Foorumi

Foorumi » Superliiga » Palautteet johtokunnalle

Palautteet johtokunnalle

Instagram

Viestejä: 20
Lähetetty: 29.03.2018 18:00

Tänne voit osoittaa avoimet palautteet johtokunnalle johtokuntaa ja johtokunnan toimintaa tai muuhun Superliigaan liittyvää asiaa koskien. Johtokunta pyrkii vastaamaan tänne osoitettuihin viesteihin mahdollisimman nopeasti. Pidetään keskustelu asianmukaisesti asiallisena ja tarkoitustaan palvelevana sääntöjen puitteissa. Epäasialliset kommentit tullaan poistamaan.

Tämä kanava on koekäytössä ja sen myöhemmästä ylläpidosta päätetään myöhemmin.
Viimeksi muokattu 29.03.2018 18:09, muokkaaja Instagram.
kesä2018

Viestejä: 6
Lähetetty: 29.03.2018 19:20

Ottamatta kantaa viimeisimpään tapaukseen, niin näin pelaajan näkökulmasta pelikieltojen antamisen perusteet ovat todella ailahtelevia. Näin ei välttämättä todellisuudessa ole, mutta se että mitään dokumentteja pelikieltoihin johtaneista tapauksista ei voida näyttää, antaa kuvan että mitään yhtenäistä linjausta rikosnimikkeelle "epäasiallinen käytös" ei ole. Sen jälkeen kun sain muutama kausi sitten pelikieltoa, niin aloin itsekin harrastaa tätä vasikointia. Hämmästyksekseni sain kuitenkin huomata että screenshoteista huolimatta "haistakaa vi*tu v*tun autistit" "vitun p*skat" tai edes kommenttiosion "Löylynheittäjien paskat pelaajat" ei riittänyt pelikieltoon kun taas puolestaan oma "v*tun avokaado" toi viiden ottelun jackpotin. Alla linkkiä

https://superliiga.fi/news/5

Kyllä, luin aikasemman kommenttisi tohon Sweden uutiseen, missä sanoit että ette voi jakaa mitään dokumentteja pelikieltoihin johtaneista tapahtumista mutta kyllä mä pidän sitä ongelmana että kukaan pelaajista ei voi tietää milloin ylitetään pelikiellon (tai pahimmassa tapauksessa liigasta ulossulkemisen) raja. Enkä tarkota sitä että teiän pitäs rautalangasta vääntäen kertoo että mikä on oikein ja mikä väärin, mutta toi on niin typerän häilyvä toi pelikiellon raja. Omaan silmään toi teiän screenshottien panttailu näyttää vaan siltä että voitte halutessanne vaan pärstäkertoimen perusteella jaella noita.

Jos noi pelikieltoihin johtaneet screenit ois vaikka julkisia ja ihan kaikille nähtäviä niin se pakottais teidät jakamaa samanlaisista kommenteista pelikieltoja kun ois vertailupohjaa. Nythän toi on iha hakuammuntaa imo. Esim jos pelaajaX saa 2 matsin pelikiellon kun sanoo vihulle "oot p*ska" ja screenshot siitä julki niin olisitte pakotettuja jakamaan myös pelikieltoa siitä että pelaajaY sanoo saman lausahduksen. Mutta ymmärrän kyllä, että haluutte pitää mahdollisimman paljon valtaa itellänne ja jaella kieltoja enemmän tai vähemmän sen pärstäkertoimen perusteella jne ei siinäkään mitään vikaa ole. Siihen on jo vuosien saatossa tottunut. Kiitos kuitenkin että jaksatte tehä tätä juttua.
Viimeksi muokattu 29.03.2018 19:23, muokkaaja kesä2018.
Instagram

Viestejä: 20
Lähetetty: 29.03.2018 22:24

Hei!

Kiitos asiallisesta kommentista.

Pyrin parhaani mukaan yleisellä tasolla vastaamaan mahdollisimman kattavasti, koska varmasti monen pelaajan näkökulma pelikieltoasioihin tiivistyy juuri noihin luettelemiisi seikkoihin. Edetään asia kerrallaan.

Linkkasit vanhahkon uutisen, joka oli sisällöltään seuraavanlainen: 

"Varoituksia

Pelaajat Arwen (Napapiirin Sankarit), Benzema (Löylynheittäjät) ja RikuHahl (Phoenix Rising) kuittaavat itsellensä varoitukset epäasiallisesta käyttäytymisestä.

Johtokunta muistuttaa, että huonon käytöksen jatkuessa varoitusten jälkeen pelaajille langetetaan pelikieltoa.

Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 06.09.2016 12:53
Luettu: 737 kertaa"

Ihan ensinnäkin pidän hieman epäviisaana lähteä kommentoimaan tänään pian kaksi vuotta vanhaa rangaistusta, koska asiassa mentäisiin niin pitkälti huonojen muistikuvien varassa, että väärän lausuman antaminen on ilmeinen. Toisekseen tapauksesta on uutisen perusteella annettu rangaistuksena varoitus, eli tuomio on annettu, tuomio on kärsitty ja asia on sikäli puitu kokonaisuudessaan läpi koko prosessin. En muihinkaan vanhoihin rangaistusasioihin uskalla samasta syystä ottaa kantaa, koska ne on käsitelty silloin ja rangaistuksen kärsittyä asia siirtyy niin sanotusti Ö-mappiin.

"Enkä tarkota sitä että teiän pitäs rautalangasta vääntäen kertoo että mikä on oikein ja mikä väärin, mutta toi on niin typerän häilyvä toi pelikiellon raja. Omaan silmään toi teiän screenshottien panttailu näyttää vaan siltä että voitte halutessanne vaan pärstäkertoimen perusteella jaella noita."

Ja

"Jos noi pelikieltoihin johtaneet screenit ois vaikka julkisia ja ihan kaikille nähtäviä niin se pakottais teidät jakamaa samanlaisista kommenteista pelikieltoja kun ois vertailupohjaa. Nythän toi on iha hakuammuntaa imo. Esim jos pelaajaX saa 2 matsin pelikiellon kun sanoo vihulle "oot p*ska" ja screenshot siitä julki niin olisitte pakotettuja jakamaan myös pelikieltoa siitä että pelaajaY sanoo saman lausahduksen."

Näissä päästään jännän äärelle sikäli, että johtokunnassa on todellisuudessa ollutkin vireillä useita eri uudistuksia koskien juuri pelikieltoasioita vuosien 2016 - 2018 välisenä aikana. Yksi esitetty malli oli esimerkiksi sellainen, jossa vaikka esittämäsi "oot p*ska" kommentti tietäisi vakiona vaikka 1 pelin pelikielto, kaksi "oot p*ska" tietäisi kahden pelin pelikieltoa ja niin edelleen. Muitakin erilaisia malleja ja ikäänkuin "rangaistusasteikoita" on esitetty. Ne ovat tähän mennessä kuitenkin aina kaatuneet johtokunnan harkinnassa omaan mahdottomuuteensa ja verratessa nykyiseen malliin, ovat vaikeasti toteutettavissa sekä tehottomampia (tähän voin palata myöhemmin tarkemmin, jos tarpeellista).

Oma näkemykseni on, että yksilökohtainen, tapauskohtainen rangaistusasteikko on toimivin tapa monestakin syystä. Tässä tullaan isommassa kuvassa siihen, onko oikeudenmukaisuus sitä, että säännöt ja "rangaistusasteikko" on sama kaikille vai sitä että vaikka sitä pelikieltoasiaa harkitessa otetaan yksilön, tapauksen sekä osaisten aiempi historia ynnä muut seikat huomioon. Itse kannatan jälkimmäistä ensimmäisen mekaanisen tavan sijaan. Tästä meillä löytyy vaikka ihan tosielämästä puolestaan puhuvaa näyttöä ihan vaikka Suomen tuomioistuinmenettelyistä.

Superliiga pyrkii mukautumaan aina pelin ympäristön vallitsevaan olotilaan. Viimekaudellahan päätettiinkin, ettei joukkueiden kaatumisista enää anneta pääsääntöisesti niin kovia sanktioita, jotta rangaistuksen kärsittyään pelaaja voi palata halutessaan nopeammin esimerkiksi rivipelaajana toiseen joukkueeseen. Tarkkaavaisimmat ovatkin huomanneet, että säännöt muuttuvat esimerkiksi sarjan rakenteen tai vaikka sitten rangaistusmenettelyn osalta jokseenkin tiuhaan tahtiin. Tällä hetkellä kirjatut säännöt rangaistuksista ovat seuraavanlaiset:

9.1 Sääntöjen laiminlyönti johtaa lievissä tapauksissa varoitukseen, toistuvissa ja törkeissä tapauksissa pelikieltoon ja joukkuerikkeiden kohdalla pistevähennyksiin tai jopa joukkueiden liigasta poistamiseen.
9.2 Johtokunta päättää rangaistuksen kovuuden kyseisen rikkeen vakavuuden sekä mahdollisen toistumisen perusteella. 
9.3 Kaikissa tapauksissa johtokunnan harhaanjohtaminen on kiellettyä, joka johtaa rangaistuksen kovenemiseen.
9.4 Pelikieltoon tuomitulla pelaajalla on mahdollisuus selittää mistä rike johtui, ja rangaistus on mahdollista kumota johtokunnan jälkikäsittelyn aikana.
9.5 Johtokunta voi myös antaa sanktiota pelaajalle, joka ei käyttäydy johtokuntaa kohtaan asiallisesti.
9.6 Pelikiellossa olevan pelaajan tulee käyttäytyä esimerkillisesti, sillä pelikiellossa oleva pelaaja voi saada pienestäkin rikkeestä lisää pelikieltoa.
9.7 Johtokunta voi rangaista epäasiallisesta käytöksestä liigan kotisivuilla lievemmissä tapauksissa kommentointikiellolla, sekä tarvittaessa myös IP-banneilla.
9.8 Johtokunta pidättää oikeuden rangaista pelaajaa myös asioista, joita ei ole mainittu säännöissä.
9.9 Rikkeen tekevän pelaajan mahdollinen pelikielto- ja käytöshistoria otetaan huomioon rangaistusta harkittaessa. Mikäli pelaajalla on laaja historia käytöshäiriöitä, on suurempi pelikielto mahdollinen.

