1. divarin puolivälieräennakot 3/19

ArtikkeliCSKA
lunasti raadin ja varmasti monen muunkin odotukset voittamalla divarin runkosarjan. Edelliskauden mahalasku on enää ruma muisto, eikä CSKA jättänyt lopulta haastajilleen saumoja kilpailussa runkosarjan voitosta. CSKA:ta ei ole ikinä tunnettu maagisena puolustuskolmanneksen joukkueena, mutta vertailuna edelliseen kauteen, CSKA:n puolustuspelaaminen otti harppauksen eteenpäin ja oli osasyynä takaamassa runkosarjamenestystä. CSKA on joukkue, jolla on aina mahdollisuudet pärjätä, mikäli kiekkoa ei tarvitse hakea omasta verkosta luvattoman montaa kertaa, sillä heidän maaliodottamansa pyörii lähellä viittä jokaista sarjan joukkuetta vastaan. Mustafa ja KAIRA ovat yksilöinä pelaajia, jotka voivat kääntää 1. divarissa jokaisen ottelun joukkueensa eduksi ja heiltä odotetaankin paljon nyt alkavissa pudotuspeleissä.

Löylynheittäjät heräsivät oikeastaan kauden viimeisellä hetkellä pelaamaan ja pienen tuhkimotarinan elkein selvittivät tiensä pudotuspeleihin. Kauden ensimmäinen kolmannes näytti Löylynheittäjien osalta täydelliseltä mahalaskulta. Pelissä ei näkynyt merkkiäkään halusta voittaa, vaikka Löylynheittäjien potentiaalilla pleijaripaikan pitäisi olla itsestäänselvyys. Jostain jengi kuitenkin kaivoi motivaationsa ja lähti tosissaan taistelemaan paikasta kahdeksan parhaan joukkoon. Kauden kahdeksan ensimmäisen putkeen hävityn ottelun jälkeen tappioita kertyi lopuissa matseissa vain puolet tästä eli neljä. Viimeisen 16 ottelun runin mitalla Löylynheittäjät olisivat olleet mukana taistelemassa runkosarjan voitosta, mutta haluttoman alkukauden jälkeen he saivat jännittää pleijaripaikkaansa aivan runkosarjan viimeisiin otteluihin asti. Lopulta Apinalauma nousi vedenjakajaksi, sillä Löylynheittäjät kaatoivat ensin omassa ottelussaan Apinalauman ja tämän jälkeen Apinalauma haki vielä viime sekuntien maalilla täydet pisteet juusoilta, jolle olisi riittänyt jatkoaikavoitto pudotuspelipaikkaan.

Tässä puolivälieräsarjassa voi tapahtua ihan mitä vain. CSKA:lla on vankka historia kauden päättymisestä pleijareiden tässä vaiheessa, mutta runkosarja puoltaisi nyt parempaa menestystä. Löylynheittäjät on puolestaan jengi, jota kukaan ei varmasti halua kohdata pudotuspelisarjassa. Joukkue on sarjan vittumaisin ja raskain nippu, joka pystyy viiden ottelun sarjassa imemään kaiken peli-ilon vastustajastaan. Siinä samassa Löylynheittäjät on pelillisesti täysin vertailukelpoinen jengi mitä tahansa divarin joukkuetta vastaan, kunhan heillä on oikea asenne pelaamiseen. CSKA:n on suotavaa mutetaa koko vastustajan organisaatio, jotta oma pelaaminen ja mielenterveys pysyvät kasassa tunnista kahteen kestävän sarjan aikana. Jos Löylynheittäjät jatkavat parasta kauden aikana nähtyä peliään, voi sarja olla tasaisempi kuin mitä runkosarjasijoitukset antavat odottaa. Mikäli CSKA saa kuitenkin hyvän startin sarjaan, eikä menetä järkeään Löylynheittäjiä vastaan, on hyvin todennäköistä, että CSKA jatkaa jopa suoraan kolmen ottelun jälkeen välieriin. Löylynheittäjillä on kuitenkin kaikki edellytykset mennä tästä parista jatkoon, mutta se vaatii täydellistä focusta koko sarjan ajan. Ennakkoon annan Löylynheittäjille yhden voiton ja laitan CSKA:n jatkoon otteluvoitoin 3-1.

