2. divarin kausiennakko 2/20

Artikkeli
2. Divarista on tällä kaudella todella mielenkiintoinen. Muutamia uusia joukkueita, paluumuuttajia ja todella kovia pelimiehiä on löytynyt heittämään omat mausteensa 2. Divarin soppaan. Tässä kausiennakossa käsitellään hivenen jokaista joukkuetta läpi yksitellen ja arvioidaan lopullinen sijoitus runkosarjassa.

Isot kiitokset Pönpölle avustaan!  1.      Rögle BK    


 
Viime kauden imagokyselyn viimeinen, aina tunteita herättävä joukkue. Viime kaudella yllätti Kohma Tigersin puolivälierissä ja oli myös todella pienestä kiinni, ettei olisi pudottanut Renegadesia suoraan 3 ottelussa välierissä. Lopulta myös hävisi pronssiottelun, joka oli varmasti joukkueelle iso pettymys. Tällä kaudella varmasti havittelee finaalipaikkaa ja tullaanko taas näkemään kovia hankintoja Wilsonilta.
 
Pari päivää sitten Rögle päivitti viimein kokoonpanoaan ja sieltä löytyi 2. Divarin nimekkäin porukka. Hyökkäykseen tuli peksi (Jopi) ja puolustukseen loistavat vesisika (Flock), P.Kariya (raiq) ja miig (miiq). Tältä porukalta odotan melko varmaa paikkaa finaaleihin, mutta kysymys kuuluu pelaako nämä kaikki pelurit loppukauden Röglessä ja miten paljon tulevat Purfect ja viktorio saamaan peliaikaa lopulta? 
 
Avausnelikko alkukaudella:  viktorio - vesisika - Wilson – P.Kariya
 
     
 
 2.Divarin mielenkiintoisimman pelaajan tilastot kertovat paljon miehestä. 
 
 
Mitä seurata?
 
Joukkueen lopullinen runko ja Wilson - Viime kaudella joukkue teki useita kovia hankintoja ja myös tällä kaudella tullaan varmasti näkemään niitä. Pystyykö vastuuhenkilöt jakamaan peliaikaa tarvittavasti niille, jotka haluavat pelata vai saadaanko sopu peluutuksesta. Wilson, tämän kaverin tietää luultavasti koko kiekko. Herkästi tunteita näyttävä pelaaja, joka kuitenkin osaa pään pysyessä viileänä pelaamaan kuitenkin hyvää kiekkoa. Isoin kysymysmerkki on juuri se, että pysyykö pää viileänä vai lähteekö herkästi uusimaan joukkuetta, jos pelit ei suju.
 
Parit nopeet P.Kariya (raiq)
 
Rögle BK vahvistui yhtäkkiä todella kovilla pelaajilla, mitkä vaikuttivat päätökseen lähteä juuri Röglen kelkkaan ja tullaanko näkemään selvää dominointia?
 
- Rögle sattu kysymään ja pyytää apua, koska kkp hieman riekaleina pelikieltojen ja lähtemisien vuoksi. Näin nuoressa Wilsonissa hieman sitä samaa 15v. pvhta, joka itse olin 2013 Suomiliigassa. Tällöin sain apua paremmiltani, joten nyt on minun vuoroni tehdä kasvatustyötä. Ensisijaisesti olen vain runkosarjan alun apuna ja mentorina. Etsin kokoajan joukkuetta divarista/liigasta ja autoplayssa näytöt ovat kiistattomia. En pyri tai edes halua dominoida 2divaa, toki parhaani teen joukkueeni eteen.
 
2.      Alkuasukkaat   
 
Vastikään kasattu joukkue, jonka nostaisin yhdeksi mestariehdokkaaksi tälle kaudelle. Joukkue koostuu enimmäkseen entisistä 1. Divarin pelaajista, joilta odotan ajoittain jopa dominointia 2. Divari tasolla.
 
Joukkueen ehdoton pelin sielu tulee olemaan yp:n tontilla häärivä isoisä. Aikanaan Jerusalemissa viilettänyt pelaaja kasasi viimein oman joukkueensa Superliigan alaisuuteen ja lähtee nyt vimmatusti hakemaan 2. Divarin kirkkainta mitalia. Viime kaudella isoisä teki keskimäärin 3.73 pistettä per ottelu hyökkääjän tontilta ja olisi ollut täydellä kaudella todella lähellä pistepörssin voittoa. Pakkiparina isoisälle nähdään bigone, joka pelasi myös vajavaisen kauden HC Spartak Moscow:ssa. Bigone on paperilla yksi ehdokkaista kauden parhaimmaksi ap:ksi, jos joukkue ei lähde pelaamaan liian hyökkäävää kiekkoa, jolloin puolustus tottakai kärsii.
 
Hyökkäykseen joukkueella riittää valittavaksi useita pelaajia, mutta avaukseen uskoisin enimmäkseen eksyvän Stana/N.Jensen pari. Stana pelasi viime kaudella bigonen kanssa Spartakissa vajavaisen kauden, mutta teki 9 pelissä 36 pistettä ja tulee taistelemaan pistepörssin voitosta, jos pelaa suurimman osan peleistä. N.Jensen pelasi viime kauden Caribbeanin paidassa 2.42 p/o tahdissa. Tulee varmasti säväyttämään 2. Divarin tasolla tarkan laukauksensa ansioista. 
 
