Katsaus 1.jaksoon (2.Divari)

Artikkeli

Lohko A - ktl

Ylämummon dominanssia

Jakso ei suuremmin yllätyksiä kärkipäässä tarjonnut ja piikkipaikalta löytyykin Ylämummo. Joukkue on hitsaantunut jo tässä vaiheessa varsin hyvin yhteen ja onkin hävinnyt vain kaksi ottelua tällä kaudella. Joukkueen pesukone on A lohkon vaarallisin ja vastustajan täytyy pelata aivan nappi peli, jotta se saadaan tyrehdytettyä.

Joukkueesta on ehkä jo odotetustikkin noussut esille erityisesti Darko huikealla rauhallisuudella sekä loistalla pelinluku taidollaan. Myös passikone Jape on kunnostautunut pistepörssissä syöttämällä joukkueen maaleista lähes jokaisen. Ylämummojen viimeisenä lukkona pyörinyt Pönppö on pelannut jälleen takuu varmaa peliä omassa päässä ja tulee näin ollen olemaan suuri avain joukkueen menestykselle.

Groningenin aloitus maaginen - lopetus surullinen?

FC Groningen puolestaan vastasi ehkä jopa 1.jakson suurimmasta yllätyksestä löytyessään toiseen jaksoon mentäessä sijalta 5. Joukkue aloitti kauden vahvasti voittaen kymmenestä pelistä jopa kuusi. Joukkueen rosteri on saattaa olla tuntematon, mutta se ei näytä jäillä paljoa haittaavan, sillä joukkue on on tehnyt lohkon toisteksi eniten maaleja (43) jääden Ylämummojen taakse niukasti.

Tosin Groningenin heikkous näyttää löytyvän omasta päästä, sillä kuntopuntarissa puolustus on lohkon kymmenenneksi heikonta, joten siinä saattaa piillä kompastuskivi sarjan jatkuessa eteenpäin. Oman lisämausteensa joukkueen hyökkäyspäähän tuo Elf, autoplay pelimuotoa pelaaville tutummin Köne, joka on tullut tutuksi mm. huonosta käytöksestä. Nähtäväksi jää, että kestääkö Könen kasetti koko kauden vai nähdäänkö dirressä myös vastaavaa käytöstä.  Groningenin Kasea kannattaa seurata myös toisessa jaksossa, sillä herralla näyttää olevan varsin pehmeät kädet, mitä vaan voi siis tapahtua.

Kuinka kävikään papereissa kovimmalle?

FC Kiviniemi puolestaan löytyy toiseen jaksoon mentäessä sijalta 11. Joukkueen rosteri on sitä luokkaa, että sen luulisi löytyvän samalta paikalta kärkipäästä, mutta kysymys kuuluukin; onko silmissä unihiekkaa vai keuliiko motskari? Kiviniemen set sekä Savior ovat pitäneet huolen siitä, että tarvittava määrä maaleja on vastustajan päätyyn lätkitty, Niko sen sijaan on luutinut tasoonsa nähden jopa keskinkertaisesti alakerrassa ja neljäs pelaaja onkin ollut rulettia kolmikon ympärillä.

Joukkue on toki kuntopuntarin mukaan mässäillyt maaleilla paikan syntyessä, mutta omassa päässä puolustaminen on vuotanut kuin seula silloin jos vastustaja on päässyt vetopaikoille. 3.17 päästetyt/ottelu keskiarvo kertoo siitä että omassa päässä on löysäilty eikä joukkueen puolustus ole uomeissaan. Nähtäväksi jää, että löytääkö puolustus tahdon toisessa jaksossa vai jatkuuko sama maaliralli.

Lohko B -Firmino

Kärkikolmikko porskuttelee menemään

OksanenTTV, Kölner Haie ja Battalion ovat aloittaneet kautensa odotetun lailla upeasti. Tuleeko ztem pelaamaan ollenkaan 2.divaria? Podcastien vetäjien ja kenties koko kiekkokansan pohtiessa tätä ztem ja Oksaset näytti epäilijöilleen että kyllähän täällä pelaamaan on tultu. Kuudesta ottelusta täydet pistepotit ztemin tehdessä hyökkipari speakin kanssa kevyet 31 maalia. 1. jaksossa nähtiin jo myös kahden ennakkosuosikin välinen titaanien taistelu, kun Oksaset voittivat kotiareenallaan Kölner Haien maalirikkaassa pelissä 8-6. Kausiennakko Podcastissa mainittiin ylemmän puolustajan roolin peluutus ja on tullut havaittua peleistä että siellä luurii divarikarsinnoissa pelannut devil. Allekirjoittanut toivoo PASTORIn ottavan isompaa roolia seuraavassa jaksossa. Porskuttelee myös ensi jaksossa ykkösenä, pysyykö Oksasten 100% voittorekordi myös tulevalla jaksolla vai ottaako joku joukkue ensimmäiset pisteet heiltä.

