Liigan Finaaliennakko 3/20

Artikkeli
Myös liigan pudotuspelit ovat saapuneet siihen pisteeseen, että mestaruus on vain kolmen voiton päässä. Tälläkaudella Superliigan mestaruudesta taistelevat Pepo sekä Manhattan. 
 
 Yksi kiekon vuosikymmenen menestyneimmistä joukkueista on jälleen taistellut tiensä finaaleihin. Runkosarja ei ollut Manhattanilta kovin vahva, mutta pudotuspeleissähän ne oikeat pelit vasta alkavat. Puolivälierissä Manhattan kaatoi Gunz For Hiren 3-1 otteluvoitoin ja välierissä Giants tippui suoraan 3-0 otteluvoitoin. Huhujen mukaan tämä kausi olisi jäämässä Manhattanin viimeiseksi, joten panokset ovat varmasti erittäin korkealla. Myöskin viimeisimmässä Kiekko Cupissa koettu välierätappio Pepoa vastaan halutaan korjata näissä finaaleissa.  Tapa jolla Manhattan liikuttaa kiekkoa ja hallitsee peliä on todella viihdyttävää katsottavaa. Heikkouksiakin kyllä joukkueelta löytyy, kuten viimeisimmässä Kiekko Cupissa nähtiin. Niin kuin yllä mainittiin tykkää Manhattan hallita peliä ja pyrkii se heti kiekon menetettyään agressiivisella karvaamisella riistämään kiekon ja hallinnan takaisin itselleen, jorti kuitenkin onnistui Kiekko Cupissa kääntämään Manhattanin pelitavan heitä itseään vastaan, kun Pepo ei lähtenytkään suoriin hyökkäyksiin vaan kierrätti peliä samalla tavalla kuin Manhattan ja tämä sekoitti pakan totaalisesti. 
 
Kun joukkueella on laittaa kentälle neljä pelaajaa, joista jokainen on omalla tontillaan kiekon kärkipäätä ja aina ehdolla pelipaikkansa parhaaksi pelaajaksi niin ei ihmekkään, että menestystä joukkueena syntyy. laspa, joka noin neljä vuotta sitten nousi Kiekkoliigan divarin kautta yhdeksi kiekon parhaimmista hyökkääjistä. Tämän jälkeen rääväsuinen nuorukainen on haalinut vitriiniinsä useampi mestaruuksia, pistepörssin voittoja sekä paras pelaaja palkintoja. Trn puolestaan on allekirjoittaneen mielestä yksi kiekon parhaimmista hallitsemaan kiekkoa, ellei jopa paras. Tapa jolla Trn pystyy pitämään kiekkoa mitä ahtaammissa paikoissa on jotain mihin ei kovin moni pysty. Myöskin kun suuntaa katseet joukkueen puolustukseen josta löytyy nimet veikka ja Xrem niin näin ykkösdivarilaisena alkaa itsellä jo pelkästään tätä tekstiä kirjoittaessa kädet tärisemään. veikka on perusvarma puolustaja, joka tekee juuri oikeat ratkaisut ja Xremin agressiivinen pelitapa alempanapuolustajana tekee hänestä kiekollisen osaamisen lisäksi yhden kiekon parhaista puolustajista. 

 


 
Kenellekkään ei varmasti tullut yllätyksenä, että 2013-2016 luvun menestynein joukkue löytyy toiselta finaalipaikalta. Pepon runkosarja oli erittäin vahva sillä hävisi se runkosarjassa ainoastaan kolmesti. Pepo myöskin rikkoi Superliigan yhden kauden joukkueen piste-ennätyksen 57 pisteellään, tässä huomioitu vain ylimmän sarjatason tilanteet Kiekko- ja Superliigan yhdistymisen jälkeen. Viimekaudella Manhattan oli finaaleissa parempi 3-1 otteluvoitoin, mutta Kiekko Cupissa Pepo lähetti Manhattanin jo välierissä laulukuoroon ja päättikin Cupin vielä mestaruuteen. Vastustajaan nähden Pepo kallistuu ehkä hieman enemmän suoraviivaisempiin ratkaisuihin ja luottaa pitkästi omaan yksilötaitoon. Mielenkiintoista kuitenkin nähdä, että miten Pepo lähtee finaaleissa pelaamaan sillä kertaalleen joukkue on jo onnistunut sekoittamaan Manhattanin pakan totaalisesti pysymällä kiekollisena joukkueena ja lähtemällä maltillisiin hyökkäyksiin. Runkosarjan kova vire jatkui myös pudotuspeleissä ja ainoa tappio tähän mennessä on 7-4 vierashäviö HC Tyrmäystä vastaan. 
 
Myöskin Pepon nelikko on sitä luokkaa, että nykykiekossa on minkään joukkueen todennäköisesti melkeimpä mahdotonta kasata joukkuetta, jossa jokaisella tontilla olisi näin taitavia ja kokeneita pelaajia, jotka ovat pelin parhaita pelaajia. Allekirjoittaneella ainakin katseet kiinnittyvät weluun, joka kaksi vuotta sitten palasi pelin pariin yli viiden vuoden tauon jälkeen Kamloopsin riveihin, jonka jälkeen taso on noussut aina kiekon huipulle asti. Erittäin kiekollisesti taitava ja vikkelä hyökkääjä, joka pystyy myös tarjoilemaan syöttöjä mitä vaikeimpiin paikkoihin. Hyökkäysparinaan hänen rinnaltaan löytyy miktok, joka omasta mielestäni voidaan jo nyt kruunata Liigan tämän kauden parhaaksi pelaajaksi. Tälle kaudelle teipin paikan ylemmänpuolustajan tontille ottanut jorti on selkeästi tuonut pelillisesti positiivisia asioita Pepon peliin, mutta hieman huolettaa miten jortin selkäranka kestää finaaleissa Manhattanin tasoista joukkuetta vastaan. Puolustuspään viimeisimpänä lukkona löytyy hari, joka on mm. Kiekkoliigan ajoilta palkittu kymmeneen otteeseen liigan parhaaksi puolustajaksi korkeimmalla sarjatasolla. Viimeisimmästä palkinnosta Kiekkoliigan ajoilta on tosin neljä vuotta, mutta taso ei siitä ole kovinkaan paljoa laskenut ja on hari edelleen kiekon paras tai yksi parhaimmista alemmistapuolustajista. 
 