Avausnelikkona tullaan näkemään enimmäkseen: bigone - isoisä - Stana - N.Jensen
 
 
 
Stana oli iskussa viime kaudella ennen potkujaan.
 
 
 
Mitä seurata?
ugabuga - Omaan silmään yksi mielenkiintoisista pelaajista tällä kaudella 2. Divarissa. Kuinka paljon tulee pelaamaan? Pelaako aktiivisesti harkkaa vai liigaileeko vain? Herralla viimeisin liigakokemus on 5 pelin verran kaudella 3/2014 Kiekkoliigasta HuHun riveistä. Mielenkiinnolla odotan, miten esiintyy tällä kaudella.
 
Parit nopeet Stana!
 
Jos pelit ei ota sujuakseen 2. Divarissa, niin onko hajoamisia näkyvissä vai lähdettekö rennolla otteella lätkimään lättyjä?
 
Lähdetään pelaamaan hyvällä hengellä, yksittäisistä runkosarjatappioista on turha mennä synkkyyteen, pudotuspelejen ollessa keskeisempi aika meidän joukkueelle.
 
Teillä on ensi kaudelle todella kova rosteri varsinkin hyökkäyspäässä, niin tuleeko teillä olemaan selvä hyökkäyspari kauteen lähtiessä vai kierrätättekö pelaajia koko kauden ajan?
 
Mä ja Fiala/N.Jensen hyökkäillään ja jotain muita saatetaan kierrättää, varapelaajista esim Pirnes.
 
3.      Frölunda  
 
Kaksi edelliskautta Elmira Jackalsin riveissä pelanneet Hani, Mozjakin ja Atez päättivät lähteä ja hakea Superliigan divariin Hanin v.2010 perustamaan Frölundaan. Viime kaudella Elmira sijoittui Lohko B:ssä sijalle seitsemän ja nappasi kuusi voittoa kahdeksassatoista pelissä, viime kauden parhain pelaaja oli Atez 21 pisteellään. 
Frölunda voitti heti ensimmäisessä divarikarsinta pelissä The Unitin 3-4, mutta seuraavat 3-4, 3-4 ja.t sekä 2-4 tappiot kostautuivat joukkueelle ja näin ollen Frölunda pelaa 2.divarissa. Divarikarsintojen parhain pelaaja oli selkeästi 10+6 tehot tehnyt crept. Frölunda menetti karsintojen alussa sneakyn Obsessiveen, mutta hankki tänään kolme uutta pelaajaa: Elmira Jackals duo Jeto & Wille sekä Kiekkoliiga kultaa kaudella 3/2008 Avellino Capellierin paidassa voittaneen weza. Puolustuksesta vastaa pääosin kolmikko Kankea, Hani ja 2.divarissa hopeaa voittanut Kaunis.  Hyökkäykseen onkin enemmän vaihtoehtoja ja peliajasta taistelee useampi peluri
 
Oletettu avausnelikko: Kankea/Kaunis- Hani/Jeto- Mozjakin/crept – Atez/weza
 

Divarikarsintojen pistepörssi a la Frölunda
 
Mitä seurata?
 
Pelaava kokoonpano – Frölundalta löytyy laatua joka pelipaikalle, etenkin hyökkäykseen, mutta miten usein avausnelikkoa kierrätetään? Crept ja Mozjakin pelasivat eniten karsinnoissa, mutta rosterista löytyy myös kolmikko weza, Atez ja Wille; creptin vastatessa maalinteosta, kuka hänen hyökkipariksi tulee?
 
 
Yks Nopee Mozjakin!
 
Tämän kauden divarikarsinnat ei ihan menneet putkeen teillä. Millainen ilmapiiri joukkueessa oli kun jouduitte pelaamaan divarin sijasta 2. divaria?
- Meillä oli pääasia että päästiin hyvällä porukalla pelailemaan johonki divariin. Mietittiin jätkien kans jo ennen karsintoja, että ei välii mihin joudutaan, mutta kyllä me täysillä yritettiin 1 dirreen vaan ei tällä kertaa riittänyt. Harkkapelit on luistanut kohtuullisesti mut jtn siellä karsinta peleissä sitten kävi että tuli kohtuudella turpaan. Ilmapiiri on pysynyt hyvänä. Karsinnathan sen näytti et mihin meidän taidot riitti ja tällä kertaa se oli 2 dirre.
 
4.      Renegades    
 
Viime kauden -sekä runkosarjan että Playoffien kakkonen pääsi aloittamaan kautensa taistellessa Divaripaikasta karsintojen kautta: Renet jäi loppujen lopuksi seitsemänneksi mikä tarkoitti sitä, että heidät nähdään 2. Divarissa.  Viime kauden joukkueesta neljä pelaajaa jäi ja muut lähtivät muihin joukkueisiin: Renejen tehokkain peluri, choppa on armeijan leivissä, Sulak vaihtoi Alaska Bearsiin ja Kaunis siirtyi Frölundaan. Tulopuolella löytyykin todella mielenkiintoinen hankinta; Kovuus nimimerkillä juusoissa Divarin mestaruuden viime kaudella voittanut Lima on erinomainen hankinta. Divarikarsintojen perusteella Lima operoisi hyökkäyksessä. Renegadesilla oli viime kaudella paras maalinteko% ja tekivät toiseksi eniten maaleja ja yhtä hyvät puolustustilastot. 
Avausnelikko koostunee joukkueen koko viisikosta jossa pelipaikat menee suunnilleen näin: jese pelaa alempana puolustajana, joku kolmikosta Lima, TOOPE, Kaspar pelaa ylempänä puolustajana ja hyökkäys muodostuu yllämainitusta kolmikosta sekä Pekusta. On todennäköistä, että Renet hankkii värväyksen tai pari.
 