Erityisesti kohdat 9.2 ja 9.9 vastaavatkin esittämääsi kysymykseen mielestäni hyvin. Johtokunta on katsonut parhaaksi käsitellä pelikieltoasiat yksilö- ja tapauskohtaisesti. Se miksi pelaaja Y ei välttämättä saanut yhtä kovaa rangaistusta samasta teosta kuin pelaaja X, selittyykin tällä. Lisäksi sellaiset seikat kuten olosuhteet vaikuttavat päätöksenteossa. Lyhykäisyydessään siis voisi ajatusleikkinä keksiä tällaisen hypoteettisen tilanteen:

Pelaaja A
Pelaaja B
Pelaaja C
Pelaaja D

A on sairautensa vuoksi vammautunut vakavasti eikä kykene liikkumaan ilman avustusta, mikä on yleisesti vaikka koko kiekkomaailman tiedossa. B, C ja D ovat terveydentilaltaan "normaaleita" rivipelaajia. B sanoo A:lle "vitun invalidi paska" tietäen A:n terveydentilan. D sanoo C:lle "vitun invalidi paska". Kumpi on törkeämpi teko?

Tällaisia asioita esimerkiksi pohdimme pelikieltoasioita käsitellessämme ja vaikka ylläkuvatunkaltaisen hypoteettisen tilanteen vuoksi pelikieltolinja on yksilökohtainen, ei mekaaninen. Eli tästä johtuen toinen voi saada toista suuremman rangaistuksen "samasta teosta". Koska emme tuo julki pelikieltoasian yksityiskohtia, voi asia ulkopuoliselle näyttää epäreilulta ja kuten sanoit, pärstäkertoimella päätettynä. Siitä ei ole kyse.

"Hämmästyksekseni sain kuitenkin huomata että screenshoteista huolimatta "haistakaa vi*tu v*tun autistit" "vitun p*skat" tai edes kommenttiosion "Löylynheittäjien paskat pelaajat" ei riittänyt pelikieltoon..."

Tässä tullaan samaan kuin aiemmassa eli en uskalla lähteä tapausta kokonaan tietämättä arpomaan vuosien takaista väitettyä casea. Yleisesti ottaen vastaan kuitenkin, että kun pelaaja ilmoittaa johtokunnalle havaitsemastaan epäasiallisesta käytöksestä ja toimittaa esimerkiksi kuvakaappauksen prosessi etenee siten, että tapaus etenee kaikkien johtokuntalaisten nähtäville yhteisessä WhatsApp -ryhmässämme. Siitä alkaa sen jälkeen selvitystyö. Selvityksen kohteena voisi olla esimerkiksi olosuhteet, missä havaittu epäasiallinen käyttäytyminen on tapahtunut, kenelle vaikka huutelut on kohdistettu, miksi ja minkä johdosta. Tapauksesta johtokunnalle informoinut osapuoli ei oikeastaan koskaan saa tietää, miten juuri hänen ilmoittamansa tapaus etenee.

Kun kaikki tämä selvitystyö on tehty ja ollaan vielä varmistuttu pelaajan "henkilöllisyydestä" (eli useimmiten pitkäaikaisemmilla pelaajilla on se tietty ns. ykkösnick, jolla hänet parhaiten tunnetaan, sitten huutelu tapahtuu vasta tekaistulla 8. nickillä ja voidaan perustellusti olla varmoja, että 8. nickin käyttäjä on sama kuin 1. nickin, jolla pelaaja on Superliigassa), alamme tarkastella teon vakavuutta, toistuvuutta, törkeyttä sekä pelikieltohistoriaa ja tätä kautta "rangaistusasteikkoa". Tarvittaessa kysymme muilta tapauksen todistaneilta henkilöiltä oman näkemyksensä tilanteeseen. Tarkastelemme vielä lähes poikkeuksetta aina edellisiä antamiamme pelikieltoja suhteessa käsilläolevaan tapaukseen ja suhteessa tekohetkellä voimassaoleviin sääntöihin. 

