Royal Family 2 2 0
Lyhdynkeittäjät 5 4 0
Royal Family 45% 57% 58%
Lyhdynkeittäjät 54% 42% 41%
Royal Familyn ja Lyhdynkeittäjien ottelusta on odotettavissa mielenkiintoista ja mahdollisesti maalirikasta peliä. Omat fyrkkani tähän painaisin fämilin puolesta, mutta tällä scouttauksella en kuitenkaan heitä laskisi vielä räikeiksi ennakkosuosikeiksi.

Ensimmäinen erä oli jokseenkin tasaista, molemmat joukkueet saivat ensimmäiseen pariin minuuttiin maalintekopaikkoja ja Kapaselle aukesikin Lyhdynkeittäjien paras tekopaikka noin kahden minutin kohdalla, mutta ratkaisu veskarin edestä jäi kainaloon. Fämili käytti SKTBS:n toimesta paikkansa paremmin hyödyksi ja karkasi oikeutetusti jo ensimmäisessä erässä. Lyhdynkeittäjät eivät saaneet juuri organisoitua peliä aikaan ja fämili rokottikin vastaiskuista. Eka byyri painettiin jo ajassa 0:19, joka meni täysin ohi. Maalintekijäjänä kuitenkin SKTBS ja syöttö Erikille Toinen maali syntyi ajassa 2:02, kun Erik katkaisi syötön keskialueella ja laittoi SKTBS:n läpiajoon, joka ei ranteella erehtynyt tästä. Sama kaksikko jatkoi tehokkaana, sillä vain alle minuutti edellisestä osumasta, SKTBS viimeisteli jo kolmeen minuuttiin hattutempun ja löi fämilin jo kolmen maalin johtoon, syötön antoi taas Erik. Ottelu oli kääntynyt juuri viidennelle minuutille, kun SKTBS:llä oli mahdollisuus paketoida ottelu jo ensimmäiseen erään, sillä kundi pääsi kiekonriistosta puolittaiseen läpiajoon ja suuntasi yrityksensä b-pisteelle, mutta veskari pääsi kurottautumaan väliin.

1-0 SKTBS (Erik)
2-0 SKTBS (Erik)
3-0 SKTBS (Erik)

Toinen erä alkoi jälleen vauhdikkaasti, kun vain puolen minuutin pelin jälkeen viisi veivasi itsensä keskialueelta hyökkäyspäähän ja pääsi laukomaan plekseihin, mutta sai melkein työnnettyä irtokiekon jähmettyneen veskarin taakse. Toisessa päässä tapahtui taas tasan minuutin kohdalla, kun LYN näytti olevan riparin jälkeen jo avopaikassa, mutta jostain veskarin räpylä ilmestyi vielä vedon eteen. Tästä fämili lähti kuitenkin rakentamaan omaa hyökkäystään ja ajassa 1:23 SKTBS viimeisteli jo ottelun neljännen maalinsa, kun viiden syöttö tavoitti kundin takatolpalta. Ei mennyt kuitenkaan kuin noin 25 sekuntia ja ajassa 1:49 Lyhdynkeittäjien kavennus oli valmis. Meks karkasi Kapasen syötöstä läpiajoon ja viimeisteli varmasti. Maalien jälkeen mentiin taas vähän päästä päähän Havaiji-tyyliin, mutta viimeistään ratkaisevan tuntuinen maali syntyi ajasse 3:52, kun Erik riisti kiekon hyökkäysalueella ja ajoi suoraan maalille, josta pääsi nostamaan kiekon takakulmaan. Ajassa 4:56, Erik viimeisteli läpiajosta putkeen jo toisen maalinsa laukomalla tarkasti takakulmaan. Tätä ennen Kapasella oli mahdollisuus herättää uskoa Lyhdynkantajiin, sillä pääsi onesta kuljettamaan kiekkoa reppuun, mutta ratkaisu kolahti kuitenkin sivurautaan. Toisessa erässä lähestyttiin jo ottelun keskeytymistä, sillä ajassa 5:51 Erik pelaa maalin kulmalta loistavan syötön viidelle, joka pääsi tälläämään vielä maskin takaa kiekon varmasti reppuun. Toinen erä oli selkeästi fämilin hallintaa, eikä Lyhdynkeittäjät päässeet juurikaan rakentamaan peliään. Hyökkäykset pysähtyivät pääsääntöisesti viimeistään hyökkäyssinarille, jos syötönkatkoa ei ollut tullut ennen tätä.

4-0 SKTBS (viis, Erik)
4-1 meks (Kapanen)
5-1 Erik
6-1 Erik (SKTBS, viis)
7-1 viis (Erik, Eye)

Kolmas erä alkoi siitä mihin edellinen jäi. Ajassa 0:37 viis otti syötönkatkon, jatkoi SKTBS:lle, joka siirsi Erikille täydelliseen vetopaikkaan ja näin oli Erikinkin hattutemppu valmis. Ottelu ratkesi tosiaan ennen aikojaan, sillä fämili pääsi 3v1-hyökkäykseen ennen kuin toinen erä oli ehtinyt vanheta edes kahta minuuttia. Viis pelattiin vetopaikkaan, mutta tämä veto kuitenkin blokattiin ja irtokiekoon pääsi Erik, joka ei enää missannut, vaan ratkaisi ottelun fämilille. Näin jopa näytöstyyliin nähtiin ilmeisesti kauden ensimmäinen keskeytetty peli, jossa fämili osoitti oman vaarallisuutensa ja varsinkin joukkueen hyökkäyspari on syytä merkata tarkasti jokaisen joukkueen vihkoon.

8-1 Erik (SKTBS, viis)
9-1 Erik (viis, SKTBS)
Tuomari: humble
Lisätty: 16.08.2018 00:03