Divarimestarin tilastot viime kauden pudotuspeleissä
 
Mitä seurata?
 
Kaspar – viime kaudella runkosarjassa seitsemässä ottelussa 18 tehopistettä ja pudotuspeleissä kahteentoista otteluun 28 pistettä nakuttanut Kaspar on tällä kaudella entistä isommassa roolissa, kun joukkueen runko on kapea. Riittääkö motivaatio ja jaksaminen epäonnistuneen divarikarsinnan jälkeen viedä joukkue jälleen finaalipeleihin?
 
Parit Nopeet jese & Kaspar!
 
Tämän kauden divarikarsinnat ei ihan menneet putkeen teillä. Millainen ilmapiiri joukkueessa oli kun jouduitte pelaamaan divarin sijasta 2. Divaria?

Jese: - No siis, toiveikkaana lähettiin karsintoihin, mutta ei pidetty tippumista niinkään suurena häviönä. Ehkä jopa hyvä et jatketaan kakkosessa, koska ei tarvi sit hikoilla (suurimmassa osassa pelejä) niin paljoa.

Mitä mieltä olet tulevan kauden 2. Divarista – sen uusista tulokkaista ja tasosta? 

Kaspar: - 2.divari tulee olemaan sekavampi kuin koskaan; jostain syystä osa liiga-, sekä divarijoukkueista on hajonnut, sekä hakijoita Superliigan alaisuuten oli yllättävän paljon: joka hajotti täysin pelaajakannan YMPÄRI sarjatasoja. Tämän hetkinen näkemys 2.divarista ylipäätään on se, että joku joukkue tulee nousemaan ylitsemuiden, sen verran on tullut luntattua kokoonpanoja, että liigapelureitakin löytyy tältä sarjatasolta. Sinänsä harmi, että kaikille halukkaille ei löytynyt "oikeaa" sarjatasoa, joka kostautuu huonommilla jengeillä todennäköisesti motivaation menetykseen saakka. Tämä voi olla todella huono myös aloitteleville kiekkoilijoille, riittääkö motivaatio - riittääkö jaksaminen?
 

5.      HC Breams     
 
Viime kauden pronssimitalisti pääsi yrittämään 1. Divariin nousua divarikarsintojen kautta, mutta joutui tyytymään 4 pisteeseen 6 ottelusta. Lahnat kohtasivat viime kaudella tiukassa pronssiottelussa Rögle BK:n, jonka kukistivat loppujen lopuksi 5-3.
 
Tälle kaudelle kokoonpano näyttäisi pysyvän melko identtisenä viime kauteen nähden. Breams sai hankittua takaisin yhden välikauden lahnoissa pitäneen Urgicin. Viime kaudella 2. Divarin runkosarjan pistepörssin voitto 4.14 p/o keskiarvolla ja valinta parhaaksi hyökkääjäksi ja arvakkaimmaksi pelaajaksi joukkueelleen vahvistaa varmasti jo kovaa hyökkäystä. Hyökkäyksessä viilettää enimmäkseen kolmikko Jusa/Hob2/Urgic, joilta kaikilta löytyy todella vaarallinen veto, jos pääsevät kokeilemaan b-pisteen tuntumilta.
 
Puolustukseen Breamsilla löytyy muutamat vaihtoehdot. Yp:ksi asettuu ensisijaisesti Osechkin ja ap:ksi DRJP. Heitä tulevat paikkaamaan JackHerer ja Chronic, jotka eivät olleet viime kaudella kuin muutamassa pelissä näyttämässä taitoja. Puolustuksen pitää onnistua tällä kaudella hyvin, että heillä on mahdollisuus finaaleihin.
Avausnelikko: DRJP - Osechkin - Jusa - Urgic
 
 

 Urgik is back in Lahnat!
 
 
Mitä seurata?
 
Hyökkäys - Breamsin hyökkäys on todella vaarallinen tälläkin kaudella. Hyökkääjät pystyvät vetämään tarvittaessa kaukaakin sisään, jos vastustajat koittavat sumputtaa oman maalin edustaa. Viime kaudella vähän aikaa sitten mainittu kolmikko sijoittui pistepörssissä sijoille 1, 2 ja 9, joten jos yhteispeli lähtee sujumaan, niin Breamsilla on todella hyvät mahdollisuudet pitkälle tällä kaudella.
 
Parit nopeet Jusa!
Lähdette tutulla kokoonpanolla jälleen kerran liikkeelle. Urgik tuli takaisin yhden välikauden jälkeen, onko hänestä viemään teidät viimein finaalisarjaan vai missä tulette parantaa tällä kaudella?
 
- Saatiin tosiaan vapaiden pelaajien markkinoilta slovakkilahna takasin remmiin, tulee olemaan tänäkin kautena tärkeä palanen joukkuueen hyökkäystä. Ei ois mikään yllätys jos viime kauden tapaan Urgikin vitriini saa täytettä henkilökohtaisten palkintojen muodossa, sen verran kova snaipperi tää slovakian ihme on. Tosiaan niinku mainittit niin kokoonpano pysynyt muuten tutussa muotissaan, rennoin mielin lähetään tähän kauteen kattomaan josko tällä kertaa riittäis finaalisarjaan asti. Nii ja tosiaan, Hob2 on huhujen mukaan harjotellu toimistohiirellään koko offseasonin ajan uusia kikkoja siinä toivossa, että pystyy tarpeen vaatiessa yksinään kynäämään lahnat päätyyn asti.
 
