2. Divarin Finaaliennakko 3/20

Artikkeli

   /

 

 

 

 

2. Divarin mitalipelejä on siirretty viikolla taaksepäin jotta tänään saadaan pelattua myöskin 2.Divarin finaaleita ja nauttia muiden sarjojen finaaleista, melkoista kiekkoviihdenautintoa tarjolla!

Tämän kauden 2.divarin kirkkaimmista mitaleista taistelee Kiekon Quo Vadis ja OksanenTTV. Kumpi vie titaanien taiston? Kuinka monta lätty huutoa nähdään finaaleissa? Kuka saa ekat kickit katsomosta? Se selviää meille tänään klo 17 eteenpäin. 

 

Kiekon Quo Vadis

Lohko A:n voittanut Quo Vadis löytyy oikeutetusti finaalipeleissä. Runkosarjassa 54 pistettä kerännyt KQV pelasi mallikkaan runkosarjan jossa voitti kahdeksantoista ottelua (yhden jatkoajalla) kahdestakymmenestäkahdesta. Lähes koko kauden samalla nelikolla pyörinyt joukkue päästi ainoastaan 43 maalia joka oli kolmanneksi vähiten koko 2. Divarista, ainostaaan Kölner Haie sekä Frölunda päästi vähemmän (37 maalia molemmat).  Quo Vadis latoi maaleja 104 kappaletta A-lohkossa ja oli FC Kiviniemen kanssa jaetulla 3 sijalla tehdyissä maaleissa (Lohko B:n Kölner (128) ja finaalissa pelaava Oksanen TTV (130) tekivät enemmän). MarkkuW oli KQV:n tähtimies runkosarjassa tehden ihailtavat 73 pistettä ylemmän pakin tontilta, ollen puolustajien pistepörssin ykkönen ja pistepörssin kahdeksas. Runkosarjan hyökkäyskaksikko Börjeh&Diary tehtaili yhteensä 59 maalia. 

Tie Finaaliin (3-2 all the way)

2.divarin playoffs ennakon Podcastissa uskottiin Quo Vadiksen menevän suoraan 3-0 sarjalukemin puolivälieriin, mutta mitä nähtiinkään.. Narrilauma taisteli urheasti ja oikeutetusti pääsi kaikkien meidän yllätykseksi Game vitoseen. KQV klaarasi kuitenkin Game 5:sen selvänumeroisesti 5-1 ja näin ollen jatkoi puolivälieriin. Pelistä huomioitavaa oli se että alemman pakin tontilla viihtyvä rekkuu pelasi hyökkääjänä ja teki seitsemän maalia, kun taas hyökkäjänä pelaava Börjeh pistettiin alimmaksi pakiksi. Välierissä vastaan asettui Matti Ja Teppo joka oli voittanut suvereenisesti 3-0 aikaisemmalla kierroksella H.C.P:n kustannuksella. Podcastissa Sloggi oli ainoa kolmikosta joka näki KQV:n menevän jatkoon tästä otteluparista ja se nähtiin kun jälleen Quo Vadis nappasi 3-2 sarjalukemin voiton todella hyvässä välieräsarjassa. KQV:n nelikkona toimi Borini; MarkkuW; Diary ja rekkuu. MarkkuW toimi jälleen kapellimestarina jaellessa monia loistavia lättyjä Diarylle joka tehtaili ottelusarjassa kuusi maalia kahdestatoista Quo Vadiksen maalista. Välierissä vastaan asettui B-lohkossa upean runkosarjan pelanneen Frölundan joka oli otteluun lähdettäessä melkoisessa iskussa: Ylämummo taipui suoraan kolmessa pelissä ja nähtiin huhujen mukaan paikallisessa Shellissä kahvittelemassa pelien jälkeen. Frölunda lähti allekirjoittaneen silmissä pienoisena ennakkosuosikkina tähän ottelusarjaan. Kiekon Quo Vadis kuitenkin näytti upeita otteita jälleen ja eteni finaaliin 3-2 sarjalukemin. 

 

Lopuksi, sain Diaryltä nopeat mietteet ennen finaaleita; "hyvällä fiiliksel mennää tuttua porukkaa vastas ni saadaan varmaa hyvät pelit sunnuntai illan ratoks, se vaa jää nähtäväks onks enemmä eilistä peliä raumalta vai kouvolasta".

 

OksanenTTV

Lohko B:ssä toiseksi sijoittunut OksanenTTV suoriutui mallikkaasti runkosarjassa nähden melkoista show:ta: 130 tehtyä maalia (eniten 2.dirressä) ja jopa 68 päästettyä maalia kertoo paljon. Ainoat tappiot runkosarjassa tuli Kölner Haielle. ztem&speak kaksikko tehtaili ihailtavat 99 maalia sijoittuen pistepörssin toiseksi ja neljänneksi kun taas joukkueen yp tontilla pelannut devil tehtaili 71 pistettä sijoittuen puolustajien pistepörssissa toinen ja pistepörssin kahdestoista. 

