Liigan kausiennakko 1/21

Artikkeli

Alienit 

Viimekauden sijoitus: 1.Divari - Runkosarja #1 – Pudotuspelit #3    Viimekaudella 1.Divarin pronssia napannut alienit lähtee mittamaan tasoaan kiekon korkeimmalle sarjatasolle. Kokoonpanossa suurin muutos on hyökkäyspäässä, kun zombie akaMahomes siirtyi HC RoikkuLämyn riveihin. Kärkikahinoissa alieneita tuskin ainakaan tälläkaudella vielä tullaan näkemään, mutta pudotuspelipaikka on ainakin realistinen tavoite tälle poppoolle.    Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Hyökkäyspäästä löytyy kovaa tekijää, mutta miten hieman kokemattomammat pelaajat puolustuslinjoilla selviävät liigatasolla? 
  • HaraLoren kaksikon merkitys joukkueelle. Kaksi erittäin maalivahvaa hyökkääjää joiden onnistumisista on pitkälti alieneiden menestys kiinni. Oli 1.divarissa yksi vaarallisimmista kaksikoista, mutta miten pelit lähtevät kulkemaan Liigassa.
  • Joukkue- ja etenkin puolustuspelaaminen. Etenkin divarin välierissä joukkueen puolustus- ja joukkuepeli oli erittäin hukassa. Pelit ja vastustajat kovenee, joten nyt tarvitaan malttia tekemiseen
Vanil: Taidosta ja innosta menestyminen tuskin jää kiinni. Realistinen tavoite joukkueelle on playoff paikan saavuttaminen jo ensimmäisellä kaudellaan liigassa. Tietyllä tapaa tämä kausi on myös opin aikaa liigan selvästi divaria kovatasoisempiin peleihin ja toivonkin, että joukkue olisi kasassa myös ensi kaudella, jolloin tästä kaudesta saadut opit pystyttäisiin jalostamaan parempiin sijoituksiin runkosarjassa.  Falco: Uutukainen liigakaukaloihin. Väkevä hyökkäys siivitti alienit pronssille viime kauden ykkösessä, mutta monen huulilla lienee kysymys siitä, riittääkö ykkösen paras edes Liigan keskitasolle? Viime kauden loppua kohden Loren ryhtyi ottamaan joukkuetta reppuselkään Haran kanssa. Se sama draivi pitäisi valjastaa isojen poikien peleihin. Erityisiä vahvuuksia joukkueella ei ole, mutta paikoille heitä ei tule päästää. Hyökkäysparin kemia voi aiheuttaa harmaita hiuksia. En usko tämän olevan alieneiden kausi, mutta joukkuetta kannattaa pitää silmällä tulevina kausina.  

Anaheim Mighty Ducks

Viimekauden sijoitus: Liiga - Runkosarja #10     Ja niin vain ankat porskuttaa taas menemään. Tämä joukkue tuskin liigajäiltä poistuu ennen kuin jouko lyö serverit kiinni. Viimekausi oli todella heikko ja nyt lähdetään pesemään kasvot uuden kauden merkeissä. Yksi mielenkiintoinen asia on, että mikä on Rataksesin tilanne joukkueessa. Pikkulinnut lauloivat, että miestä ei paljon pelikentillä nähtäisi, joka olisi erittäin suuri menetys Anaheimille. 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Joukkue pelaa kauniisti yhteen ja rakentaa hienoja paikkoja, mutta kuka pyörittää peliä, jos Ratakses on katsomon puolella? 
  • Missä menee Anaheimin tavoitteet? Onko tässä menossa kasvojenpesun paikka viimekaudesta ja tavoitteena mitalipelit vai lätkitäänkö vain rutineituneella porukalla? 
  • Viimekaudella maaliprosentti liigan heikoin. Hyökkäyksessä on tapahduttava nyt jotakin muutosta. 
Vanil: Jo yllä mainitun Rataksesin vähentynyt pelaaminen on valtava takaisku ankkalaumalle. Tämän hetken parhaimpiin pelaajiin kuuluva Ratakses on toiminut joukkueensa pelin dynamona jo iät ja ajat. Harjoituspelien perusteella sharb on ottanut isompaa vastuuta puolustuspäässä, niin alemman kuin ylemmän puolustajan paikalla. Jännityksellä jäädään odottamaan saako muut pelaajat korvattua omalla tasonnostollaan Rataksesin jättämän pelillisen tyhjiön.  Falco: Ensimmäinen kausi ilman Rataa? Se ei kuulosta optimaaliselta tälle joukkueelle, joka suurin piirtein elää ja hengittää tämän liigan kärkitason ylemmän puolustajan kautta. Ylempi puolustaja on yleensä se pelinrakentaja, mutta ensimmäisten pelien perusteella sellaista ei ole. Vain tuuraajia uppo-oudolla paikalla täyttämässä Ratakseen koon 48 saappaita. Ankkojen peliä lienee edelleen viihdyttävää katsella, mutta tällä kaudella vaaditaan noin 100% enemmän töitä molemmissa päädyissä pudotuspelipaikan eteen.

