Liigan kausiennakko 2/2019

Artikkeli

Anaheim Mighty Ducks


Uskomattomat 30 kautta kiekkoliigan alaisuudessa pelannut joukkue on yksi kiekon perinteisimmistä joukkueista. Joukkueen taival kiekkoliigassa alaisuudessa alkoi kaudella 2/2009, kyllä luit aivan oikein, 10 vuotta sitten. Osa tämän hetken pelaajista ei ollut siis vielä tehnyt ensimmäisiä luistimenpiirtojakaan nettilätkän parissa. 10 vuotta kokoonpanossa olleista pelaajista vielä kolme on jäljellä, Deco, Ratakses ja Chile. Pitkä taivalta menestys on kuitenkin kiertänyt melko tehokkaasti. Saldona on kaksi mitalia korkeimmalta sarjatasolta ja kaudella 3/2017 joukkue selviytyi lopulta jopa kiekkoliigan finaaleihin asti. Tämä onkin joukkueen selvästi kovin pelillinen saavutus tähän mennessä. Suurimpana saavutuksena allekirjoittanut pitää kuitenkin joukkueen todella hienoa taivalta ja tehtyä työtä kiekon parissa.

Joukkuepelistä puhuttaessa Ankat voidaan huoletta heittää tämän kategorian yhdeksi kovimmista joukkueista. Parhaimmillaan todella upeat syöttökuviot, puolustuspelaaminen ja saumaton yhteispeli saa monet hieraisemaan silmiään. Vuosia ja vuosi yhdessä pelanneet pelaajat tuntevat toistensa pelityylit läpikotaisin ja se myös antaa joukkueelle todella kovan rutiinin. Joukkueen epäaktiivinen pelaaminen on kuitenkin vienyt parhaan terän viime kausien aikana. Parhainkin joukkuepeli alkaa valitettavasti ruostua, mikäli sitä ei pidä yllä.

Seuraa häntä

Deco

Aikaisemmin enemmänkin GM roolia hoitanut Deco on siirtynyt jopa yllättäen Ankkojen pelaavaan miehistöön. Yllättävät pitkän matkan vetopassit löytävät kaverin poikkeuksellisen hyvällä prosentilla, eikä Decoa turhaan hehkuteta "kiekon parhaaksi keskittäjäksi". Parhaimillaan pienissä kulmissa.

Oletettu avausnelikko

Deco
sharb
Ratakses
Örkki


Bull's HitTunnettiin vielä viime kaudella Kisastudion nimellä, mutta uusi kausi ja uudet kujeet toivat mukanaan myös raikkaan tuulahduksen joukkueen ulkoasuun. Menneellä kaudella joukkueelta odotettiin jälleen kerran todella vahvan runkosarjan jälkeen menestystä pudotuspeleissä, mutta sitä ei tullut vieläkään. Caribbean pudotti joukkueen jo puolivälierissä ja lähetti joukkueen aikaiselle kesälomalle. Bull’s Hit on totuttu kestomenestyjä runkosarjassa, mutta playoffeissa joukkueen peli on monesti puuroutunut eikä kaikkea potentiaalia ole saatu ulosmitattua.

Bull’s Hit pelaa nimenomaan joukkueena. Kiekko liikkuu, ukot liikkuu ja peli toimii kummassakin kenttäpäädyssä. Pitkään yhdessä pelannut porukka tuntee toistensa pelityylit läpikotaisin, joten on lupa odottaa hyvää tulosta myös tulevalle kaudelle. Taso ei heittele vaan tekeminen on todella tasaista koko kauden ajan. Onko tämä kuitenkin myös joukkueelle eräänlainen murheenkryyni? Silloin kun pitäisi saada puristettua vielä seuraava steppi pelaamiseen niin peli on monesti junnannut paikallaan eikä ole pystytty tekemään, sitä ratkaisevaa eroa tasaisissa playoff sarjoissa.