Pelaatte laajalla kokoonpanolla, tuletteko kuitenkin viemään kauden tiiviillä nelikolla ja muut pelaajat ovat tarpeen vaatiessa valmiita astumaan kehiin?

- Ei nyt sen kummemmin olla mitään päätetty, näillä näkymin runkosarjassa peluutetaan ukkoja laajalla rintamalla. Kabinettipuolelta ainoa vaatimus runkosarjan osalta on se ,että pudotuspeleihin päästään, joten todennäköisesti lahnaköörin kruunujalokiveä Osechkiniakin on varaa vähän lepuuttaa.
 

6.      Alaska Bears      
 
Joukkue on minulle hieman tuntematon vaikkakin sieltä löytyy 2. Divariin tuttuja nimiä. Ehdottomia kärki joukkueita, jos joukkue saa pelinsä kulkemaan ja heidän aktiivisuus tulee varmasti auttamaan kauden edetessä.
Hyökkäyspäässä tullaan näkemään viime kaudella Röglessä pelannut bhg (lasol) ja lpr. Viime kaudella bhg ei päässyt varmastikkaan tavoitteisiin jäätyään ainoastaan 1.09 p/o tahtiin, joten tällä kaudella löytyy petrattavaa jos haluaa Alaskaa auttaa pitkälle kaudessa. Varahyökkääjän paikalta löytyy Nipo, joka dominoi Dezken kanssa kuukausitilastoja ja saavutti 8 viikkomitalia siinä samalla.
Puolustus päässä alustavasti yp:n tontilta löytyy mirko, joka pelasi kelvollisen alkukauden Röglessä, mutta lopulta poistui itse tiimistä ehkä peliajan puutteen vuoksi. Tarvittaessa yp:n tonttia kirittää Sulak (MoiMoi), viime kaudella hopeaa voittanut peluri tulee olemaan todella kova kaappaus tulevalle kaudelle. Tarvittaessa pystyy pelaamaan jokaista pelipaikkaa kentällä, mutta lähtökohtaisesti luulen, että taistelee ap:n tontista NaQBllen kanssa. Joukkueen vahvuutena näen porukan aktiivisuuden.
 
Avausnelikko: Sulak - mirko - bhg - lpr
 
 


Sulak on loistava hankinta Alaska Bearsin puolustukseen
 
 
Mitä seurata?
 
Sulak - Todella kova peluri, joka pystyy ratkomaan 2. Divarin tasolla itsekkin pelejä joukkueelleen. Mille paikalle lopulta lätkäistään? Viime kaudella taisi pelata pääosin alimpana hyökkääjänä ja pystyi takomaan todella kovat pisteet. Toivoisin Sulakin näkyvän taas hyökkäyksessä, mutta kenet penkittää tai siirtää alaspäin kaveripohjaisessa tiimissä?
 
Parit nopeet bhg!

Millä kokoonpanolla lähdette taistelemaan runkosarjan herruudesta ja tullaanko näkemään tiivis runko koko kauden ajan?
 
- Joo. Meillä on aika tiivis kokoonpano ja näillä näkymin myös pysyy sellaisena. Ykköskkp on vähän vielä harkinnassa, mutta suurinpiirtein tiedetään ketkä siellä ne vaikeimmat pelit vääntää.
 
lpr on hieman kysymysmerkki minulle ja luultavasti monelle muulle, kun ei löydy selvää ykkösnikkiä. Kerrotko hieman kaverin taustoja kiekkokaukalosta ja tuleeko olemaan kauden yllättäjä?
 
- Uskon vahvasti et lappari (lpr) tulee yllättää monet tulevan kauden aikana (ei paineita:D). Mullekkin aivan uus henkilö kiekkopiiris ennen kun tuli tiimiin, mutta osaa esiintyä jäällä vakuuttavasti ja törkeen hyvä laukoo.
 
7.      Liverpool Liverbirds         
 
Ikuinen 2. Divarin taivaltava, mutta nähdäänkö tänä vuonna poikkeus? Viime kauden alku meni pahasti pieleen. Ensimmäisistä 15 pelistä vain 3 voittoa ja 12 tappiota, mutta nousi hätyyttelemään vielä viimeistä playoff paikkaa, joka jäi vain 5 pisteen päähän.
 
Tälle kaudelle joukkue teki loistavia hankintoja. Alakertaan yllättävästi merkattu TrentAA (Pyrkka) ja mäyrinhö (mäyrynen) tulevat joukkuetta vahvistamaan H.C.P:stä ja loppukautta hyökkäyspäätä vahvistavat Spiderman (jimi) ja imm0t (immOt) IHT Guerrillasista. Tällä kaudella uskon, että heille on parempi mahdollisuus taistella playoff paikasta, kuin viime vuonna.
 
Joukkueen vahvuus tulee olemaan alkukaudella joukkueen yhteyspeli. Viime kauden lopulla hyökkäyksessä häärivät Modric ja Salah, jotka myös jatkavat alkukauden hyökkäysparina. En ole tarkemmin seurannut pelaajien otteita viime kauden jälkeen, mutta jos yhteispeli on kehittynyt niin he tulevat olemaan kelvollinen tutkapari 2. Divarin tasolle. Puolustus on hieman kysymysmerkkinä: mäyrinho tulee vaihtamaan täksi kaudeksi ap:ksi ja viime kauden parhaan ap:n voittanut Firmino tulee jatkamaan tällä kaudella yp:n tontilla. Viime kaudet GM:n roolissa Charlotessa ja Admiralissa toiminut Lööv nähtänee vara ap:n roolissa.
 
