Kiekko Cup XVI - Katsaus pudotuspelivaiheeseen

Artikkeli

Animated GIF

 

Kiekko Cup XVI - Katsaus pudotuspelivaiheeseen #1

 

Täällä kotoisessa Suomessakin ollaan saatu nauttia poikkeuksellisen pitkään ja poikkeuksellisen lämpöisistä sääolosuhteista, mutta silti olemme saanneet kiekon puolella nauttia jo yhden kierroksen verran pudotuspelikiekkoa. Tähänasti turnaus on sujunut hyvin pitkälti ongelmitta ja toivottavasti jatko pysyy samana. Tosiaan Cupissa ollaan edetty jo puolivälierävaiheeseen, käydään lyhyesti läpi lohkovaihetta sekä tilastoja ja sen jälkeen siirrytään puolivälieräjoukkueisiin.

______________________________________________________________________________________

Lohkovaihe

 

Lohkovaiheesta ainoastaan Caribbean , Kamloops Blazers sekä Siberian Huskies selvisivät jatkoon täysin puhtaalla pelillä ja joukkoon voidaan lisätä myös Nuoret Honkaset vaikkakin yksi voitoista tuli vasta jatkoajan kautta. Suurimman yllätyksen tarjosi mahdollisesti Elmira Jackals , joka nappasi B-lohkon toisen sijan jättäen Kuoleman taakseen. Alkulohkon DL-iltapäivään mennessä Elmiroilla ei ollut ainuttakaan ottelua pelattuna ja tilanne näytti hyvin vahvasti siltä, että ottelut jäävät myös pelaamatta. Elmirat kuitenkin sai ottelunsa Kamloopsia vastaan pois päiväjärjestyksestä kahden tappion myötä ja sai sovittua kohtaamiset myös muiden lohkon joukkueiden kanssa voittaen näistä jokaisen. Suurimman pettymyksen tarjosi Paitsio , joka oli varustautunut Cuppiin suht nimekkäällä kokoonpanolla. Joukkue sai pelatuksi otteluistaan vain puolet ja niistäkin saldona oli vain kaksi voittoa. Alkulohkon mielenkiintoisimman tilanteen kuitenkin tarjosi D-lohkossa toiseksi sijoittautunut Manhattan , jolta olisi ollut odotettavissa suvereeni lohkovoitto. Mutta mikä tilanteesta tekee erikoisen on se, että toisen sijansa vuoksi vastustajaa lähdettiin arpomaan lohkovoittajien joukosta ja tälläkertaa arpa osui Viimeisiin Hitaisiin , mielenkiintoinen tilanne kyllä sinänsä, että näiden joukkueiden kohtaamista olisi odottanut enemmän lähinnä finaalien muodossa.

 

Tilastot

 

p-rssi

 

Pistepörssin kymmenen kärki näyttää tältä. Pistepörssin kärjestä löytyy Arca, joka johtaa toisena tulevaa joukkuetoveriaan kymmenellä pisteellä. Maalipörssiä johtaa Pisu 30 osumallaan. Myöskin toistaiseksi voimassa olevaa pelikieltoa kärsivä lassi01, jolla mennyt kausi on jäänyt kokonaan väliin on löytänyt tiensä pistepörssin 10 parhaan joukkoon.

 

Pelaajat

(ennen pelattuja puolivälieräotteluita)

 

Eniten tehtyjä maaleja:  Pisu (30)

Eniten syöttöjä: Arca (32)

Paras piste per ottelu: jorti (7.20)

Paras +/- tilasto: Bein (+56)

Huonoin +/- tilasto: arpanoppa (-39), Reckless (-39), zysse (-39), Woppa (-39)

 

Joukkueet

(alkulohko)

 

Eniten tehtyjä maaleja: Kamloops Blazers (61)

Eniten päästettyjä maaleja: Full Clip (58)

Paras maaliero: Kamloops Blazers (48)

Huonoin maaliero: Full Clip (39), KIC (39)

Paras piste per ottelu:  Caribbean (3.00), Kamloops Blazers (3.00)

 

______________________________________________________________________________________

Puolivälieräjoukkueet

Bayern Munchen

 

Viimekaudella 2.Divarissa hopeaa voittanut Bayern Munchen onnistui yllättämään alkulohkossa häviöttä pelanneen Caribbeanin Comanin ja Coutinhon johdolla. Alkulohkossa joukkue pelasi tasaisesti häviten puolet ja voittaen puolet otteluistaan, mutta p/o tilaston mukaisesti suotiin joukkueelle paikka pudotuspeleihin. Mielenkiintoista nähdä miten joukkue suoriutuu cupin edetessä, sillä jo Caribbeanin lähettämistä kesälomille voidaan pitää erittäin kovana suorituksena. Jos suoritukset jatkuvat tällä tasolla niin voidaan joukkueen olettaa olevan ensikaudella divarin kärkipäätä.

 

Elmira Jackals

 

Ei tainnut kovin monella ollat uskoa siihen, että Elmira Jackals saisi edes alkulohkon otteluitaan pelattua. Kutakuinkin joukkue onnistui vielä viimeisenä iltana vääntämään kasaan karmean kahdeksan ottelun rupeaman. Joukkueen onneksi kuitenkin näin tapahtui, sillä palkintona otteluiden pelaamisesta tuli paikka pudotuspeleihin lohkon toisen sijan myötä, kun ainoat tappiot joukkue kärsi Kamloops Blazersia vastaan. Sama tahti jatkui pudotuspeleissä, kun tällä kertaa joukkueen vireen pääsi kokemaan legendaarinen Anaheim Mighty Ducks, joka tälläkertaa palasi eläkepäivilleen Elmira Jackalsin napaten 2-0 otteluvoitot Neulan johdolla.

