Kirjoitus

Mafia corner #1: Uudet joukkueet liigan kärkipaikoille!

Tervetuloa Mafia corneriin! Parempaa nimeä etsitään, mutta tällä mennään kunnes se löytyy. Kommenttiosio vastaanottaa hyviä ideoita. Tämän artikkelisarjan tarkoituksena on julkaista silloin tällöin liigailuun liittyvää ajankohtaista tekstiä. Aiheet tulevat vaihtelemaan runsaasti aivan laidasta laitaan ja joskus myös laitojen ulkopuolelta. Sitten itse artikkelin pariin!

SC Björnin nousukiito

Superliigassa kauden 3/16 päätteeksi pyttyä nosti ansaitusti jo runkosarjassa sarjaa dominoinut SC Bern. Kultaiset mitalit, parikymmentä pelimerkkiä ja useita henkilökohtaisia palkintoja pokannut joukkue otti kaudesta kaiken irti jatkaen jo edelliskaudella Eliittiliigassa aloitettua kultaputkea. (Eliittiliigan kultaa myös kausilla 1 & 2 /13) Joukkueelle melko luonnollinen ratkaisu oli siis siirtyä Kiekkoliigan puolelle pelin kovimpia joukkueita haastamaan. Siinä kauden loputtua, mutta vielä ennen Kiekkoliigaan siirtymistä Bern-vetoinen Superliigan AllStars -joukkue otti vielä komean voiton Kakeliigan tähdistä. Ottelu oli tiukka (kiitos sharb) ja katsojille riitti viihdettä viimeisille hetkille saakka!

Kaikki tämä, vaikka joukkueessa pelaa Jopi, huh huh. Kaikkea sitä kuulee. Tahti ei tunnu ainakaan hidastuvan, sillä Kiekkoliigassakin ensimmäisestä kymmenestä ottelusta joukkue on napannut peräti seitsemän voittoa. Sarjataulukossa keikutaan sijojen 2-4 välillä ja meno on yhä erittäin vakuuttavaa. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan ukkojen menoa vielä Kiekkoliigankin puolella!

Kaksi sarjatasoa, eipäs, joopas, ei...

Superliigassa edettiin jänniä aikoja kauden 3/16 lopulla - uusia hakevia joukkueita oli tulossa niin paljon, että johtokunnassa alettiin tosissaan miettimään parasta mahdollista ratkaisua tulevaan tilanteeseen. Pelataanko edelleen kahdessa lohkossa, vai mennäänkö kahden sarjatason järjestelmään? Vastuuhenkilöille lähetettiin kysely jossa kerättiin mielipiteitä kahdesta sarjatasosta, pelaajien kommentteja lueskeltiin ja asiaa pyöriteltiin monelta kantilta. Vaikeimmaksi kysymykseksi taisi jäädä se, että miten joukkueet järjestettäisiin sarjojen välillä. Pahoittaisiko joku mielensä, tai siis… miten pahasti joku pahoittaisi mielensä joutuessaan “väärään” sarjaan? Toinen suuri kysymys oli se, että pystyttäisiinkö kahta sarjatasoa jatkamaan vähentyvien pelaajamäärien kiekossa vielä seuraavallakin kaudella? Yhden kauden kestäväksi järjestelyksi ei tätä tainnut kukaan haluta perustaa.

Lopulta näiden edellä mainittujen kahden suuremman ja jokusen pienemmän syyn takia päätettiin jatkaa kahden lohkon menetelmällä ja niin, että runkosarjassa pelataan vain omaa lohkoa vastaan. Näin siis muotoutui, hieman lohkosta riippuen hillitty 20-22 ottelun mittainen runkosarja. Ottelumääri juuri sopivan pieni paljon lomiakin sisältävälle vuodenajalle. Loppujenlopuksi valitut 11 vanhaa ja 12 uutta joukkuetta takasivat sen, että Superliiga nousi joukkuemäärältään kiekon suurimmaksi liigaksi, ohi yhteen sarjatasoon supistaneen ja 15 joukkueella jatkavan Kiekkoliigan.

Uudet joukkueet dominoivat sarjaa

Kautta 1/17 on nyt menty jo ensimmäisen jakson verran ja pientä tarkastelua täytyy sarjataulukkoihin tehdä. Uudet, Superliigan vasta tällä kaudella aloittaneet joukkueet ovat pommittaneet itsensä tiukasti molempien lohkojen kärkipaikoille. Ihmetystä herättää muunmuassa Manhattan Diamonds, tai lähinnä kausiennakon kirjoittajien huono tietämys. Kymmenenneksi arvioitu joukkue löytyy jakson päättyessä sijalta kaksi! Samanlainen yllättäjä löytyy toki myös B-lohkosta, mutta siitä enemmän kerrottiinkin jo tuossa Beinin Hot or Not -tyyppisessä artikkelissa. Samaan aikaan korkealle arvioidut Vegas Golden Knights, Kamloops Blazers jne. ovat jääneet selvästi alle odotuksien...

Kauden alku on siis ollut erittäin yllätyksekäs ja loppukaudesta odotan ihan yhtälailla yllätyksien täplittämää. Mikäpä sen parempaa kuin mielenkiintoinen kausi, jonka lopuksi potentiaalisia mestariksi kruunattavia joukkueita löytyy sarjasta kourallinen!


Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu 22.12.2016 19:46
Luettu: 614 kertaa

Kommentit
Anakin 23.12.2016 00:05
hyvä fettis
Bein 24.12.2016 13:27
Hyvää duunii Fettis!
Fettis 03.01.2017 13:40
Mafia corner taitaa olla nimenä niin ylivoimainen ettei parempia ehdotuksia irtoa, mielenkiintoista!
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017