Joukkueiden fiiliksiä alkavan kauden kynnyksellä

Artikkeli

Kirjoitushetkellä lopulta niin lyhyeltä tuntunut kesä alkaa olemaan virallisesti ohi, sillä pixeliluistimia on ryhdytty kiskomaan yhden jos toisenkin pelaajan toimesta tiukemmalle jalkaan. Varma kesän päättymisen merkki on ollut useamman vuoden ajan siinä, kun ensimmäiset kiekot tippuvat elokuun lopussa liigakaukaloissa jäähän. Osa porukoista on hoitanut OT-kesän paremmin kuin toiset, eikä ilman pelaajayhdistystä operoiva Superliiga ole pystynyt myöskään valvomaan managereita, jotka ovat piiskanneet joukkueitaan harkkakentillä läpi koko kesän. Varsinkin alkukaudesta tullaan näkemään varmasti kirjavia otteluita kuntokäyrien näyttäessä joukkueiden kesken rajusti kaikkea pohjoisen ja etelän väliltä.

Vuoden 2019 viimeiselle kolmannekselle mukaan lähti Superliigan ennätysmäärä joukkueita, 39. Pitkään viriteltiin erilaisia variaatioita mahdollisista kahden ja kolmen sarjaportaan järjestelmistä, mutta DL-illan loppukiri hakemuksissa varmisti edelliskaudelle jatkumoa ja Superliiga-pelit jatkuvat kolmessa sarjaportaassa. Kesän jälkeen oli luonnollisesti täysin mahdotonta arvailla hakevien joukkueiden määrää tai suunnitella etukäteen sarjajärjestelmiä, mutta muutamia yksittäisiä poikkeamia lukuun ottamatta joukkueet oli melko helppoa saada sijoitettua oikeille sarjaportaille ilman karsintoja. Tästä hetkestä eteenpäin tuleva vuosi tullaan pelaamaan lähes putkeen, joten ihanteellisessa tilanteessa pystymme jatkossa ratkomaan sarjaportaat pelillisin perustein karsintoja hyväksi käyttäen, mutta aika näyttää, miten tässä lopulta onnistutaan.

Jo ennen kesää tutuiksi tulleet podcastit saavat jatkoa myös tulevaisuudessa, eikä kirjoitettuja ennakoita nähdä takavuosien tapaan. Pahoittelut, mikäli ne toimivat sinulle paremmin. Podcasteista jää kuitenkin uupumaan joukkueiden kuulumiset, joten lähdetään artikkelimuodossa keräämään hieman fiiliksiä kundeilta, joita saadaan linjoilta kiinni.

Sane, Tyrmäys on kokenut radikaalin turbulenssin viime kauden jälkeen ja pronssijengin koko avaus on lähtenyt omille teilleen. Missä Tyrmäyksessä mennään tällä hetkellä ja mitkä ovat joukkueen odotukset alkavaan sesonkiin?

”Niin, erittäin hyviä kysymyksiä vailla vastauksia. Meillä on vuosien varrella totuttu lähes joka kausi siihen, että muutoksia kokoonpanossa tapahtuu. Tällä kertaa muutos on merkittävä, kun katsotaan viime kaudella pronssiin yltäneen joukkueen kokoonpanoa. Vain seqe on jäänyt tästä porukasta mukaan, joka hänkin oli viime kaudella vielä pienessä roolissa. Onko joukkueuskollisuutta enää? Tähän väliin on pakko antaa kunnioitusta esimerkiksi Ankkojen pelaajille, kun jaksavat vuodesta toiseen pelata logolleen. Se on todella hienoa asia, jota tämän päivän kiekossa ei valitettavasti hirveästi enää nähdä.