Seuraa häntä

Viime kaudella parhaaksi ylemmäksi puolustajaksi palkittu Jaska on joukkueen pelin sielu. Pelimenestys on hyvin pitkälti kiinni Jaskan oivalluksista ja nopeista ratkaisuista, jotka tekevät ympärillä olevista pelaajista parempia. Bull’s Hit:in peli ei kuitenkaan ole täysin riippuvainen Jaskasta. Muiden joukkueiden on pidettävä myös kolmen viime kauden aikana 119 maalia tehnyttä antonia erityisessä tarkkailussa. Liukasliikkeinen hyökkääjä käyttää paikat tehokkaasti hyödykseen.

Oletettu avausnelikko

anton         
FääF
Jaska
Kaarto


Caribbean


Allekirjoittaneelle yksi viime kauden suurimmista yllättäjistä. Todella hienosti kolmanteen sijaan A-lohkossa päättynyt runkosarja johdatti joukkueen lopulta pronssimitaleille asti. Joukkue pelasi viime kaudella tiivistä puolustuspelaamista, johon kuuluivat hitaat lähdöt omasta päädystä edeten varmasti keskialueen yli. Pelityyli oli todella varmaa, eikä sorruttu liialliseen riskinottoon. Käytännössä kausi sujui neljän ydinpelaajan voimin ja näenkin tämän olleen suuri syy onnistuneeseen kauteen.

Joukkueen rosteri on saanut kauden kynnyksellä hyviä vahvistuksia sex ja ceron tultua joukkueeseen. Nämä kaksi tuovat varmasti uuden tuulahduksen joukkueen pelaamiseen. Suurin kysymys kauteen lähdettäessä lieneekin minkälaiseksi joukkueen kokoonpano tulee muodostumaan kauden edetessä ja eritoten pysyykö se muuttumattomana kauden loppuun asti. Onneksi joukkueen johtajalla raiq:lla on varmasti taskussaan muutama kikka kauden eri koitoksiin.

Seuraa häntä

Parivaljakko nut-Flock. Viimekaudella hyökkääjien varjoon jäänyt kaksikko oli joukkueen menestyksen kivimuuri. Todella varmaa ja rauhallista pelaamista koko kauden ajan. Flockin taidokas ja eritoten varma puolustuspeli yhdistettynä NutC:n rauhalliseen ja kiekkovarmaan pelityyliin oli viimekaudella myrkkyä monelle vastustajalle. Viime kauden takuuvarma tekeminen jatkunee myös tulevan kauden aikana.

Oletettu avausnelikko

raiq           
sex
NutC
Flock


Devils


11 kautta kiekkoliigassa, joista kuudesta on saatu myös palkintokaappiin täytettä. KiekkoCupin mestaruus 2/2015, neljä kirvelevää tappiota kiekkoliigan finaaleissa ja yksi pronssinen kausi ovat varsin komea suoritus. Voidaankin siis huoletta puhua jo pitkällä ajanjaksolla vaikuttaneesta joukkueesta, jota ei voi koskaan unohtaa, kun puhutaan kiekon parhaista joukkueista. Kestomenestyjä kiekkoliigassa tulee olemaan myös kova pala purtavaksi Superliigassa. Nykyään todella epäaktiivisesti pelaileva joukkue tietää kuitenkin, miten tätä peliä tulee pelata, eikä taidot ole päässeet ruostumaan mihinkään. Varma ja menestyksekäs tekeminen kaudesta toiseen tulee jatkumaan myös Superliigassa.

Uskomatonta yksilötaitoa pursuva joukkue ei jätä ketään kylmäksi. Kiekkoliigassa tiukoissa paikoissa viihtynyt joukkue pystyy parhaimpaansa aina kun sitä tarvitaan. Tämän mahdollistaa pelaajien vankka kokemus ja kokoonpanoon ilmoitetuista pelaajista vain kolmella kiekkoliigan mestaruus on saavuttamatta. Tämän toki korvaa se, että muut pelaajat ovatkin voittaneet useamman mestaruuden eri joukkueiden alaisuudessa. Joukkue tuskin enempiä esittelyjä kaipaa. Kaikki tietävät pelaajien taitotason, mutta ainoaksi kysymysmerkiksi jää millaisella tahtotasolla joukkue lähtee tulevaan kauteen?