 

 

 

Knightclubin nykyvire oli mysteeri monelle ennen kauden alkua. Raati arvioi heidät lähes yksimielisesti karsimaan paikastaan 1. divarissa, mutta konkarijoukkue näytti kuitenkin kauden edetessä persettä arvioijille ja kiipesi runkosarjassa aina kakkospaikalle asti. Ritarikerhon peli runkosarjassa oli tasaista pistetehtailua sisältäen ajoittain muutamien otteluiden suvantovaiheita. Joukkue ei allekirjoittaneen silmään häikäissyt oikeastaan missään kohtaan hienoilla yksilösuorituksilla, vaan suoritti kliinisen varmaa joukkuepelaamista. Knightclubin pelaamisesta saa parhaana pelipäivänä etsimällä etsiä virheitä, eikä ilmaisia maaleja lahjoitta vastustajalle silloin, kun nippu on mintissä. Knightclubilta löytyy myös tarvittavat ratkaisijat hyökkäyspäästä sekä taitoa hakea avoimet vetoväylät tiiviinkin puolustuksen keskeltä.

IHT Guerrillas on aloittanut nyt muutaman kauden hieman takkuillen, eikä tämäkään kausi tehnyt poikkeusta. Ensimmäisiin 12 otteluun Guerrillas sai kerättyä ainoastaan viisi voittoa, eikä tämä tahti olisi riittänyt pudotuspeleihin runkosarjan päätyttyä. Seuraavista 12 ottelusta voittoja kertyi puolestaan riittävät kahdeksan, joten IHT Guerrillas nähdään myös tällä kaudella puolivälierissä. Joukkueen potentiaali on varmasti jokaisen tiedossa, eikä yksikään Guerrillasin voitto saa tulla yllätyksenä. Kundit ovat pelanneet useamman kauden kimpassa ja ovat tunnettuja parhaimmillaan viimeiseen asti viritetystä joukkuepelaamisesta. Runkosarjassa roolia ottivat kuitenkin tuoreemmat jätkät, joten on mielenkiintoista nähdä, millaisella kokoonpanolla IHT Guerrillas nähdään pudotuspelien alkaessa.

Tämä ottelusarja on ehkä ennakkoon kaikkein vaikein arvioitavaksi. Knightclub on osoittanut kuntonsa ja asemansa 1. divarin kärkijoukkueena, mutta jotain olen jäänyt kaipaamaan vielä heidän pelaamisessaan. Mikäli he klaaraavat tämän sarjan tyylipuhtaasti, niin olen valmis luopumaan epäilyksistäni ritarikerhoa kohtaan, mutta omiin papereihini vaaditaan vielä se viimeinen näyttö pudotuspelisarjassa, jotta olen valmis ostamaan runkosarjan perusteella määräytyvän ennakkosuosikin aseman. IHT Guerrillasilta olen puolestaan odottanut jo parin kauden ajan enemmän, mitä he ovat lopulta tarjonneet. Joukkue on jälleen nimivahva, eikä tähän asti nähdyt suoritukset mielestäni kerro koko totuutta. Heidän kohdallaan olen puolestaan valmis luopumaan odotuksistani, mikäli tälläkään kaudella ei tule tulosta. Viihdearvoltaan tämä sarja ei varmasti nouse korkeimmalle, mutta pelillisesti uskon Knightclubin ja IHT Guerrillasin otteluiden olevan parasta seurattavaa. Joukkueet kohtasivat pari viikkoa sitten viimeksi runkosarjassa ja IHT Guerrillas voitti tämän ottelun selkeästi 5-2. Vaikka runkosarjakohtaamisilla ei ole tässä kohtaa enää mitään arvoa, niin se on se pieni määrittävä tekijä, joka saa minut veikkaamaan IHT Guerrillasin välieriin otteluvoitoin 3-2.