Seqen hartioille kasautuu iso vastuu Tyrmäyksen hyökkäyspelissä

Joukkueen rakennus kaudelle 3/19 ei ole vielä päässyt maaliin saakka kovista yrityksistä huolimatta. Siirtomarkkinat tuntuvat yllättävän kuivilta ja kovin moni joukkue tuntuu olevan jo valmista kauraa. Tämän päivän aktiiviset ja loistavat pelaajat ovat tainneet löytää jo itselleen tulevan kauden seurat.  Se on ollut hassua huomata, miten monen hyvän pelaajan suunta on mennä 1. Divariin pelailemaan, vaikka oikea paikka olisi pääsarjatasolla. Ennen ei ollut asiat näin, vaan lähdettiin tavoittelemaan paikkaa sieltä auringosta. Kiekossa on tosiaan jotain suurta muutosta tapahtunut ja valitettavasti suunta ei ole oikea.

Minun on vaikea vielä sanoa, mihin joukkueemme rahkeet tulevat riittämään. 2008 lähtien HC Tyrmäys on osallistunut eri liigoihin vaihtelevalla menestyksellä. Vastuunkantajat ovat vaihtuneet silloin tällöin ja välillä ollaan otettu turpaan, mutta vastapainoksi myös ollaan huudatettu kotiyleisöä hienoilla otteillamme. Pronssia ja hopeaa löytyy palkintokaapista ja edelleen lähdemme tavoittelemaan kultaisia saavutuksia.

Mutta siihen tulevaan kauteen. Yritämme saada jalkeille sellaisen kokoonpanon, jolla pystyisimme haastamaan joka ilta sarjan kärkijoukkueet. Se koostuu sellaisista pelaajista, jotka haluavat pelata tälle logolle. Tavoitetta on vaikea lähteä sanomaan, mutta toiveissa olisi, että nyrkkiareenalla nähtäisiin mahdollisimman monesti sellainen kotijoukkue, joka voi olla ylpeä itsestään ja joukkuetoveristaan. Vaikka joukkue hajosikin täysin sirpaleiksi viime kauden jälkeen, niin emme sentään lähteneet karkuun astetta alemmalle sarjatasolle, mitä nytkin on jonkun joukkueen toimesta nähty.

”Ei saa jäädä tuleen makaamaan” – lausui Vänrikki Kariluoto Tuntemattomassa Sotilaassa.

Sillä teemalla mekin voisimme lähteä nykyisen joukkueen kanssa tulevaan kauteen.”


..mutta mikä on määränpää?

Bogdan, monikaan ei varmasti odottanut Devilsin lähtevän puolustamaan viime kauden mestaruuttaan, mutta lopulta viime hetkillä joukkueesi ilmoittautui mukaan kilpajuoksuun. Mestaruusnippu näyttäisi olevan enää vain muisto (huom. kysytty alkuviikosta), mutta onko tavoitteet silti asetettu mestaruuden uusimiseen?

”Mestaruus on ainut tavoite. Paljastan, kuinka se on mahdollista saavuttaa. Mitä olisikaan kiekko.tk ilman Piruja? Noh tähän en saanut itse itselleni vastausta, joten päätin yrittää vielä kerran. Onhan oman joukkueen managerointi ihan kivaa puuhaa, ja varsinkin kun saa itse päättää, ketkä pelaavat joukkueessa. Aluksi lähdin kosiskelemaan teippiä sekä Kalezkia takaisin Devilsin kokoonpanoon, mutta tylysti 3h ennen hakemusten deadlinea kaverukset ilmoittivat, että pelaavat Jokereissa. Takaiskusta en lannistunut vaan jätin hakemuksen asenteella - "pelataan millä kokoonpanolla pelataan" ilman mitään tavoitteita. Yllätykseksi PePo ei jättänyt hakemusta liigaan, joten otin miktokkiin ja stemiin yhteyttä, ja pojat lupautuivat palaamaan kultajunaan takaisin. Kokoonpanomme on tällä hetkellä siis stem - miktok - ? - Bogdan. Neljäs pelaaja on vielä kysymysmerkin alla, koska ei ole täyttä varmuutta kuka akselilta Dezke, Milih ja Bellerin olisi sitten se oikea palanen. Kokeillaan kaikkia ja katsotaan kuka pelaa finaalissa.”

