Kirjoitus

Välieräennakko 3/16: SC Bern - Löylynheittäjät

 

 

Keskinäiset ottelut

13.10.2016 Löylynheittäjät 3 - 8 SC Bern
(Benzema-Griezmann-jerss-VIIKINKI vs. Circle-Jopi-kuminalli-pasi88)

Runsasmaalinen ottelu pelattiin tuossa noin kuukausi takaperin. Löylynheittäjien ollessa kyseessä ei ikinä kannata liikaa painoarvoa laittaa runkosarjapeleistä tehtävään analysointiin. Joukkue kun on tunnettu runkosarjan höntsäilystä - joskin tällä kaudella on ollut nähtävissä erinomaista pelaamista myös runkosarjan puolella. Oli kyseessä sitten sitä höntsää tai tosiyrittämistä, pisti Bern löllärit tiukkaan paikkaan mistä ei enää vaan noustu takaisin pinnalle.


Pudotuspelit tähän asti

SC Bern ei juuri puolivälierissä yllättänyt, vaan paineli suoraan kolmessa ottelussa Chicagon varpaiden yli välieriin, lukemin 7-5, 3-5 ja 11-2. Tuttuun tapaan kuminalli mätti suurimman osan joukkueen maaleista Kentun säestäessä perässä. Runkosarjasta periytyneeseen tapaan omiin päästettiin iso määrä maaleja mutta aina niitä muutama enemmän tehtiin myös vastustajan päätyyn.

Löylynheittäjät sijoittuivat lohkossaan toiseksi, joten heidän pudotuspeliurakkansa alkoi vasta puolivälierissä. Vastaan asettui Ilves, joka näytti vielä kahden ottelun jälkeen taipuvan suhteellisen kivuttomasti suoraan kolmessa ottelussa. Kolmannessa ja neljännessä ottelussa Ilves kuitenkin näytti kyntensä ja nousi vielä 2-2 tilanteeseen. Viimeisessä pelissä ei enää Ilveksen taisteluntahto kuitenkaan riittänyt vaan Löylyt kuittasivat paikan välieriin. Koukalin hajoamistakin päästiin todistamaan, miehen ragequitatessa viimeisessä ottelussa jo toisen erän jälkeen. Jokaisessa ottelussa kentällä nähtiin Select-Griezmann-VIIKINKI-jehu -nelikko.


Mitä odottaa otteluparilta?

Ennakkoasetelmat ovat kieltämättä Bernin hyväksi. Joukkueella ei liiemmin ole ollut tapana hävitä pelejä, varsinkaan pudotuspelien ollessa kyseessä. Kivenkova nelikko kuminalli-Kentu-Circle-pasi88 tullaan näkemään ja oikeastaan ainut mysteeri heidän pelaamisessaan on nimenomaan tuo puolustusmotivaatio. Vastustajista etenkin VIIKINKI on profiloitunut kovaa maalille ryntäävänä pelaajana, joka tekee kyllä pahaa jälkeä jos puolustamisessa laiskotellaan. Yhdeksi ottelun ratkaisevista tekijöistä on siis ehdottomasti nostettava pasi88:n suoritus, joukkuepuolustusta tietenkään unohtamatta ja tämän vastapainona lölläreiden viikingin onnistumiset hyökkäyspelaamisessaan.

Tässä sarjassa tullaan varmasti näkemään myös katsomoa ah niin paljon (v)ihastuttavaa pukukoppipeliä, kun vastakkain asettuvat Löylynheittäjät ja pasi88. Voi vain toivoa että homma pysyy edes jotenkuten asiallisena, eikä ylilyöntejä nähdä. Sormia ristiin nyt tämän asian puolesta!


Haastattelussa SC Bernin Jopi

Fettis: Löylynheittäjät hyökkää kovaa ja SC Bern on tällä kaudella ollut vähemmän ja vähemmän puolustava joukkue. Pyritäänkö tälle asialle tekemään jotain, vai päätetäänkö jokainen ottelu kaksinumeroisissa lukemissa?
Jopi: Runkosarja meni joo meillä vähä ylihyökkäämiseksi ku aina välillä alettiin metsästämään pisteitä 4 ukon voimin. Jaksettiin yleensä puolustaa se alku ja jos saatii ns turvallinen johto ni sit alko maalirallit. Sovittiin porukassa että poffeissa koitetaan puolustaa vähä tiiviimmin joukkueena ja kyllä se tossa tsikakoa vastaan onnistu ihan hyvin. Uskon että saadaan pysäytettyä viikinki ja kumppanit meidän peruspuolustuksulla. Kuhan ei päästä muutaman maalin johtoon niin pelit ei pääty 11-10.

Fettis: Rinnallasi pelaamassa Lölläreitä vastaan tullaan todennäköisesti siis näkemään kuminalli, Circle sekä pasi88. Kuka heistä on mielestäsi ratkaisevimmassa roolissa tulevassa otteluparissa, miksi?
Jopi: Joo tolla koopeella todennäkösest lähtää liikkeelle kun sillä nyt pelattu melkein koko kausi. Kuhan pasi hoitaa alakerran ja nalli yläkerran ni ei meillä pitäs olla suurempaa hätää. Sirklen kanssa siinä välillä sit koitetaan jeesata molempiin suuntiin parhaamme mukaan.