Caribbean 

Viimekauden sijoitus: 1.Divari - Runkosarja #2 – Pudotuspelit #2 
Viimekaudella divarin yksi miellyttävimmistä vastustajista. Vahvasti omaa pelitapaansa noudattava joukkue, jonka taustalla häärää todellinen Johtaja, joka kantaa nimeä raiq. Viimekauden loistava menestys runkosarjassa ja pudotuspeleissä päättyi kuitenkin erittäin rajuun kohtaloon, kun finaaleissa käteen jäi ainoastaan hopeamitalit. 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Huhut kertovat, että joukkueen pelillisesti tärkein pelaaja nut kärsisi pahoista motivaatio-ongelmista eikä pelaaminen kiinnosta. Jos näin on niin erittäin suuri menetys Beans-joukolle. 
  • Joukkuepeli on loistavaa, mutta miten yksilöiden osalta. raiqin rinnalle hyökkäykseen tarvittaisiin toinen taitava hyökkääjä ja kuka ottaa tarvittaessa Nutin saapikkaat jalkaansa? 
  • Divarissa joukkueen pelitapa oli tuhoisa, mutta toimiiko tämä Liigassa? 
Vanil: Maltti, maltti ja maltti. Joukkueella on parhaimpina päivinään mahdollisuudet haastaa liigan parhaimmistoa, pelin kuitenkin sakatessa on lopputuloskin sen mukainen. Kausi tulee olemaan haastava ja raiq:n harteille jää iso vastuu siitä, miten joukkue saadaan motivoitumaan jokaiseen peliin. Yhtään ilmaista pistettä ei ole jaossa, mutta divarissa loistavasti toiminut puolustuspeli on Caribbeanin syömähammas kohti parempia sijoituksia.    Falco: raiqn paluu liigakaukaloon on valmis. Ykkösjakson väri on ollut punertava, sillä saldona on neljä pistettä, joista kolme tuli yhdestä voitosta. Edelliskauden ykkösen parhaisiin maalintekijöihin kuulunut ribe jatkoi sittenkin Caribbeanin paidassa, joten kemia ei kärsi. Pakko ihailla tätä raiqn ja riben kehityksen kaarta. Henkilökohtaisesti näin ensi kertaa viime kaudella valonpilkahduksen heissä, eikä se ole toistaiseksi sammunut. Joukkue träppää äärimmäisen hyvin keskialueen puolustaessaan. Arvostan Caribbeanin tyyliä paljon, ja toivon, että he saavat irti sen pelistään, minkä kuuluukin. Vaikea ennustaa tulosta, mutta edellytyksiä oikeasti on.

