Liigan välieräennakko 2/19: Manhattan - HC Tyrmäys

Artikkeli
 

Aiemmat kohtaamiset


06.03.2019
HC Tyrmäys 3 - 2 Manhattan
Fice, Hjerpe, Milih, teippi - bisan, lassi01, Trn, Xrem

06.03.2019
Manhattan 6 - 5 HC Tyrmäys
bisan, lassi01, Trn, Xrem - Fice, Hjerpe, Milih, teippi

Molemmat kohtaamiset tapahtuivat siis aivan kauden alussa (kausi alkoi 4.3.2019) ja kokoonpanot olivat jo tuolloin samat mitä saatetaan välierissäkin nähdä!

Manhattanin otteita runkosarjassa voi käydä katsomassa myös Superliigan YouTube-kanavan puolelta. Valitettavasti Tyrmäys ei ole yhdelläkään videolla mukana, vielä!

Pudotuspelit tähän asti


 Manhattan päihitti puolivälierissä Phoenix Risingin otteluvoitoin 3-1. Selvänä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt joukkue sai vastaansa yllättävän kovan vastustajan, joka pystyi venyttämään neljästä ottelusta kaksi jatkoajalle asti ja näistä vielä toisen voittamaankin! Manhattanin perustekeminen on kuitenkin niin hyvin hioutunutta, ettei yllätystä päästetty tapahtumaan.

HC Tyrmäys joutui tekemään hartiavoimin töitä välieräpaikkansa eteen. Viimeiset Hitaat lyötiin vasta pudotuspelisarjan viidennessä ottelussa. Sarja alkoi heikosti ViHin voittaessa ensimmäisen ottelun selvin lukemin 6-1. Sieltä se Tyrmäys lopulta kuitenkin nousi ja pelasi itsensä jatkoon upean Game 5 nousun myötä!

Oletetut kokoonpanot


Manhattan

Trn - lassi01 - bisan - Etelä

Oletettavasti lassi01 palaa pelikentille, kun puolivälierät kattanut pelikielto on nyt lusittu. Toivotaan ettei tässä välissä (tai myöhemmin) enää pelikieltoa nähdä, sillä Manhattanin menestyksen kannalta se on ehdottoman tärkeää. Alemman puolustajan tontilla voidaan nähdä Xrem, tai Etelä. Etelä tuntuu todennäköisemmältä vaihtoehdolta, sillä Xrem on vaikuttanut kentällä jopa hieman epävarmalta kun verrataan muuhun joukkueeseen. Xrem on kuitenkin kantanut paljon vastuuta läpi runkosarjan. Tämän sivuuttaminen kauden tärkeimpien pelien kohdalla, ihan vain piirun verran paremman puolustajan takia voi olla vaikeaa.

HC Tyrmäys

Hjerpe - Milih - teippi - Fice

Tyrmäys pelasi läpi koko kauden pitkälti tällä samalla miehityksellä ja oletettavasti sillä se myös jatkaa. Miksipäs sitä toimivaa koneistoa muuttamaan! Todennäköisesti seqe nähdään varamiehenä myös paikalla. Hjerpelle annetaan paljon vastuuta maalinteon suhteen, sillä sekä Milih että teippi joutuvat pelaamaan melko varovaisesti, jottei Manhattan pääse ylivoimahyökkäyksen kautta nappaamaan helppoa finaalipaikkaa.

Ratkaisun avaimet


Manhattan - lassi01

Pelikieltonsa jälkeen kentille palaava lassi01 on ehdottoman tärkeä osa Manhattanin menestystä. Jo pieni iäisyys sitten liigoissa tehoja latonut Trn kuuluu kestomenestyjiin hyökkääjän tontilla, mutta lassi on noussut kukoistukseensa vasta ihan viimevuosina. Näiden kahden erittäin taitavan hyökkääjän yhteispelin varaan rakentuu Manhattanissa paljon. Molemmat tekevät kyllä maalin paikasta kuin paikasta, mutta kuka ne paikat oikein luo? Koko joukkueen voimin liikenteessä totta kai tällä tasolla aina ollaan, mutta lassin roolia on silti vaikeaa olla korostamatta.

 HC Tyrmäys - teippi

Kun puhutaan taitavasta kokonaisvaltaisesta pelaajasta, ei voi teipin nimeä jättää mainitsematta. Vastustajan näkökulmasta teippi voi olla todella ärsyttävä, tälle tuntuu kuin itsestään tarttuvan kiekko tilanteessa kuin tilanteessa. Riistäminen ja karvauspelaaminen sujuu erittäin mallikkaasti. Tehokas laukoja hyökkäyspäädyssä, mutta osaa pelata myös maltillisesti puolustuspäädyssä. Tässä otteluparissa teipin varaan lasketaan paljon, tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen väliltä täytyy löytyä täydellisesti.