Viikkoa myöhemmin Superliigan sivuille ilmestyy uutinen "Tapaus Erkki", jossa Erkki on tuomittu viiden ottelun pelikieltoon epäasiallisesta käyttäytymisestä. Tämän yksittäisen "vitun p*ska" kuvakaappauksen lähettäneelle pelaajalle voi viestittyä, että siitä hänen johtokunnalle ilmoittamasta "vitun p*ska" kommentista on annettu viiden ottelun mittainen pelikielto ja sitten edellisessä "Tapaus Erno" uutisessa "vitun p*ska" huutamisesta tuomittiinkin vain yhden ottelun pelikielto, kun todellisuudessa "Erkistä" toimitettiinkin johtokunnalle kymmenen kuvakaappausta ja "Erkki" on saanut viimekaudella varoituksen Kiekkoliigassa.

Joskus on käynyt jopa niin, että selvitystyötä tehdessä ilmeneekin vedenpitävää faktaa siitä, että johtokuntaa on yritetty harhauttaa tai "käräytetty" pelaaja ei tosiasiallisesti ole sama kuin sääntöjä rikkonut pelaaja. Lisäsimme rangaistuksista sääntelevään osioon kohdan 9.4, jonka tarkoitus on antaa mahdollisuus myös rangaistuksen saaneelle pelaajalle itselleen mahdollisuus vaikuttaa hänen rangaistusta mitattaessa vaikuttaviin seikkoihin, jotta toimisimme mahdollisimman oikeudenmukaisesti.

"9.4 Pelikieltoon tuomitulla pelaajalla on mahdollisuus selittää mistä rike johtui, ja rangaistus on mahdollista kumota johtokunnan jälkikäsittelyn aikana."

Olen itse viettänyt tämän pelin parissa reilusti yli kymmenen vuotta. Olen pelannut monissa eri jo nyttemmin kuolleissa liigoissa. En ole vielä kertaakaan havainnut, että mitä pelikieltoasioihin tulee, sarjassa ei olisi niihin liittyvää tyytymätöntä siipeä.

Mitä kuvakaappausten ynnä muiden julkistamiseen tulee, vastasin mielestäni riittävän kattavasti Tapaus Swedenin uutisessa. Päätös- ja toimeenpanovalta on johtokunnalla itsellään eikä kenelläkään muulla. Ymmärrän kuitenkin täydellisesti mitä haet takaa ehdotuksellasi, että esimerkiksi ne kuvakaappaukset julkistetaan aina kaikille, jotta pelaajat itse voivat tarkastella johtokunnan pelikieltolinjaa (= lisää väitetysti läpinäkyvyyttä). Tätä emme kuitenkaan muun muassa jo uutisessa esittämieni seikkojen perusteella halua ottaa käyttöön, koska sillä ei olisi ensinnäkään mitään olennaista muutosta tai merkitystä tulevia pelikieltoja ajatellen. Se on mitä minä tiedän varmaksi, mutta sinä et siitä saa vedenpitävää todistetta. Tässä tullaan luottamuskysymykseen johtokuntaa kohtaan. Havaintojeni mukaan kourallinen pelaajista ei luota johtokuntaan. Kuitenkin samasta kourallisesta lähes kaikilla on esimerkiksi pelikieltohistoriaa ja näin ollen ikään kuin syy olla näreissään johtokunnalle. Minulle se taas viestii sitä (yleisesti ottaen, ei henkilöidy sinuun vije), että johtokuntalaisille halutaan kiukutella ja aiheuttaa edes jonkinlaista sekasortoa ikään kuin kostotoimenpiteenä ollessa itse tyytymätön johtokunnan päätökseen (esimerkiksi Lyhdynkeittäjien Mariota kommentoi uutiseen näin "Toki me loppujen lopuksi ne (diskaus liigasta) ansaittiin, kun johtokunnan jäseniä ruvettiin provoamaan enemmän ja enemmän."

Kuvakaappausten julkistamisella voisi perustellusti olla sellainenki vaikutus, että rangaistukseen johtava seikka oli sanoa "haista paska", joten sitten ei enää sanotakaan "haista paska", vaan "haista vittu" ja rangaistuksen ollessa molemmista sama tai eri, porukka osoittaa päätöstä kohtaan joka tapauksessa tyytymättömyyttä. Ymmärrätkö mitä haen takaa? 

Jokaiselta pelaajalta odotetaan käytöstä sääntöjen puitteissa ja edelleenkin pidän päivänselvänä että kukin pelaaja itse tietää, missä menee raja asiallisen ja epäasiallisen käyttäytymisen välillä. 