Devils 

Viimekauden sijoitus: Liiga - Runkosarja #11     Devils koki täydellisen muutoksen viimekauteen nähden. Pepon ja Manhattanin kaatuessa siirtyi kourallinen Liigan kovimpia pelaajia Devilsin riveihin. Devilsin tavoitteet ovat varmasti korkealla ja potentiaalia joukkueesta löytyykin yllinkyllin. Joukkueen hyökkäys miktok-Trn-welu on heittämällä Liigan kärkipäätä, mutta puolustusta katsoessa nousevat kysymysmerkit ilmaan. 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • MiktokTrn ja welu ovat jokainen kiekon kärkipäätä hyökkäysosastolla, mutta onko kilpailu liiankin kovaa?
  • Puolustuspää. YP:n tontilta löytyvä Yan on erittäin taitava pelaaja, mutta riittääkö Girardilla ja Sharkilla kärkikahinoissa? 
  • Trn. Viimeiset kaudet vierähtäneet Manhattanissa lähes identtisellä porukalla noudattaen samaa pelitapaa kaudesta toiseen. Onnistuuko Trn muovautumaan uuteen pelitapaan ja hyökkäyspareihinsa. 
Vanil: Harjoituspelien perusteella joukkue on vielä hieman etsinyt omaa tekemistään. Suurinosa pelaajista tuntee toisensa, muttei ole pelannut yhdessä vähään aikaan. Ylemmän puolustajan tontilla häärivä Yan on paljon vartijana sen suhteen miten joukkueen pelitapa saadaan muovautumaan kauden aikana. Joukkueen alemman puolustajan tonttia pitää hallussaan Girard, jonka huippuajoista on vierähtänyt jo tovi. Pysyykö Girard vielä muiden vauhdissa ja saadaanko peli kuosiin kauden aikana?    Falco: Ah, tämä sekalainen seurakunta. PePoa, Manhattania.. Best of both worlds -meininkiä? Toistaiseksi olen saanut Devilsistä kuvan, jossa he loistavat yksilöinä, mutteivät joukkueena. Seuratessani back-to-back otteluita farssia vastaan, tein havainnon. Puolustuksessa on ukonmentäviä aukkoja. Jos vastustajalla on liigatason pelisilmää, passeilla pääsee usein kivuttomasti siniviivan yli, kuten farssi teki. Onneksi Devilsin maalinteko ei kärsinyt fuusioitumisessa. Aivan törkeitä kiekonhallitsijoita ja maalintekijöitä siellä on, mutta kuinka pitkälle se riittää? Yhdessä offseasonissa ei Manhattanin kaltaista kultajunaa saada raiteille. Onneksi kausi on pitkä. Aika näyttää.  

EHC Yläpörsä

Viimekauden sijoitus: Liiga- Runkosarja #8 – Pudotuspelit #puolivälierät    Viimekaudella viimeisen pudotuspelipaikan lunastanut EHCY lähtee jälleen uuteen kauteen liigan alaisuudessa. Joukkueen ydinkokoonpano on pysynyt samana, mutta pientä liikehdintää on tapahtunut. Balle sekä MÄRKÄ ovat poistuneet joukkueesta ja puolustuspäähän vahvistukseksi on hankittu henkka akaVela. 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Joukkueen puolustus oli viimekaudella Liigan kolmanneksi parasta ja tätä tarvitaan myös tälläkaudella, jotta pudotuspelipaikka lunastetaan jälleen. 
  • Ribe ja ensimmäinen kausi liigassa. Sai viimekaudella isällistä oppia Beanssissa ja mestaruus jäi vain yhden kauden päähän divarissa. Leivotaanko tästä lupaavasta nuorukaisesta vielä tämä kausi tähteä harkan puolella vai päästetäänkö jo irti? 
  • Joukkueen hyökkäys ei Frouta lukuunottamatta ole kummoinen, tapahtuuko tässä päässä muutoksia kauden aikana vai luotetaanko joukkueessa vahvasti joukkuepelin merkitykseen. 
Vanil: Peran lähestulkoon poistuttua pelikentiltä on hän jättänyt jälkeensä valtavat saappaat täytettäväksi niin joukkueen puolustus- kuin hyökkäyspeliinkin. huig ottaa todennäköisesti ylemmän puolustajan tontin haltuunsa ja kantaa suurta vastuuta onnistumisista froun kanssa. Pari uutta pelaajaa pelaavaan kokoonpanoon on kuitenkin melko suuri asia, toivottavasti peli saadaan toimimaan ja ennenkaikkea puolustuspeli toimimaan joka on nykypäivänä pitkälti avain menestyksen tielle.     Falco: Yläpörsä on omissa kirjoissani kavunnut Liigan ja koko kiekon eliittiin vain vuoden aikana. Se tähtinippu on ikävä kyllä menettänyt hohtoaan. MÄRKÄssä eli snyggissä oli sitä jotain Swedenmäistä asennetta, joka toi eloa EHC Yläpörsän peliin. Menetys korvattiin toisen päädyn erinomaisella värväyksellä. Vela aka henkka on hyvin samantapainen huign kanssa - varma. Ei tee mitään turhaa ja hallitsee tilanteen kuin tilanteen. Erinomainen lisä kokonaisuuteen. Pelkäsin maalinteon olevan kokonaan läpimurtoaan tekevän froun harteilla, mutta olin väärässä. Koko joukkueen hyvä työskentely on palkittu vaivaisella kahdella voitolla. Halusin epävarmasta tulevaisuudesta huolimatta asettaa pörsälle suurehkon toivonkipinän finaalipaikan muodossa.    