Avausnelikko alkukaudella: mäyrinho – Firmino – Salah - Modric
 
   

 
Spiderman tuo loistavaa ja osittain kaivattuakin kokemusta Liverpoolin hyökkäyspelaamiseen (Kuva viime kauden hyökkäystilastoista)
 
Mitä seurata?
 
Spiderman ja imm0t - Tulevatko viime kauden IHT:n vastuuhenkilöt pelaamaan lopulta Liverpoolissa vai hoppaavatko jonnekkin ennen pelikieltojensa loppua. Jos pelaavat, niin heistä tulee ehdottamasti yksi sarjan kovimmista hyökkäyspareista, joilla on mahdollisuus nostaa Liverpool kärkikahinoihin. Kiinnostaako näitä miehiä puolustaminen 2. Divarissa vai tulevatko enimmäkseen höntsäämään? Toivoisin, että he tulisivat täysillä mukaan loppukaudesta ja saataisiin lisää mustia hevosia mestaruus taisteluihin.
 
Parit nopeet mäyrinho!
 
Tulitte Pyrkan viime kauden puolivälierä joukkueesta Liverpooliin, oliko helppo päätös ja mitkä tekijät edesauttoivat valitsemaan juuri Liverpoolin?
 
- Kaipasin playoff-pettymyksen jälkeen uutta maisemaa ja mahdollisuutta kasvaa pelaajana. Päätös ei ollut helppo mutta ennestään jokseenkin tuttu Liverpool uudeksi osoitteeksi oli helppo valinta. Ehdotin puolustukseen vahvistusta kaivanneelle Firminolle että tulisin takalinjoille päälliköimään, vaikka hyökkääjäksi minua sinne Firmino oli aiemmin kysellyt. Pyrkka tuli perässä kun harvakseltaan pelaamaan ehtivä H.C.P päätti olla jatkamatta liigassa. Seurasin itse aiemmin Pyrkkaa Blashyrkhiin, sitten vaihdettiin yhdessä H.C.P:hen, tämä oli siis järkeenkäypä jatkumo.
 
Pelasitte viime kaudella Pyrkan kanssa hyökkäysparina ja nyt kummankin nimet löytyvät puolustuksesta. Miten teidän peluutus menee ensi kaudella vai onko toinen siirtynyt radikaalisesti ap:ksi ja miksi?
 
- Vaihdoin hyökkääjästä alemmaksi puolustajaksi koska olin rauhallisesti liikkuvana ja suhteellisen puukätisenä usein valittamassa tilan puutetta 4v4-peleissä, ja joskus tuntui etten pääse peliin sisään kunnolla. Koen olevani vahva kaksinkamppailuissa ja tilanteiden ennakoinnissa joten puolustaminen sujuu mukavasti. Olin hyökkääjänä varsin aggressiivisesti puolustava kun kärkkymiseltäni ehdin. Uutta lempipuuhaani on karvaajien ohittaminen kiekon kanssa. Pyrkka tulee varmastikin jakamaan vastuuta Firminon kanssa ylemmän puolustajan paikalla, jolla hän on aiemmin pelannut jonkin verran. Pyrkka taitavana syöttelijänä sopii muodostelman keskelle oikein hyvin. Me molemmat voimme edelleen tarvittaessa pelata hyökkäyksessä.
 
 
8.  TinyLove             

2019 vuoden loppupuolella perustettu TinyLove pelasi viime kaudella lähes samalla kokoonpanolla Spartak Moscowin riveissä, sijoittuen runkosarjassa viidenneksi ja tie loppui lyhyeen puolivälierissä HC Breamsin käsittelyssä.  Osfan ja viime kaudella Armas nimimerkillä pelaava NAKKI hankki riveihin viime kaudella Admiral Vladivostokissa 27 tehopistettä tehneen Keitlin, jonka nimimerkki tulevalla kaudella tulee olemaan ktl. TINY on pelannut todella aktiivisesti harjoituspelejä offseasonilla.
 
Joukkueelta löytyy myös vanhan liiton kiekkopeluri Bulsara joka pelasi yhden kauden Kiekkoliigassa Divaria HC Kauhavan riveissä kiekon kulta-aikoina (1/2007) nimellä Randelin. Hän taistelee peliajasta alemman pakin NAKKI ja ylemmän pakin Manu kanssa, jotka pelasivat loppukauden sekä playoffeissa pakkeina Spartakissa.  Ktl on hyökkääjä joka jakelee hyvin kiekkoa ja omaa hyvän vedon, taistelee S.Hannanin kanssa peliajasta Osfanin hyökkiparina. S.Hannan oli iskussa playoffeissa tehden neljään otteluun 8+5=13 tehot 3.25 pisteen keskiarvolla. Osfanilta odotetaan paljon tehoja tulevaan kauteen, sillä edelliskauden runkosarjassa hän teki 16 ottelussa tehot 26+18=44 2.75 p/o:lla ollen pistepörssin #12 paras pelaaja. Nähdäänkö vasta pelin aloittanut haksu kokoonpanossa ja debyytin liigoihin?  
Aloituskokoonpano tulee näillä näkymin olemaan: NAKKI/Bulsara - Manu - ktl- Osfan 
 

Viime kaudella TinyLoven pelaajilla matka tyssäsi puolivälieriin Spartak Moskovan riveissä.
 
