SC BernSC Bern 4 4 0
HC NuhaHC Nuha 4 3 0
SC BernSC Bern 51% 49% 50%
HC NuhaHC Nuha 48% 50% 50%
Välierät polkaistaan käyntiin 27.10 otteluparilla SC Bern - HC Nuha. Yleisö on hyvin löytänyt hallille, joten pelaajilla on varmasti mukava pelata katsojien hurratessa.

SC Bern on pienoinen ennakkosuosikki, kuten ennakon lukijat sen jo tietävät. HC Nuha lähtee varmasti hyökkäämään hanakasti ja pyrkii tekemään maaleja vaikeistakin paikoista. Ottelusta tulee varmasti tasainen, mutta runsasmaalinen.

Taistelupari: Vaesk - Jarso
Joukkueiden hyökkääjät, jotka ovat ehkä jääneet hieman toisen hyökkääjän varjoon. Katsotaan, kumpi nousee enemmän esille ja auttaa joukkuettaan voittoon.

1. Erä

Aloituskokoonpanot:
Kentu-Vaesk-Circle-rpc
Jarso-Rye-Siim-S.Kuqi

00:01 Ensimmäinen aloitus menee HC Nuhalle
00:35 HC Nuhalla on loistava paikka laittaa kiekko maaliin, kun Rye saa keskityksen kulmasta, mutta kiekko jää maaliviivalle
01:09 SC Bern saa ensimmäisen paikkansa, kun rpc lähettää heppoisen laukauksen maalille, mutta maalivahti torjuu
03:35 Hieman laimeamman etapin jälkeen SC Berniltä nähdään maalipaikka, kun Circle pääsee ampumaan b-pisteeltä. Veto kuitenkin suuntautuu suoraan maalivahdin syliin
04:10 Ensimmäinen pelikatko, kotijoukkueen paitsio
04:42 Peli keskeytyy, kun HC Nuhan Siim lagailee keskialueella
05:59 Ensimmäisen erän loppuun kotijoukkue saa hyvän mylläkän HC Nuhan kenttäpäätyyn, mutta aika loppui auttamattomasti kesken. Ensimmäinen erä päättyi tasan 0-0.

Ensimmäinen erä oli yllättävänkin varovaista ja tasaista. HC Nuha onnistui aloittamaan pelin ehkä hivenen pirteämmin, mutta erän kuluessa SC Bern sai paremmin ja paremmin juonesta kiinni. Ryen huippupaikkaa lukuunottamatta erässä ei päästy loppujen lopuksi kovinkaan kummoisille maalintekopaikoille ja se heijastuu taululla. Varovaisuus ja tarkkaavaisuus leimasi vahvasti molempien peliä, mutta se on ymmärrettävää välierien ensimmäisen erän aikana. Toivotaan, että peli etenee toisessa erässä viihtyväksi ja maalipaikkoja alkaa syntyä molempiin kenttäpäätyihin.

Taisteluparin seuranta: Molemmat pelasivat kelpo erän, eikä tilanteita nähty juurikaan kummassakaan päädyssä. Tasainen ja tarkka erä, joten kumpikaan ei erottunut selvästi toista enemmän. Tasainen pari ensimmäisen erän jälkeen.

SC Bern poss 51%, saves 4
HC Nuha poss 48%, saves 4

2. Erä

00:01 Ensimmäinen aloitus HC Nuhalle
00:34 SC Bern saa hetkellisen pyörityksen Nuhan kenttäpäätyyn ja maalintekopaikkakin syntyy. Heidän epäonnekseen Circle laukoo ripareista tolppaan.
01:31 Circle heittää keskialueelta kiekon päätyyn ja se avaa Kentulle läpiajon, josta hän ei erehdy! Välierien maalit on nyt avattu, 1-0 by Kentu(1+0) Circle(0+1) Vaesk(0+1)
02:23 Jarso kuljettaa kiekko siniviivalla ja syöttää kiekon Ryelle, joka pääsee laukomaan parhaasta sektorista. Veto kuitenkin suuntautuu hiuksenhienosti maalin ohitse
03:53 SC Bern kiekottelee Nuhan puolustuksen solmuun ja heille aukeaa loistava vetopaikka. Veto jää liukumaan maalivahdin selustaan, mutta S.Kuqi selvittää tilanteen maaliviivan tuntumasta
04:57 Siim syöttää Ryelle b-pisteelle, joka laukoo nopeasti kohti takakulmaa. Maalivahti kuitenkin onnistuu venymään patjallaan ja kiekko liukuu kulmaan
05:18 Edellistä kirjoittaessa pelissä syntyy kaksi salamamaalia, jotka jäävät allekirjoittaneelta näkemättä!
Ensin S.Kuqi tasoittaa ottelun ja heti perään Circle siirtää Bernin takaisin johtoon.
1-1 by S.Kuqi(1+0) Siim(0+1) Jarso(0+1)
2-1 by Circle(1+1) Vaesk(0+2) rpc(0+1)
05:59 Ja näin toinenkin erä on taputeltu.