farssi

Viimekauden sijoitus: Liiga - Runkosarja #4 – Pudotuspelit #puolivälierät    Täydellinen esimerkki siitä, että nousu Liigaan ei automaattisesti tarkoita sitä, että jokaisen ottelun jälkeen pitäisi kaivaa bepanthenit esille. Farssi pelasi vahvasti joukkueena ja yksilöinäkin onnistuttiin. Hieno kausi kuitenkin päättyi ikävästi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kokoonpano näyttäisi pysyneen tismalleen samana, kuin viimekaudella. 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Yksi kokemus rikkaampana tulevaan kauteen. Onnistuuko joukkue jatkamaan samoja otteita, kuin viimekauden runkosarjassa.  
  • Viimekaudella maaliprosentti oli Liigan kolmanneksi paras. Jos farssi onnistuu tulevalla kaudelle rakentemaan entistä enemmän maalipaikkoja on se erittäin vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä. 
  • Tiivis kokoonpano. Joukkue tulee tälläkin kaudella pelaamaan ottelunsa kokoonpanolla: miig – Stenkka – hyny – Nissinen. Rotaatiota kokoonpanossa ei synny, joten joukkuepelaamisen pitäisi olla hyvin hallussa. 
Vanil: Jo aikaisemmin mainittu hyökkäyspelin tehokkuus korostuu myös tällä kaudella. Joukkueen pelaajat tietäen on pelin alkujen onnistumiset suuressa roolissa. Suuria vastoinkäymisiä ei oikein ole varaa ottaa, tai pelihuumori kärsii todella pahasti. Uskon kuitenkin joukkueen jatkavan siitä mihin se viime kaudella jäi ja nähdään myös tällä kaudella pudotuspeleissä. Aktiivisemmalla harjoitusotteluiden pelaamisella joukkueella olisi vieläkin paremmat mahdollisuudet yllättää kaikki!  Falco: farssi on ollut ilo silmälle. Varsinkin joukkuetovereiden lukemistaidot ovat tulleet yllätyksenä allekirjoittaneelle. He eivät tuhlaile paikkoja ja kaikki rattaat rullaavat yhteen. Tiesin Nissisen olevan maalihirmu, mutta hän on ihan urakalla nostanut osakkeitaan kutinsa kanssa. Tämä kestomenestyjä SC Bernin ja tuoreehkon divarimestari farssin hybridi on yllättävän pätevä. En oikeastaan tiedä, miksi alkukausi on ollut suhteellisen nihkeä. farssi yllätti jo viime kaudella. Ehkä voitaisiin yllättää uudestaan.  

