finaaliin hieman varkain. Hyvät otteet runkosarjassa ja etenkin finaalin tultaessa puhdas playoff-taival nostivat kuitenkin farssin ainakin omissa papereissani ennakkosuosikiksi voittamaan dirren mestaruuden. Ensimmäinen ottelu on tässä finaalisarjassa varmasti isossa merkityksessä.

1. ERÄ

Ottelun alku lähti molemmilta joukkueilta hermostuneesti liikkeelle. Aivan erän alkuun Genesis sai luotua ensimmäistä vaarallista hyökkäystä, mutta ennen kuin pelikollossa oli kahta minuuttia, wehi oli päässyt jo kolme kertaa laadukkaaseen maalintekopaikkaan. Genesis selvisi kuitenkin näistä hyökkäyksistä ja ajassa 1:41 pitsu siirsi Genesiksen komealla b-pisteen kaaren takaa lähteneellä laukauksella 1-0 johtoon. Erän puoleen väliin mennessä Genesis ei ollut päässyt hyökkäämään maaliin johtaneen tilanteen jälkeen kertaakaan hallitusti. Farssi puolestaan rummutti nopeilla vastahyökkäyksillä kiekkoa jatkuvasti Genesiksen maalivahdin syliin. Farssin hyökkääjien laukausten laatu piti pelin Genesiksen hallussa. Viimeiselle minuutille tultaessa farssi sai luotua hyvää painetta Genesiksen alueelle ja Ralphille aukesikin yllättäen hyvä paikka tasoittaa ottelu liukumalla kohti etukulmaa, mutta veto osui etutolppaan ja jäi siitä kotijoukkueen veskarin suojuksiin. Aivan erän lopussa farssin pitkän kiekon jälkeen Genesis sai luotua erän toisen vetopaikkansa, mutta Spearsin veto jäi lussuksi ja suuntautui suoraan farssin maalivahdin logoon.

2. ERÄ

Toinen erä alkoi samoista askelmerkeistä kuin mihin ensimmäinen päättyi, farssi pääsi pyörittämään peliä kotijoukkueen puolustusalueella mielin määrin, mutta laukausten laatu ei vieläkään ollut mintissä. Genesis ei saanut toisenkaan erän alkuun omaa hyökkäyspeliään toimivaan, vaan joutui tyytymään vastaanottamaan farssin hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen. Pelikellossa oli kahdeksan minuuttia, kun wehi oli jo lähellä siirtää Ralphin keskityksen maaliin, mutta kiekko jäi pyörimään lapaan ja aksu pääsi pelastamaan tilanteen. Genesiksen puolustus on pysynyt ottelun puoleen väliin asti melko tiiviinä, eikä farssille ole avautunut vetopaikkoja suoraan syötöstä. Pienillä siirroilla farssi saa kuitenkin luotua jatkuvasti laukauksia puolustajien jaloista, joten näillä otteilla ensimmäinen maali odottaa vain aikaansa. Ja ajassa 9:34 Stenkalle pelataan vapaa vetopaikka b-pisteeltä, jonka kaveri kolauttaa tolppaan, mutta wehi on tällä kertaa oikeaan aikaan paikalla ja siirtää ottelun tasanumeroihin 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen Genesis sai uutta vaihdetta peliinsä ja pääsi paremmin hyökkäysalueelle pyörittämään peliä. Laukaisupaikkoja ei kuitenkaan auennut farssin puolustuksen keskeltä. Kun ottelua oli pelattu 11 minuuttia syötettiin Stenkka Genesiksen puolustuksen läpi kasvokkain maalivahdin kanssa, mutta veivausyritykset päätyivät maalivahdin syliin. Heti tämän perään Genesis pääsi hyökkäämään vastaan ja ajassa 11:24 miig epäonnekseen työnsi kiekon omaaliin maaliin Hatin yrittäessä pelata sitä maalin eteen ja Genesis siirtyi näin koppimaalilla 2-1 johtoon.

3. ERÄ

Kolmannessa erässä Genesis vetäytyi alkuun taas enemmän kuoreensa ja päästi farssia hyökkäämään. Ajassa 13:17 farssin hyökkääminen tuotti hieman onnekkaastikin tulosta ja Ralphin ruuhkaan lyömä kiekko päätyi lopulta Stenkalle, jolla oli helppo työ maalin edestä tasoittaa peli numeroihin 2-2. Kolmannen erän alun trendinä oli pitkälti toimittaa kiekkoa luukulle. Molemmat joukkueet vuoron perään yrittivät keskityksillä tavoittaa omia pelaajiaan, mutta tulosta näistä roiskaisuista ei syntynyt. Kolmannessa erässä myös farssi alkoi pelaamaan hieman varovaisemmin ja päästi Genesistä vapaamminen tuomaan kiekkoa keskialueelle. Genesis saikin luotua muutaman puolittaisen tekopaikan, mutta maaliin asti nämä eivät johtaneet. Ajassa 15:47 Ralph vapautti kuin varkain wehin puolittaiseen läpiajoon lyhyellä siirrolla, eikä runkosarjan pistepörssin voittanut kaveri erehtynyt tästä, vaan siirsi farssin ensimmäistä kertaa johtoon numeroin 2-3! Kauaa ei tarvinnut farssin jännittää johtonsa säilymistä, sillä ajassa 16:44 farssi löi viimeisen naulan arkkuun, kun Ralph siirsi farssin jo 2-4 johtoon Stenkan keskityksestä. Ottelun lopussa Genesis haki vielä kavennusta ilman maalivahtia ja wehi viimeisteli hattutemppunsa ajassa 17:40. Tämä maali jäi ottelun viimeiseksi ja farssi otti näin ensimmäisen kiinnityksensä dirren mestaruudesta.

Tuomari: humble
Lisätty: 26.05.2020 18:41