Fettis: Kuka on Löylynheittäjien vaarallisin pelaaja ja millä eväillä pidätte hänet pois pahanteosta?
Jopi: Vaarallisimpana pidän ehkäpä griezmania, joka koittaa tehdä aina ovelia ratkasuja, joita on sitte vaikea lukea. Lähettelee milloinkin pasimaisia autopasseja ja millon tulee seinän kautta määrämittasia. Mutta luotan että pasi ja sirkle pystyy pitämään tämän kaverin kurissa.

Fettis: Kumpi jatkaa kohti finaalia ja mitkä ovat ottelusarjan lukemat?
Jopi: Bernin voittoputki poffeissa on tällä hetkellä 12. En usko että sen katkaisemiin pystyy löylyjen tasonen porukka.. kuhan pelataan omaa perus peliä, ni sen pitäis riittää hoitamaan tämä sarja 3-0. :)

Fettis: Miksi Circle ei tehnyt yhtään maalia puolivälierissä?
Jopi: Noh eiköhän koko tsikakopelin vika erä haettu sirklelle maalia, mutta kun ei niin ei.. sitä ei ookkaan hetkeen näkyny Jopin kikkakoulussa ni varmaan vähän tatsi hukassa. Meil on nyt pari pv aikaa löytää sirklen hävinnyt maalivire, joten käytämme kaikki joukkueen resurssit sen etsimiseen. Tai sitte se vaan salaa koittaa voittaa syöttöpörssin eikä viitti sitä mainita meille..


Haastattelussa Löylynheittäjien Select

Fettis: Saatte vastaanne välieriin ehkä liigan haastavimman vastustajan - SC Bernin. Heidän pelityylinsä on muuttunut menneistä kausista selvästi hyökkäävämpään suuntaan, kuinka Löylynheittäjät vastaavat tähän?
Select: Pelataan tiivistä ja tarkkaa puolustuspeliä niin kuin aina ennenkin playoffeissa ja yritetään saada nopea avausmaali. Runkosarjan ja playoffien Löylynheittäjät on kuin yö ja päivä, sillä runkosarja menee usein aika lailla höntyillessä, mutta playoffeissa Loylyn alkaa sitten tosissaan pelaamaan. Ilvestä vastaan vähän meni höntyilyn puolelle, kun vastustaja olikin ennakoitua heikompi, mutta viimeiseen otteluun palattiin sitten vanhaan playoff-kiekkoon, kunnes 3-1 -tilanteessa Ilveksen pakka hajosi.

Fettis: Kuka on SC Bernin vaarallisin pelaaja ja millä eväillä pidätte hänet pois pahanteosta?
Select: En lähtisi tuosta ketään yksilöimään, koko nelikko toimii ja kuka tahansa siitä pystyy laittaan kiekon häkkiin tilaisuuden tullen. Pasi88 tosin on suhteellisen kova, jääaikaakin kiekko.tv:ssä yli puolet enemmän kuin koko Löylynheittäjillä yhteensä (80+h)

Fettis: Ketä pidät oman nelikkonne tärkeimpänä pelaajana tulevassa otteluparissa ja miksi?
Select: Kyllähän kaikki tietää, että se on VIIKINKI. Playoffeihin aina heräilevä vanhan liiton jyrä, joka laittaa kyllä kiekon pussiin mitä mielenkiintoisimmista paikoista ja purjehtii vaikka koko SQ Cern-nelikon läpi, jos on pakko.

Fettis: Kumpi jatkaa kohti finaalia ja mitkä ovat ottelusarjan lukemat?
Select: Eipä ole Bernillä saumaa tässä parissa, vaikka saattavat muutaman minuutin pyristellä alkuun. Sarja päättyy 3-2 Löylyille, koska meidän täytyy harjoitella vielä vähän game vitosta tulevaa finaalia varten.


Loppuarvio

Vaikka Löylynheittäjät vahvaan suorittamiseen halutessaan pystyvä joukkue onkin, ei heillä vain yksinkertaisesti taso riitä tämän vastustajan kanssa. SC Bern pystyy jokaisella osa-alueella suorittamaan paremmin kuin Löylynheittäjät, minkä lopputuloksena näemmä ottelusarjan päättymässä suoraan otteluin 3-0.


Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu 10.11.2016 23:03
Luettu: 516 kertaa

Kommentit
Sushinsky 10.11.2016 23:29
Ennakon tekijä kyllä hakoteillä... Löylyt tulee voittaan 3-1 tän sarjan.
taikuri 11.11.2016 14:15
Go loylyn go
Lentokone 11.11.2016 16:14
pasikasikasil lörähtää paskat housuu ku VIIKINKI asettuu vastaa, CAMA LÖYLYT
Select 11.11.2016 16:31
Voisko joku muu tehdä finaaliennakon? Jos Fettis tekee sen niin laittaa varmaa että Loylyn häviää 3-0 senkin
Fettis 11.11.2016 17:30
Eikös se ole kivaa, kun yllättäjän asemasta ponnistaa. Tylsempää se niin on että aina kaikki vaan olettaa että voittaa.
Select 11.11.2016 18:20
Yllättäjän asemasta? Loylyn on kaikilla asteilla ennakkosuosikki tässä otteluparissa. SQ Cern tässä on se joukkue, jolla ei ole mitään menetettävää.
taikuri 11.11.2016 20:49
Eihän sq cern ilmesty ees kolmanteen peliin :D
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017