1. jaksokatsaus 2/21 - Liiga

Artikkeli

Superliiga

1. Jaksokatsaus

Ensimmäinen kierros on nyt takana ja on aika perehtyä korkeimman sarjatason eli Liigan joukkueiden tapahtumiin kahden viikon ajalta. Tällä kaudella jaksokatsaukset tulevat neljässä osassa, joista kaksi tekstin muodossa ja kaksi podcastina.

1. jakso - Artikkeli Article Svg Png Icon Free Download (#351420) - OnlineWebFonts.COM
2. jakso - Podcast Png File - Podcast Microphone Logo Png - Free Transparent PNG Download -  PNGkey
4. jakso + katsaus Liigan puolivälieriin - Podcast Png File - Podcast Microphone Logo Png - Free Transparent PNG Download -  PNGkey

______________________________________________________________________________________

Nightmare PePo Seventh Heaven

Mestarisuosikeista Seventh Heaven, Viimeiset Hitaat sekä Pepo kairasivat heti ensimmäisessä jaksossa tiensä sarjataulukon kärkipäähän. Nightmaren kausi puolestaan lähti käyntiin hieman yskähdellen ja jakson päätteeksi NM oli jumittautunut sijalle 10, tässä pitää kuitenkin ottaa huomioon se, että Nightmarella oli jakson jälkeen vähimmäismäärä pelejä pelattuna, kun muilla oli huomattavasti enemmän. Kuitenkin sarjataulukkoa pisteet per ottelu tilaston kautta katsoessa koko nelikko löytyykin sijoilta 1 - 4. Näistä neljästä mestarisuosikista erityisesti Viimeiset Hitaat sekä Seventh Heaven pelasivat todella vahvan ensimmäisen jakson.
  Viimeisten Hitaiden riveissä Anakin on ensimmäisen jakson perusteella onnistunut jokseenkin täyttämään Archuletan saappaat johtaen joukkueensa sisäistä pistepörssiä tehoin 12 + 7, jotka syntyivät yhdekssässä ottelussa. Seventh Manhattanin riveistä puolestaan stem on sulautunut hienosti Manhattansävytteisen kolmikon rinnalle ja kahdeksassa ottelussa onkin hän nakuttanut peräti 16 kaappia, joka oikeuttaa maalipörssin tämänhetkiseen toiseen sijaan. Pepo puolestaan on säästellyt pisteiden merkeissä, kun joukkueen paras pistemies welu löytyy vasta koko sarjan pistepörssistä sijalta #20, pisteitä on kuitenkin tullut tasaisesti jokaiselle pelaajalle. Mutta mikä on Yanin tilanne? Kaksi huilattua peliä sekä neljään otteluun ainoastaan viisi tehopistettä, enemmän olisi odotettavissa.

Haastajat

Devils HC Big Knob Tanja EHC Yläpörsä

Haastajien korissa kamppailtiin tasaisesti sarjataulukon keskisijoista. Tästä nelikosta vahvimmat otteet kantautuivat Kamloops Blazersin ja HC Big Knob Tanjan riveistä, kun puolestaan EHC Yläpörsän ja Devilsin kausi lähti käyntiin melko yskähdellen. Pisteet per ottelu sarjataulukkoa katsoessa EHC sekä Devils ovat molemmat alle pudotuspeliviivan. EHC HMV:n riveissä näkyy kuitenkin paljon positiivista, mutta 2. jaksolla pitäisi ruveta saamaan jo kurssia käännettyä pudotuspelisijoja kohden. Devilsin tekeminen puolestaan näyttää erittäin nuhaiselta ja 2.jaksolle vaadittaisiin todella suurta ryhtiliikettä.
  HC Big Knob Tanja osoittautui ennalta odotetun veikeäksi joukkueeksi, mutta osoittautui joukkue myös ennen kaikkea kentänpuolella vaaralliseksi vastustajaksi ja etenkin perspimp oli allekirjoittaneelle yllättävän pirteä pilkahdus jäällä vaikka sanat "et oo mun kamu enää" osuivat syvälle sisimpään. Kuuteen otteluun tehopisteet 5 + 9 = 14. Viimekauden pronssimitalistijoukkueen ensimmäinen jakso oli melkoista vuoristorataa, mutta positiivisia asioita oli aika-ajoin todella paljon havaittavissa. Arca on sopeutunut joukkueeseen hyvin ja onnistunut tuomaan hyökkäyspäähän kiekollista osaamista, joka KB:lta on puuttunut useammalta edelliskaudelta. Johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä, kun yhdeksään otteluun syntyneet tehot 6 + 12 = 18. Devilsin ensimmäinen jakso oli hankala, hyökkäyspäässä Kalezki ja Nissinen onnistuivat kyllä horjuttamaan vastustajaa, mutta puolustuspelissä näyttäisi olevan isoja vaikeuksia. Kunhan Devils saa puolustuspelinsä kuntoon ja joukkuepelin tiiviimmäksi niin on kyseessä erittäin vaarallinen vastustaja, joka varmasti tulee raivaamaan tiensä pudotuspeleihin. Myöskin EHC Yläpörsän kausi on lähtenyt melko yskäisesti käyntiin, kaksikko frou & huig on toiminut EHC:n alkukauden kapelimestareina tehden 21 pistettä per mieheen. Tässä vaiheessa kuitenkin muilta joukkuelaisilta kaivattaisiin myös onnistumisia, jotta kauden päätteeksi Liigan HMV-joukkue nähtäisiin pudotuspeleissä. Erityisesti suuria odotuksia kohdistuu JOHNLOCKEEN, joka onnistui viimekaudella takomaan maistuvat tehopisteet runkosarjassa.