Seuraa häntä

Bogdan

Kovaotteinen puolustaja on tähtiä vilisevän joukkueen kiistaton liideri. Tulee kamppailemaan parhaan puolustajan palkinnosta. Pystyy jopa itse tekemään maalejakin. Omien sanojensa mukaan osuu vähintään, joka toisella vedolla viivasta maalia kohden. Kaikkinensa monipuolinen pelaaja.

Oletettu avausnelikko

stem
miktok
shed
Bogdan


Godsent


Paluun Superliigaan tehnyt joukkue on parhaimmillaan pystynyt venymään aina finaaleihin asti, josta tuomisina oli hopeiset mitalit. Todella vahvan edelliskauden jälkeen, kun joukkue sijoittui kiekkoliigan runkosarjassa hienosti viidennelle sijalle, on kokenut melkoisen myllerryksen kauden jälkeen. Viime kauden neljän pelaajan ydinrungosta on jäljellä enää Kucherov. Joku voisi luulla, että tämä tulee näkymään joukkueen otteissa etenkin negatiivisesti, mutta ei. Back to basics, vanhat tutut pelaajat, joiden kanssa on nähty ja koettu paljon tuovat tekemiseen varmuutta.

Godsent tunnetaan etenkin todella vahvasta hyökkäyspelistään. Akseli Kucherov – reaper suorastaan pommitti edellisellä Superliigan kaudellaan 193 pistettä. Tämä on joukkueelle todellinen voimavara, joka tulee tuomaan heille tärkeitä irtopisteitä kauden edetessä. Suurena kysymysmerkkinä joukkueen ympärillä leijuu kuitenkin pääkopan kestävyys. Ennalta kovempien vastustajien tullessa vastaan joukkueelta on nähty todellisia murentumisia. Muutama nopea takaisku voi sekoittaa joukkueen paletin lopullisesti, jonka jälkeen loppulukemat ovat rumat. Tällainen kausi nähtiin joukkueelta kaudella 2/2018 kiekkoliigan puolella, jolloin jälki oli rumaa. Tälläkin kaudella tullaan varmasti näkemään ylihyökkäämistä, koska joukkueen hyökkäyskalustosta ei oikein löydy selvästi alempana pelaavaa hyökkääjää. Tämä jättääkin suuren vastuun puolustajien hartioille.

Seuraa häntä

Joukkueen luotto omaan tekemiseen myös alamäessä. Godsent on joukkue, jolla on kaikki potentiaali pärjätä ketä vastaan tahansa, kunhan vain he itse uskovat siihen. Hyökkäyspään pelaamisesta joukkueen tekeminen ei jää kiinni, tehoja syntyy varmasti. Nykytrendissä puolustaminen on kuitenkin koko ajan voimakkaammassa huudossa ja tässä onkin yksi kompastuskivistä. Riittääkö joukkueen kurinalaisuus silloin kun sitä tarvitaan?

Oletettu avausnelikko 

Kucherov
reaper
Mbappe
Neula/Mustafa

 

Hamburg Freezers

Pitkään kiekkokartalla vaikuttanut Hamburg Freezers tekee paluun Superliigaan sitten kauden 1/2014. Tauolla ollut joukkue teki viime kaudella paluun liigakaukaloihin ja kävi viettämässä yhden kauden kiekkoliigassa. Viime kauden puoleenväliin asti joukkueella oli selvästi havaittavissa tauolla ruostumaan päässyt rutiini eikä alkupuoliskon yhdeksästä ottelusta ollut tuomisina kuin kaksi voittoa. Tästä joukkue kuitenkin sisuuntui ja avasi kauden toisen puoliskon heti voitolla Kauniista ja Rohkeista. Itseluottamuksen kasvaessa ja pelivireen löytämisen jälkeen voittotili kasvoi yhdeksästä ottelusta yhteensä seitsemän voiton verran ja näin tarina sai jatkoa playoffien muodossa. Playoffeissa vastaan asettui lopulta mestaruuteen asti näytöstyyliin purjehtinut Los Bombarderos. Kolme ottelua, joista jokainen päättyi vähintään seitsemän maalin erolla Losbin nimiin ei jättänyt kesäloman alkamisen ajankohdasta enään mitään epäselvyyksiä.