Tässä tulee kaikille tärkeä sanoma. Johtokunnalla ei ole todellakaan tahtotilaa karsia yhtään pelaajaa pois sarjamme parista. Pikemminkin haluamme kaikki tekijät tänne meille pelaamaan, mutta sääntöjä on noudatettava ja tästä olemme ehdottomia. Johtokunnan rangaistuksilta säästyy, kun noudattaa sääntöjä. Se on niin yksinkertaista. Ilman mitään sääntöjä en voi edes kuvitella, millainen villi länsi meillä täällä olisi.

 

Viimeksi muokattu 29.03.2018 22:30, muokkaaja Instagram.
Loiske

Viestejä: 4
Lähetetty: 08.08.2018 02:08

Superliiga/Kliiga

Avunhuuto!

Hei Superin johtis. Olisiko aika jo näinkin epäaktiiviseksi peliksi muodostuneen pelin aika jo luopua kahdesta _erillisestä_ liigasta ja ruveta puhaltamaan yhteen hiileen. Ymmärrän, että jotkut joukkueet/pelaajat eivät ole vielä sillä mielentilalla/taitotasolla että voitaisiin pelata tasaisia otteluita kiekon _kovimpia_ joukkueita vastaan, mutta johtaako tämäkään mihinkään, että liiga jossa pelaa varsin keskitasoisia joukkueita porskuttaa kaudesta toiseen hyvällä määrällä joukkueita, mutta se kiekon kirkkain liiga(parhaat joukkueet) näyttävät hiipuvan entisestään. Tekeekö tämä kahden liigan välinen "kilpailu" hyvää itse kiekko.tvllekään? Mikäli Kliiga kaatuu se tulee karsimaan useamman pelaajan/joukkueen mukanaan ja onko kiekko enään mielenkiintoista kun keskitason joukkueista tuleekin yllättäen parhaita(mikäli joukkueet/pelaajat lopettavat kliigan kaatumisen myötä). Nyt ajatushatut käteen ja yrittäkää ajaa meille yhtenäistä loppumatkan liigaa jossa voimme yhdistää eritasoiset joukkueet kiekon lopulliselle marsille kohti vanhentumistaan, koska nyt tämä ei vain toimi paitsi teidän kannaltanne. 

Ps. Olen pelannut molempia liigoja ja kummassakaan en ole voittanut mestaruutta. Vielä kun riittää pelaajia niin kiekossa pitäisi olla oikeasti Liiga joka palvelee eri sarjatasoilla monia joukkueita ylhäältä alas eikä niin, että kovatkin superliigan joukkueet höntsäilevät runkosarjan läpi ja mestariksi tiensä selvittää Bern. 
humble

Viestejä: 6
Lähetetty: 08.08.2018 11:29

Enempää puuttumatta, mun käsittääkseni toissa kaudella Kiekossa operoi yksi liiga, joka näytti ulkoapäin ainakin elinvoimaselta kahdessa sarjatasossa toimien. Sen jälkeenhän elvytettiin Kiekkoliiga ja kautta myöhemmin ollaan avunhuudossasi mainitsemassa tilanteessa, jonka olet mielestäni osoittanut väärän liigan johtokunnalle.
Falco

Viestejä: 50
Lähetetty: 08.08.2018 12:39

Kiitos viestistäsi, Loiske.

Olen tosiaan itsekin miettinyt yhdistymistä. Siksi lähestyin hiljattain Kiekkoliigan johtokuntaa asian saralla. Yhdistyminen on sitä, kun kaksi liigaa yhdistyy yhdeksi, uudeksi liigaksi uuden nimen kera. Selvisi kuitenkin, että Kiekkoliiga haluaa pitää oman nimensä. Yhdistyminen tarkoittaisi tässä tapauksessa enemmänkin sulauttamista Kiekkoliigaan, eli Superliiga kuopattaisiin nimeä myöten. Esitin tänään tämän idean muille johtokuntalaisille, ja näyttää siltä, että Superliigan johtokunta ei halua sulauttaa kaksi vuotta toiminnassa ollutta liigaansa toiseen ja tulla näkymättömäksi osaksi sitä. Olemme kuitenkin valmiita luomaan jotain uutta uuden nimen kera normaaliin yhdistymisen tapaan.

Ymmärrän kuitenkin sen, ettei Kiekkoliiga halua luopua nimestään. Kiekon vanhin liiga 13 vuoden työllä haluaa säilyttää oman imagonsa ja historiansa saman nimen alla loppuun saakka. Kunnioitan tätä päätöstä ja toivon Kiekkoliigan saavan kauden aikaan.

Lisäksi, en koe meidän olevan kilpailevia liigoja. Siitä ei ole kauaakaan, kun lisäsimme uutisen Superliigan sivuille, jossa ilmoitimme tukevamme Kiekkoliigaa. He antoivat hiljattain mainostaa Superliigan maalivideoprojektia heidän omassa Discordissaan. Järjestämme myös All-Stars -tapahtumia yhdessä. Viime kaudella sovimme ottavamme Kiekkoliigan karsinnoista ne joukkueet Superliigaan, jotka eivät karsintoja läpäise.

