Liigakatsaus 1/2021

Artikkeli
Liigan runkosarja on saatu tovi sitten päätökseen ja pudotuspeleissäkin ollaan edetty jo välieriin saakka. Artikkelissa käydään läpi hieman runkosarjaa ja pudotuspelien alkukierroksia.



Miten sijoitusveikkauksissa onnistuttiin?





runkkis



Sarjataulukon tilanne kauden päätteeksi sekä sijoituksen nousu/lasku verrattuna sijoitusveikkauksiin
#1. Viimeiset Hitaat [+1]
#2. Nightmare [-1]
#3. Gunz For Hire [+1]
#4. HC Tyrmäys [+3]
#5. Devils [-2]
#6. Kamloops Blazers [+6]
#7. EHC Yläpörsä [-1]
#8. farssi [-2]
#9. Anaheim Mighty Ducks [+0]
#10. Caribbean [+0]
#11. alienit [+0]
#12. HC TeamJoukkue [-7]



Risuja ja ruusuja





Kuvahaun tulos: rose pngKuvahaun tulos: rose pngKuvahaun tulos: rose png Kamloops Blazers - Lähti kauteen alustavasti liigan selkeästi heikoimmalla kokoonpanolla ja lähtöasetelmat kauteen olivat sellaiset, että melkein jo pelkästään kauden suorittaminen loppuun olisi saattanut tuottaa paikan ruusujen seassa. Kauden myötä kuitenkin kokoonpano muuttui parempaan suuntaan ja pelit kulki kaikkia ennakko-odotuksia paremmin. Runkosarja päättyi kuudenteen sijaan, joka oli melkoinen suoritus ainakin siihen nähden, että joukkue oli lähes jokaisen paperilla arvioitu liigan viimeiseksi ennen kauden alkua. 



Kuvahaun tulos: rose pngKuvahaun tulos: rose png HC Tyrmäys - Potentiaali ja vahvuudet olivat tiedossa, mutta silti runkosarjasijoitus #4 tuli hieman yllätyksenä. Vaikka kauden alussa spekuloitiin sitä, että miten joukkueen puolustus- sekä kokonaispeliin vaikuttaa se, että joukkueesta puuttuu alempipuolustaja, joka voisi tarvittaessa ottaa joukkueen reppuselkäänsä niin pakko allekirjoittaneena myöntää, että vaikka kyseinen pelaaja ei lempipelaajiini kuulu niin Fettis otti hienosti ykköspuolustajan roolin itselleen ja keräsi onnistumisia tililleen pitkin kautta, vaikka ottelut ja vastuu kiekon korkeimmilla sarjatasoilla on jäänyt kovin pieneksi.



Kuvahaun tulos: rose png Viimeiset Hitaat - Ei yllättäjien joukossa, mutta runkosarjan ykkössija, ainoastaan kolme häviötä ja 106 tehtyä maalia 20 ottelussa tuottavat ansaitun paikan tällä listalla. Oli yhden pisteen turvin parempi, kuin ensimmäiseksi veikattu Nightmare. Pakko nostaa myös tapetille Viimeisten Hitaiden kippari Janne, joka piste- sekä maalipörssin voiton turvin todennäköisesti tulee nappaamaan palkintokaappiinsa Kauden paras hyökkääjä palkinnon, eikä varmasti Jannen sekä kumppaneiden mieltä painaisi, jos kausi päättyisi ansaitusti mestaruuteen.




Kuvahaun tulos: pile of sticks png Kuvahaun tulos: pile of sticks pngKuvahaun tulos: pile of sticks pngHC TeamJoukkue - Jos joukkueen päävastuuhenkilöllä ei ole edes tietoa millä paikalla kukin pelaaja pelaa eikä pelaajia näy kuin kerran kahdessa viikossa kiekossa eikä kiinnostusta ole niin kannattaako silloin hakea liigaan pelaamaan? Ei muuta kysyttävää.



Kuvahaun tulos: pile of sticks pngKuvahaun tulos: pile of sticks png farssi - Äärettömän vahva edelliskausi, sama kokoonpano ja nyt kausi päättyi viimeiseen pudotuspelisijaan ailahtelevien otteiden jälkeen. Mitä tapahtui? 



