KuolemaKuolema 3 4 6
Phoenix RisingPhoenix Rising 1 2 4
KuolemaKuolema 48% 50% 45%
Phoenix RisingPhoenix Rising 51% 49% 54%
Ja näin on valmiina Superliigan kauden 3/18 finaalit alkamaan. Mun on turha kirjottaa tähä mitää ennakkoasetelmii enää, ne löytyy jo varsinaisesta finaaliennakosta.

Ottelun alkuun Phoenix Rising ei lähtenyt peruuttelemaan Kuolemaa vastaan, vaan painoi ensimmäisenä pelin painopisteen kotijoukkueen päätyyn ja piti sen jälkeen keskialueen äärimmäisen tiiviinä. Kuolemalla kesti reilusti yli puoliminuuttia päästä ensimmäisen kerran Phoenixin tiiviin keskialueen träpin ohi. Pelikello oli juuri kääntymässä toiselle minuutille, kun Janeckylle aukesi finaalin ensimmäinen todellinen maalipaikka, kun kaveri pääsi seuraamaan oman riparinsa, mutta Kuoleman puolustus kerkesi juuri paikalle. Ajassa 2:49 finaalisarjan ensimmäinen maali merkittiin Kaakkurin nimiin! Mies sai kuin varkain kiekon Kuoleman alueella ja laukoi sen varmasti maaliin. Ottelun ensimmäiset neljä minuuttia Kuolema vaikutti olevan aivan kahleissa ja ajassa 4:08 Urgik purjehti Kuoleman puolustuksen keskeltä ja siirsi keskipitkällä laukauksella Phoenixin jo 2-0 johtoon! Maalin jälkeen Kuolema sai pienen piristysruiskeen peliinsä ja ottelun painopiste siirtyikin enemmän vierasjoukkueen päätyyn. Phoenix ei päässyt viimeisen kahden minuutin aikana oikeastaan enää kertaakaan kontrolloidusti keskialueen yli, mutta pystyi kuitenkin erinomaisesti puolustamaan Kuoleman pois maalintekosektorilta.

0-1 Kaakkuri
0-2 Urgik (Kaakkuri, Janecky2)

Ottelun toinen erä lähtikin vähän liian vauhdikkaasti liikkeelle, enkä ollut heti mesissä, kun Kaakkuri siirsi Phoenixin jo kolmen maalin johtoon. Toisen erän ensimmäiset kaksi minuuttia eivät tuoneet Kuoleman hyökkäyspeliin yhtään sen enempää juonikkuutta ja ainut idea vaikutti olevan hieman jopa epätoivoiset lätyt takikselle. Phoenix puolestaan sai rummutettua myös toisessa erässä Kuoleman puolustusta auki ja pääsi lähes järjestäen maalintekopaikoille. Ajassa 4:35 Kuolema pääsi oikeastaan ensimmäistä kertaa pelaamaan nopeasti ylös ja perikselle aukesi puolittainen läpiajo, josta kundi ei erehtynyt ja kavensi näin eron kahteen maaliin. Tilannetta edelsi Phoenixin lähes oneen edennyt tilanne. Ajassa 5:47 perälä sai Phoenixin puolustukselta vastavuoroisesti lahjan ja teki jo toisen maalinsa kiusoittelevasti byyrarin suojusten kautta.

0-3 Kaakkuri (Janecky2, teppo223)
1-3 perälä (Falco, Django)
2-3 perälä

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin kuin lähdettiinkin jännittävästä tilanteesta ja Kuolema olikin ensimmäisen minuutin aikana jo lähellä tasoittaa pelin, kun Falco pääsi veivaamaan maalin eteen. Erän kaksi ensimmäistä minuuttia kuluivat hieman kyttäilevissä asemissa, eikä kumpikaan saanut peliään kunnolla flowhun. Kolmannella minuutilla Kaakkuri oli kuitenkin lähellä viimeistellä hattutempun jo ensimmäiseen finaaliin, mutta siirto maalin edestä lipui hieman ohi. Ajassa 3:01 tapahtui ja Kuolema tuli tasoihin 2v1-hyökkäyksen jälkeen, kun Falco haki oman ratkaisu b-pisteen kaarelta ja täräytti kiekon takakulmaan. Ja heti perään ajassa 3:45 Falco teki toisen maalinsa putkeen kuin varkain ja siirsi näin nyt vuorostaan Kuoleman lähelle ensimmäistä kiinnitystä. Pelinkuva muuttui kolmannessa erässä täysin, kun ajassa 4:51 Falco teki kolmannen maalinsa ja siirsi kuoleman jo kahden maalin johtoon. Kuoleman maalien välissä Phoenixille avautui vähintäänkin yhtä monta maalintekopaikkaa, mutta tolppaa lähemmäksi ei ollut tällä kertaa asiaa ja näin ensimmäinen kiinnitys pokaaliin tuli Kuolemalle.

3-3 Falco (perälä, Nico)