Mikä helvetin SpeddyCat?

Artikkeli

Tervehdys kiekkokansa!

 

Kauden 2/20 hurahdettua vauhdilla käyntiin ajattelimme antaa teille pienen katsauksen HC SpeddyCatin sielunelämään lehdistötiedotteen muodossa. Toivottavasti nautitte alla olevasta raapustuksesta!

 

Historia:

 

Joukkueemme historia ulottuu kauas menneisyyteen, aina vuoden 2006 lopulle asti. Tuolloin nuori jyväskyläläinen pojankloppi _peppo_ oli vasta aloittelemassa kiekkouraansa ystävänsä xxmaali:n esimerkkiä seuraten. Intoa riitti, taitoa ei. Niinpä _peppo_ jäi ilman joukkuetta, kunnes päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja perustaa sellaisen itse. Syntyi HC SpeddyCat.

 

Joukkueen runko muodostui nopeasti neljän pelaajan ympärille: _peppo_ , Xs-slatan , Zadi (Kärsänen) ja E.Lindros (Halminen). Kaksi viimeisenä mainittua olivat tuossa vaiheessa jo ansioituneita pelimiehiä, ja ilman heitä tätä tekstiä tuskin olisi syntynyt. Herrat toimivat nimittäin sekä mentoreina että esikuvina, ja antoivat _peppo_:lle tarvittavan kipinän harjoitella ja kehittyä pelaajaksi, joka liki 15 vuotta myöhemmin yhä viihtyy näissä kaukaloissa. SpeddyCatin taival jäi tuolloin lopulta melko lyhyeksi, mutta tärkeä siemen oli kylvetty.

 

Joukkueen nimen ympärillä on vellonut jonkin verran väärää tietoa ja olettamia, jotka haluaisimme korjata tässä välissä. Kyseessä ei ole kirjoitusvirhe (vrt. SpeedyCat), vaan nimeksi valikoitui tuolloin yksinkertaisesti esteettisesti kaunis kokonaisuus. Se säväyttää vielä tänäkin päivänä samalla tavalla kuin syntyessään.

 

Uudelleen rakentaminen:

 26.12.2019. Tapaninpäivä. Kostea ilta Jyväskylän keskustassa. Vanha kaveriporukka tapaa sattumalta vuosien jälkeen, ja syntyy keskusteluita, joissa verestellään lapsuudenmuistoja. Jossain vaiheessa aiheeksi tulee kiekko.tk. Kukaan porukassa ei ole pelannut kyseistä peliä vuosikausiin, mutta kaikki muistelevat sitä suurella lämmöllä. Syntyy idea höntsäporukasta, jossa kaikki pelaavat omalla ensimmäisellä nimimerkillään _peppo_:n ensimmäisessä joukkueessa. Vahvuuteen liittyvät _peppo_ , -Pysäkki- , xxmaali, -Modano- , _lollero_ , M-HANA , Minna ja Zikka.

 

Kuten aina, jää tämäkin idea monen kohdalla tasolle ''joo pitää nähä enemmän'', ''tuun joskus käymään'' ja niin edelleen. Jo muutaman päivän jälkeen hallin kattoon ripustetaan _lollero_:n, -Modano-:n ja M-HANA:n pelipaidat. Minna sitkuttelee pidempään, mutta seuraa nopeasti perässä.

 

Tarinan kannalta tärkeämpää on kuitenkin se, ketkä antavat sanoilleen vastinetta: _peppo_ , -Pysäkki-, xxmaali ja Zikka ovat kaikki innostuneet pelaamisesta, ja harkkamatseja alkaa kertymään kovalla tahdilla. Tässä vaiheessa joukkueeseen värvätään ensimmäinen ei-IRL-pelaaja, _peppo_:n vanha kiekkotuttu -Escape-.

 

-Escape-:lla on meneillään oma joukkueenkasausprojektinsa Roversissa, mutta huomattuaan Speddyjen hyvän hengen ja potentiaalin hän siirtyy nopeasti täysipäiväisesti kissapaitaan. Roversista matkaan tarttuu kuitenkin -ED- (Toad), joka omien sanojensa mukaan yllättyi Speddyjen ammattimaisuudesta. Hän luuli tulleensa höntsäilemään vitsillä perustettuun höpöhöpö-porukkaan, mutta löysikin itsensä keskeltä nykykiekon suurinta ilmiötä.