Gunz For Hire 

Viimekauden sijoitus: Liiga - Runkosarja #3 – Pudotuspelit #puolivälierät    G4H pelasi erittäin vahvan kauden siihen nähden, että harjoituspelejä joukkueelle ei ole alle syntynyt. Viimekaudeksi värvätty wehi osoittautui erittäin onnistuneeksi kaappaukseksi ja mukava nähdä kuinka jälleen yksi divaritason pelaaja on noussut tasoltaan taitavaksi liigahyökkääjäksi. Kokoonpano pysynyt samana tulevalle kaudelle. 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Edellisestä harjoitusottelusta on melkein kolme kuukautta. Olisiko joukkueella paremmat mahdollisuudet, jos peliä päästäisiin ylläpitämään harjoitusotteluilla. 
  • Joukkueen puolustus on erinomaista, mutta hyökkäyspäähän kaivattaisiin lisää onnistumisia. Joukkue saa kyllä maalipaikkoja, mutta niitä pitäisi hyödyntää viellä enemmän. 
  • G4H lähtee kauteen erittäin tiiviillä kokoonpanolla ja joukkuepeli toimii. Silti joukkueen tekemiseen kaivattaisiin vielä hieman puhtia jostain. 
Vanil: Erittäin tasapainoinen kokoonpano, joka on todella vaikea yllättää heidän hyvänm puolustuspelinsä ansiosta. deke ja teppo ovat puolustuspäässä tämän pelin parhaimmistoa, tähän yhdistettynä skebun fiksu pelaaminen alemman hyökkääjän tontilla tuo muille joukkueille todellisen haasteen, jos mieliävät G4H:n kaataa. Hyvin toimiva yhteispeli ja tehokas viimeistely on joukkueen kulmahampaat ja uskonkin tämän nelikon löytävän itsensä neljän parhaan joukosta kauden päätyttyä.    Falco: Lisää hurjia kehityskaaria omaavia pelaajia. teppo rämpi ykkösdivarin tasoisessa sarjassa tovin aikaa ollen alempaa keskikastia, wehi nousi kauden aikana liigamestaruuden ainekset omaavaan joukkueeseen. skebu lienee kiekon monipuolisimpiin pelaajiin lukeutuva yksilö. Kenen tahansa on helppoa pelata hänen kanssaan, sillä kyseessä on molempien suuntien taikuri. deke osaa tulla riskittömästi iholle ja riistää. Mikä voisi mennä vikaan tämän nipun kanssa? Jos ollaan skeptisiä, niin ehkä konsepti on silti hieman liian vieras saadakseen tarpeeksi tuulta alleen.

HC TeamJoukkue 

Viimekauden sijoitus: Ei pelannut    Paperilla potentiaalinen joukkue pudotuspeleihin. Joukkue lyötiin suht nopealla aikataululla kasaan ja seasta löytyy sekä uutta, että vanhaa. Joukkueella ei taustalla tällä kokoonpanollaa moniakaan harjoitusotteluita ole, joten hieman kysymysmerkiksi jää miten joukkuepeli lähtee rullaamaan. Yksilötaitoa kyllä löytyy, mutta kohtaavatko kemiat kentällä. 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Motivaatio. Niin kuin yllä mainittiin niin harjoitusotteluita ei tässä leirissä kovin tiheään tahtiin ole tullut alle eikä pelaajia hirveästi ole kiekossa edes näkynyt. 
  • Puolustuspään viimeisenä lukkona löytyy Jenbb, joka palkittiin viimekaudella divarin parhaana alempanapuolustajana. Tulee olemaan tärkeä osa joukkueen peliä mikäli vain korkki pysyy kiinni ja saa itsensä kiekkoon asti paikalle. 
  • Nopeasti vaikuttaisi siltä, että joukkue on melko hätäisesti lyöty liikkeelle. Mikäli vain pelit lähtee rullaamaan ja onnistumisia tulee niin varmasti HCTJ pudotuspeleissä nähdään. 
Vanil: Nopeasti kasattu kilpailukykyinen kokoonpano on todennäköisesti heille itselleenkin melkoinen arvoitus. Hyviä pelaajia, muttei juurikaan yhteistä historiaa yhdistettynä olemattomaan harjoituspeli aktiivisuuteen tuo joukkueen ylle suuria kysymysmerkkejä. Kaikki ainekset hyvään menestykseen on olemassa, mutta saadaanko se joukkueesta esiin?    Falco: Erikoinen kokoonpano. On maalintekijää, vallankahvassa viihtyvää kiekonhallitsijaa ja jokapaikanhöylää. Teoriassa tämä voisi toimia. Uskon maalinteon olevan ihan liikaa Mosin harteilla. Ukko pitoon ja peli selvä? Aikaista sanoa. Joukkueesta löytyy yhteistä historiaa omaavia henkilöitä. Pakka on kuitenkin uusi, erilainen ja vaikeasti luettava. Ennalta-arvaamattomuutta kannattaa käyttää hyväksi kentällä. Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaisiin tekoihin tämä nelikko pystyy kentällä lähitulevaisuudessa.