 

Helsingin Jokerit

 

Pitkän liigahistorian omaava joukkue päätti palata taas helteiden ajaksi viileeän Hartwall kiukku areenaan ja tähänmennessä otteet ovat olleet melkoisen kaunista katseltavaa. Joukkue onnistui myöskin tiputtamaan puolivälierissä HC SpeddyCatit ja joukkueen taitotasosta kaiken oleellisen kertoo se, että vaikka joukkueen selkeä MVP, kaksinkertainen divarin mestari ja kaukalon fyysisin pelaaja tamonho oli katsomossa nauttimassa poppareita niin onnistui Helsingin Jokerit silti raivaamaan tiensä puolivälieriin. Mielenkiintoista nähdä mikä kyseisen pelaajan rooli on turnauksen edetessä.

 

Kamloops Blazers

 

Perinteikäs joukkue Superliigassa, mutta Cup turnauksissa joukkuetta ei kovin moneen otteeseen ole nähty. Voitti alkulohkossa kaikki kahdeksan ottelua ja neljännesvälierissä Canucksit kaatuivat suoraan kahdessa ottelussa. Mielenkiintoa herättää kuitenkin joukkueen kokoonpano ja peluutus, kun mm. vanil on siirtynyt nähtävästi hyökkääjän rooliin ja puolustuspää on vahvistunut nimimerkeillä huig ja smh, joista etenkin jälkimmäinen on todella vieras nimi, mutta esitykset ovat olleet todella hyviä, nähdäänkö kenties ensikaudella debyytti liigan puolella?

 

Nuoret Honkaset

 

Nimellisesti tuntematon joukkue, mutta kakkosnickien alta paljastuu liigan kärkipelaajista koottu kesä loma joukkue (ei se tiimi minkä nimi on kesä loma joukkue). Tähänmennessä esiintynyt turnauksessa voittaen kaikki ottelunsa, ainoastaan alkulohkossa Obsessive onnistui venyttämään kertaalleen ottelun jatkoajalle saakka, mutta yksi lisäpiste jäi tälläkertaa saamatta. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui HC Tyrmäys, mutta näytti tämäkin sarja olevan vasta lämmittelyä. Hyvin potentiaalinen joukkue toiseksi taistelijaksi finaaleihin GM MALLUGOLDIN johdolla.

Seattle Roosters

 

Superliigaa edustava Seattle Roosters tarjosi kenties neljännesvälierin sykähdyttävin tilanteen, kun neljännesvälierien kolmannessa ottelussa Obsessivea vastaan tilanne näytti jo siltä, että jatkopaikkaa lähdetään metsästämään jatkoajan kautta. Seattle sai kuitenkin vielä yhden hyökkäyspään aloituksen pelikellon näyttäessä aikaa 05:56, maalivahti pois ja kaikki peliin. Tämä palkittiin, kun pelikello pysähtyi aikaan 05:59 Pisun lyödessä tilanteeksi 3-2. Myöskään alkulohko ei ollut ollenkaan hassumpi suoritus, kun joukkue kärsi ainoastaan yhden tappion. Toivottavasti hyvät otteet jatkuvat myös ensikaudella Superliigassa.

 

Siberian Huskies

 

Sympaattinen ja mukava joukkue, joka ei hävinnyt alkulohkossa kertaakaan. Värikäs ryhmärämä, joka koostuu nousevista nimistä sekä vanhoista kehäketuista tulee varmasti haalimaan lopputurnauksen suurimman katsojamäärän HC SpeddyCatin poistuessa takaisin kesälomalle. Joukkueen tähänasti tärkein pelaaja on ollut ehdottomasti bhis, joka on muutaman viimeisen kauden aikana rakentanut näyttävästi tietä yhdeksi divarin parhaista hyökkääjistä. Neljännesvälierissä alku oli ehkä hieman tahmea, kun America onnistui nappaamaan ensimmäisessä ottelussa 2-3 voiton. Huskit kuitenkin käänsivät kelkkansa ja kaksi seuraavaa ottelua omiin nimiin lukemin 1-4 ja 9-1.

 

Viimeiset Hitaat

 

E-lohkon voittanut Viimeiset Hitaat pääsivätkin jo heti neljännesvälierissä pelaamaan finaalitason pudotuspelikiekkoa, kun vastaan asettui Manhattan, joka oli omassa lohkossaan sijoittunut toiselle sijalle. Viimeiset Hitaat lähtivät sarjaan ehkä hieman mielenkiintoisella kokoonpanolla kun joukkueen ikiratsut Rece sekä Yojimbo saivat tehdä tilaa Stnk:lle. Huimaa vauhtia kiekon eliittiin noussut Stnk otti kuitenkin hyvin tehtävän vastaan kirjauttaen kahteen otteluun tehopisteet 2+4. Myös nimimerkki NOTKEA on näyttänyt tähänmennessä kentällä erittäin notkealta, johtuuko sitten siitä, että kesällä on tehty arvokasta työtä oheisharjoitteiden parissa vai tuleeko tämä etu mestaruus-sormuksen mukana, tähän allekirjoittanut ei pysty vastaamaan.

______________________________________________________________________________________

Puolivälieräparit

Nuoret Honkaset - Kamloops Blazers

Siberian Huskies - Helsingin Jokerit

Elmira Jackals - Bayern Munchen

Seattle Roosters - Viimeiset Hitaat

Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 19.07.2021 00:45
Luettu: 254 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.