Kölnerin ensimmäinen jakso oli miltein täydellinen, kuudesta ottelusta neljästä täydet pistepotit sekä jatkoaika voitto Frölundasta. Joukkueen avainhyökkääjä RST on paukuttanut odotettuun malliin kuuteen otteluun 27 maalia mikä on 4,5 maalia per ottelu. dicksteal on ottanut paikan RST:n viereltä ja tehnyt vasta kuusi maalia. cursed&Sloggi kaksikko on hoitanut puolustuksen varsin mallikkaasti ensimmäisellä jaksolla, mutta kauden ensimmäistä nollapeliä ei olla vielä nähty. Kokoonpanossa on vain viisi nimeä tällä hetkellä joten nähtäväksi jää mennäänkö runkosarja ja mahdolliset playoffit samalla avausnelikolla.

Battalion aloitti kautensa pelaamalla heti B-lohkon kahta viimeisintä povattua  joukkuetta ja hakemalla heistä murskavoitot. 1. jakson loppupuolella haastoivat ensimmäistä kertaa kärkisijoille veikatut Oksaset ja Frölundan: molemmat pelit päättyivät 4-1 tappioihin. Battalionissa ollaan nähty pelaavassa kokoonpanossa hiukan rotaatiota; Zinovjevin ja Kivirannan tullessa joukkueeseen Battalla on vieläkin laadukkaampi rinki kasassa. Porskuttelee varmasti top 4 sijoilla tässäkin jaksossa. yela&jausaa kaksikko on aloittanut kautensa siitä mistä viime kaudella jäi ja on pelanneet jälleen kerran vakuuttavasti.

Adelaide - Menikö harkkakauden pelit pohkeisiin vai löytyykö tarpeeksi virtaa edetä playoffeihin asti?

Adelaide on tullut erittäin tutuksi monille liiga sekä divarijoukkueille harkkapeleistä kun tämä joukkue on haastellut aivan ketä tahansa ja pelanneet järjettömän määrän harjoituspelejä. Viikkoa ennen tämän kauden haun päättymistä tehty joukkue ansaitsee kyllä kaikki  suosionosoitukset aktiivisuuden ja edellämainitusta asiasta sillä he olivat pelanneet kuukauteen 209 peliä mikä on 6,96 ottelua per päivä. Sijotusarvioissa runkosarjan viidenneksi povattu joukkueen alkujakso oli välillä ailahteleva: yhdeksään otteluun kasassa oli 16 pongoa (1,77 p/o).

Adelaide hävisi mm tuplapelin toiset osaottelut H.C.Plle 4-2 ja Narrilaumoille 5-0, mutta ei heidän tilastot näytä todellakaan ainoastaan punaista vaan joukkue nappasi voitot samoilta tiimeiltä lukemin 3-2 ja 8-4 ja mm. niukka vierasvoitto HB Torshavnilta 4-5. Pelillisesti kovin suoritus oli niukka tappio jatkoajalla 3-4 Battalionille. Podcastissa hehkuttelemani verkku on tehnyt alkujaksossa 14 maalia ja 17 syöttöpistettä ja johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä selkeästi. Avausnelikko on pysynyt oikeastaan koko jakson samana ja onkin mielenkiintoista nähdä saako avausnelikko ns. huilivuoroja ollenkaan ja miten nelikon jatkuva harkkaaminen vaikuttaa liigakaukaloissa. Tuleeko allekirjoittaneelle tuttu leiska tai kenties uusi hyökkääjähankinta peleille.

Hyökkääjähankinnasta puheen ollen, ADE on hankkinut 1.jakson aikana todella mielenkiintoisen hankinnan, Siniviiva HT:sta, Turtlesista ja Superliigassa Kamloops Blazersin väreistä tutun Todd aka sampo. Tuo kokemusta ja maalintekovoimaa Aden peliin, nykykunto on allekirjoittaneelle hieman vielä kysymysmerkki sillä hän ei ole vielä pelannut peliäkään, mutta varmasti loistava hankinta.