HC Tyrmäys 

Viimekauden sijoitus: Liiga - Runkosarja #7 – Pudotuspelit #4    Perinteikäs joukkue Superliigassa, jonka rosterissa ei kummoisia liikkeitä ole moneen kauteen tapahtunut. Viimekausi päättyi ikävästi pronssiottelun häviöön, mutta tälläkaudella on kaikki avaimet käsissä. Pudotuspeleissä HC Tyrmäys tullaan kaikella varmuudella näkemään, mutta mihin asti juna kulkee. 
 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Trio Hjerpe-seqe-Anakin on erittäin vaarallinen ja kiekko liikkuu upeasti taitavien yksilöiden kesken. Menestys nojaa pitkälti puolustuspään suorituksiin. 
  • Fettis vai pönttö? Kaksi hyvää puolustajaa, mutta riittääkö pelkkä “hyvä”, kun kauden tärkeimmät pelit osuvat kohdalle. Fettiksellä on kokemusta tärkeistä ja isoista peleistä, mutta pönttöllä vaikuttaa olevan enemmän kiekollista ja kiekotonta osaamista. 
  • Tyrmäys esitti viimekaudella vahvoja otteita kärkijengejä vastaan, mutta keskikastin ja häntäpään joukkueet tuottivat osakseen vaikeuksia. Divarista on noussut täksi kaudeksi muutama jengi, jotka varmasti taistelevat henkensä uhalla pisteistä puolustukseen nojaten, kestääkö maltti? 
Vanil: Liigan yllätysjoukkue. Voi parhaina päivinään haastaa kenet tahansa myös pudotuspeleissä. Hieman ailahteleva peli on kuitenkin aina suuri arvoitus. Vahvaa kiekollista pelaamista joukkueessa on yllin kyllin. seqe-Hjerpe-Anakin kolmikko on pelannut yhdessä jo useamman kauden ajan ja tulee myös tällä kaudella näyttämään onnistumisillaan joukkueen suunnan.    Falco: Jos mitalisteja lukuun ottamatta etsitään viime kaudelta voittajaa, se voisi olla HC Tyrmäys. Tasonnosto pohjamudista on ollut iso. Se ei ole Fettiksen syytä, vaan Anakinin. Rakentaa peliä miten haluaa about 99% ajasta. Miten tältä riistetään kiekko? Hämmentävää, miten kaikki ovat löytäneet toisensa kentällä näin lyhyessä ajassa. He eivät harjoita edes mitään ultrahypersuperhienoa passipeliä, vaan peli perustuu pääasiassa fiksuihin ja ennalta-arvaamattomiin ratkaisuihin. Onneksi he saivat ansaitsemansa alapään lukon joukkueeseensa.