Arviot lopputuloksesta


 <Spears> Manhattan saa viimeinkin pelilleen elintärkeän lassin takaisin, joka on ollut pois viimeisistä kuudesta pelistä. Näissä jokaisessa ottelussa Manhattan on ollut jopa pahasti liemessä ja jatkopaikka välieriin Phoenixista ei todellakaan irronnut kivuttomasti. Heillä oli ajoittain suuria ongelmia päästä kiekon kanssa edes hyökkäysalueelle mutta tähän on toivottavasti tulossa muutosta nyt vaikkakin vastus kovenee parin napsun verran. Helppoa ei ollut myöskään Tyrmäyksellä sillä Hitaat olivat vielä menossa jatkoon game vitosen viimeisen kymmenen sekunnin kohdalla ennenkuin HCT onnistui värkkäämään ilman maalivahtia todellisen playoff-osuman ja jatkoilla Hjerpe pääsi naatiskelemaan käytännössä tyhjään rysään. Nyt Tyrmäyksen ongelmana tulee olemaan käytännössä pitkä pelaamaton jakso ilman Hjerpeä reissailun vuoksi ja pelit pelataan heti, kun mahdollista. Molempien joukkueiden tulivoima mahdollistaa jopa runsasmaalisen sarjan ja sillä ottaisin tähän sarjaan erityistarkkailuun taisteluparin bisan-teippi. Ylempien puolustajien harteille jää suuri osa pelikentästä ja nukahtamisia suuntaan tai toiseen ei ole tässä sarjassa varaa. Uskon kuitenkin, että yksittäisistä pelaajista lassi01 on tarpeeksi iso palanen kantamaan Manhattan tästä sarjasta finaaliin lukemin 3-1.

 <Fettis> Viihdyttävää maalirikasta kiekkoa luvassa tässä otteluparissa! Manhattan on vahvistunut edelliskierroksen hienoisesta kompuroinnista lassin palatessa kuvioihin. Tämä nähdään etenkin joukkueen hyökkäyspäädyn tekemisen huomattavana vahvistumisena. HC Tyrmäystä ei tule kuitenkaan missään nimessä väheksyä. Päinvastoin, HCT:n peli on viihdyttävää katsottavaa ja heille toivoisi paljon menestystä. Tilanne on kuitenkin se, että Manhattan pelaa tätä peliä sellaisella tasolla johon ei nykyisessä Superliigassa pysty vastaamaan kuin ehkä yksi joukkue. Valitettavasti tämä joukkue ei ole HC Tyrmäys. Uskon, että suoraan otteluvoitoin 3-0 finaaliin menee Manhattan.

 <Falco> Tässä taitaa olla klassinen hyökkääjät vastaan puolustajat -skenaario. Trn, bisan ja lassi01 (jos pääsee irti) maalinteon ammattilaisia, kun taas Fice, Milih sekä teippi voidaan mieltää puolustusvoittoiseksi kolmikoksi. Tie on kivikkoinen molempiin suuntiin, mutta jos jo Viimeisten Hitaiden hyökkäyspeli koettiin ongelmalliseksi edellä mainitulla kolmikolla, miten sitten Manhattanin tehotrio? Paljon lasketaan teipin pelisilmän harteille, joka on saanut sillä alueella apua kauden aikana Milihiltä. Kemiat on saatu lukkoon - vaan mikä avuksi, kun Manhattan vyöryy Goljatin lailla puolustusalueelle? Kiinnittäisin huomiota vastahyökkäyksiin, joista nyrkkiryhmän on pakko iskeä. En saa heittää kolikkoa, niin uumoilen sitten Manhattania finaalispektaakkeliin lukemin 3-2.
Tietoja
Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu: 07.05.2019 19:37
Luettu: 1470 kertaa

Kommentit (5)

Trn, 07.05.2019 20:19
Xren pelaa niin isolla palkalla et aina pakko laittaa kentälle vaikka epävarma onki
snidi, 07.05.2019 20:37
paahtuu ku eräs toinen pakki aikanaa :'D
jore, 08.05.2019 10:46
Vittu ku aliarvistettu pelaaja tää bisan
vanil, 08.05.2019 15:27
Tarkotitko aliravistettu?
Django, 08.05.2019 16:31
Vai aliravittu?

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.