Henkilökohtaisesti en näe meitä kilpailevina liigoina. En usko Kiekkoliigan johtokunnankaan ajattelevan näin. Se ajatustapa on väärä.
superb

Viestejä: 17
Lähetetty: 08.08.2018 16:57

Mun kanta ois asiaan kokeilla tämä tuleva kausi näin.. onhan tässä jengejä täksi kaudeksi molempiin sarjoihin mutta kaudelle 1/2019 ehdotaisin kyllä liigojen yhdistämistä mutta tämä nimi asia miksi vittu vaihtaa liigan nimeä joka on ollut pelissä jo 13-vuotta ?!... 
Saataisiin ensi kaudelle liiga ja divari !

Edit..
Johtikset lyödä yhteen kiekkoliigaan ja johtokunta saisi valita ketkä pelaa divaria ja ketkä liigaa !
Viimeksi muokattu 08.08.2018 16:58, muokkaaja superb.
raiq

Viestejä: 6
Lähetetty: 08.08.2018 17:04

Kiekkoromantikkona satuttaa aika vitusti humblen kommentit, joista voisi ymmärtää, että "olisitte pitäneet sen kiekkoliigan alhaalla ni me täällä supermegaliigassa oltaisiin pidetty peli elossa paremmin!" Valitettavasti Kiekkoliiga = suurin ja kaunein ja tärkein liiga. Aina on ollut tilaa myös muille liigoille, mutta pelaajatilanne on mitä on, joten en tiedä kuinka moneksi kaudeksi. On myös hiukan huvittava ajatus, että varjeltaisiin Superliigan KAHDEN vuoden perinteitä kahdella sarjatasolla, eikä esimerkiksi suostuttaisi Kiekkoliigan alaisuuteen divariin. 

Ymmärrän, kyllä Falcon pointin hyvin. Olisi brutaalia varmasti kaiken työn jälkeen vain sulautua Kiekkoliigaan, mutta humblen kommentti kuulosti lähinnä pelaajan kommentilta, joka ei ikinä olisi pärjännyt kliigassa ja näin ollen koko liiga pitää kaataa.

Ystävällisesti toivotttaen, raiq, kiekkoromantikko/kiekkoviihdenautiskelija.
Falco

Viestejä: 50
Lähetetty: 08.08.2018 17:45

Lähestyin itse henkilökohtaisesti Superliigan edustajana Kiekkoliigan johtokuntaa yhdistymisasiassa, ei päinvastoin. Henkilökohtaisesti olisin sinut Kiekkoliiga-nimen kanssa ja olisin itse valmis tähän sulauttamiseen, mutta en voi puhua koko johtokunnan puolesta. Jokainen johtokuntalainen voi erikseen antaa lausuntonsa tänne, mikäli haluaa, mutta meidän pitäisi olla aika lailla yksimielisiä, jotta tämä saataisiin tapahtumaan. raiq: Kaksi vuotta on ehkä hieman harhaanjohtava - onhan meillä paljon pidemmälle historiaa kolmen (Superliiga, Eliittiliiga, Pro League) liigan edestä.

Kiekkoliiga on aina Kiekkoliiga ja merkittävä osa koko peliä ja sen historiaa, mutta jotta yhdistyminen saataisiin tehtyä, pitäisi päästä yhteisymmärrykseen asioista. Pitäisi saada molemmat osapuolet tyytyväisiksi, ja tällä hetkellä se ei näytä olevan mahdollista. Ei voi olettaa meidän suostuvan kaikkeen, kun meidän aloitteesta idea lähti.

Sanon vielä sen, että aikaisemminkin on käyty yhdistymispuheita. Jos en väärin muista, niin joka kerta nämä puheet ovat lähteneet Superliigan aloitteesta.
humble