Kamloops Blazers

Viimekauden sijoitus: Ei pelannut 
Joukkue, jolla on varmasti eniten comebackeja vuosikymmenen aikana kiekossa tekee jälleen paluun. Kokoonpano on kuitenkin pitkälti muodostunut viimekauden divarin mestarijoukkue juusojen pelaajista ja puolustukseen aukesi iso aukko Jenbbin lähdettyä. Mahdollisuuksia pudotuspeleihin kyllä on, mutta se vaatii sen, että jokainen matsi kauden aikana on kauden paras.
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Miten divarin paras puolustus ja “Beinin väsytystaktiikka” toimii Liigassa. Menestys liigassa on hyvin pitkälti kiinni siitä, miten joukkueen puolustuspelaaminen toimii. 
  • Lähinnä suullisista taidoistaan tunnettu Tiskikoneaka. Kovuus on saanut isot saappaat jalkaansa. Viimekaudella pudotuspeleissä katsomoon joutunut peluri on saamassa täksikaudeksi ykköspuolustajan roolin. 
  • Yksilötaito puuttuu. Joukkueesta ei hirveästi löydy taitavia yksilöitä vaan joukkue luottaa vahvaan joukkuepelaamiseen. Miten hyökkäyspään pelaajat suoriutuvat yksilöinä kiekon kovimpia puolustajia vastaan. 
Vanil: TheKullin maalintekotaito on kaikkien tiedossa, todella vaarallinen pelaaja jota ei parane päästää laukomaan lähestulkoon mistään. Isoimmat ongelmat muodostuvatkin pelaajien henkilökohtaisiin taitoihin ja puolustuspelaamiseen. Riittääkö pelaajien maltti ja itseluottamus tehdä kentällä fiksuja, joukkueen edun mukaisia ratkaisuja? Täydet mahdollisuudet taistella itsensä tällä kaudella pudotuspeleihin, mutta se ei tule olemaan helppoa.    Falco: Turhautumisesta huolimatta Kamloops Blazers aka juusot ottivat (onneksi) liigapaikan vastaan. Toistaiseksi tekeminen on todistanut joukkueen olevan oikealla sarjatasolla. Tiimisivulla on punaista, mutta näin joulun aikaan sinne on saatu myös vihreää. Kaikki pyöri TheKullin ympärillä, mutta täytyy Littsille antaa krediittiä. Löylynheittäjien ennalta-arvaamaton nikkari toi lisäapua ylös. Hän on jaellut jo lyhyessä ajassa arvokkaita syöttöjä tulikuumaan lapaan. Pelissä on nähtävissä samoja komponentteja Reavesin kanssa. Harmi, että maalinteko on lasetettu (taas) lähes kokonaan Docin kapeille hartioille.

Nightmare 

Viimekauden sijoitus: Ei pelannut 
Yksi vahvimmista mestarisuosikeista. Manhattanin ja Pepon lyötyä hanskat tiskiin ei liigassa enään ole kovinkaan montaa joukkuetta, joiden kokoonpano olisi yhtä tasainen ja taidokas kuin näillä kahdella joukkueella, mutta Nightmare on yksi näistä joukkueista. Yksilöt ovat molemmissa päissä kiekon eliittiä, mutta mikä on lopputulema mikä näistä yksilöistä rakentuu.  
 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • Nightmaren edellinen kausi Superliigassa 2/20 päättyi ikävästi pronssiin. Tavoitteet ovat varmasti tälle kaudelle paljon korkeamalla, varsinkin kun kaksi Liigan aiempien kausien kovinta joukkuetta on siirtynyt sivuun. 
  • Vieläkö Jebsusta saadaan leivottua entisaikojen pelimies? 907 ottelua Kiekkoliigan alaisuudessa ja niissä 2790 pistettä kertoo kaiken tarvittavan, mutta mikä on nykykunto? 
  • Liigan taso heikentyi täksi kaudeksi ja divarista nousi kourallinen uusia joukkueita liigamittelöihin. Pysyykö Nightmaren ukoilla rotsit tiukasti kiinni vai sorrutaanko pienempien kiusaamiseen, joka saattaa myös kostautua. 
Vanil: Pelaajien taidot on kaikilla tiedossa, tähän vielä täksi kaudeksi liigakentille paluun tehnyt, yksi kaikkien aikojen tehokkaimmista pelaajista oleva Reto ei ainakaan heikennä joukkueen iskukykyä. Ehkäpä jopa liigan suurin ennakkosuosikki tulee olemaan todella vaikea päihitettävä tällä kaudella. Suurin yksittäinen tekijä joukkueessa on shed, joka ylemmän puolustajan tontilla pystyy pitämään pelin hyvässä tasapainossa kahden todella hyökkäysvoittoisen pelaajan häärätessä hyökkäyspäässä. Vain mestaruus kelpaa tälle nelikolle.    Falco: “Kiekon menestynein” tekee vahvan paluun liigakentille. Viime kauden lopulla väläyteltiin jopa Brutal Killersiä seuraavalle kaudelle, mutta Reto lähtikin Nightmaren kelkkaan. Vanha suola janotti, ja niin ollen jengi on taas kasassa. Seuraan silmä kovana, kuinka tarkasti hyökkäyskalusto pystyy painamaan loppuun asti ylhäällä pitäen silti vastahyökkäykset kurissa. Odotan suuria tekoja niin ikään Etelältä, joka hakee kolmatta perättäistä kultaa kaulaansa.  Olisi ollut kiehtovaa nähdä BK:n paluu, mutta tyydyn tähän. Nightmare ei luultavasti tyydy muuhun kuin kultaan. Ei suotta väitä olevansa kiekon menestynein.  