Jlo, OKC oli vielä pari vuotta sitten lähes kiistatta parin kauden ajan Kiekon kovin nippu. Nopealla vilkaisulla kokoonpanosta löytyy samoja jätkiä kuin Kiekkoliigan mestaruuskausilta. Mikä ajoi kundit taas kimppaan ja onko goldi ainut tyydyttävä tulos alkavalta kaudelta?

”Tokan, lähes suvereenin mestaruuden jälkeen kaikille tuli jälleen melkoisia motivaatio-ongelmia. Meille ei löytynyt mistään minkäänlaista haastajaa. Käytiin hakee piristystä välillä muualta, mutta tultiin siihen tulokseen, että jos pelailu jatkuu, niin se tapahtuu täällä rakkauden temppelissä.

Porukan psykopaatti stem jäi tällä kertaa tulematta, mikä onkin aiheuttanut sen, että joukkueessa on aika hyvä ilmapiiri. Tilalle saatiin joukkueen pelitapaan sopiva pelaaja, joka tykkää mennä eteenpäin (hieman nykymetasta poikkeavasti) ja yrittää tehdä maaleja. Jos classicilla pelattas niin tavote olis saada joka ottelu keskeytyskuntoon ennen ottelun puoliväliä, mutta tällä matonopeudella varmaan vaan se mestaruus.”

Trn, kulunut kausi tiedettiin jo alusta asti päättyvän kahden suuren kohtaamiseen finaalissa, kuinka suuri pettymys oli lopulta poistua finaalisarjasta kakkosena ja mikä tulee olemaan ratkaiseva tekijä, jotta mitali kirkastuu nyt alkavalla kaudella?

”Vähän jäi ristiriitainen fiilis, kun peli sujui varsin hyvin, mutta maalinteko oli todella surkeaa finaalissa. Pienet on marginaalit kärkitiimien osalta ja päivän vire on merkittävä seikka.”

Jopi, SC Bern olisi halunnut pelata jo edellisellä kaudella liigassa, mutta tie vei kabinettipäätöksellä dirreen. Osoititte kuitenkin heti, että Bernin paikka on liigassa. Mitä odotat alkavalta liigakaudelta ja millaisia menestymisvaatimuksia Bernin leirissä on asetettu?

”Kyl se ihan nasta juttu oli, että nyt päästiin liigaan pelailemaa. Hallin käytävillä kuullu vähä juttuja, että näinköhän olisi kautta edes pystytty pelaamaan, jos dirreen oltas jouduttu. Liigassa kuitenkin pääsee enemmän pelaamaan tiukkoja matseja ja jokaiselle pelillä on jo runkosarjassa merkitystä. Eiköhän jokanen joukkue lähe mestaruutta tavoittelemaan, toivottavasti Pekka on asiasta samaa mieltä.”

Bigone, Apinalauma tekee paluun lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Takana on yksi kausi dirreä ja yksi goldi, voiko vähempää lähteä hakemaan nyt toiselta kaudelta?

”Kyl meil iha päätähtäin on runkkikses vähintään neljän sakkiin ja sitä kautta kotiedun kautta mitalijahtiin! Toki isoja menetyksiä on viime goldikauteen (Jebsu&bisan), mut mä uskon kyl et ollaan "keväällä" mitalitaistossa mukana. Cero hakenu kovuutta Kiekkoliiga matseista apn tontilta ja nyt tulee siirtyminen isompiin saappaisiin ypn tontille, harkkapeleis cero on näyttänyt et ihan sama pelaako yp vai ap roolii, joten allekirjotanu saa apn tontin. Hyökkäyksessä sit häärii kaikkie tuntema Stana ja hänen aisaparinaan Mythology. Näiden kahden yhteispeli on riittävän kovaa luokkaa divariin ja eiköhä pojat saa puckkii pussukaan. Joten eiköhän me olla valmiimpia ja parempia tähän kauteen kuin aiemmilla kausilla ollaan oltu!
Ps jos mitali saadaan, nii pvh aikoo ottaa firman logon pohkeeseen (tatuointina)”


Jeto, Hokisarjasta ja Eliittiliigasta monelle tuttu Elmira Jackals tekee paluun liigakaukaloihin noin viiden vuoden tauon jälkeen. Mistä lähti kipinä nostaa Elmira jälleen jaloilleen ja millaisin odotuksin lähdette tulevaan kauteen?