Kauteen lähdettäessä joukkueen tilanne vaikuttaa jokseenkin sekavalta. Offseasonin aikana hankitut pelaajat tuntuvat etsivän uutta osoitetta itselleen, mikäli eivät ole jo lähteneet. Kuitenkin joukkueen perusrunkona toiminut trio Nissinen, welu ja tuksu ovat pysyneet joukkueen vahvuudessa, joten suureen hätään tuskin on aihetta. Pelityyli on aina nojautunut vahvaan hyökkäyspelaamiseen, jossa kiekko liikkuu nätisti pelaajalta pelaajalle. Nämä kaverukset ovat pelanneet yhdessä jo useamman kauden ajan, joten pelaaminen on luontevaa, eikä yhteispelin sujumista tarvitse epäillä. Suurin huolenaihe onkin puolustuspeli. Todella ahneesti hyökkäävät Nissinen ja welu unohtavat välillä puolustusvelvoitteensa kokonaan. Tähän, kun lisätään vielä hyökkäävä puolustaja tuksu, niin alemmalle pakille tulevat ylivoimahyökkäykset käyvät usein liian suureksi taakaksi ja omissa voi soidakkin karuun tahtiin.

Seuraa häntä

Nissinen

Joukkueen kasvot. Tulee puhkaisemaan tällä kaudella hurjan tuhannen pisteen rajapyykin Superin alaisissa sarjoissa, joka onkin todella kova saavutus. Menestys kulkee tämän herran kanssa käsi kädessä ja Nissisen onnistumisten varassa on hyvin pitkälti myös se jatkuuko joukkueen pelit runkosarjan jälkeenkin. Kiekkovarma, tarkan laukauksen ja loistavan peliälyn omaava pelaaja on joukkueelleen kultaakin arvokkaampi. Pelihuumorin osuessa kohdalleen on vastustajan oltava hereillä Nissisen saadessa kiekon lapaansa.

Oletettu avausnelikko

Nissinen                         
welu
tuksu
adihasla


HC Tyrmäys


Upean putken Kiekkoliigan alaisuudessa huhkineen HC Tyrmäyksen tie on kääntynyt Superliigan alaisuuteen. Kiekkoliigan alaisissa sarjoissa iäisyyden pelanneen joukkueen primus motor, Hjerpe, kerkesi pelaamaan hienot 658 ottelua Tyrmäyksen visiitin aikana ja nakutti 2.64 pistettä ottelua kohden. Useasti mitalleille venynyt joukkue ei koskaan Kliigassa venynyt korkeimmalle pallille mutta siitä tuli jotain muuta, olennainen Kiekon instituutio jonka saavutukset ylittivät kaudesta toiseen epävakaaksi käyneen liigan pyristelyt. HCT päätti, ainakin toistaiseksi, Kliigaurakkansa hienosti pronssimitaliin kaatamalla nimivahvan Raversin viidennessä ottelussa. Tyrmäyksen kausi oli muutenkin tasavahva.  Devils, Ravers ja Bombat erottuivat selkeästi liigan eliittiksi runkosarjassa mutta pudotustepeleissä HCT onnistui pistämään kiilaa kärkikolmikon väliin. Tyrmäyksen urakka ei merkittävästi helpotu Superliigan alaisuudessakaan. Manhattan ja Devils lähtevät edelleen korkeimpina suosikkeina tulevaan kauteen mutta Tyrmäys on vahvasti mitaliennakoissa mukana.