 

Seuran muutos ja liigakarsinnat:

 

Kuten sanotaan, nälkä kasvaa syödessä. Helmikuun 2020 alussa joukkueemme oli murrosvaiheessa. Kiekkokärpänen oli toden teolla pesiytynyt leiriimme, eikä pienen kaveriporukan aktiivisuus enää täysin riittänyt -Pysäkki-:lle ja _peppo_:lle, jotka olisivat mieluiten viettäneet kaikki vapaat minuuttinsa kaukalossa pelaten. Tästä syystä joukkuetta päätettiin ajaa uuteen suuntaan värväämällä ensimmäinen täysin ulkopuolinen pelaaja.

 

Edellä mainitut sankarit alkoivat käydä online-listaa läpi etsien sopivaa puolustajaa joukkueeseen. Taidot olivat jo kehittyneet ylemmän aloittelijatason paikkeille, joten aiottiin lähestyä pelaajia, joiden uskottiin nostavan pelillistä osaamista, mutta sitoutuvan kuitenkin 1.nick -pelaamiseen. Ainut profiiliin sopiva ja onlinessa ollut pelaaja oli tuohon aikaan mare, joka ei kuitenkaan täyttäisi jälkimmäistä kriteeriä. Niinpä jatkettiin lobbyssa idlaamista samalla uutta uhria etsien.

 

Kello lähestyi puolta yötä. Maren löytämisestä oli kulunut jo melkein tunti, eikä muitakaan vaihtoehtoja ollut. Niinpä -Pysäkki- keräsi rohkeutensa, ja lähestyi tätä muhin nähden aivan liian tasokasta pelaajaa msg:llä:

 

   >mare< Moro tuukko tiimii?

 

Radiohiljaisuus.

 

Kuten pelätty, pojat olivat menettäneet kasvonsa haukatessaan liian suuren palan kakkua. Nolostuneina ja täynnä häpeää he yrittivät naureskella tilannetta pois Discordissa ja jatkaa etsintää, kunnes ihme tapahtui.

 

   *mare* joo voin mä pari

 

Seurasi maanista hykertelyä ja virtuaaliläpsyjä. Sinä iltana pojat onnistuivat lyömään turbovaihteen päälle jättäen marelle illuusion taitavistakin pelimiehistä.

 

Seuraavat päivät menivät perustasolla pelaten, mutta mikä tärkeintä, pikkuhiljaa mare aka. muari tuntui kasvavan osaksi porukkaa. Muarin panostus joukkueeseen yllätti kapteeniston, ja pian laitettiinkin jo nimet paperiin turvaten näin puolustajan palvelukset. Muari liittyi osaksi kokoonpanoa, ja vaihtoi nimekseen kaikkia kovasti naurattaneen lennokkaan tervehdyksensä:

 

   =muari= jens

 

Tässä vaiheessa kestoläppänä pyörinyt ''ens kaudeks liigaan'' -fraasi alkoi saamaan jonkin verran vakavamman sävyn, ja -Escape- rupesi (edelleen puolivitsillä) rustailemaan liigahakemukselle pohjaa valmiiksi.

 

Pelillisen tason noustessa alkoi alkuperäisjäsenistöön kuuluneen xxmaali:n aktiivisuus hiipua, jääden nopeasti täysin olemattomalle tasolle. Myös -ED-:n peli-into oli valtava kysymysmerkki, ja kapteenisto alkoikin tehdä suunnitelmia hyökkäyksen vahvistamiseksi. Päätettiin toimia samalla taktiikalla kuin jens:n kohdalla: etsitään publalta onlinessa oleva, asialliseksi todettu pelaaja, joka nostaisi joukkueen tasoa. Targetiksi päätyi Sinappikoneen trek, jonka kanssa _peppo_ kävi seuraavan dialogin:

 

   >trek< moro, haluutko tulla tänne pelailee?

   *trek* emmie oikeee tiijä jaksaako tätä pelii pelata

   >trek< joo ei mitää, tuu ees täks illaks että saadaan vähän pelattua?