Viimeiset Hitaat 

Viimekauden sijoitus: Liiga - Runkosarja #2 – Pudotuspelit #puolivälierät 
Erittäin potentiaalinen Nightmaren finaalivastustaja tämänkauden finaaleihin. Viimekaudella runkosarja oli erittäin vahva, mutta matka töppäsi heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Puolustuspäähän on saatu kaksi nimivahvaa lisäystä ja hyökkäys pysyy melko pitkälti samana. 
 
Lähtökohdat tulevalle kaudelle 
  • jlo ja skede8. Kaksi erittäin taitavaa puolustajaa, mutta kumpi ottaa isommat saappaat jalkaansa? Molemmilla alla muutama hiljaisempi ja rikkonaisempi kausi.  
  • Miten kestää pääkoppa. Joukkueessa on muutama hieman tulisieluisempi kaveri ja jos pelit ei suju niin onko soppa saatu kasaan. Mentaalinen puoli korostuu varsinkin kun ajallaan päädytään ratkaiseviin ja kauden tärkeisimpiin peleihin. 
  • Miten Ficen poissaolo näkyy joukkueen otteissa. Tilalle hankitut puolustajat eivät taidollisesti poikkea Ficestä, mutta hieman kokemusta katosi Viimeisten Hitaiden puolustuksesta.
Vanil: Todella potentiaalinen joukkue, joka on jo kerran todistanut pystyvänsä voittamaan koko karkelot. Taidoista, tai tehokkuudesta se ei tule jäämään tälläkään kaudella kiinni. Jannen kova managerointi taito toi vielä yhden nykykiekon parhaimmista alemmista puolustajista jlon takaisin pelin pariin joka on se puuttuva palanen, muuten hyvin toimivaan kokoonpanoon. jlo tuo omalla henkilökohtaisella taidollaan ja loistavalla pelinluvullaan vielä asteen verran lisää tasoa ViHin muutenkin kovaan nippuun. Taistelee tosissaan mestaruudesta tällä kaudella, jos vvain pelihuumori kestää viimeisen summerinsoittoon asti.  Falco: Viimeisissä Hitaissa on nähty niin sanottu Rata-efekti vähän aiemmin. Jo kauden verran poissaolollaan loistanut selänne10 oli eittämättä joukkueen selkäranka. Tilalle saatiin selkäranka, joka on silloin tällöin kiero, kuin korkkiruuvi - ihastuttava ja vihastuttava jlo. Yhteiselo on ollut toistaiseksi vakuuttavaa. Pelaajat tuntuvat löytävän toisensa vaivattomasti ja joka suunnasta paukkuu hyvällä prosentilla. Erityisesti Archuletan ja jlon yhteistä työskentelyä on ollut ilo seurata. Kenties selänne10 ei ole välttämätön kullan saavuttamiseksi. Aliarvioin Hitaat viimeistä kertaa sijoitusarvioissa.
Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 15.12.2020 18:59
Luettu: 781 kertaa

Kommentit (2)

raiq, 15.12.2020 22:11

Kyllä kelepaa taas kaakaon ääressä lukea, kiitoksia kirjottajille!

Juraj, 15.12.2020 23:08

??

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.