Kuvahaun tulos: pile of sticks png Anaheim Mighty Ducks - Niin perinteikäs joukkue, että tekee hieman pahaa sijoittaa ankat risujen joukkoon. Mutta olisi Ratakses kentällä taikka ei niin kyllä tuolla rutiinilla, kokemuksella, yksilötaidolla ja kausien määrällä pitäisi pudotuspelipaikka olla lähes varma. Koko kauden ajan näytti siltä, että pelissä ei ole mitään ideaa ja jätkät pelaavat toistensa kanssa ensimmäistä kertaa.



Katseet kohti tilastoja









Hyökkääjien pistepörssi näyttää tältä. Maali sekä pistepörssin voitto Jannelle, vahvin ehdokas kauden parhaaksi hyökkääjäksi. Viimeiset viisi kautta Superliigassa Manhattania edustanut kolminkertainen mestari Trn hyökkääjien pistepörssissä sijalle kaksi.  Vahva kausi, mutta ei aivan päässyt sille tasolle mitä Manhattanissa oli. Etenkin pudotuspeleissä oli vaikeaa ja välierissä suurinosa ajasta kului katsomon puolella. Kolmannelta sijalta löytyy seqe, kun vuodessa tulee reippaasti yli 200 tuntia jääaikaa tiimipeleissä ja muut neppailut siihen päälle niin on syytä löytyäkin jo näiltä sijoilta, vahva omistautuminen tuottaa tulosta.







Puolustajien pistepörssissä kärkipaikan nappasi Archuleta, jolla edellisestä Paras ylempipuolustaja pystistä on kulunut jo kohta vuoden päivät aikaa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että on Archuleta joukkueineen menossa pitkälle päätyyn niin henkilökohtaisella osastolla kuin joukkueena. Erittäin mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi, mutta erittäin inhottava vastustajaksi. Toiselta sijalta löytyy Anakin, joka pelasi tähänmennessä parhaan kautensa ja jos vain HC Tyrmäys olisi menestynyt pudotuspeleissä paremmin olisi Anakin varmasti ollut kärkikahinoissa taistelemassa Parhaan ylemmänpuolustajan palkinnosta. Seuraavana listalta löytyy Stenkka. Yksi nuoremman sukupolven edustajista, jotka ovat osoittaneet, että tässäkin pelissä on lyhyessä ajassa mahdollista kehittyä liigatason pelaajaksi ja pärjätä niin tilastollisesti kuin pelillisestikkin. Pari kautta eteenpäin niin kovalla työllä ja oikeilla joukkuetovereilla varmasti mahdollisuus päästä kiekon kärkeen ylemmänpuolustajan tontilla.




Paras +/- lukema

Janne  +53
Archuleta  +53



Heikoin +/- lukema

Lundi  -57



Paras piste per ottelu

Janne 4,30 p/o



Eniten tehtyjä maaleja (Joukkueet)

Viimeiset Hitaat 106



Eniten päästetty maaleja (Joukkueet)

alienit 112



Eniten laukauksia (Joukkueet)

Devils 354



Eniten torjuttuja laukauksia (Joukkueet)

Caribbean 248







Pudotuspelit 1/2021 Kuvahaun tulos: superliiga logo





Kaudella 1/2021 pudotuspeleihin pääsivät seuraavat joukkueet: Viimeiset Hitaat, Nightmare, Gunz For Hire, HC Tyrmäys, Devils, Kamloops Blazers, EHC Yläpörsä sekä farssi.



Puolivälierät

VIHI vs. FARS (3 - 1)




farssi onnistui heti ensimmäisestä ottelusta lähtien pistämään Viimeiset Hitaat tiukille, mutta kovasta taistelusta huolimatta ViHi nappasi voiton ensimmäisestä kamppailusta jatkoajalla. Toisessa ottelussa farssi pysyi jälleen hyvin mukana pelissä ja onnistui kahdesti nousemaan takaisin peliin mukaan takaa-ajoasemasta joista jälkimmäisellä kerralla kahden maalin erolla, kun Nissinen tasoitti ottelun tilanteeksi 3-3 maalinedustalta wristillä miig:in hienosta syötöstä. Tämän jälkeen kahdesta seuraavasta maalista vastasivat Janne sekä Archuleta eikä enempää maaleja nähty. Kolmannessa ottelussa farssi oli pakkovoiton edessä ja niin ikään joukkue onnistuikin kairaamaan ottelusta 2-1 voiton hynyn viimeisellä osumalla. Neljänteen otteluun farssi sai räväkän alun ja olikin ottelussa 2-0 johdolla, mutta Viimeiset Hitaat pääsi tulemaan tasoihin. Stenkka kuitenkin vei farssin takaisin johtoasemaan, mutta Viimeiset Hitaat tulivat vielä rinnalle ja ohi varmistaen paikkansa välieriin.



