Matkalla huipulle #3

Artikkeli

Matkalla huipulle #3


"Syöttäminen on vastuun pakoilua"


-Sean Bergenheim


Kiekosta löytyy aktiivipelaajien joukosta pitkä liuta kovia maalintekijöitä, kuten stem, Janne, miktok, Reto,welu, Kalezki Hjerpe,Trn, Arca ja lista jatkuisi vielä pitkänä. Näistä pelaajista kuitenkin suurinosa on voittanut mitaleita ja henkilökohtaisia palkintoja jo kymmenenkunta vuotta sitten ja ovat he päässeet pelaamaan aina kiekon kärkijoukkueissa. Liigasta löytyy tälläkin hetkellä kuitenkin näiden pelaajien lisäksi kourallinen huippuluokan maalinsylkijöitä, mutta menestystä ei ole tullut aivan samalla tasolla. Otetaan siis esille kolme pelaajaa, jotka ovat vakuuttaneet maalintekotaidoillaan, mutta eivät vielä ole päässeet niittämään tuhoa kiekon kärkipään joukkueissa tai murtautumaan täysin kiekon huipulle.

______________________________________________________________________________________



TheDoctor


Kamloops Blazers



Kun puhutaan maalintekijöistä niin tässä on täydellinen esimerkki puhtaasta maalintekijästä. Eräs kuuluisa kiekkojournalisti sekä selostaja muuan kerran divarin välieräennakossa puhutteli TheDoctoria yhden tempun ponina, mutta on hän nyt viimeistään kahden viimekauden aikana osoittanut olevansa joukkueelleen erittäin tärkeä palanen niin puolustuksessa kuin kokonaisvaltaisessa pelissä. Vaikka pikkulinnut ovat laulaneet, että maalintekotaidot juontavat juurensa jopa sellaisen nimen, kuin yllepan opeista niin on myös Kamloops Blazersillä suuri merkitys TheDoctorin uralle. Nimittäin jo kaudesta 1/2014 saakka on KB:n pelikirja rakentunut aina sen mukaisesti, että itse tohtorille siunaantuisi niin monta maalipaikkaa kuin vain mahdollista. Myöskin mikäli KB onnistuu jatkamaan menestystään joukkueena voidaan olettaa TheDoctorin olevan mukana taistelussa maalipörssin voitosta kaudesta toiseen.


-

kono2
Iski ensimmäisellä kaudellaan Superliigassa 15 otteluun 50 maalia. Tämän jälkeen kuitenkin oli muutama kausi hiljaisempaa, mutta tätänykyä kiekko on alkanut löytämään jälleen tiensä maalinperukoille kovalla prosentilla.



kono1
Palkintokaapista löytyy ties minkälaista palkintoa, vieläkö lista tulee jatkumaan?
-

Lyhyt katsaus menneille kausille



TheDoctorin nimi rupesi herättämään mielenkiintoa oikeastaan kausien 1/2016 sekä 2/2016 jälkeen, kun tulosta oli tullut ProLeaguen puolella heti ensimmäiseltä kaudelta lähtien. Tähänmennessä parhaan kautensa TheDoctor pelasi kaudella 3/2017 jolloin hän voitti niin Superliigan maali- kuin pistepörssin 50 maalilla ja 73 pisteellään, tämän lisäksi palkittiin hänet parhaana hyökkääjänä sekä arvokkaimpana pelaajana. Tämän kauden jälkeen tahti oli pitempään hieman hiipumaisillaan, vaikka pudotuspeleissä Kalajoen Ovechkin onnistuikin aina lyömään bensaa liekkeihin. Vaikka mitaleja sekä henkilökohtaisia palkintoja löytyy mittakaupalla niin korkeimmalla sarjatasolla saavutukset ovat jääneet pelkästään kauden 1/2021 pronssimitaliin. Onko kenties lisää tiedossa kokonaisvaltaisen pelaamisen kehittymisen myötä?