Viestejä: 6
Lähetetty: 08.08.2018 18:33

Eikä se pelkästään kuulostanu pelaajan puheelta, jolla ei olis riittäny Kiekkoliigassa, vaan myös on sitä. Se ei kuitenkaa ollu pointti, vaan vastaus Loiskeen avunhuutoon, jossa pohdittiin, miksi ollaan tilaanteessa, jossa kaksi liigaa vetää minimijoukkuemäärillä. Ratkasun toin niinki läheltä kun toissa kaudelta, jossa yhden liigan alla pelasi reilu kolkyt jengii ja homma näytti skulaavan ainaki sen mun kerra kuussa scouttaamisen perusteella. Mulle on tässä kohtaa aivan vitun sama onks sen liigan nimi Superliiga vai Kiekkoliiga, mut totta kai on fiksumpaa panostaa yhtee isoon kokonaisuuteen. Tän astisilla näytöillä (katotaan miten liigat on jatkanu seuraavalle kaudelleæ), näyttää aika selkeeltä, kummalla organisaatiolla on tähän paremmat valmiudet. Kiekkoliigan historialla ja sillä, että mulla ei oo ikinä ollu Superliigaan mitään kytköksiä, olis mageeta jos Kiekkoliiga olis elinvoimane, mut pakkoha se on olla realistinen, että se Superliigan kausi, jossa oli neljä lohkoo ja kaks sarjatasoo, oli ainaki ulkopuolelta tsiigattuna parasta Kiekolle hetkeen. Jos Kiekkoliigalla olis valmiudet vielä ylläpitää tällasta sarjamuotoo, nii olishan se mageeta. Last bang oli varmaa magee kausi, mutta romutti toimivam järjestelmän ja nyt ollaan pisteessä, jossa pohditaan, että mistä löytyy jengejä taas tulevaisuuteen.

Mulla ei oo Kikkoliigan toimintaa mitään vastaan saati katkeruutta, vaikka en koskaan siellä pärjänny, mutta tällä hetkellä Superliiga näyttää ulospäin toimivammalta organisaatiolta, enkä ainakaan itse liputa täysin sen sulauttamista Kiekkoliigaan. Korostaen myös sitä, että enemmän kuin mielelläni näkisin Kiekkoliigan taas omassa hohdossaan. Ettei täst tuu mikää chättiboxi, nii I rest my case, mut mielelläni jauhan muualla, jos joku otti pahalla nää tekstit.
Bogdan

Viestejä: 2
Lähetetty: 08.08.2018 20:01

Jos haluaisitte voisitte kyllä tehdä yhteistyötä Kiekkoliigan kanssa. Toimimalla ponnahduslautana sinne eliittiin kuten ennen vanhaan liigoilla oli tapana tehdä. Toki joukkueilla se oli selkeä päämäärä, mutta sinne päästääkseen piti pelata monet pienemmät liigat läpi. Nykyään taas samat naamat kaudesta toiseen voittaa mestaruuksia Superliigassa vaikka rahkeet riittäisivät Kiekkoliigaan sijoille 8-14. Syy onkin juuri tuossa, ettei kiinnosta mennä ottamaan turpaa, vaan pelaillaan täällä "rentoja" pelejä. Tipuin tuolilta pari kautta sitten kun Falco ilmoitti, että hakevat Lighthouse X jengillä SUPERLIIGAN DIVARIIN :D. Kysyin miksi näin, niin paljastui ettei jaksanut pelata niin tosissaan. Kivempi olis vaan lätkiä "rennosti". Voitte lätkiä rennosti myös Kiekkoliigassa? Niin aivan, tulee vaan tappioita hieman enemmän, mutta mitäs väliä sillä on, kun kuitenkin pelaatte vaan "rennosti". Ja ihan samalla periaatteella moni pelaa juurikin Superliigassa. Jos Kiekkoliiga lopettais kokonaan, niin tietenkin ne jotka jatkaisivat pelaamista siirtyisivät Superliigaan. Kolmen kauden jälkeen meillä olis täysin sama tilanne. Joku perustais uuden liigan, joka täyttyis Superliigan mestareista, helppojen pelejen mettästäjistä. Manhattan ja kumppanit jäis Superliigaan ihmetteleen mis vihu.

Tekisitte oikeesti jotain sen eteen, ettei hyvät ja huonot pelais keskenään missään liigassa. - bogdan
Muzzin

Viestejä: 2
Lähetetty: 08.08.2018 20:14

Mitä järkeä pelata liigaa jossa suurin osa joukkueista on valovuosia edellä taitotasossa ja voittoja saattaa säkällä tulla kauden aikana muutamia, ja niissäkin luultavasti 80 pinnaa ajasta on vietetty oman maalin edessä seisten odottaen milloin pääsisi itse pelaamaan kiekko.teeveetä. Kuka sellaista jaksaa monen kuukauden pituisten kausien ajan, jolloin muutenkin aikaa ja mielenkiintoa pelata tätä peliä ei kauheasti ole, ja silloinkin kun on, pelaa mielummin oman tasoisiaan vihuja vastaan. "Kehittyä voi vain kovempia vihuja vastaan pelaamalla, miks pelkäätte hävitä :D yms" Ei näillä kilometreillä kahden hengen indie-pelissä kehittyminen kauheasti kiinnosta koska se vaatisi triplasti enemmän pelitunteja ja panostamista muutenkin tavoitteellisesti pelaamiseen. Superliiga on mielestäni ihan ok vaihtoehto niille jota ei kiinnosta pelata tätä peliä ammatikseen vaan satunnaisten hupipelejen muodossa kavereiden kanssa.
sby