”Kipinä joukkueen kasaamiseen tuli, kun halusin pelata hieman tiiviimmällä porukalla kuin mitä viime kauden seurani oli. Tavoitteena on pelata ehjä ja tasainen kausi kokonaisuudessaan. Typeräähän se olisi, jos ei mestaruutta lähdettäisi hakemaan.”

Burger, CSKAn läpilyöntiä on odotettu jo parilta kaudelta, mutta historiaa on sävyttänyt puolivälieräpettymykset ja viime kauden mahalasku runkosarjassa. Mikä on CSKAn tilanne alkavalle kaudelle ja nähdäänkö teidän nyt breikkaavan ainakin divaritasolla?

”Fiilikset CSKAn pukukopissa on hyvät. Harkkapelit maistunu joka ukolle ja varsinaisii pelei odoteltu kovasti, sillä noh näkihän varmaa kaikki kuinka munatonta CSKAn touhu oli viime kaudella. Uskon, että tullaan näkemään parasta CSKAta pitkästä aikaa.”

Janska, Kölner Haie on nimenä useammille varmasti hyvinkin tuttu, mutta yllätyksellinen paluumuuttaja liigakiekkoiluun. Millä ajatuksilla johdatat joukkueesi Superliigan debyyttikaudelle? Onko tulospaineita asetettu vielä ensimmäisen kauden osalta?

”Ajatuksenahan on totta kai menestyä. Tulevalla kaudella ei joukkueella sen kummemmin ole suurempia tavoitteita lyöty lukkoon. Totta kai pyritään tekemään parhaamme ja taistelemaan divarin voitosta, mutta rennolla tekemisellä mennään eteenpäin kohti uusia haasteita ja nautitaan pelistä.”

Alps, juhlitte päättyneellä kaudella 2. divarin mestaruutta, jonka myötä tie vei seuraavalle sesongille porrasta ylöspäin. Kuinka valmiina Kiekon Vastaisuus on alkavaan 1. divarikauteen?

”Kyllä meijän jengi on redi, kausi on pitkä ja siinä on aikaa hitsaantua yhteen. Alku voi olla tahmea, mutta kauden edetessä pelisuorituksetkin paranevat. Meidän jengissä tätä peliä ei turhan vakavasti oteta. Läiskitään divari hymyt huulilla läpi, kuitenkin kaikkemme antaen. Tsiigataan sit, että mihin paukut riittää. Ortuzar lupas kaikille matkat Pattajalle, jos klaarataa kannu himaan kauden päätteeks, siinä pikku porkkana kuitenki.”

Japezu, Oulun Kärppien pyyntö aloittaa taival Superliigassa alimmalta sarjaportaalta aiheutti hieman meteliä. Halusitko joukkueellesi pehmeän alun liigakaukaloihin vai päästä hunttimaan 2. dirren jengejä?

”Joo pehmeää alkua oli tarkotus hakea, mut sit puhuttiin joukkueen kanssa ja päätettiin, että kyllä me sielä 1. divariski iha hyvin pärjätään. Toki se mestaruuski maistuis, mutta tiiä sit onko se kivaa jos 90% peleistä aika varmoja pelejä kaudessa.”

Firmino, Liverpool Liverbirds hätyytteli jo viime kaudella pudotuspeliviivaa, mutta käteen jäi se kuuluisa kultainen ananas. Teitte muutaman kiinnityksen kesän aikana, joten onko nyt tavoitteena taistella tosissaan paikasta kahdeksan parhaan joukkoon?