Animated GIF
TheDoctor antamassa vastustajalle vahvaa takapainetta, video kaudelta 3/2019.



Haastattelussa TheDoctor Download Png File - Question And Answer Png - Full Size PNG Image - PNGkit



Morjensta Tohtori. Kerrohan kuka oot ja mistä tuut?
Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Moro moro. Oon Konsta pottufarmari Erkin poika Kalajoelta pohojois pohojammaalta




Pikkulinnut ovat laulaneet, että olisit saanut opit maalintekoon itse yllepalta, pitääkö tämä paikkansa? Jos tämä on pelkkä huhu niin mistä maalintekotaitosi ovat peräisin? 

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Tämä pitää paikkansa, Raahesa asti käyny kattomasa miten se kursori pittää laittaa.




Olet edustanut lähes koko urasi ajan kiekossa Kamloops Blazersiä, muutamia kausia lukuunottamatta. Miksi juuri Kamloops Blazers ja mikä saa sinut jatkamaan kyseisessä joukkueessa kaudesta toiseen vaikka ottajia olisi aikojen saatossa ollut varmasti muuallekkin. 

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Porukan hyvä kemia, aika ajoin hyviä äijiäkin ja turhaahan sitä porukkaa vaihtaa jos meinaa saada pelin toimimaan




Mistä haluaisit, että sinut kiekossa muistetaan? Kovasta laukauksesta, hauskana heppuna, Grailquestin vilautteluista vai kenties jostain muusta?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Ehdottomasti Grailquestin vilautuksesta, muuta näytettävää ei oo.




Ketkä ovat mielestäsi kolme parasta maalintekijää nykyisistä aktiivipelaajista, jos et saa laskea itseäsi mukaan?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Kalezki, perälä, Arca



______________________________________________________________________________________




Nissinen Devils


Devils



Parhaiten Hamburg Freezersistä sekä HC Oilersista tunnettu Nissinen on kuluneen kauden lisäksi kahdella aiemmalla kaudella ollut joka kerta mukana taistelussa maalipörssin voitosta, mutta vielä kyseinen palkinto ei ole tämän tulisieluisen hyökkääjän kätösiin päätynyt. Viimekaudella tyytyminen oli toiseen sijaan. Oli aikoinaan jo Hoki-liigassa sekä Eliittiliigassa kova tekijä, mutta silloin kunnostautunut myös syöttäjän roolissa. Kun lasketaan yhteen Eliittiliigan sekä Superliigan alaisuudessa pelatut ottelut niin on Nissisellä tähänmennessä kiertynyt toiseksi eniten pelattuja otteluita, joten kokemusta kyllä piisaa, mutta ottelut Kiekkoliigassa ja nykyisen ylimmän sarjatason puolella on jäänyt melko vähäisiksi. Nissinen on kuitenkin tästä kolmikosta ehkä kaikista kokonaisvaltaisin pelaaja ja tätänykyä varmasti olisi ainakin muutamasta kärkipään joukkueesta jonkunlainen rooli tarjolla, jos mestaruusjahtiin mielii päästä. Myöskin Nissinen tulee jatkossa haastamaan kokeneet kehäketut maalintekotilastossa, mielenkiintoista nähdä missä joukkueessa Nissinen kesän jälkeen pelaa.


-

nissi1

Oli kausilla 1/2015 - 3/2015 HC Oilerssin dynastian keulahahmo ja kauden 2/15 maalilukema 58 näyttää melko karulta, jos katsoo tilastoa vastustajan näkökulmasta. 


nissi2

3/2020 - Arvokkain pelaaja joukkueelleen (Liiga), melkoisen kova suoritus, kun edellisiin voittajiin lukeutuu mm. hari, Archuleta ja Etelä.