Tie Finaaliin (Show must go on)

Podcast ennakoissa uskottiin Oksasten menevän showmaisesti 3-0 jatkoon HC SpeddyDog vastaan, mutta klaarasi sen lopulta 3-1 sarjalukemin. Alimpana pakkina hääri silloin erinomaisesti pelannut PASTORI jolle tuli monia 2vs1 tilanteita Oksasten ylihyökätessä. speak kunnostautui tämän sarjan ykkösnyrkiksi tehden kahdeksan maalia. puolivälierissä vastaan asettui Thieves joka oli pleijareihin lähdettyä upean kahdeksan ottelun voittoputkessa. Podcastin asiantuntijat olivat jälleen aika yksimielisiä siitä, että Oksanen tulee klaaraamaan välieräpaikan 3-0 lukemin ja niin siinä kävi: Oksaset eteni jatkoon tasaisten pelien jälkeen. Tässä sarjassa nähtiin ensimmäistä kertaa aamulypsy aka pitsu joka hyppäsi ylemmän pakin tontille kun devil pelasi apna. aksua ei näkynyt tässäkään ottelusarjassa. Välierissä oli B-lohkon titaanien taistelu kun Kölner ja Oksanen asettui vastakkain: tämä oli allekirjoittaneen silmissä liian vaikeasti arvioitava matsi joka olisi voinut päättyä kumminpäin tahansa. Ennen välieriä nähtiin melkoinen näky, kun Superliigan sivuilla näkyi että Oksasten kolme avainpelaajaa on lähtenyt kokoonpanosta. peelopete oli saanut kenkää ja siitä pari tuntia myöhemmin speak ja devil oli itse lähteneet joukkueesta ja näin ollen rosteri tiivistyi entisestään. Välierissä nähtiin aksun paluu ja äärimmäisen tiukka ja kova ottelusarja: aksu;-teukka-;aamulypsy;ztem kokoonpanolla lähtevä joukkue nappasi suvereenisesti ensimmäisen matsin 1-4 lukemin. Heti ensimmäisessä pelissä nähtiin kuinka aksu sai loistavasti riisuttua Kölnerin RST:n aseistaan. Game 2 päättyi todella niukasti jälleen Oksasille lukemin 4-3. Game 3 noudatti samaa kaavaa, mutta meni jatkoajalle jonka Kölner voitti ja näin ollen piti vielä toiveet finaalipaikastaan yllä. Game 4:sessa Oksaset voitti 4-3 ja näin ollen meni finaaliin 3-2 sarjalukemin joka oli tähän asti 2.divarin parhain ottelusarja katsojan silmin. 

Taisteluparit

 

Diary (16+13=29) - ztem (9+12=21)

rekkuu (17+21=38) - -teukka- (3+5=8)

MarkkuW (13+22=35) - aamulypsy (7+13=20)

Borini (1+10=11) - Girard (0+4=4)

Mitä tulee käymään finaaleissa?

 

Vanhat mestarit kohtaavat toisensa nyt ja on epäilemättä selvää, että katsomossakin huomio kohdistuu molempien joukkueiden supertähtiin. Girard, ztem, MarkkuW sekä rekkuu olivat kaudella 2/19 jokainen osana Devilsin liigamestaruutta ja tuolloin myös henkilökohtaisella tasolla MarkkuW pokkasi parhaan ylemmän puolustajan palkinnon, kun taas rekkuu nappasi parhaan alemman pakin pystin. Kun herrat pelaavat nyt vastakkain niin panoksena ei ole vain joukkueen menestys ja nousu ykkösdivariin. Ykkösjuttuna on armoton länkyttäminen ja toisen ihon alle pääseminen sillä tapahtumat eikä varsinkaan "mallun poltot" unohdu mielestä ihan heti. Kentällä on paljon isoja egoja, joten nyt on KQV puolelta Diaryn ja Borinin mahdollisuus sekoittaa pakkaa ja nousta todella kirkkaisiin valoihin. 

Varmasti tullaan näkemään erittäin tiukka ottelusarjassa, joka tulee varmasti menemään game neloseen tai vitoseen asti. Oksasilla on hieman etua kokemuksessa kun Quo Vadiksen trio Börjeh, Diary ja Borini eivät ole pelanneet finaalipelejä ennen. Molemmilla joukkueilla on laadukas puolustus ja hyökkäys, näin ollen uskon että luvassa on runsaasti tiukkoja matseja ja tämä sarja voi päättyä kumman tahansa mestaruudeksi.

 

Tietoja
Kirjoittanut: Firmino
Julkaistu: 15.11.2020 16:37
Luettu: 180 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.