”Viime kaudella oli tavoite päästä pudotuspeleihin, joten kausi jäi pettymykseksi. Täksi kaudeksi kokoonpano on itseasiassa täysin vaihtunut ja sain takaisin luottopelaajani Power League ajoilta, KÅSILAUKKun ja ystäväni Keitlin. Olen saanut hankittua mielenkiintoisia pelureita kauteen ja ollaan pelattu paljon harkkamatseja ja fiilis liverpoolilaisilla on erittäin hyvä. Tähän kauteen lähdetään top-8 sijoitus mielessä ja uskon, että olemme valmiimpia kuin mitä oltiin viime kaudella.”

Pönppö, joukkueenne koostuu 2. divarin ensimmäisen kauden kärkijoukkueiden roolipelaajista. Miten teistä muovautui Sikalauma ja onko realistiseksi tavoitteeksi asetettu kamppailu 2. divarin kärkipaikoista?

”Tiimin uudelleen syntyminen taisi tapahtua vuoden 2019 alussa, kun sattuneista syistä huudeltiin Pissiksen kanssa publalla toisillemme. Sitten alettiin pelailee harkkaa aktiivisesti erinäisten pelureiden kanssa. Lopulta saatiin kalastettua entinen joukkuetoverini Iker liittymään joukkueeseen, jolloin rosterin peruspilarit alkoivat olla kasassa. Sitten vielä täsmähankintana Kiekkocuppiin sika1kg, jolloin Sikalauman Superliiga taival näki päivänvalon.  Ja nimihän ei kerro pelityylistämme mitään, joku nimeltä mainitsematon idlaaja kiekossa sanoi meitä Sikalaumaksi ja siitähän se ajatus sitten lähti.

Vaikea sanoa miten ensi kausi sujuu. Harkkapelit ovat sujuneet hieman ailahtelevasti, välillä omaan tasoon nähden kovemmista tiimeistä taisteltu voitto ja toisinaan liian helposti tarjottu voitto heikommalle tiimille. Omat päätavoitteemme kauteen on ainakin päästä pleijareihin ja ottaa runkosarjassa 2 voittoa Tuomisen veljeksistä.”

Nosferatu, BFD pelasi vahvan runkosarjan viime kaudella 2. divarissa, mutta puolivälierissä tuli noutaja. Onko joukkue säilynyt kesän jälkeen hyvin kasassa ja millaisin odotuksin BFD starttaa toisen kautensa 2. divarissa?

Kesän saldona on ollut 4 ulos ja 0 sisään. Viime kaudella meillä oli nähdäkseni paperilla kakkosdivarin laadukkain joukkue, mutta epäyhtenäisyys koitui kompastuskiveksi, joten väen vähenemistä en koe lainkaan huonona asiana. Kesä on ollut Blashyrkhissa hyvin hiljaista aikaa eikä olla harjoiteltu käytännössä yhtään, joten pelituntuman puute tulee varmaan näkymään alkukaudesta, mutta kauden kuluessa saadaan kenties paremmin peliä kulkemaan.”

Below, Kiekon Tulevaisuus kamppaili viime kaudella tiensä 2. divarin finaaliin, jossa sisarjoukkue veti kuitenkin pidemmän korren. Onko teidän velvollisuutenne nyt pitää organisaation menestystä yllä ja odotatko KiTun uusivan finaalipaikkansa?

”En odota mitään, tää oli oma lähtöasetelma viimeksikin. Mukavaa olis, että joukkue innostuisi pelaamaan kauden yhtä hyvällä innostuksella kuin viime kausikin meni. Siellä on näköjään tälle kaudelle hyökkäyspäätyyn hyviä vahvistuksia meidän kokoonpanossa, mikä tietenkin lupaa hyvää kun hyökkäys oli viime kaudella meille hienoinen heikko lenkki. Itse luultavasti olen pienemmässä roolissa tällä kaudella muista kiireistä johtuen. Tsempit kaikille kauteen!”

Kiitos kaikille vastuuhenkilöille, jotka avasivat joukkueidensa kuulumisia.

Tietoja
Kirjoittanut: humble
Julkaistu: 16.08.2019 09:24
Luettu: 1015 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.