 

 

HPK lähti kauteen uudistetulla imagolla ja pelaajistolla. Poiketen edelliskaudesta HPK:n kokoonpano pysyi hyvin kasassa koko kauden ajan ja tuloksena oli ehjä runkosarja. Läpi koko runkosarjan HPK:n peli näytti olevan hyvin muotissaan, eikä pidempiä suvantovaiheita mahtunut kauteen käytännössä ollenkaan. Välillä peli näytti jopa suvereenilta ja suurimaalisia voittoja kertyi kauteen useampia. HPK komeili myös kauden jälkeen puolustustilaston kärjessä, joten asetelmat ovat tosipeleihin lähdettäessä valoisemmat kuin edellisellä sesongilla, jolloin pleijarit jäivät lähinnä häpeäpilkuksi. En asettele kuitenkaan HPK:lle tässä kohtaa mestaruuspaineita, mutta ensimmäinen tavoite on hyvä asettaa läpivietyyn puolivälieräsarjaan, jossa heillä on tällä kaudella kaikki eväät menestyä.

Kölner Haie teki pitkän hiljaiselon jälkeen paluun liigakentille. Vaikka joukkueen nimi on tuttu, ei pelaajisto koostunut aikaisempaa historiaa kirjoittaneista kundeista. Ennen kauden alkua Kölner Haie oli itselleni vaikein veikattava, sillä heillä oli allaan hyviä otteita harjoitusotteluista, mutta kokoonpano ei pullistellut meritoituneista liigapelaajista. Kausi lähti kuitenkin hyvin käyntiin ja Kölner Haie vakiinnutti paikkansa pudotuspeliviivan yläpuolella, kunnes kauden keskivaiheille ajoittunut suvantovaihe asetti hieman tummia pilviä pleijarihaaveiden ylle. Hieno lopetus runkosarjaan kuitenkin varmisti sen, ettei top-8 paikasta tarvinnut jännittää viimeisillä kierroksilla, vaan tuloksena oli runkosarjan kuudes sija. Äärimmäisen tasaisessa runkosarjassa Kölner Haie oli jopa voiton päässä kotiedusta.

HPK ja Kölner Haie ehtivät pelata ensimmäisen kohtaamisensa ennen ennakon julkaisua. Kölner Haie voitti tilastojen valossa tiukan ottelun numeroin 3-2 ja lähtee näin etulyöntiasemasta sarjaan ryöstettyään kotiedun heti ensimmäisestä ottelusta. Kölner puki otteluun oletetun kokoonpanon, joka kuitenkin eli hieman ilmeisesti Stenkan lagiongelmien takia janskan hypätessä askiin. HPK puolestaan lähti kokeilemaan ensimmäiseen otteluun hieman erikoisemmalla kokoonpanolla, sillä Zinovjiev teki kauden debyyttinsä puolivälieräsarjassa ja otteluun puki samaan aikaan myös Wile, jolle kertyi runkosarjassa ainoastaan neljä ottelua. Kokeilu ei taannut parasta mahdollista lopputulosta ja tässä on kenties syy siihen, että maanantaina pelattiin ainoastaan yksi ottelu sarjasta. Tämä yksi ottelu voi olla kohtalokas etumatka Kölner Haien hyväksi, mutta mikäli sarjan loppuihin peleihin HPK:lla on laittaa askiin runkosarjassa yhteispeliä hioneita kavereita, niin uskon
pallokerhon harjaavan lopulta viidennessä ottelussa jatkoon otteluvoitoin 3-2
.

 

 

 

Bull’s Hit lähti kauteen kuuden miinuspisteen rasittamana. Nämä miinukset olivatkin lopulta ratkaisevassa roolissa, sillä runkosarjasta kerätyt pisteet olisivat oikeuttaneet toiseen sijaan, mutta härkälauma lähtee havittelemaan divarin mestaruutta ja nousua takaisin liigaan (kyllä, mahdollisesta mestaruudesta seuraa liiganousu) runkosarjan sijalta viisi. Kauteen ei mahtunut kuin viisi täydenajan tappiota, mutta jo joukkueen tavaramerkiksi muodostuneita jatkoaikoja pelattiin senkin edestä. Tasan kolmanneksessa Bull’s Hitin otteluissa haettiin ratkaisua jatkojen kautta, mikä pitkässä juoksussa näkyy myös pistesarakkeessa, vaikka kahta lukuun ottamatta jokaisesta ottelusta tarttuikin mukaan yksi lisäpiste. Bull’s Hit lähtee kuitenkin hyvistä asetelmista ja valmiin näköisenä pudotuspeleihin, vaikka rasitteena onkin vieraskentiltä starttaaminen mahdolliseen päätyyn asti.

