LöylynheittäjätLöylynheittäjät 5 4 2
HC NuhaHC Nuha 5 2 11
LöylynheittäjätLöylynheittäjät 41% 41% 42%
HC NuhaHC Nuha 58% 58% 57%
Sunnuntai iltana finaalit on saatu avattua ja toinen ottelu on valmiina alkamaan. Ensimmäinen ottelu päättyi odotetusti tasaisissa merkeissä, tällä kertaa HC Nuhan voittaessa 3-2. Allekirjoittanut ei ollut paikalla pelissä, joten suurempia johtopäätöksiä on vaikea vetää.

Aloituskokoonpanot:
Löylynheittäjät: Kovacic - RikuHahl - Select - PAGUEL
HC Nuha: S.Kuqi - Siim - Jarso - Rye

Taistelupari: PAGUEL - Rye
Otetaan pelin ajaksi seurantaan molempien joukkueiden parhaat pistemiehet. Molempien pitää onnistua loistavasti, jotta oma joukkue pystyy ottelun voittamaan. Taisteluparin lyhyt seuranta aina erätauoilla!

1. ERÄ

00:01 Ensimmäinen aloitus menee Löylynheittäjille
00:22 HC Nuhan hyökkäys katkeaa paitsioon
00:29 HC Nuhalla 2vs1-hyökkäys, mutta Kovacic riistää kiekon helposti
00:57 Ottelun ensimmäinen maali syntyy nopeasti. Jarso saa kiekon kulmassa ja syöttää Ryelle toiselle puolelle, joka kuljettaa kiekon etukulmaan. 0-1 by Rye(1+0) Jarso(0+1) S.Kuqi(0+1)
02:53 RikuHahl tuo kiekon hyökkäysalueelle ja syöttää PAGUELille loistavaan vetopaikkaan, mutta PAGUEL kuljettaa kiekon maalivahdille
03:15 Edellistä kirjoittaessa pelissä nähdään toinen maali, tällä kertaa kotijoukkueen toimesta. 1-1 by RikuHahl(1+0) PAGUEL(0+1) Kovacic(0+1)
04:00 RikuHahl laukoo kiekon suhteellisen kaukaa kohti maalia ja maalivahti antaa riparit. Ensimmäisenä paikalla on PAGUEL, joka tökkää kiekon maaliin, mutta maali merkataan RikuHahlille. 2-1 by RikuHahl(2+0) PAGUEL(0+2)
05:31 Jarso laittaa vetopassin Siim:lle takatolpalle, mutta Siim ei saa kiekkoa tyhjään maaliin
05:59 Ensimmäisessä erässä ei nähdä enempää tilanteita ja tauolle mennään Löylynheittäjien 2-1 johdosta.

Ensimmäinen erä tarjosi katsojille roppakaupalla viihdettä. Tilanteita syntyi yllättävän paljon molempiin päätyihin ja myös maalien makuun päästiin heti ensimmäisestä erästä alkaen. Molemmat joukkueet hyökkäsivät todella aggressiivisesti ja välillä oma kenttäpääty meinasi unohtua. Toiseen erään molemmilla olisi syytä hieman tarkentaa puolustuspeliä, jotta omissa ei kolisisi kovin monta kertaa.

Taisteluparin seuranta: Rye sai hieman paremman startin ottelulle, kuin PAGUEL, mutta myös PAGUEL pääsi peliin mukaan erän toisella puoliskolla. Molemmat onnistuivat ensimmäisessä erässä hyvin, mutta PAGUEL ehkä hivenen paremmin tekemällä tehot 1+1, mutta maali merkittiin RikuHahlille.

Löylynheittäjät saves 5, poss 41%
HC Nuha saves 5, poss 58%

2. ERÄ

00:01 Ensimmäinen aloitus menee HC Nuhalle
00:17 HC Nuha aloittaa jälleen erän todella pirteästi ja tasoitusmaali nähdään jo 17:sta sekunnin jälkeen. Jarso laukoo kiekon maalille ja Siim on ensimmäisenä irtokiekossa. Syöttöpisteitä ei kuitenkaan merkitä. 2-2 by Siim(1+0)
02:12 RikuHahl tuo kiekon Nuhan maalille, josta PAGUEL ottaa kiekon mukaansa ja laukoo wristillä, mutta S.Kuqi hoitaa kiekon pois maaliviivalta
02:35 Löylynheittäjät jatkavat maalintekoa, kun RikuHahl täydentää hattutempun jo toisessa erässä! 3-2 by RikuHahl(3+0) PAGUEL(0+3)
04:00 PAGUEL piti yksin kiekkoa hyökkäysalueella noin puoli minuuttia, jonka jälkeen syötti kiekon Selectille, joka tavoitteli vetopassilla RikuHahlia takatolpalta. Maalivahti onnistuu kuitenkin katkaisemaan syötön
05:52 Jarso hiettää lätyn maalille, mutta Rye ei aivan saa kiekkoa haltuun.
05:59 Sen enempää ei toisessa erässä nähdä tilanteita ja tauolle mennään Löylynheittäjien 3-2 johtoasemasta.