   *trek* noo kutu fuu

 

Tässä vaiheessa ulkopuolinen varmasti ajattelee, että tilanne ei hyvältä näytä. Jens:n kohdalla oltiin kuitenkin opittu, että aina kannattaa yrittää. Fuu ei aluksi vaikuttanut erityisen innostuneelta joukkueesta, mutta suunnitelma oli imaista herra mukaan niin syvälle Speddyjen sydämeen, ettei hän itsekään sitä huomaisi ennen kuin on liian myöhäistä. Tätä prosessia toteutettiin pitkäjänteisesti sekä kiekon että Discordin puolella.

 

Fuu ei tehnyt hommasta helppoa. Vaikka hän selvästikin viihtyi joukkueessa ja sopi täydellisesti porukkaan, ei myöntävää vastausta kuulunut. ''Emmie tiijä, pittää kattoo jaksaako tätä pelata missää'' oli lauseena fuu:n kestosuosikki miltei kahden viikon ajan, kunnes hyökkääjälle annettiin ultimaattumi: päätös oli tehtävä viikonlopun aikana. Divarikarsinnat olivat alkamassa, ja kokoonpano haluttiin lyödä lukkoon. Noh, karsinnoista myöhästyttiin, mutta pelaajakauppa toteutui. Väsytystaktiikka oli toiminut, ja molemmat toivepelaajat oltiin saatu osaksi kehittyvää joukkuetta.

 

Divarikarsinnat pelattiin neljän pelaajan voimin: hyökkäyksessä _peppo_ ja -Pysäkki-, puolustajina jens ja -Escape-. Vaikka kokoonpano oli harkkapeleissä todistanut voivansa haastaa kiekon parhaatkin joukkueet, oli karsintojen menestys silti pienoinen yllätys. Legionia vastaan pelatun ensimmäisen karsintaottelun tuoma jännitys vei pelaajat miltei pyörtymisen partaalle, mutta pelien edetessä alkoi harkkapeleistä tuttu rentous ja rauhallisuus löytää tiensä myös karsintojen puolelle. Voittoja tuli 7 ottelusta 5 kappaletta, ja tappiot kärsittiin ainoastaan The Unitia ja Celticsiä vastaan. Superliigan 1. divisioonaan nousu tapahtui ehdottomasti hyvällä joukkuepelillä, ei suurilla yksilöillä.

 

Kokoonpanon viimeistely ja ensikosketus liigapeleihin:

 

Pitkään tyhjänä ollut ylemmän puolustajan paikka täyttyi viimein ikuisuudelta tuntuneen odottelun jälkeen, kun Suxman ilmoitti foorumeilla etsivänsä uutta joukkuetta. -Escape- laittoi verkot vesille, ja muutaman päivän mietiskelyn jälkeen mies ilmoitti olevansa valmis tulemaan testijaksolle. Aitoon ylempään puolustajaan tottumattomina Speddyt olivat vaikuttuneita ''Suksimiehen'' suorituksista heti ensimmäisestä erästä alkaen, mutta sitä ei tietenkään sanottu ääneen. Muutaman harkkapelipäivän päätteeksi ovi päätettiin kuitenkin avata tälle taktiselle nerolle, joka astui mukisematta sisään. Kaikilla paikoilla oli nyt hyvää materiaalia käytettäväksi.

 

Kokoonpano oli periaatteessa valmis, mutta yksi pelaaja oli vielä kiinnittänyt kykyjenetsijien huomion. Fuu:n vanhan pelikaverin riazli:n ja PePo:n tiet olivat hiljattain eronneet , ja fuu lähetettiin tunnustelijaksi siirtoa toteuttamaan. ''Riazli tai ei ketään'', kuului joukkuejohdon mielipide asiaan. Kului viikko tai pari ennen kuin kutsuun vastattiin, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua.

 

   =fuu= joo

   =jens= joo

   =-Pysäkki-= joo

   =Zikka= joo

   =-Escape-= no kyllä se mulle käy

 

Päätös oli tehty, mutta kapteenistolle tämän suurmiehen lähestyminen oli kuitenkin liikaa. Kukaan ei yksinkertaisesti uskaltanut avata suutaan, koska torjutuksi tuleminen olisi liian iso kolaus kestettäväksi. Myös fuu, joka oli operaation aivot ja sydän, jänisti kovan paikan tullen.

 

_peppo_:n vielä miettiessä hyvää sanamuotoa kysymykselleen oli jens saanut vatvomisesta tarpeekseen. Kentällä kylmäpäisesti esiintyvä puolustajamme näytti arvonsa myös kentän ulkopuolella:

 

   =jens= ruah tuutko kkp?