Mitä seurata? 

Osfan - Tärkeä palanen TINYn hyökkäyksessä. Luvassa on jälleen yli 40 pisteen kausi, kun pelannee lähes jokaisessa ottelussa. Koko joukkueen menestys on osittain tämän herran käsissä TinyLoven taistellessa pudotuspeli paikoista
 
Parit nopeet Osfan & ktl!

Mitkä ovat TinyLoven tavoitteet tällä kaudella?

Osfan: - 2. divarin voittoa lähetään tietenkin tavoittelemaan

Siirryit TinyLoven joukkueeseen tulevaksi kaudeksi, millä fiiliksillä lähdet kauteen?

Ktl: - Hyvillä fiiliksillä, jätkien kans kovasti painettu yhdessä hommia offseasonilla että ollaan valmiita kun kausi alkaa. Luotto on kova!
 

9.      HC Pilsner-Urquell    
 
Kahden välikauden jälkeen paluun tekevä HC Pilsner-Urquell lähtee 2. Divarin valloitukseen melko tutulla porukalla, jolla on mahdollisuuksia haastaa jokainen joukkue tällä kaudella. Muutama kausi sitten joukkue sijoittui runkosarjassa sijalle 6, mutta tippui ensimmäisellä kierroksella Kiekon Tulevaisuudelle. Odotan tulevalla kaudella Pilsnerin olevan yksi kauden mustista hevosista, joka voi päästä pitkälle jopa playoffeissa.
 
Joukkueen runko koostu pitkään joukkueessa vaikuttaneista pelaajista, joista ilman pitää nousta ratkaisijaksi menestyksen kannalta. ilma pystyy parhaimmillaan pelata 2. Divarin tasolla jokaista pelipaikkaa, mutta tulee luultavasti sijoittumaan ylemmäski puolustajaksi peliä tekemään. Ap:na luultavasti nähdään SeRe, joka pelasi viime kaudella muutamat pelit. Hyökkääjinä luultavasti nähdään pääsääntöisesti purkka/Duchene, joka on vielä hieman kysymysmerkkinä riittääkö tällä kaksikolla taso mestaruuteen saakka. Duchene pelasi viime kaudella todella kehnon kauden, ainoastaan 14 pistettä 15 otteluun ja tehotilaston ollessa -40. Purkka taasen on pelannut viimeksi Superliigaa juurikin 2 kautta sitten Pilsnerissä.
Avausnelikko: SeRe - ilma - purkka - Duchene
 


Pilsner on nähty viimeksi Superliigassa kaudella 2/2019: Tämä kaksikko on tällä kaudella myös yhtä tärkeässä roolissa
 
 
Mitä seurata?

Ailahtelevaisuus - Joukkue on harjoitusotteluista saanut hyviä voittoja paperilla kovemmista tiimeistä, mutta myös ajoittain heikommista tiimeistä selvä numeroisia tappioita. Jos Pilsner pystyy vakauttamaan tasonsa ennen runkosarjan alkua, niin heillä on mahdollisuukset korkeaan sijoitukseen runkosarjassa.
 
Parit nopeet ilma!
Joukkue koostuu pitkään Pilsnerissä vaikuttaneista pelaajista, pystyttekö parin kauden tauon jälkeen haastamaan kaikki joukkueet?
- Harkkamatsien perusteella Pilsut on haastava vastustaja mille tahansa joukkueelle. Moni pelaajistamme on pelannut kuluneilla kausilla aktiivisesti eri joukkueissa, joten en usko Pilsnerin liigatauosta koituvan ongelmia.
 
Teillä on tavoitteena päästä ensi kaudella välieriin, odotatko jotain tiettyä pelaajaa nousemaan joukkueen kantavaksi voimaksi vai lähteekö kaikki tiimityöstä?
- Tiimityö edellä lähdemme kauteen. Jokaisen pelaajan täytyy olla vireessä, jotta pääsemme näyttämään parastamme. Mielialapelaajia olemme kaikki, joten ailahtelevaisuus saattaa näkyä pistemenetyksinä.
 

10.  Battalion   

Battalion on Legionin alaisuudessa pelaava ”2.ketju” joka lähtee historiansa ensimmäistä kertaa liigakentille. Battalionin pelaajat ovat pelanneet offseasonin Legionissa ja lähtee haastamaan 2.divarin jokaista joukkuetta vastaan.  
Puolustukseen on hankittu viime kaudella Admiral Vladivostokissa pelanneet koppelo ja Xattar (Support nimimerkillä tämä kausi). Barton pelasi 3/19 kaudella KiVan 1. divari kokoonpanossa yhden matsin jzic nimimerkillä ja taistelee peliajasta puolustuksessa. Hyökkäyksessä nähdään maalinälkäinen tshekkiläinen soap, Mato nimimerkillä paljon tehoja Legionin paidassa tehneen käärmes ja kokenut hyökkääjä Tonz. On hyvinkin mahdollista nähdä pelaajasiirtoja kauden aikana Legionin ja Battalionin välillä, luonnollisesti. 
 
Avausnelikko: Support- Kobelo- soap – käärmes 
 
Mitä seurata?
 