NM vs. EHCY (3 - 0)



Kivenkova Nightmare sai puolivälierissä vastaansa EHC Yläpörsän. EHC pysyi kahdessa ensimmäisessä ottelussa loistavasti pelissä mukana, mutta NM onnistui vetämään pidemmän korren kun Reto ratkaisi ottelun  illan toisella maalillaan numeroihin 4-3. Seuraavassa ottelussa EHCY onnistui venyttämään ottelun aina jatkoajalle asti, mutta jälleen Reto astui valokeilaan, kun shedin loistavasta syötöstä tarkka sijoitus etukulmaan ja sarja tilanteeseen 2-0. Tämän jälkeen meni sarja niinsanotusti leikiksi ja EHCY pääsi kesäloman viettoon 8-0 loppulukemin. Onnittelut Etelellä ensimmäisestä double hattrickistä Superliigan puolella.



G4H vs. KB (2 - 3)



Kauden varmasti kovin yllätys saatii viritteille tästä sarjasta. KB nousi heti ensimmäisessä erässä alkuminuuteilla 2-0 johtoon eikä hieman takki auki asenteella sarjaan lähtenyt Gunz For Hire saanut käännettyä ottelua edukseen vaan ensimmäisestä ottelusta KB:lle 4-6 voitto. Seuraavat kaksi ottelua menivät G4H nimiin ja kolmannen ottelun ratkettua jatkoajalla tepon vääntäessä kiekon maalinedustalta häkkiin vaikutti siltä, että ensimmäinen ottelu oli vain onnenkantamoinen. Kuitenkin kahdessa seuraavassa ottelussa KB jaksoi luottaa omiin vahvuuksiinsa puolustuspäässä ja tämä kantoi hedelmää, kun joukkue ja TheKulli onnistuivat hyödyntämään tarvittavat maalipaikat ja niinvain KB jatkoi matkaansa välieriin 2-3 otteluvoitoin, kun kahdesta viimeisestä ottelusta voitot tulivat numeroin 2-4 ja 2-5. Loppuun vielä kulissipaljastus, että TheKullin yli 10 vuotta palvellut hiiri hajosi juuri ennen tätä pudotuspelisarjaa ja tilalla oli vain tulitikkuaskin kokoinen muutaman euron hiiri, jolla Kulli pelasi ensimmäistä kertaa.



HCT vs. DEV (1 - 3)



Pirteän kauden pelannut HC Tyrmäys sai vastaansa Devilsin ensimmäisellä kierroksella ja odotukset olivat korkealla. Devils otti kuitenkin heti ensimmäisessä ottelussa kuskin paikan, kun miktok teki ratkaisevan 3-4 maalin seqen ja Fettiksen huolehtimattoman puolustuspelaamisen seurauksena. Seuraavassa ottelussa HCT kuitenkin onnistui rutistamaan 1-0 voiton ja tasoittamaan sarjan tilanteeksi 1-1.  Devils oli kuitenkin seuraavassa ottelussa suvereenisti parempi ja näinollen sarja muuttui 2-1 tilanteeseen pirujen eduksi. Neljännessä ottelussa Devils meni jälleen menojaan ja johtikin ottelua vielä kolmannessa erässä 6-2, mutta lopun lepsuilujen tuloksena onnistui HCT kaventamaan ottelun vielä lukemiin 6-5. Näin Devils kiinni välieräpaikkaan otteluvoitoin 1-3.



Välierät

Välierissä siis kohtaavat Viimeiset Hitaat - Kamloops Blazers sekä Nightmare - Devils. Näihin otteluihin ja sarjan tuloksiin perehdytään tarkemmin myöhemmin julkaistavassa Finaaliennakossa. 



Onnea välieriin.

Bein
Kirjoitustiimin sielu jo vuodesta 2017
Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 20.02.2021 21:24
Luettu: 781 kertaa

Kommentit (2)

snidi, 20.02.2021 21:42

et just antanu ittelles kolmee ruusuu

Bein, 20.02.2021 21:48

Oisko ollu parempii idiksii? Viel kerkee muokkaa :p

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.