Lyhyt katsaus menneille kausille



Kuten tilastoista huomaa niin oli Nissinen jo Eliittiliigan elossaolon aikana kovanluokan maalintekijä ja kenties koko Eliittiliigan paras maalintekijä. Vaikka Eliittiliigassa syntyi kovia lukemia kaudesta toiseen ja voitti Nissinen joukkueineen kolme Eliittiliigan mestaruutta putkeen ja tämän lisäksi pääsi hän nostamaan myös Hoki-liigassa mestaruuspalkintoa, mutta ei häntä silti sen koommin Kiekkoliigassa nähty vaikka potentiaalia varmasti olisi ollut silloinkin. Nyt kuitenkin viimekausien aikana osoittanut jälleen olevansa huippuyksilö ja kunnostautunut jälleen maalintekijänä ja Liigan MVP-palkinto kaudelta 3/2020 kertoo varmasti paljon. On kuitenkin viimekaudet viettänyt aikaa joukkueissa, joissa mitalipeleihin pääsy on ollut lähinnä toiveajattelua, mutta tälle kaudelle siirtyi Devilsin riveihin, jossa mitalipeleihin pääsyä voidaan pitää täysin realistisena tavoitteena. Itse kuitenkin allekirjoittaneena haluaisin nähdä minkälaiseen tulokseen Nissinen pääsisi, jos hän pääsisi pelaamaan top-3 joukkueissa.



Brodziak GIFs - Get the best GIF on GIPHY
"Vahvan mentaalin omaava kaveri, jolla harvoin palaa päreet otteluissa." Missähän lukemissa mahtaisi maalimäärät kulkea jos focus olisi 101% pelaamisessa.

-


Haastattelussa Nissinen Download Png File - Question And Answer Png - Full Size PNG Image - PNGkit



Morjensta Nissinen. Kerroppas kuka olet ja mistä tulet?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Tervehdys. Olen Aapo, 25-vuotias internetjääkiekkoilija itä-suomen pääkaupungista.




Sinut palkittiin aikoinaan Hoki-liigassa kauden tulokkaana ja mestaruuskin taitaa kyseisestä liigasta löytyä? Tämän lisäksi sinua voidaan pitää yhtenä Eliittiliigan parhaista pelaajista sekä maalintekijöistä, mutta meriitit ylimällä sarjaportaalla niin Kiekkoliigan aikana, kuin nyt ovat jääneen aika pieniksi. Oletko omasta päätöksestäsi pysynyt pykälää alempana vai eikö vain ole tullut oikeanlaista saumaa päästä näyttämään todellista potentiaalia huipulla?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Mielestäni urani parhaat vuodet sijoittuivat sinne 2013-2015 hujakoille, kun mannen ja tuksun kanssa saatiin luotua siihen aikaan kiekon selvä TOP-10 joukkue. Tuohon aikaan siis hyviä joukkueita oli sellainen 100 kertainen määrä nykyisestä. Syystä tai toisesta meillä ei ollut sitä pitkäjänteisyyttä lähteä kairaamaan divareita ja sitä kautta kohti kiekkoliigaa. Menestystä kuitenkin niitettiin Hoki-liigassa ja sen kaatumisen jälkeen Eliittiliigassa melko ylivoimaiseen tapaan. Viiden kauden sisään molemmat liigat mukaanlukien taisi 4 mestaruutta tulla. Mielestäni olisimme tuolla kokoonpanolla kuuluneet kiekkoliigan ylimmälle tasolle ja siellä vähintään playoff jengiksi. Niin hyvin ei oo kemiat natsannut missää jengissä kentällä ollessa. Jos totta puhutaan, niin noiden vuosien jälkeen nyt ensimmäistä kertaa pelaajamateriaaliltaan mulla on joukkue jolla voidaan mestaruus voittaa, vaikka vastassa on kiekon kovimmat joukkueet.