Joukkuepuolustus – Viime kaudella Admiralin puolustus oli kolmanneksi heikoin päästäen 3.68 maalia per ottelu. Kuluvalla kaudella tähän tulee varmasti selkeää parannusta, kun Battalionissa on selkeä pelitapa, jossa koko nelikon tiiveys on suuressa osassa.  Karvauspeli on organisoitua ja pystyvät kääntämään pelin esim. keskialueella tapahtuneen kiekonriiston jälkeen vastustajan päätyyn tehokkaasti ja parhaillaan myös erittäin nopeasti.
 
 

Battalionin puolustus tulee olemaan tärkeä tällä kaudella
 
Parit nopeet stefano & Support!
 
Kuka tulee olemaan suurimmassa roolissa joukkueenne pelissä ensi kaudella?
 
Stefano: - Näin Battalion koutsin silmistä katsottuna kaikki on suuressa roolissa, uusi joukkue, uusia pelureita, pelikirjan opettelu, jokainen on tehny hirveesti duunia! Jos nyt kumminkin jonkun yhden nimen pitäisi valita, antaisin tämän viitan Supportille. Joukkueen toinen VH ja varmasti tulee olemaan todella tärkeä tukipilari kentällä koko ketjulle. Supportilta myös tulee kapteenin omaisesti hyvää palautetta pelikuvioista ja pystyy pitään tarvittaessa paletin kasassa
 
Miten off-season on mielestäsi sujunut?
 
Support: - Battalionin kokoonpanoon kuuluvat pelaajat ovat kaikki pelanneet todella paljon matseja 1.divarin porukan kanssa Legionin puolella. Olemme valmistautuneet tulevaan kauteen tällä tavoin. Battalionin ydinporukka on löytynyt ja aktiivisuuskin on ollut ihan hyvällä tasolla. Aina löytyy kuitenkin jotain parannettavaa. Meidän olisi pitänyt pelata pelejä enemmän ilman 1.divarin miehiä. Toisaalta pelien, mutta myös vastustajan taso on saatu näin pidettyä korkeana. Treeni on ollut siis tasokasta. 
Kuitenkin, puhtaasti 2.divarin kokoonpanolla pelattuja harjoitusmatseja pitäisi olla pelattuna enemmän ja tästä syystä emme ole valmiita kauteen niin hyvin kuin voisimme olla. Toivon, että tämä ei kauden alkaessa näyttäytyisi pelitason vaihtelulla. Edellisestä huolimatta tiedän, että mikäli kauden alkaessa onnistumme karistamaan turhat paineet ja sitoudumme pelitapaamme rohkeasti luottaen, niin pystymme pelaamaan erittäin järkevää, tehokasta sekä voittavaa kiekkoa. Pystymme kaatamaan minkä tahansa 2.divarin joukkueen. Me ollaan kaikki pelattu todella aktiivisesti, meillä on loistava pelikirja ja mikäli kemiat alkavat kohtaamaan vielä piirun verran paremmin niin hyvä tästä tulee! Tästä voi vielä käydä katsomassa joukkueemme off-season -ilmettä; https://youtu.be/GMjnvMACUrQ
 
 
11.  Kiekon Tulevaisuus  
 
Superliigan 2. Divarin ensimmäinen hopeamitalistijoukkue pelaa neljättä kauttaan kyseisessä sarjassa. Viime kaudella KiTu sijoittui sarjassa viimeiseksi (pl. Kaatuneen Celticsin) ja nappasi kaksi voittoa ja kolme jatkoaika tappiota. Jälleen kerran joukkueen tehomies oli Qbackes jolta odotetaan tänäkin kautena paljon tehoja. Viime kauden onnistujat olivat yp tontilla isoa vastuuta saava Jynde ja ajoittain väläyttänyt hyökkääjä avainmies. Uusia pelaajia ovat paluumuuttaja limi joka pelasi parisen matsia Admiralin riveissä ja Power liigan ensimmäisellä kaudella pelannut nuuska jolla on erittäin hyvät vedot. 
Avausnelikkoa ei voi varmaksi laittaa jälleen, mutta kaksikko Jynde & Qbackes pelaavat lähes jokaisen ottelun kuten viime kaudella. Hyökkääjistä nostan esille Hunter, avainmies sekä kikkamies; tämä kolmikko tullaan näkemään kehissä enemmän kuin viime kaudella ja tuo taituruutta. Ainoa kysymysmerkki on alemman puolustajan tontti, jossa nähtiin paljon vaihtelevuutta aikaisemmilla kausilla; voi olla jälleen mahdollista, että yp roolissa viihtyvä Jynde joutunee pelaamaan ap:na joitain otteluja jälleen. Hankkiiko/löytääkö Ortuzar alemman pakin? 
 


KiTun elintärkeän kaksikon tilastot viime kaudelta näyttävät tältä
 
Mitä seurata?

Laaja kokoonpano – Viime kaudella KiTu- paidassa viiletti yhteensä 18 pelaajaa. Suurimman vastuun saivat tosiaan Qbackes ja Jynde. Tällä kaudella tullaan näkemään hitusen vähemmän pelaajia ja uus/vanhoja kasvoja. Mikäli KiTu saa tiivistettyä pelaavaa kokoonpanoa sekä harjoitusotteluihin niin mahdollisuus hyvään sijoitukseen korkeammalla kuin yleensä.
 
Yks nopee Ortuzar!
 