Toisessa erässä joukkueet jatkoivat siitä, mihin he ensimmäisessä erässä jäivät. Molemmat pelasivat hyökkäysvoittoisesti, mutta tällä kertaa myös puolustus oli hivenen tarkempaa. Nuha oli jälleen hallintatilastoissa hieman niskanpäällä, mutta kentällä se ei näkynyt kovinkaan konkreettisesti, vaan erä eteni tasaisissa merkeissä.

Taisteluparin seuranta: PAGUEL pääsi toisessa erässä jälleen pisteille, kun taas Rye ei. Kaksikko kuitenkin pelasi tasaisen erän ja molemmat onnistuivat järjestämään muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta vielä ei kiekko kovin useasti löytänyt verkon perukoille. Myös toinen erä menee hienokseltaan PAGUELille, syöttöpisteen ansioista.

Löylynheittäjät saves 4, poss 41%
HC Nuha saves 2, poss 58%

3. ERÄ

00:19 Jarso pääsee laukomaan vapaasti hieman kauempaa, mutta maalivahti ennättää kiekon eteen
00:45 PAGUEL pyrkii ajamaan röyhkeästi maalille, mutta tilaa ei löydy riittävästi
01:04 HC Nuha kierrättää kiekkoa komeasti hyökkäysalueen ympäri ja tilanne päättyy S.Kuqin todella komeaan kaukolaukaukseen, joka menee maaliin saakka. 3-3 by S.Kuqi(1+1) Siim(1+1) Jarso(0+2)
01:54 PAGUEL on jälleen pahanteossa, kun hän ajaa toistamiseen todella röyhkeästi kohti maalia, mutta puolustus estää aikeet myös tällä kertaa
02:50 Select pääsee nokikkain maalivahdin kanssa, mutta yritys on hieman heikko, koska tilanne tuli todella nopeasti
03:08 Edellistä kirjoittaessa HC Nuha jatkaa maalintekoaan, kun Siim siirtää kiekon vastustajan maaliin. 3-4 by Siim(2+1) Rye(1+1)
03:57 Jarso ja Rye karkaavat 2vs1-hyökkäykseen ja Jarso laukoo b-pisteeltä ja seuraa omat riparit ja lyö kiekon tyhjän maaliin. 3-5 by Jarso(1+2) Rye(1+2) Siim(2+2)
04:10 Kovacic lagailee ja Hazard saapu kentälle tuuraamaan ja tekee samantien maalin! 4-5 by Hazard(1+0)
04:54 Nuhan pitkäkiekko, saako Löylyt tästä tilanteen? Samaan aikaan Löylynheittäjät ottavat maalivahdin pois
05:20 Tolppa HC Nuhan kenttäpäädyssä! Aijai, se oli lähellä
05:40 Select laukoo kaukaa ja PAGUEL on maalinedessä ripareilla, mutta maalivahti on hereillä
05:55 Aloitus Nuhan päädyssä, nyt on viimeinen tilaisuus
06:00 Summeri soi ja ottelu päättyy HC Nuha 4-5 voittoon.

HC Nuha onnistui tehokkaan viimeisen erän seurauksena ottamaan toisen kiinnityksen kohti mestaruutta. Löylynheittäjillä sattui otttelun huonoin erä viimeiseen erään ja HC Nuha onnistui ratkaisemaan pelin omista paikoistaan. Jatkossa Löylynheittäjät joutuvat pelaamaan jokaisen pelin selkä seinää vasten, joten helppoa ei tule olemaan.

Taisteluparin yhteenveto:
PAGUEL hallitsi kahta ensimmäistä erää kaksikon välillä, mutta Rye nosti profiliaan selkeästi viimeiseen erään ja siivitti omilla suorituksillaan HC Nuhan voittoon.