   =Ruah= ihan sama

   =jens= kututaanko riazli?

   =Ruah= vaikka

 

Riazli kokoonpanoon ja kentälle. Sinappikoneesta työvoitto ja tähdet lupaavat hyvää. Integrointiprosessi on jo alkanut, eikä sen onnistumisesta ole epäilystäkään. Paketti on valmis, ja tällä mennään!

 

Ensimmäinen kausi Superliigan 1. divisioonassa on lähtenyt mukavasti käyntiin kuudella voitolla seitsemästä ottelusta. Toivotaan, että joukkue pystyy jatkamaan samalla meiningillä rennosti pelaten ja paineita ottamatta. Menestys tulee siinä sivussa, jos on tullakseen.

 

 

Pelaajien ajatuksia HC SpeddyCatista:

 

-Pysäkki-: ''Yks elämäni tärkeimmist jengeist. Hieno olla osa Speddyjä. Koen olevani iso pala tätä jengiä. Meillo mahtava porukka!''

 

 jens: ''Ihan ok. Tämmönen perusjoukkue jossa henki ratkaisee.''

 

Zikka: ''SpeddyCatit on mielenkiintoinen, täynnä mielenkiintoisia persoonia. Välillä huonoja päiviä, välillä hyviä päiviä, mutta kaiken kaikkiaan SeddyCateilla on suuri sydän ja se jos joku erottaa tämän joukkueen kaikista muista, ja se nostaa tämän joukkueen mahdollisuudet korkeammalle kuin kukaan osaa edes ajatella. SpeddyCat <3''

 

Suxman: ''Speddyistä tuli ekana mielee huumori 2.nick -jengi, mutta jälkeepäin kaikki paljastunu hyviks pelimiehiks.''

 

fuu: ''Kiva.''

 

-Escape-: ''SpeddyCat on vallanut suuren palan elämästäni, hyvässä ja pahassa.''

 

_peppo_: ''Oma lempilapseni, elämäntyöni. Tää joukkue on iso osa mun identiteettiä, ja nykyään elämä ois aika tyhjää ilman Speddyjä. Täynnä isoja persoonia, jotka kaikki on huolella valikoitu, ja jotka kaikki toimii yhteen. Parempaa saa hakea, ja kaukaa!''

 

 

Lopuksi haluan tehdä shout-outin meidän sosiaalisen median tilille @hcspeddycat! Kyseessä on -Pysäkki-:n erittäin ammattimaisesti hallinnoima Instagram -tili, jossa julkaistaan aktiivisesti kaikkea joukkueeseemme liittyvää sisältöä.

 

Terveiset myös koko kiekko.tk:n väelle, ja erityisesti Chucky:lle, jehunho:lle, ktl:lle, Donskoi:lle, raiq:lle, Bellerin:lle, sheriffi:lle Spears:lle sekä Löylynheittäjille ja Legionille!

 

_peppo_

Tietoja
Kirjoittanut: Spears
Julkaistu: 13.03.2020 13:47
Luettu: 1312 kertaa

Kommentit (5)

raiq, 13.03.2020 14:29

Huhhuh, kiekkoromantinko sydän sulaa, ku lukee aidosti intohimolla pelaavan ja toimivan joukkueen aatoksia! Ku tossa 17.02.2020 hautasin BEANSSI:n(RIP), niin olin varma, että kiekko menetti viimeisen joukkueen, joka ilman jo valmiita huippupelaajia voi nousta huipulle ja haasta kenet vaan. Nyt näyttää siltä, että olin väärässä. KAMA SPEDDYCATS KAMAAAAAAAAAAAAAA. Terveiset lähtee takasin.

 

ps. olisin otettu, mikäli vakiotuomarin pesti speddyjen otteluihin olisi mahdollista luovuttaa minulle.

ktl, 13.03.2020 14:41

Terveiset takasi! Mahtava teksti!  

Firmino, 13.03.2020 15:45

Upea tarina -b

mirko, 13.03.2020 20:31

herkistyin, hyvä peppo

napsu, 14.03.2020 14:27

Hyvää tekstiä sepi ja cats! Terkut takas <3

 

ps. olisin otettu, mikäli saisin olla raiqn varatuomari speddyjen otteluis

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.