Hjerpen tutkapariksi jo useammalta kaudelta vakiintunut seqe jatkoi vakuuttavia otteitaan liigassa ja miehet jakoivatkin lopulta täydet minuutit sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Todellisena liigakiertolaisena tunnettu teippi täydensi joukkueen hyökkäyskolmikon ja tarjosi ylemmän puolustajan tontilta liigan eliittitason hyökkäysvoimaa. Tyrmäyksen kokoonpano ei häviä kiekonhallinnassa juuri kenellekään. Varsinkin seqe ja teippi ovat ilmiömäisiä stoppaajia ja repivät rytminvaihdoksillaan puolustuksia ylipelaamaan tilanteet. Sekä snidin että jlon jatkettua matkaansa HCT on tehnyt off-seasonilla loistavan hankinnan värväämällä Ficen miehistöönsä. Tyrmäyksen kokoonpano on totutun laaja mutta kärkinelikko erottautuu hyvin selkeästi jo tässä vaiheessa.

Seuraa häntä

Hjerpe - Jos kaikki Kiekon pelaajat asetettaisi riviin ja saisit valita yksi kerrallaan, että kenet saat päästää vapaaseen tilaan vetämään - olisi Hjerpe viimeisenä seisomassa rivissä. Kikkapussukasta löytyy myös melkoinen läjä jippoja mutta Hjerpen tulivoima käytännössä pakottaa vastustajan merkkaamaan hänet. Pelin paras viimeistelijä, piste.

Oletettu avausnelikko

Fice
teippi
Hjerpe   
seqe

 

Kamloops Blazers
Kauden 1/19 Superliigan mestari Kamloops Blazers jatkaa menestysjahtiaan myös uudistuneessa liigassa. Hieman ehkä kuitenkin yllättäen aina kultaan asti venyneen joukkueen esitykset paranivat tasaisesti kauden edetessä. Ensimmäinen todellinen merkki KB:n potentiaalista saatiin vasta koko playoffien suurinta ennakkosuosikkia, Lyhdynkeittäjiä, vastaan. Ailahtelevasti runkosarjassa pelanneen Kamloopsin kokoonpano ja vire naksahti uomiin ja voitosta voittoon edenneiden Lyhtyjen tie nousi pystyyn jo puolivälierävaiheessa, siitäkin huolimatta, että joukkue oli täynnä Kiekkoliigan pelureita
Mosin ja kumppaneiden myötä. Lopulta finaaleissa KB kaatoi edeltävän kauden mestarin Kuoleman erinomaisen tasapainoisen esityksen jälkeen, jonka suurimpana tähtenä nähtiin hurjassa vireessä ollut TheDoctor. TheDoctoria oli jo aiemmissa ennakoissa haisteltu joukkueen vastuunkantajaksi ja playoffeissa mies lunasti kaikki odotukset laukomalla lähes olemattomista paikoista kiekkoa reppuun. Myös Fettis ja Vanil intoutuivat hyvään playoffvireeseen ja olivat loppukaudesta ehdottomast iliigan eliittiä omilla pelipaikoillaan. Koko kauden suuri hahmo Kamloopsilla oli kuitenkin luonnollisesti Jamo, jonka järkähtämätön taso ja kemia hyökkääjiensä kanssa oli tärkein syy joukkueen lopulliseen menestykseen.

Luonnollisesti puolustavana mestarina kauden liigassa aloittava KB tulee alkavalle kaudelle ennakkoon keskikastin tiiminä. Superliigan uusi sarjasysteemi ja joukkuetulva on muuttanut asetelemia niin rajusti että liigassa ei juuri virheiden varaa ole playofftaistelun rajamailla oleville tiimeille. Kamloopsin taso horjahteli jonkin verran edeltävässä runkosarjassa ja tiettyjen pelaajien aktiivisuus ei saa tällä kaudella olla yhtä suuri arvoitus, mikäli joukkue pyrkii varmistamaan selustansa kauden edetessä. Identtisellä porukalla mukaan lähtevä KB tulee monella tavalla olemaan jonkinlainen yleismallinen tasonmittari Superliigan ja ex-Kiekkoliigan kärkijoukkueiden tason välillä. Edeltävällä kaudellaan Kiekkoliigan alaisuudessa Kamloops venyi lopulta poffeihin asti mutta tasoerot tulivat nopeasti selville Manhattanin myllyä vastaan. Ennakkoon on epätodennäköistä, että kyseisten joukkueiden tasoerot olisivat lieventyneet näin lyhyessä ajassa mutta toisaalta Kamloopsien vakuuttava playoffmenestys kertoo siitä, että Jamon franchise ei ole ainakaan polkenut paikallaan.