Olit aikoinaan erittäin uskollinen pelaaja HC Oilersille sekä Hamburgh Freezersille ja suurimmat saavutukset löytyvätkin näiden kahden joukkueen riveistä. Kuitenkin kauden 3/2015 jälkeen sinut on nähty milloin ties missä joukkueessa, uskotko että pystyisit vielä löytämään HCO tai HF kaltaisen joukkueen, jossa pelaisit monta kautta vai tykkäätkö nykyään mielummin ns. kiertolaiselämästä?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Totta kai olisi kiva vielä löytää joukkue, joka tuntuisi kodilta samaan tapaan kuin tuossa mainitsemasi kaksi joukkuetta. Ei kuitenkaan suunnitelmia enää paljoa kiekon suhteen ole. Mennään kausi kerrallaan ja pelataan missä pelataan




welun mukaan olet vahvan mentaalin omaava kaveri, jolla harvoin palaa päreet otteluissa. Pitääkö tämä paikkansa?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Pystyn tukemaan welun väitettä. Olen väärinymmärretty kiekkopersoona, jolla tunteet ei ota valtaa edes kriittisimmillä hetkillä.




Ketkä ovat mielestäsi kolme parasta maalintekijää nykyisistä aktiivipelaajista, jos et saa laskea itseäsi mukaan?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Tähän voisi kahdelta kantilta ottaa pelaajia. Löytyy sellaisia joilla laukaus on aivan omaa luokkaansa verrattuna muihin, vaikka heitä ei nyt ihan maalintekijöiksi yleensä mielletä. Nämä pelaajat ovat mielestäni jorti ja Archuleta. Sitten taas löytyy pelaajia, jotka pystyvät maaleja tekemään liukuhihnalta, vaikka se itse laukaus ei olisi noiden edellämainittujen veroinen. Tämän listan kärkeen löytää tiensä Janne.


______________________________________________________________________________________



speak PeteAcademy


PeteAcademy



Näistä kolmesta ehdottomasti tuntemattomin nimi liigakaukaloissa ja etenkin ylimmällä portaalla. Teki heti ensimmäisellä kaudellaan Liigassa 32 maalia ja tämänkauden maalimäärillä voidaan puhua äärettömän kovasta suorituksesta etenkin, kun kyseessä on ensimmäinen kausi isojen poikien kaukalossa. Kyseinen peluri tietää ja osaa vaikka minkänäköisiä harhautuksia ja lättykin löytää tiensä maalinperukoille, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja etenkin puolustuspelissä olisi muutaman kehitysaskeleen paikka. Jos PeteAcademy jatkaa kesän jälkeen vielä liigassa tai speak löytää toisesta joukkueesta samanlaisen roolin voidaan odottaa toista ainakin yhtä tehokasta kautta. Mikäli speak pystyisi yksilötasolla parantamaan tiettyjä asioita ja joukkueelle tulisi onnistumisia voitaisiin parhaimmassa tapauksessa odottaa jopa pistepörssin kärkisijoilta löytymistä eikä maalipörssin voittokaan olisi mahdottomuus.



speak1

Teki järjettömät 60 maalia viimekaudella 1.divarissa, mutta maalipörssin voitto jäi silti saavuttamatta. Onko Liigassa kuitenkin mahdollisuus tämän palkinnon saavuttamiseen?

speak2

Divareista löytyy muutama mitali kauden 1/2021 pudotuspelien pistepörssin voiton lisäksi, mutta Liigan puolelta saavutuksia ei vielä ole. Mitä veikkaatte onnistuuko speak täyttämään palkintokaappiaan vielä joskus Liigan palkinnoilla?