Viestejä: 2
Lähetetty: 08.08.2018 20:29

"Olen tosiaan itsekin miettinyt yhdistymistä. Siksi lähestyin hiljattain Kiekkoliigan johtokuntaa asian saralla. Yhdistyminen on sitä, kun kaksi liigaa yhdistyy yhdeksi, uudeksi liigaksi uuden nimen kera. Selvisi kuitenkin, että Kiekkoliiga haluaa pitää oman nimensä. Yhdistyminen tarkoittaisi tässä tapauksessa enemmänkin sulauttamista Kiekkoliigaan, eli Superliiga kuopattaisiin nimeä myöten. Esitin tänään tämän idean muille johtokuntalaisille, ja näyttää siltä, että Superliigan johtokunta ei halua sulauttaa kaksi vuotta toiminnassa ollutta liigaansa toiseen ja tulla näkymättömäksi osaksi sitä"

Kiekon tilanne nyt on varmaan jo jokaisella tiedossa ja se että jo jokaisena alottavana kautena liigan alkaminen on aina hieman epävarmaa aktiivisien joukkueiden osalta ja ennen kaikkea liigan aikana (huom. kaatumiset). En silti ymmärrä enkä tule koskaan tunnustamaan tätä paskaliigaa mitenkään virallisena liigana vaikka johtokunnassa onkin pari mukavaa heppua ja joiden kirjoituksia on mukava lukea. Jos te haluatte helpottaa liigojen pelaamista niin suosittelisin lämpimästi sulautumaan Kiekkoliigaan koska ylläpito ei tähän peliin ole vuosiin enään puuttunut ja liigat on ainoa motivaation syy pelaajien pelata tätä 2d peliä.

Se vaatii teiltä luopumista ja ymmärrän kyllä kantanne asian suhteen mutta kyse on nyt asioista jotka hyödyttävät isoa osaa kiekko pelaajia ja uhrauksia on teidän puolesta tehtävä ennen kuin tämä pelin pelit on lopullisesti pelattu. Isoja asioita kun ei voi saavuttaa uhraamatta entisiä pieniä asioita.
Lennart

Viestejä: 2
Lähetetty: 09.08.2018 08:30

Annetaas pieni palaute omastakin näkökulmasta näitä kahta liigaa koskien.

Mun mielestä järkevin ratkaisu tällä hetkellä olisi sulattaa Kiekkoliiga ja Superliiga yhteen. Superliigasta tulisi mielestäni tehdä kiekkoliigalle divari, jolloin Superliigan johtokunta vastaisi kiekkoliigan divarista ja kiekkoliiga muuten jatkaisi normaalisti. Tiedä sitten onko jonkun mielestä superliigan mestaruus jollekin "isompi" asia kun divarin mestaruus, mutta mikäli Superliigan joukkueet "ei halua pelata niin tosissaan" niin en näe ongelmaa tässä ratkaisussa. Isot tasoerothan ei palvele ketään ja ymmärrän sinällään miksi kiekossa on kaksi liigaa. Tällöin saataisi kaikki kasattua yhdelle sivulle ja tasoerot minimoitua. Ehkä ongelmaksi muodostuisi tilastojen kasaaminen yhdelle sivustolle, mutta toivottavasti tätä ajatusta on mietitty tai mietitään johtokuntien kesken.

Mun mielestä on ihan järjetön ajatus jos kävisi taas niin, että kiekkoliigaan ei hae tarpeeksi joukkueita ja kiekkoliigajoukkueet hakisivat superliigaan muodostaen tänne divarin ja liigan. Toisaalta tämän hetken pelaajamäärillä kaksi liigaakin kuulostaa melko härskiltä... :D

Anyway, mun silmään Superliigakin tekee hyvää duunia ja tämmöistä talkoohenkeä on aina helppo kunnioittaa. En tiedä sitten tarkemmin mistä johtuu, ettei mitään yhdistymisiä ole nähty.

EDIT: Luin vasta oman viestin jälkeen, että Falco olikin avannut yllä enemmän tätä yhdistymisajatusta. Olisi kiva tietää tarkemmin mitkä on ne seikat jotka estää yhdistymisen. Molemmat liigathan varmasti ajavat omia etujaan, mutta tulisi miettiä mikä on pelaajille järkevin ratkaisu. Sinällään harmi, että päätökset tehdään pienellä porukalla suljetuin ovin.
Viimeksi muokattu 09.08.2018 09:17, muokkaaja Lennart.
Falco

Viestejä: 50
Lähetetty: 09.08.2018 21:56

Harhauduttu aika paljon aiheesta, niin suosittelen jatkamaan muualla. Poistelin aiheettomia viestejä. Pysytään jatkossa itse johtokunnalle osoitetussa palautteessa ja palautteeseen vastaamisessa.
Viimeksi muokattu 09.08.2018 21:58, muokkaaja Falco.
© Superliiga 2019