Kirjoitus

Puolivälieräennakko HC TeamJoukkue - Kamloops Blazers

Puolivälierien tasaisin ottelupari käydään PSG:n juuri ja juuri selättäneen HC TeamJoukkueen ja HC Nuhan lähes puhtaasti neljännesvälierissä voittaneen Kamloops Blazersin välillä. Alustavan tiedon mukaan ottelut pelataan torstai-iltana ja sunnuntai-iltana. Tervetuloa seuraamaan!

Tilastojen vertailu
Voitot: HC TeamJoukkue 17 vs. Kamloops Blazers 12
Tasapelit: HC TeamJoukkue 0 vs. Kamloops Blazers 0
Tappiot: HC TeamJoukkue vs. Kamloops Blazers 5
Tehdyt maalit: HC TeamJoukkue 122 vs. Kamloops Blazers 76
Päästetyt maalit: HC TeamJoukkue 60 vs. Kamloops Blazers 55
Plus/miinus: HC TeamJoukkue +62 vs. Kamloops Blazers +21
Pisteet/ottelu: HC TeamJoukkue 2.40 vs. Kamloops Blazers 2.06

Huomioon otettavaa tilastoja vertailtaessa: HCTJ:llä kolme pelattua peliä enemmän.

HC TeamJoukkue
Nipinnapin neljännesvälieristä jatkoon päässyt HCTJ aloitti pudotuspelit mielestäni hieman alta riman. HCTJ oli vaihtelevasti jopa hätää kärsimässä. Toisaalta PSG on huonosta runkosarjamenestyksestä huolimatta erinomainen joukkue ja heillä näytti peli-iltana olevan vahva kokoonpano jään päällä. Toisaalta HCTJ osoitti periksiantamattomuutta ja erinomaista taisteluhenkeä nousemalla 0-2 tappiosta 3-2 voittoon. Kahden peräkkäisen tappion jälkeen kolmannessa ottelussa Dalven tilalle vaihdettiin kaa, joka piristysruiskeen lailla onnistui auttamaan joukkueensa voittoon erittäin kimurantista tilanteesta. Samanlaista taisteluhenkeä tarvitaan seuraavaan ottelusarjaan vastaan asettuessa tällä hetkellä loistavaa kiekkoa pelaava Kamloops Blazers. Nähdäkseni tähän sarjaan HCTJ:n ei tarvitse valmistautua suuremmilla muutoksilla kokoonpanossa tai omassa pelissä. Joukkueet ovat suhteellisen tasavahvat keskenään jolloin puolustuspelin tärkeys korostuu yli muun. TeamJoukkueen onneksi ja KB:n epäonneksi Jenbb on portinvartija vertaistaan vailla. Psgtä vastaan Joukkue teki keskimäärin vain kolme maalia ottelua kohden verraten runkosarjan kuuteen maaliin ottelua kohden. Aukeaako ketsuppipullo tässä parissa vai nähdäänkö puolin ja toisin armotonta tykitystä puolustuspäässä?

Kamloops Blazers
Kamloops Blazers jatkoi pudotuspelejä samaan malliin kuin runkosarjan lopetti ja onnistui kaatamaan lähes puhtaasti hieman alavireisen HC Nuhan neljännesvälierissä. Seuraavan vastustajan taso tuleekin monella osa-alueella nousemaan aika rutkasti. Blazersin TheDoctor ja pöhnäke jatkoivat maalailua suunnilleen samaan tahtiin kuin runkosarjassa. Tähän pariin vastustajan puolustuspelin tiukentuessa vähäisetkin paikat tulee käyttää tehokkaasti oman joukkueen eduksi. KB pelaa ihailtavasti joukkueena yhteen hiileen sekä puolustaessa että hyökätessä. Yleensä juuri ylemmänpuolustajan onnistumiset, epäonnistumiset ja "näkymätön työ" on tärkein linkki toimivan yhteispelin kannalta kentän joka osa-alueella. pvh on juuri oikea mies HCTJ:n kaatamista varten ylempänä mainittuun tehtävään. Mainittakoon vielä, että joukkueen sisäisessä pistepörssissä pvh löytyy sijalta 2 ja teki lähes kolmanneksen kaikista KB:n runkosarjamaaleista. HCTJ saakin olla varuillaan omassa päässään, kun kiekko ei ole maalintekosektorilla kenenkään Kamloops Blazersin pelaajan lavassa näennäisessä turvassa, "kun ei tuo osaa vetää". Varmaotteista ja kovatempoista peliä pelaavalla Kamloops Blazersilla löytyy yhtälailla osaamista maalinteossa kuin kotijoukkueellakin, mutta hieman huonoon viimeistelyvireeseen joukkue tarvii hieman piristystä, sillä tonttia ei tule olemaan yhtä paljon kuin HC Nuhaa vastaan. 

Arvio
Sekä hyökkäys- että puolustusosaaminen on molemmilla joukkueilla melko tasavahva. Pelkästään tehtyjen maalien osalta ei kirjoittajan mielestä saa riittävän hyvää viitettä joukkueiden todellisesta tehokkuudesta tehdä maaleja. Kamloopsin "vähäistä" maalimäärää selittänee koko runkosarjan kestänyt huono vire, mikä on tuntunut kulminoituvan juuri liigapeleissä. Peli-illan kunto tulee ratkaisemaan tässä sarjassa paljon. Mikäli TheTohtori ja pöhnäke eivät onnistu maalinteossa, HCTJ marssii seuraavalle kierrokselle otteluvoitoin 3-1 ja sarjassa tullaan näkemään myös yksi jatkoajalla ratkaistu peli.

Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 14.02.2017 19:01
Luettu: 230 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017