Säälikierroksen ennakko: BEANS - KalPa

Artikkeli
Molemmat päätyivät niukasti säälikierrokselle


Kalevan Pallo lähti runkosarjaan tavoittelemaan lähtökohtaisesti sijoituksia ynnä muut, mutta yllättikin ajoittain pirteällä pelillään ja nappasi täten B-lohkon viimeisen playoff-paikan. KalPan kausi eteni varsinaista vuoristorataa, sillä 18:aan peliin mahtui tasaista suorittamista niitä vastaan, jotka pitikin voittaa, mutta muutamat tiukat voitot pahimpia kilpakumppaneita vastaan olivat elintärkeitä pudotuspelipaikan metsästämisessä. Onnistumisia varjosti kuitenkin synkemmät tulokset, sillä välillä tukkaan tuli myös oikein urakalla. Näillä tuloksilla ei ole kuitenkaan tässä kohtaa enää merkitystä, sillä runkosarjan tärkein kuntopiikki ajoittui neljännelle jaksolle, jossa kaatui myös B-lohkoa dominoinut Giants.
Caribbean puolestaan taisteli tiukasti runkosarjan ensimmäisen puolikkaan jopa top-2 sijoituksista, mutta toisella rundilla voittokulku katkesi ja tyytyminen oli kolmanteen sijaan vain pisteen päähän suorasta pudotuspelipaikasta. Mitään huolestuttavaa tässä ei ole heidän kannaltaan, sillä A-lohkon kärjessä kamppailu oli kovaa ja muutamat huonot pelit mahtuvat jokaisen joukkueen runkosarjaan. Vauhtia on kuitenkin haettava jo ensimmäisen kierroksen kautta, mutta lähtökohdat siihen ovat hyvät.


Caribbean on edellä jokaisella osa-auleellaPelillisesti Caribbean on KalPaa edellä oikeastaan millä tahansa mittarilla mitattuna. Runkosarjan neljänneksi paras hyökkäys voi olla myrkkyä vasta 16:ksi rankattua puolustusta vastaan. Toisaalta Caribbeaninkaan puolustus ei sykähdyttänyt runkosarjan aikana ja KalPan voittoja leimaavaa olikin se, että ne suurimmilta osin olivat varsinaisia maalintekokilpailuita. Caribbeanin peli on tässä kohtaa kautta huomattavasti paremmassa balanssissa, mutta KalPalta löytyy aseita nopealla hyökkäyspelillään upottaa mustaa nuottaan, mikäli ottelut kääntyvät Havaiji-kiekkoiluksi.

Myös yksilötasolla puntari kääntyy Caribbeanin puoleen. Alakerrassa Caribbeanin pari Flock-nut pelasi kimpassa lähes jokaisen ottelun runkosarjassa, joista ei yhdessä tai kahdessa, vaan peräti puolissa Beansin verkkoon tehtiin maksimissaan kaksi byyriä. Toki matkaan mahtui muutama rumempikin saldo, mutta kaikki edellytykset heillä on nollata jokainen vastustaja tässä sarjassa. KalPalla puolestaan alakerran parivaljakko eli hieman enemmän, mutta loppukautta kohden kolmikko Suso, Darmian ja Atez saivat tukittua alakertaa riittävällä tavalla. Heidän kohdallaan suurin mielenkiinto tulee peluutukseen, sillä molemmat alemmat puolustajat, niin Suso kuin Darmian, olivat kentällä runkosarjan tärkeissä viimeisissä väännöissä. Viimeiset ottelut he pelasivat jopa niin, että Atez siirrettiin ylemmän puolustajan tontilta hyökkäämään ja Suso-Darmian -parivaljakko hoiti keskenään alakerran. Tämä saattoi johtua deadline-illan kiireistä, mutta KalPan johdolla on varmasti pähkäiltävää alakerran peluutuksen kanssa.
Todennäköistä on, että Atez lähtee pleijareihin ylempänä puolustajana, jolloin KalPan hyökkäyksestä vastaavat Seabok ja Arwen. Heiltä löytyy tulivoimaa, mutta kalpenevat kuitenkin Caribbeanin vastaavalle raiq-PatiLaine -parille melko selkeästikin. Caribbeanin parivaljakko on marinoitunut näissä tosipeleissä jo aikaisemmin, joten heillä tuskin alkaa tämän ensimmäisen kierroksen aikana vielä tärräämään maalintekopaikoissa. Tulivoima ja rutiini ovat siis Beansin puolella, mutta jo kuten aiemmin mainittiin, niin KalPan voitto-otteluissa on maaleja syntynyt tiuhasti molempiin päihin ja näissä peleissä kalakukkojen viimeistely on ollut kliinistä. Tulevissa pudotuspeliotteluissa ei ole varaa tuhlailla tontteja, sillä odotettavissa on, että Caribbean ottaa ohjat heti haltuunsa ja tekopaikkoja ei välttämättä KalPalle siunaannu kuin muutamia.


Ensimmäinen kierros ei johda ihmeeseen jäälläTotta kai, aina kun pudotuspelikierroksella kohtaavat sen kierroksen parhaiten ja huonoiten rankatut, niin ennakkosuosikiksi on vaikeaa asettaa muuta kuin tässä tapauksessa Caribbeania. Beans lähtisi jopa selkeänä ennakkosuosikkina ottelupariin, mutta KalPan loistavat voitot viimeisimmistä runkosarjan peleistä antavat pienen varoituksen potentiaalista, mitä heillä on. Itse en kuitenkaan jaksa uskoa KalPan kevään jatkuvan kahta ottelua pidemmälle, sillä Caribbeanin rutiini on niin paljon edellä varsinkin, kun puhutaan pudotuspeleistä. Pitäisin suurena yllätyksenä, mikäli ottelupari ei päättyisi Beansille suoraan kahdessa ottelussa.
Tietoja
Kirjoittanut: humble
Julkaistu: 23.01.2019 18:39
Luettu: 1161 kertaa

Kommentit (6)

raiq, 23.01.2019 18:44
Kiitoksia analyyseistä!...-..
kesä2018, 23.01.2019 20:07
Beans lomille 2-0. Arwen on kokenut konkari näissä karkeloissa :D
Arya, 23.01.2019 21:11
Pitää yhtyä tällä kertaa kesä2018 analyysiin. Tämä humble vaikuttaa olevan ihan pihalla asioista.
Anakin, 23.01.2019 21:28
Haha arska häviätte kuulema
raiq, 23.01.2019 21:52
eiköhä me viikon sisällä naureta taas palmujen alla kummatki, vije.
ogum, 25.01.2019 16:35
Go KalPa go, menee jatkoon heittämällä!

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.