Colts veti valitettavasti Titanicit

Ensimmäisen jakson päätyttyä saatiin surullisia uutisia, kun nähtiin ensimmäinen kaatuminen tällä kaudella. Tämä tapahtui allekirjoittaneelle yllättäen Coltsille. jrd oli ilmoittanut johtokunnalle yhden pelin jälkeen ettei he valitettavasti saa kautta pelattua loppuun.  Kauden ensimmäisenä päivänä pöy jätti uppoamassa olevan laivan ja siirtyi A lohkon HC SpeddyDogseihin. Day 2 ja seuraava jätti laivan: Tähti ilmoitti lähteneensä joukkueesta. Laivan kapteeni jrd onnistui kuitenkin nopeasti paikkaamaan hänet vanhalla kiekon paluumuuttajalla, Reckless ja näin Coltseilla oli jälleen kuusi pelaajaa joukkueessa. Day 3 ja Colts avasivat kautensa Battalionia vastaan, mutta Battalion näytti miksi he ovat yksi tämän kauden B lohkon ennakkosuosikeista ja voittivat Coltsit puhtaasti 5-0 lukemin.  Day 4 ja joukkueen hyökkääjä ImmOt oli seuraava laivasta poistuja. Coltsin tilanne alkoi olla todella tukala joten piti nopeasti pistettävä viestiä foorumille sekä discordin hakuilmoitukseen että nyt tarvittaisiin kipeästi pelaajia pelaavaan kokoonpanoon. Valitettavasti lukuisten päivien vierähtäessä ja 1.jakson deadlinen häämöttäessä, Coltsit eivät olleet saaneet yhtikäs uutta pelaajaa mukaan, jättäen kokoonpanoon vain viisi pelaajaa ja näin valitettavasti nähtiin ensimmäinen diskaus.

Todella iso pettymys ja harmi sillä heidät oltiin kuitenkin sijoitusveikkauksessa povattu playoff joukkueeksi, mutta tämä avaa tietenkin myös mahdollisuuden, etenkin sijotusveikkauksessa sijoille 9-12 oleville joukkueille taistella nyt entistäkin kovemmin playoff pääsystä.

2.Divarin Pelaajamarkkinat -Firmino

A-Lohko

Käydään läpi ensin lohko A.  HC Breamsiin on liittynyt takaisin kauden ensimmäisenä päivänä tuttu Armas jolle on povattu Lahnojen alemman pakin tontilla erittäin suurta roolia, etenkin nyt kun ystäväni DRJP taistelee vanhan koneensa kanssa: se ydinkysymys pelittääkö se vanha romu vai ei. Toivottovasti hänet nähdään jossain kohtiin 2. jaksossa peleillä.  FC Groningenin laajaan hyökkäyskalustoon on liittynyt pari vuotta sitten HC BETONIMYLLYssä divari pronssia voittanut vilzu joka tuo erilaisen aspektin Groningenin hyökkäyspeliin ja on aloittanut kautensa ihan hyvin: viidessä ottelussa 10 tehopistettä. Taistelee peliajasta todennäköisesti Elf:in kanssa Kasen hyökkiparina.

A-lohkon ennakkosuosikilta numero yksi löytyy seuraava pelaajasiirto:  Edellisen kahden liigakauden Löylynheittäjissä sekä HC Tyrmäyksessä lähinnä poppareille jäänyt pelaaja nimeltä maradona on erittäin laadukas pelaaja 2.divariin. Näillä näkymin tulee olemaan avauksessa setin hyökkääjäparina ja on avannut kautensa hyvin; neljään otteluun 11 tehopistettä. Toisesta ennakkosuosikista eli Matti ja Teppo hankki laadukasta osaamista hyökkäyspäähän kun viime kaudet Divarissa osaamistaan väläytellyt Kauniiden ja Rohkeiden riveissä pelannut N.Gin aka Scania'69 tulikin kokeilemaan 2.dirreä vanhojen pelikaveriensa kanssa.

Lopuksi, Kaunis on tullut takaisin 2.divariin! Hän on palannut tutun pelikaverinsa ktln mukaan ja HC SpeddyDogs on hänen uusi kotinsa. Kaunis tuo hyvää kilpailua etenkin pakistoon ja kokemusta, mutta on pelikelpoinen vasta 3.jaksolla.

B-Lohko

B lohkossa on myös sattunut ja tapahtunut: Kiekon Tulevaisuus koki todella kovia ensimmäisessä jaksossa kun bartowski ilmoitti jättävänsä heidät ja hyppäsi Liiga Giantsin riveihin. KiTun onneksi ISO-ARSKA on ottanut erinomaisesti roolia puolustuksessa ja on pelannut hyvin.  Frölunda on vihdoin löytänyt alemman puolustajan kun smk siirtyi heidän riveihin ja onkin heti pelannut kaikissa kymmenessä ottelussa ja näin ollen vapauttunut Hanin ja Mozjakinin hyökkäävimpiin rooleihin.  Ja vielä viimeisempänä muttei vähäisempänä, darmian on kuin onkin palannut monien yllätykseksi HB Torshavnin riveihin. Aloitti kautensa nimittäin Divarin Kauniissa ja Rohkeissa mutta kahden ottelun jälkeen löytyykin jälleen 2.divarissa. Darmianilla on valtavan iso rooli alemman pakin tontilla kun gnome ei ole ehtinyt ollenkaan vielä peleille. Kaikki tietävät darmianin taidot, mutta tekeekö darmian ns. darmianit ja jättää joukkueensa ennen runkosarjan loppua? Nyt hänellä ei ole enää varaa lähteä sillä muuten hänen koko kautensa on ohi.. Only time will tell!
Kirjoittanut: Firmino ja ktl
Julkaistu: 21.09.2020 22:04
Luettu: 897 kertaa