Nousijat & Yllättäjät?

Seattle Roosters HC Tyrmäys Canucks PeteAcademy

1.Divarista nousseiden joukkueiden alkutaipaleet Liigan puolella ovat yleensä olleet todella harmaita, mutta Canucks sekä PeteAcademy osoittivat sen, että itse en ainakaan enään lähde aliarvioimaan divarista nousseita joukkueita niin räikeästi kuin aiemmin. Molemmat joukkueet löytyvät pudotuspeliviivan paremmalta puolelta ja PeteAcademy löytyy jopa sarjataulukon piikkipaikalta, toki joukkueella on huomattavasti enemmän pelattuja otteluita, kuin muilla joukkueilla. Mielenkiintoinen seikka on myös se, että ensimmäisen jakson jälkeen liigan pistepörssin kolmen kärki koostuu näiden kahden joukkueen pelaajista.
  PeteAcademyn riveistä Haverinen osoitti heti pelillisen johtajuutensa joukkueessa tekemällä 12 otteluun 32 pistettä, mutta myös hänen aisaparinaan hyökkäyspäässä operoiva speak osoitti olevansa liigatason pelaaja, kun tehopisteitä syntyi samoiten 32, joista 18 maalien muodossa. Tämän myötä speak johtaa koko liigan maalipörssiä ensimmäisen jakson jälkeen. Myöskin Canucksien riveistä Kucherov näytti olevansa edelleen erittäin arvokas ja taitava pelaaja liigan puolella ja 32 tehopisteen myötä on jakamassa liigan pistepörssin kärkisijaa yhdessä Haverisen ja speakin kanssa, Kucherovilla tosin kolme ottelua vähemmän, kuin näillä kahdella herralla. Vaikka Kucherov osoitti olevansa todella vahva suosikki MVP-palkinnon saajaksi on pakko nostaa myös hattua koko muulle joukkueelle, joka osoitti pärjäävänsä liigatasolla. Anakinin lähdön myötä muuttui HC Tyrmäyksen peli radikaalisti. Viisi ottelua tarjosivat ainoastaan yhden voiton ja yhteinen sävel joukkuepelistä näyttäisi puuttuvan kokonaan. Tuoreilla hankinnoilla hyny:llä sekä miiq:llä on edessään todellinen tasonnosto mikäli HCT meinaa tiensä vielä jollain tavalla pudotuspeleihin raivata. Kukot aloittivat taipaleensa liigassa kahdella voitolla joista toinen ennakkosuosikki Peposta, mutta tämän jälkeen joukkue on ajautunut neljän ottelun häviöputkeen ja etenkin muutamassa edellisessä ottelussa joukkuepeli ja maalinteko ovat olleet erittäin ongelmallisia. Paikka pudotuspeleissä ei kuitenkaan vielä ole tuhoontuomittu ajatus sillä edessä on vielä kolme jaksoa, joissa voi tapahtua mitävain.