Lyhyt katsaus menneille kausille


Viimekaudet divareissa ovat olleet tilastojen valossa todella kirkkaita ja etenkin 60 maalia 22 peliin on kunnioitettava lukema. Vaikka maalimäärät ovatkin olleet hurjia divareiden puolella niin liigan taso on kuitenkin todella paljon korkeammalla, kuin esimerkiksi 1.divarissa ja tästä kausiennakossa spekuloitiinkin, vaikka maalintekotaitoa löytyy niin liigassa tarvitaan paljon muutakin eikä speakilta todellakaan olisi odotettu näin isomaalista kautta, kun kyseessä oli kuitenkin ylimmällä sarjatasolla todella kokematon pelaaja. Saavutuksia ei tähänmennessä ole kovin paljoakaan kertynyt, vaikka niitäkin on muutamia divarin puolelta tullut, mutta tässä kohtaa voidaan puhua jo kovasta saavutuksesta, kun "tulokaskaudella" onnistuu rikkomaan 30 maalin rajan. Todennäköisesti tulee vielä seuraavalla kaudella jatkamaan PeteAcademyn riveissä ja kasvattamaan kokemustaan liigan puolella, mutta tämän jälkeen jos kehitysaskelia on havaittavissa saattaa olla sopimusta tarjolla muuallekkin.



Filthy Goal GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Jos kiekossa olisi laajempi kikkavalikoima niin pehmeäkätiseltä speakilta voitaisiin odottaa tämänkaltaisia ratkasuja.



Haastattelussa speak Download Png File - Question And Answer Png - Full Size PNG Image - PNGkit





Morjensta speak. Olet hieman uudempi tuttavuus liigaympyröissä, joten anna palaa ja kerro kuka olet.

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Moi. Oon oon 96vuonna syntyny juippi oulusta




Naputtelit heti ensimmäisellä kaudellasi Superliigan korkeimmalla sarjaportaalla 32 kaappia, joka kertoo sen, että osaamista löytyy. Kuitenkaan sinua ei ole sen koommin niinsanotusti huipulla nähty. Onko harjoituspelit ja läpyttely enemmän sinun juttusi vai eikö vain ole vielä tullut saumaa päästä näyttäämään kaikkia taitoja?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Sanotaanko näin että en ole löytäny itelleni sopivaa/hyvää joukkuetta missä viihtyisin, oon aika tarkka niin siksi ei ole nähty "kovimmassa" sarjatasossa ja tottakai ei oo saanu ns mahdollisuutta päästä parhaalle tasolle pelaamaan.




Varsinkin allekirjoittaneelle olet jäänyt mieleen varsin veikeistäkin kikoista ja harhautuksista, mistä nämä juontavat juurensa ja mistä maalintekotaidot ovat peräisin?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Silloin 05 vuonna, kun alotin kiekko.tkn niin halusin kovasti oppia uusia kikkoja ja eihän siitä paskaakaan tullut silloin:joy: mutta kun ikää tuli ja kehitystä oli havaittavissa niin alko sitten "löytymään". Eiköhän nykyäajan kikat oo tuolta practisen puolella harjoteltu ja veivattu. Maalintekoo on paljon reenattu, ihan sieltä 08 vuodesta, kun aloin hyökkääjäksi nii bpiste vedot oli kovassa käytössä ja siitä siirrytty ihan siniviivaveto lämyihin. Kyllä se kun tarpeeksi kiinostaa harjotella nii alkaa jossais vaiheessa uppoamaan




Viimekaudella matkasi kävi ihan päätyyn saakka eli 1.Divarin finaaleihin ja pääsitte kohtaamaan divarin parhaat vastustajat, kuinka suuri ero sinun mielestäsi on Liigan ja divarin välillä?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Mielestäni divarin ja liigan tasoero on ihan huomattava, liigassa pelataa ihan eritemposta peliä kun divarissa.




Ketkä ovat mielestäsi kolme parasta maalintekijää nykyisistä aktiivipelaajista, jos et saa laskea itseäsi mukaan?

Q and A free icon 2 (answer) | Free icon rainbow | Over 4500 royalty free  icons Kyllä sanoisin että tulisimmat vedot on Yan, Reto, miktok



______________________________________________________________________________________


- Bein, millo johtis alkaa maksaa mulle tästä?
Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 09.05.2021 00:31
Luettu: 678 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.