Toinen erä tarjosi sen, mitä ensimmäisellä erätauolla hieman toivottiin. Pelistä tuli viihdyttävämpää ja maalipaikkoja syntyi huomattavasti useammin. Bern oli hieman halukkaamalla maalintekotuulella, kuin Nuha ja he lähtevätkin viimeiseen erään tiukasti 2-1 johtoasemasta. Pelin kuva oli hyvin selkeä; Molemmat joukkueet pyrkivät tukkimaan keskialueen neljän miehen ryhmityksellä, joka vastustajan on vaikea purkaa. Molemmille sattui kuitenkin muutama lipsahdus ja toista erää väritti kolme maalia. HC Nuha siis lähtee viimeiseen erään tappioasemasta, joten erän edetessä heiltä varmasti tulee useampia riskinottoja.

Taisteluparin seuranta: Vaesk nosti selkeästi profiiliaan toisen erän kuluessa ja oli jatkuvasti kiekon kanssa vaarallinen. Onnistui myös pelaamaan omaan päähän todella hyvin. Jarsokin pelasi hyvän erän, saalistaen yhden syöttöpisteen, mutta jäi hieman Vaeskin varjoon. Jälleen hyvä erä molemmilta.

SC Bern poss 49%, saves 4
HC Nuha poss 50%, saves 3

3. Erä

00:25 Rye vapautuu jälleen b-pisteelle, mutta maalivahti torjuu jälleen
01:51 HC Nuhalla on loistava paikka tasoittaa, mutta veto maalinkulmalta lipuu aivan tolpan vierestä
02:40 Rye onnistuu harhauttamaan rpc'n edestä ja laukoo jälleen, mutta maalivahti ei väisty
03:09 Kentu on läpiajossa, mutta veto suuntautuu liiaksi maalivahtia kohti, eikä Circle aivan saa riparia haltuunsa
03:37 Jarso laukoo hyvältä paikalta ja nappaa omat riparit haltuunsa. Maali ammottaa tyhjyyttään, mutta Rye ajautuu maalivahdin alueelle ja peli vihelletään poikki
04:11 Vaesk laukoo b-pisteen tuntumasta, mutta veto menee hiuksenhienosti maalin ohi
05:00 Viimeinen minuutti käyntiin ja HC Nuhalla on hyökkäyspään aloitus
05:37 Ottelu ratkeaa lopullisesti, kun Bern vapautuu kahdella nollaa vastaan, eikä tästä erehdytä. 3-1 by Kentu(2+0) Vaesk(0+3)
05:59 Ottelussa ei enää nähdä enempää maaleja ja summeri pärähtää SC Bernin voiton merkiksi.

Ottelu oli äärimmäisen tiukka, vaikka Bern onnistui voittamaan kahdella maalilla. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan tarkasti omaan päätyyn, joten maali-iloittelua ei nähty. Tilanteita syntyi molempiin kenttäpäätyihin, mutta lopulta SC Bern onnistui paikoissaan paremmin ja otti ensimmäisen kiinnityksen kohti finaalipaikkaa.

Taisteluparin seuranta: Jarso pelasi selkeästi pelin parhaan eränsä, vaikka ei onnistunutkaan kartuttamaan pistepussiaan. Loi vaarallisia paikkoja ja olisi tehnyt kaivatun tasoitusmaalin, mutta oma pelaaja oli maalivahdin alueella. Vaesk keskittyi enemmän puolustamaan Nuhan vyöryessä hanakasti päälle ja suoritui myös siitä loistavasti. Kolmas erä oli ehkä hienokseltaan Jarson, vaikka Vaesk onnistui pisteen teossa.