Mitä mieltä olet tulevan kauden 2. Divarista – sen uusista tulokkaista ja tasosta? 
 
- 2.Divarin taso tuntuu nousevan kausi kaudelta. Jos taas laskin oikein, niin vain 6 edellisen kauden joukkuetta löytyy tämän kauden 2.Divarista. Se on minusta erittäin surullista, miten helposti joukkueet kaatuvat nykyään. Uusia joukkueita toki tulee aina tilalle, mutta en kaikille näille uusille tulokkaille uskalla nähdä kovinkaan pitkää taivalta kiekkokentillä. Sarjan kärki on kyllä kovaa ja ero häntäpäähän on suuri. 2.Divarissa pelaa tälläkin kaudella lukemattomia pelaajia, joiden taso riittäisi helposti 1.Divariin tai jopa liigaan asti. En oikein ymmärrä näiden motiivia huntata alimmalla sarjatasolla. 
Muutenkin alimman sarjatason kilpakiekkoilu on murrosvaiheessa. Minne ovat kadonneet Vancouver Rocketsit ja Maardu Levadiat, joissa pääsi pelaamaan liigaa myös vähän heikkotasoisemmat pelaajat? Liverpool Liverbirds on myös menettänyt kasvonsa menneistä ja luonut itselleen uutta profiilia. Ennen niin aloittelijaystävällinen joukkue tähtää nykyään vain menestykseen ja laaja pelaajarinki on vaihtunut äärimmäisen suppeaan 5 pelaajan kierrätykseen. Nykyään vain omat joukkueeni päästävät liigakentille myös sellaisia pelaajia, joita ei todennäköisesti muissa joukkueissa kentälle päästettäisi. Se on koko kiekon kannalta huono juttu.
 
 
12. Kiekon Vastaisuus     
 
Superliigan 2.Divarin ensimmäinen mestarijoukkue pelaa kolmatta kauttaan kyseisessä sarjaportaassa. Viime kaudella KiVa nappasi pisteen per ottelu, joka oikeutti sarjataulukossa #10 sijan. Viime kauden eniten pisteitä tehneet pelaajat olivat Diary 14 pisteellään ja Hoc 13 pisteellään. Kaksikko pelasi myös 2/3 osaa kaikista peleistä ja kentällä nähtiin jopa 20 eri pelaajaa. Tulevalle kaudelle KiVa hankki erittäin mielenkiintoisen parivaljakon Fasu & Trick, Fasu on pelannut kausilla 2008-2011 Kiekkoliigan Divarissa sekä 2. Divarissa. Hyökkääjänä operoiva Trick tunnetaan puolestaan Brooklynin riveistä. Ahlström on palannut takaisin kokoonpanoon, häntä ei olla nähty sitten KiVan mestaruuskauden jälkeen ja on mielenkiintoinen lisä tämän kauden Vastaisuuteen.
Avausnelikko tulee KiTun tavoin vaihtelemaan, mutta uskoisin kolmikon Trick, Hoc ja Vahtu olemaan eniten peleillä tällä kaudella. 
 


Vastaisuudella oli vähiten vetoja p/o sekä vähiten maaleja viime kaudella
 
Mitä seurata?
 
Yhteispelin kehittyminen – Joukkueen pelaajat tekevät osittain paluun yhteen, mutta myös uusia pelitovereita on löydetty. Kuinka nopeasti uudet tulijat ja vanhat tutut löytävät yhteisen juonen?
 
 
Yks nopee Ortuzar2!
 
Millaisin tavoittein Kiekon Vastaisuus lähtee tulevaan 2. Divarikauteen?
 
- Joukkue pääsee aloittamaan uuden kauden suhteellisen hyvän offseasonin päätteeksi. Harkkapelejä on ollut paljon ja edellisen kauden runko on pysynyt hyvin kasassa. Muutamia pelaajia on tullut ja lähtenyt, mutta vaihtuvuus on joukkueelle varmaakin ennätysmäisen pieni. Toki uusia pelaajia otetaan edelleen vastaan, jos halukkaita löytyy. Tavoitteena on edelliskauden tapaan hoitaa pelit mahdollisimman hyvin aikataulujen puitteissa pelatuksi. On vielä vaikea sanoa, että mihin tämän joukkueen taival riittää tällä kertaa.
Kun katsotaan joukkueen saavutuksia, niin joukkue on tottunut myöskin voittamaan, eikä sitä pidä ikinä lähteä aliarvioimaan. Myöskin 3/2019 – Miellyttävin vastustaja (1. divari) saavutus on sellainen, josta saa olla ylpeä. Jos saisimme pidettyä joukkueessa jälleen koko kauden hyvän hengen ja saisimme vietyä kauden kunnialla läpi, niin tyytyväinen saa olla. Jos kultaa ei tällä kertaa tule, niin mielellämme tavoittelemme sitten miellyttävimmän vastustajan palkintoa.
Tietoja
Kirjoittanut: Firmino ja Pönppö
Julkaistu: 10.03.2020 23:25
Luettu: 1235 kertaa

Kommentit (3)

_peppo_, 11.03.2020 01:31

Olipas tässä kivaa iltalukemista! Hatunnosto vaivannäöstä molemmille herroille.

jim, 11.03.2020 01:45

Erinomaista työtä! Tuleville ennakoille pistetty suuret odotukset. 

Errin, 11.03.2020 20:40

Isot kiitokset Firminolle upeasta 2.divariennakosta, ja hyvää mittelöintiä kaikille :-)!

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.