Seuraa häntä

timB

Viime kaudella statistin rooliin jäänyt timB kilvoittelee jälleen alemman puolustajan roolista Fettiksen kanssa. Kiinnostaako vilttirooli toista kautta putkeen?  

Oletettu avausnelikko

Fettis
Jamo
Vanil  
TheDoctor

Kuolema


Paluun toissakaudella liigakartalle tehneelle Kuolemalle kaksi edelliskautta, ovat olleet mitalisadetta. Heti ensimmäisellä kaudella joukkue osui kultasuoneen, eikä edellisellä kaudellakaan jääty kuin yhden voiton päähän mestaruudesta. Varma tekeminen kaudesta toiseen kuvaa hyvin Kuoleman joukkuetta. Samalla rosterilla jo kahden kauden ajan operoinutta Kuolemaa ei voi koskaan jättää ulos, kun puhutaan mitalikanditaateista. Joukkueessa yhdistyy kokemus, ratkaisuvoima ja äärimmäinen kurinalaisuus. Jo pelkästään näiden takia Kuolemalta on lupa odottaa paljon myös tulevalla kaudella. Korkealla tasolla oleva tekeminen pitää joukkueen iskukyvyn raikkaana läpi kauden.

Jokainen tietää Kuoleman pelitavan. Loputon kiekonhallinta ja tarkkaakin tarkempi puolustaminen saa joukkueet lyömään kerta toisensa jälkeen päätään seinään. Puskemisella tai yksilöiden sooloiluilla ei ole minkäänlaista sijaa Kuoleman kaltaista joukkuetta vastaan. Joukkueen pelitapa nojaa hyvin vahvasti tiiviiseen neljän pelaajan ryhmittymiseen. Välimatkat eivät kasva, vaan joukkue niin hyökkää kuin puolustaakin neljällä pelaajalla. Jokaisen joukkueen on mietittävä tarkkaan, kuinka Kuolemaa vastaan saataisiin luotua edes potentiaalisia maalintekopaikkoja.

Seuraa häntä

Joukkueen pelityyli on todella varmisteleva ja eritoten hidas. Viime kauden finaaleissa joukkue tavallaan myös sortui omaan pelityyliinsä. Miten käy, kun vastaan asettuu joukkue, joka pelaa todella nopealla kiekonliikutteluilla ja yllättävillä ratkaisuilla. Joukkueen on pystyttävä myös mukautumaan tällaisiin otteluihin ja hieman muutettava pelityyliään. Tästä nähtiinkin jo viime kauden finaaleissa hieman esimakua, kun joukkue vaihtoi tyyliä täysin lennosta huomattavasti nopeampaan.