Apinalauma oli aivan runkosarjan loppuun asti potentiaalisin haastaja CSKA:lle taistelussa runkosarjan voitosta, mutta viimeisten kierrosten kompurointi vesitti nämä haaveet ja pudotti joukkueen tiukassa runkosarjassa aina sijalle neljä. Kotietu kuitenkin säilytettiin, eikä runkosarjan viimeisitä otteluista kannata tehdä negatiivisa johtopäätöksiä Apinalauman pudotuspelivireestä. Apinalauman viime visiitti divarissa johti mestaruuteen, mutta tällä kertaa mukana ei ole Kiekkoliiga-legendaa tai divarissa kävellen dominoivaa bisania. Joukkueen pelaaminen vaikuttaa olevan kuitenkin hyvin balanssissa ja ratkaisuvalmiita pelaajia on etenkin hyökkäyskolmannekselle. Hyökkäysorientoituneisuus kuitenkin verottaa alaspäin ja tilastoistakin on havaittavissa, ettei Apinalauma ole puolustuksessa muiden pudotuspelijoukkueiden tasolla. Puhtaisiin maalintekokilpailuihin heidän ei ole suotavaa lähteä pleijareissa, vaan siirtää keskittymistä nyt myös enemmän puolustuskolmanneksen tapahtumiin.

Bull’s Hitin rutiini on näiden kahden joukkueen vertailussa aivan omassa sfäärissään. Härän isku on mille tahansa 1. divarin nipulle vaikea voitettava paras viidestä -sarjassa. En kuitenkaan panttaa heidän välieräpaikastaan kivitaloa, sillä Bull’s Hitiltä nähdään aika ajoin ohipelejä, eikä heidän kohdallaan voi olla liikaa korostamatta päivän kuntoa. Apinalauma on myös laatujoukkue, josta löytyy riittävästi tulivoimaa vastasta vastustajansa hyökkäyspotentiaaliin sekä kykyä pimentää Bull’s Hitin pelinrakentelu. Runkosarjakohtaamiset antavat luvan odottaa, etteivät nämä kohtaamiset tule olemaan vähämaalisia ja avainasemassa tulee olemaan se, kumman paketti pysyy paremmin kasassa, sillä tässä sarjassa tuskin kyttäillään viivelähdöillä. Bull’s Hitin rutiini antaa kuitenkin omissa papereissani niin paljon eteen, etten uskalla hakea tähän pariin ylläriä, vaan julistan Bull’s Hitin menevän jatkoon otteluvoitoin 3-1.

Tietoja
Kirjoittanut: humble
Julkaistu: 15.10.2019 11:32
Luettu: 830 kertaa

Kommentit (8)

Littii, 15.10.2019 11:53
Ei sun tarvi kirjotella meist jos noin pahalta tuntuu :D
humble, 15.10.2019 12:39
Ainaki aikasemmi ootte ollu ylpeitä, jos ei oo tullu posii imagois ja jengi kokee teijät muuten raskaina, nii tunnustuksenahan tää tuli
Littii, 15.10.2019 13:00
Mitä ihmettä? Juuri pari kautta sitte saavutettu +12 imagokyselyssä löytyy tulostettuna roikkumassa hallin katossa joten ei ole harmainta aavistusta mistä nää sun fantasiat johtuu. Toipumisia nyt kuitenkin
energi, 15.10.2019 13:19
Bisan mainittu!
darmian, 15.10.2019 13:26
Good shit humble -b
PaagEl, 15.10.2019 14:10
Olen 12v tyttö Ivalosta, en ymmärrä tätä paskaa ollenkaan.
raiq, 16.10.2019 10:32
Tossaja
Select, 16.10.2019 23:52
NT HYVÄ yrkkä

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.