Tilastonurkkaus: 


 
Voitot: Pepo 19 vs. Manhattan 13
Tasapelit: Pepo 0 vs. Manhattan 0 
Tappiot: Pepo 3 vs. Manhattan 7
Tehdyt maalit: Pepo 117 vs. Manhattan 97
Päästetyt maalit: Pepo 41 vs. Manhattan 71
Plus/miinus: Pepo +76 vs. Manhattan +26
Pisteet/ottelu: Pepo 2.59 vs. Manhattan 1.86
Keskenäiset ottelut: Pepo 2  - 6 Manhattan / Manhattan 6 - 2 PepoTaisteluparit:


welu (9 + 16 = 25) - laspa (10 + 12 = 22)
miktok (18 + 7 = 25) - Trn (8 + 12 = 20)
jorti (4 + 16 = 20) - veikka (4 + 9 = 13)
hari (1 + 5 = 6) - Xrem (4 + 9 = 13)
Manhattanin voitonavaimet


laspa - Vaikka kova nelikko Manhattanilta löytyykin niin on laspan merkitys joukkueelle erittäin suuri. Pikkulintujen kertoman mukaan on tämä kausi jäämässä laspan kenties viimeiseksi tai ainakin pelaaminen jää todella vähäiseksi, kun nuori tähtihyökkääjä lähtee suorittamaan asevelvollisuuttaan.
veikka - Yanin paikan täksikaudeksi ottanut veikka (aka. Etelä) ei välttämättä ole käsiltään tai laukaukseltaan samaa luokkaa Yanin kanssa, mutta puolustuspäähän veikan panos tulee olemaan todella suuri, jotta laspa ja Trn voivat keskittyä siihen tärkeimpään, eli maalien tekemiseen.
Pää kylmänä - Jokainen viimeisintä Kiekko Cupin välieräsarjaa katsomassa ollut varmasti muistaa miten Manhattanin pakka levisi, kun pitkälti kiekollisena joukkueena olikin Pepo pienen pelikirjamuutokset myötä.Pepon voitonavaimet


welu - Viimekauden finaaleissa hieman alisuorittanut welu on kehittynyt entisestään ja saanut hyviä onnistumisia, joita tarvitaan myös finaaleissa. Jotta finaaleista suoriudutaan päätyyn asti tarvitsee Miktok rinnalleen tasaista suorittamista.
jorti - Vastassa joukkue, jossa jorti ei ikinä päässyt loistamaan kunnolla muiden varjossa ja suurinosa kausista päättyi joko penkitykseen tai monon kuvaan perskannikoilla. Näytönhalua varmasti löytyy, että mihin hänestä olisi ollut, mutta onnistuuko jorti pitämään keskittymisen pelissä eikä ajaudu yliyrittämään.
Pysy kiekossa - Manhattan ei varmasti halua olla se joukkue, joka juoksee kiekon perässä Pepon kierrättäessä peliä alakautta. Jos Pepo onnistuu pysymään kiekollisena joukkueena niin Manhattan ei pääse pelaamaan sitä peliä mitä juuri he haluavat.
Lopputulema:


Jos huhut pitävät paikkaansa, että tämä kausi on jäämässä Manhattanin viimeiseksi niin on näissä finaaleissa oltava kaikki pelissä heidän osaltaan, varsinkin kun taustalla on raskas välierätappio Kcupissa Pepoa vastaan. Toisaalta Pepo haluaa varmasti näyttää, että se ei aio jäädä toistamiseen kakkoseksi finaaleissa Manhattania vastaan. Erittäin tasainen finaalisarja tulossa johon on lähes mahdotonta lähteä sanomaan voittajaa, sen uskallan sanoa, että mitä todennäköisemmin mestaruus ratkeaa vasta viidennessä ottelussa. Jos toista joukkuetta pitäisi lähteä veikkaamaan voittajaksi niin sanoisin Manhattan, joukkue ei varmasti halua lopettaa taivaltaan jäämällä finaaleissa toiseksi. 3-2 Manhattanille.Finaalit käynnistyvät sunnuntaina 15.11 noin kello 20-21 1.Divarin finaalien jälkeen, joten kiekkoihmisille on tarjolla roima annos jännitystä sunnuntaina.

Tsempit niin Liigan- kuin divarin joukkueille finaaleihin.
Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 13.11.2020 13:49
Luettu: 722 kertaa

Kommentit (3)

welu, 13.11.2020 15:08

Thank Mr.Bein ?

Lupaschuk, 13.11.2020 21:49

Hyvä ennakko, mutta tämä pisti silmään, "Yanin paikan täksikaudeksi ottanut veikka (aka. Etelä) ei välttämättä ole käsiltään tai laukaukseltaan samaa luokkaa Yanin kanssa" Etelä on yksi kiekon parhaimpia kiekonkäsittelijöitä mun mielestä :O

jlo, 18.11.2020 08:09

nappiin on ennakko menny jos ainut näpäytys tulee siitä, etteikö yan olisi yksinkertaisesti selitettynä muka parempi hyökkäyssuunnan pelaaja kuin etelä xD

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.