Kirjoitus

Pelaajahaastattelu #4: Falco

Tervetuloa seuraamaan Superliigan kauden neljättä pelaajahaastattelua jossa tällä kertaa pääsemme tutustumaan Superliigan johtokuntalaiseen, Falcoon.

Hei Falco! Ensiksi saat esitellä hieman itseäsi. Mistä tulet, ikä ja opiskeletko vai käytkö töissä jnejne.
- Moi. 21v, Kymenlaakson suunnalta ja teen töitä freelancer-talkkarina. Älä kysy tarkempaa tietoa.

Milloin ja miksi aloitit kiekon pelaamisen ja miksi tätä jaksaa vielä päivästä toiseen pelata?
- 2007 lopulla. Asun Etelä-suomessa mutta siitä huolimatta olen ollut aina Kärppäfani henkeen ja vereen. Olin tuolloin aika kova lätkäfani joten saatoin googlauksen yhteydessä löytää vahingossa Kiekko.tk'n. Osa kavereista pelaa kanssa tätä joten en raaski itsekään lopettaa. Minulle tässä on suurin juttu se, että saan pelata kaveriporukassa (vaikkakin välillä huonolla menestyksellä).

Olet varmasti monelle tuttu kasvo jonkun liigan johtokunnasta. Mikä motivoi sinua työskentelemään liigojen johtokunnissa ja oletko ikinä ajatellut irtautuvasi kokonaan johtokuntatoimista?
- Kiekkoliigassa tein jonkin verran töitä mutta Pro League on ollut aina lähimpänä sydäntä. Toki nyt se on Superliiga. Haluan yksinkertaisesti kantaa oman korteni kekoon ja pitää Kiekkoa mahdollisimman kauan pystyssä joten teen liigassa töitä. Pidin hiljattain noin kuukauden taukoa Kiekosta ja pakko myöntää että silloin kävi mielessä johtishommien lopetus. Nyt reilu viikko tullut jälleen pelattua ja mieli muuttunut taas. Tuskin olen lopettamassa vaikka tuuliviiriltä välillä vaikutankin.

Joukkueesi Vegas Golden Knights ei ole pelannut aivan yhtä hyvin kuin osattiin odottaa, missä osa-alueessa on suurimmat ongelmat?
- Osasin odottaa tätä jo ennen kauden alkua. Näin neluripelistämme, ettei koordinaatio pelaa ja yhteispelimmekin tuntuu vastaavan kuivaa nallia. Halusin laskea VGK'n kausiennakossa reilusti alemmas. En saanut lupaa Fettikseltä.

Mitä uskot tuovasi joukkueellesi henkilökohtaisella osaamisellasi?
- Kausi taitaa olla Vegasin osalta paketissa. Toin lähinnä aktiivisuutta jotta pelit saadaan pelattua. Aika lailla väkisin puskettu läpi runkosarjan ja odotettu kauden päättymistä. Ilolla ilmoitan jatkavani ensi kaudella Aurinkolaulun ihastuttaneessa ja vihastuttaneessa porukassa.

Sinua pidetään yhtenä kiekon parhaista 1vs1-tilannepelaajista ellei jopa parhaana. Mistä johtuu, että juuri 1vs1-kamppailut ovat sinun heiniäsi?
- 1vs1 taitaa olla suosikkini kaikista pelimuodoista Kiekossa. Osaamiseni perustuu lähinnä malttiin ja vastustajan väsyttämiseen. Otan aikani hyökkäyksissä enkä ota pahemmin riskejä. Se riippuu sitten ihan päivästä uppoaako vedot. Parhaasta olen kaukana. Fettis, milloin pelataan?

Onko sinulla kiekossa ketään pelaajaa tai joukkuetta, jota arvostat muita enemmän tai mikä olisi vaikuttanut uraasi huomattavasti?
- Eiköhän se Teemu nouse kaikkien yläpuolelle. Äärimmäisen mukava tyyppi, josta on tullut välimatkasta huolimatta semiläheinen kaveri itselleni. Tehnyt paljon Kiekon ja sen liigojen eteen jo vuosien ajan. Tekee aika paljon sellaista "näkymätöntä" hommaa jota moni ei huomaa eikä kovin moni tiedä, miten paljon aikaa hän käyttää Kiekkoon meidän takiamme. Teemu on turhan vaatimaton herra.

Jos saisit valita Superliigasta yhden alemmanpuolustajan, yhden ylemmänpuolustajan ja kaksi hyökkääjää joukkueeseesi niin ketkä he olisivat ja miksi juuri kyseiset pelaajat?
- Alempi pakki voisi olla Instagram. Tuntuu, että sillä riittää kädet pääsemään pois ahtaammastakin tilasta. Zipsin Datsukin varmoille ratkaisuille tulisi käyttöä. Mainitsen lopuksi vielä Anakinin ja Pönsen. Arvostan julmetusti Halberdiersiä ja tykkään heidän tyylistään. Itse hakisin mitä todennäköisimmin sinne ellen jatkaisi laulussa. Kiva joukkue.

Niinkuin yllä mainittiin, olet siis tuttu kasvo johtokunnasta. Miten kausi on sujunut mielestäsi tähän asti ja onko johtokunnalla ollut jatkuvasti hiki otsassa?
- Kausi on ollut melko suora ja huoleton. Nenänpää musteessa ei ole tarvinnut painaa. Omaan silmään tämä kausi on ollut reilusti onnistuneempi mitä ensimmäinen.

Sitten vielä hieman kysymyksiä niin kiekkokaukalon ulko- kuin sisäpuoleltakin.

Fettis vai Teemu
- Teemu, sillä Fettis ei: 1. arvosta Euroviisuja 2. uskalla pelata Falcoa vastaan 1vs1.

Kebab ranskalaisilla vai riisillä?
- Iskender sen olla pitää. Kukkaruukun ulkopuolelta pussi nuudelia kuuluu suosikkeihini.

Ookke vai jalkakynä?
- Molempia tulee käytettyä säännöllisesti, mutta jalkakynä on tärkeämpi ajatellen omaa pelityyliäni. Teen aika usein hitaita jalkakyniä jolloin saatan joskus onnenkantamoisen voimin päästä vihun ohi jopa läpiajoon.

Blondi vai brunette?
- Punainen.

BMW vai Audi, vaiko kenties joku muu?
- Mersu on aika kova juttu. Myös F1-sarjassa!

Kiitos haastattelusta Falco. Loppuun voit lähettää terveiset tai mitä ikinä mieleen juolahtaa.
- Onnea kaikille pudotuspeleihin. Järjestetään hurjat kutsut sitten kun mestari on kruunattu. Ei kuitenkaan saa olla kauheaa mölyä. Ps. muistakaa katsoa ensi torstaina Saksan viisufinaali.

Haastattelija: Bein

Kirjoittanut: Bein
Julkaistu 06.02.2017 19:56
Luettu: 339 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017