Oletettu avausnelikko 

Falco         
perälä
Nico
Django

Manhattan


On again –Off again- tyylisesti Kiekkoliigassa jopa dominoivia otteita esittänyt Manhattan lähtee Superliigan tulevaan kauteen selkeänä ykkössuosikkina. Edeltävällä kaudella Kiekkoliigan mestaruuteen päättänyt Los Bombarderos toimi eräänlaisena Manhattanin lomaprojektina. Xremlassi01 ja Trn hylkäävät kiistanalaisen mutta taitavan sexn rannalle ja joukkueen pelinrakentelusta vastaa mahdollisesti Kiekon monipuolisimman  laukauksen omaava Yan. Pelinhenki onkin hyvin yksiselitteinen; Manhattan ei häviä yhdellekään Superliigajoukkueelle materiaalin vahvuudessa, yhdelläkään pelipaikalla. Ainoa potentiaalinen kompastuskivi on vain viisi miestä käsittävä kokoonpano. Oletettavasti voitosta toiseen tulevallakin kaudelle etenevän joukkueen runkosarjamotivaatio saattaa olla koetuksella mikäli haasteet jäävät satunnaisiksi. Ennakkoon joukkueen selkeästi pahimmat vastustajat ovat viime kaudella myös Kliigassa esiintyneet Devils ja HC Tyrmäys. Yanin tulo on ainoastaan vahvistanut edeltävän kauden kokoonpanoa mutta varsinkin Devils pisti BombaManhattanille erinomaisesti kampoihin finaaleissa vieden ottelut päätyyn asti. Lopulta mestaruus ratkesi tyypillisen pomppukiekon ja nopean reagoinnin kautta.

Xrem tulee hyvin todennäköisesti ottamaan Etelän roolin puolustavana puolustajana. Etelää voisi syyllä kutsua yhdeksi Kiekkoliigan historian parhaista puolustajista mutta Xrem on tähän tilanteeseen lähes ideaali korvaaja. Varmaotteinen ja kiekollisesti taitava puolustaja ei jäädy viivalla ja pystyy pitämään joukkueen syklin pyörimässä ahdisteltunakin. Manhattan pelaa suhtkoht suoraviivaista Humbalätkää, jossa pelipaikkojen rotaatio tapahtuu enimmäkseen vain kolmannen ylimmän pelaajan kesken. Sekä Trn että lassi01 osaavat reagoida Yanin nousuihin ja joukkue on harvoin haavoittuvainen taustanousujen kautta. Manhattanin kärkipari onkin tällä hetkellä Kiekon paras. Toistuvasti liigassa jyränneiden hyökkääjien yhteispelistä on erittäin vaikea löytää selkeitä heikkouksia. Kiekonhallinnassa molemmat ovat äärimmäisen taitavia mutta varsinkin Trn tuntuu ajoittain horjuttavan fysiikanlakeja tiukoissa koloissa liimausten kanssa.

Seuraa tätä

Kestääkö lassin pää Fettiksen alaisuudessa? Ottaako Etelä roolia sittenkin kauden
aikana?

Oletettu avausnelikko

Xrem
Yan
Trn
lassi01


Phoenix Rising


Peenixit ovat palanneet, hurraa! Yksi Superliigan sekä sitä edeltäneen Eliittiliigan perinteisimmistä kokoonpanoista on jälleen kerran löytänyt toisensa. Viimeeksi Superissa joukkue nähtiin viimevuoden puolella, kaudella 3/2018. Tällöin Phoenix selvisi peräti finaaleihin asti, jossa kuitenkin Kuolema veti pidemmän korren. Tämän jälkeen pelaajisto lähti sinne sun tänne, mm. ydinporukkaan kuuluvat Kaakkuri sekä teppo223 viettivät kauden Kiekkoliigan puolella Old & Notoriouksessa, joka floppasi rajusti. Nyt välikauden jälkeen vanha porukka on palannut yhteen, jopa hoppailuun usein sortuva Donskoi nähdään taas kokoonpanossa.

Phoenixit ovat selvästi piristyneet välikauden jäljiltä ja vire harjoitusotteluissa on ollut oikein hyvä. Maalintekovastuuta on ottanut Kaakkuri, ehkä jopa hieman yllättäen. Regien vakiokalustoon kuuluva mies ei aiemmin ole maalinteossa loistanut, mutta selkeitä piristymisen merkkejä on ilmassa! Kokonaisuutena Phoenix Rising on yllätysvalmis joukkue, joka helposti aliarvioidaan.

Seuraa häntä

teppo223

Joukkueen monipuolisin pelaaja. Aikoinaan teppo pelasi puolustajan paikkaa, mutta viimevuodet ovat menneet hyökkäyspään tehtävissä. Tulevan kauden kokoonpanossa hänelle näyttäisi sattuvan vuorostaan ylemmän puolustajan rooli. Pystyy monipuolisuudellaan pitämään pelin kasassa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin!

Oletettu avausnelikko

Kaakkuri   
Donskoi
teppo223
Jaws


Viimeiset Hitaat


Kiekkoliigan hajoamisen myötä Superiin siirtyviin joukkueisiin lukeutuva Viimeiset Hitaat debytoi iskukykyisellä miehistöllä suoraan liigatasolla. Edeltävällä kaudella joukkueen suurimpana kiintotähtenä esiintynyt Bisc on jättäytynyt kokoonpanon ulkopuolelle, mutta noin yleisesti ottaen ViHi on saanut pidettyä pakkansa kasassa off-seasonin aikana. Nimekkäästä kokoonpanosta huolimatta Viimeiset Hitaat eivät lukeutuneet suuriin menestyjiin viime kauden raskasti polarisoituneessa Kiekkoliigassa. Joukkueen saldon kaunistelu onnistui pitkälti liigan alimman kolmanneksen kustannuksella ja päästettyjen maalien määrässä ViHi onnistui päihittämään vain myös sarjataulukossa alapuolelle jääneet Kaunarit. Runkosarjassa huolestuttavimpia hetkiä olivat  perättäiset murskatappiot Hamburg Freezersille ja Raversille, mutta näin nopealla silmäyksellä pahimmat kiukuttelijat ovat filtteroituneet ulos tulevan kauden ryhmästä. Viimeiset Hitaat pelaa suoraselkäistä lätkää eikä juuri väistele Kiekon parhaita tiimejä mutta vastaavankaltaiset sulamiset ja värikkäät persoonat asettavat joukkueen asennekysymykset ainakin jokseenkin kyseenalaisiksi.

Viimeiset Hitaat elää ja kuolee playan mukana. Kiistanalainen mutta taitava peluri oli joukkueen ainoa pelaaja joka venyi täyteen 18 ottelun pelimäärään viime kaudella, tehden kyseisissä otteluissa kunnioitettavaa 3p/o- tahtia. ViHin kokoonpano on laajahko mutta playan pelipaikka lienee kiveen hakattu myös Superliigan alaisuudessa. Muun muassa Bay Street Bulliesista ja The Unitista muistettava sby lienee luontevin jatkaja alemman puolustajan tontilla. Yhtälailla sanoiltaan kärkäs mutta osaava yleispuolustaja kykenisi käsillään hallitsemaan kiekkoa myös ylemmän pakin tontilla mutta pelinrakentelussa parhaat puolet tulevat esiin lähinnä rauhallisella rytmityksellä. Viimeiset Hitaat tarjoaa mielenkiintoisia puolustusvaihtoehtoja. Moravcik ja jlo pelaisivat lähes jokaisen Superliigan joukkueen avauksessa mutta molempien kohdalla on vaikea arvioida kuinka paljon motivaatiota on peliajasta kilpailuun Superliigan sisällä. On mahdollista että jompikumpi myös pelaisi tulevalla kaudella Biscn pelipaikalla mutta todennäköisempää on että pitkän Kiekkoliigauran omaava tuore vahvistus, Karjis, on joukkueen ykkösvaihtoehto. Toiseksi hyökkääjäksitasokkain valinta saattaa olla liimausihme selänne10 mutta viime kaudella vastuuta ansainnut Rece ja viltistä esiin nouseva Miutrak vienevät aktiivisuuden kautta ensijaisesti puuttuvan roolin.

Seuraa heitä

playa, sby, jlo... Pysyykö suut supussa vastamäessä? Porsiiko Miutrakin emä joutilaspuolelta vai tuleeko peliaikaa?

Oletettu avausnelikko

sby
Karjis
playa   
Rece

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 04.03.2019 16:37
Luettu: 887 kertaa

Kommentit (1)

raiq, 04.03.2019 20:37
Raiq tykkää tästä.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.