Kausiennakko 1/19: Lohko A

Artikkeli
Superliigan kausi 1/19 pyörähti likimain viikko sitten käyntiin. Kuluvalla kaudella liigassa pelaa 21 joukkuetta jotka on koreittain jaettu kahteen lohkoon. Kirjoitustiimi on tehnyt yhdessä johtiksen kanssa erillisen mediaaniratingin joukkueiden voimasuhteista joka paljastetaan erillisessä artikkelissa lähiaikoina. Ohessa olevat joukkueet onkin sijoitettu vain aakkosjärjestykseen.

Ennakon kanssa työskenteli: Bein, Django, Falco, Fettis, Firmino, humble ja Mythology

Caribbean


Monille vuosien varrelta varmastikin tuttu Caribbean tekee kaudella 1/19 paluunsa Superliigaan, tehtyään hyvinkin äkillisen kuolleista nousun edellisen kauden jälkeen. Homma jatkuu edelleenkin itse suuren mestarin raiqn johdolla ja ympärille on kerääntynyt mukavan oloinen pikku porukka vanhoja tuttuja. Joukkue on takavuosina nähty sekä Kiekkoliigan että Superliigan alaisuudessa, kuten myös monissa muissa liigoissa ja pelaajistolta löytyykin kokemusta ja mitaleja vyöltä niin, että housut uhkaa tippua.


Beansin peli on harjoituspelikaukaloiden puolella ollut tuloksellisesti hyvinkin vaihtelevaa. Hyökkäyspeli vaikuttaisi olevan kohtalaisen vakailla kannattimilla, mutta ajoittain omassa päässä kolisee turhankin usein. Positiivisena asiana joukkueelle voidaan nähdä pieni ja erittäin kokenut kokoonpano, joka pelistä punaisen langan löytäessään sitä varmasti osaa seurata. Pelin lähtiessä onnistuneesti rullaamaan, on tällä miehistöllä varsin hyvät saumat olla mukana taistelemassa jopa mitalipeleissä kauden lopulla.


Caribbeanin kokoonpano koostuu viimeisimpien kausien aikana joukkueesta toiseen matkanneista, enimmäkseen varapelaajan tai tilapäispelaajan rooliin jumiutuneista, sekä muuten hiljaiseloa viettäneistä kokeneista konkareista. Veljespari
Flock ja raiq ovat löytäneet itsensä niin Phoenix Risingin riveistä, kuin juhlimasta Kiekkoliigan kultamitaleita, parivaljakon käytännössä katsoen toisessa kodissa, Manhattanissa. Remmistä löytyy myös Kiekkoliigan puolella paljon kokenut ja mm. PePossa vaikuttanut nut aka NutC. Tuoreempaa katsetta liigajäille joukkueelle tuo kolmikko maiq, Dracula aka Capu, sekä allekirjoittaneelle kiekkojäiltä tuttu paljopena, joka myös Anarchona tunnetaan. Tästäkin porukasta kokemusta löytyy varmasti enemmän kuin monien joukkueiden rivipelaajistolta, mutta se kalpenee joukkueen kokeneemman puoliskon liigakilometrien edessä.

Oletettu ykköskenttä
Flock
NutC
paljopena
raiq

Kiinnitä katseesi - Yhteispeli

Kuten ylempänä jo hiukan mainitsin, Caribbean lähtee kauteen hyvinkin tiiviillä kokoonpanolla, jossa harjoituspeleissä kairattu ykkösmiehistö todennäköisesti vie suurimman pelivastuun. Joukkueella on kokemusta vaikka muille jakaa, mutta kuinka nopeasti eri puolilla kiekkoa kiertolaisena pelanneet pelaajat löytävät toisensa kentällä? Kausi ei ole kovinkaan pitkä, ja se pelataan melko tasokkaassa lohkossa, joten hukkateillä seilailuun ei ole varaa. Pelin juonen löytyessä sitä varmasti osataan seurata ja jopa uudelleenkirjoittaa sitä tarvittaessa, mutta saadaanko joukkueen kemia toimimaan myös jään puolella riittävän nopeasti pikaisen paluun jälkeen?


Kommentit

Caribbean tekee paluun liigajäille useamman kauden tauon jälkeen tämän nimen alla. Mistä saitte idean lähteä taas haistelemaan Karibianmeren tuulia, ja millaiset on porukan odotukset paluukaudella?


raiq:

- Oli jo oikeastaan pari kautta sitten mielessä, että pitäs pistää Caribbean pystyyn, mutta pelaajatilanne ollut se, ettei oo oikein markkinoilla ollut sopivia pelaajia, joiden kanssa lähtis kasaamaan. Nyt kuitenkin parin phoenixissa pelatun kauden jälkee heräsi Flock takasi henkiin ja palapeli oliki jo puoliks valmis. Parilla msgllä Nutc ja Anarcho tiimii ja vielä sopivasti Draculaki pisti notea, ni oli pakka liigaan valmis.

- Odotukset olisi ehjä kausi, joka päättyisi poffeissa ja mielellään mahdollisimman pitkällä vasta. Kuitenkin pääasia on pelata kiekkoa, josta helppo nauttia ja joka olis myös mukavaa katteltavaa.Löytääkö joukkue yhteisen pelivireen, vai alkaako matka kotiin palmujen katveeseen etuajassa?

Dallas Stars


Dallas tekee paluun pitkän tauon jälkeen. Viimeksi liigajäillä Dallas (Entinen Brooklyn Islanders) on tehnyt taikojaan kaudella 1/16, jolloin joukkue sijoittui ProLeaguen runkosarjassa yhdeksänneksi, jolla irtosi myös paikka pudotuspeleihin. Säälikierroksella Dallasilla oli vastassa Tuplapotti, joka kuitenkin onnistui klaaraamaan sarjan puhtaasti 2-0. Tämän jälkeen Dallas jätti liigailut sikseen. Nyt joukkue lähtee tavoittelemaan Superliigan mestaruutta uudistuneella nimellä sekä kokoonpanolla.

Kasaamisvaiheessa Dallas oli harjoitusotteluiden puolella vähintään aktiivinen, mutta nyt meno näyttää hidastuneen. Joukkue on pelannut viikon sisään vain viisi harjoitusottelua ja hävinnyt niistä jokaisen. Dallasin peli näyttää vielä osittain melko hajanaiselta ja selkeä idea puuttuu. Joukkueella on kuitenkin suht pieni kokoonpano, joten variaatioita kokoonpanossa tuskin hirveästi on luvassa jonka myötä uskon yhteispelin vielä hitsautuvan yhteen.

Joukkueen kokoonpanoa katsoessa erottuu vahvasti yhtenäinen tausta. Ozolins mm pelasi viimekaudella Kiekkoliigaa ja Kiekko Cuppia kulan kanssa ja c0lalla on myös oma osuutensa Ozolinsin kiekkourassa. Yhteistä historiaa löytyy myös kulalta ja Emmalta, kun parivaljakko oli toissakaudella voittamassa Superliigan pronssia Impactissa. Myös Jezik ja kula ovat toisilleen ennastaan tuttuja Aurinkolaulun riveistä. Yhteistä historiaa joukkueelta siis löytyy. On vain ajan kysymys milloin yhteispeli alkaa rullaamaan toivotusti.

Oletettu ykköskenttä

Ozolins
selena
Emma
kula

Kiinnitä katseesi - kula

Kahdella edellisellä kaudella melkoiseksi maaliruiskuksi äitynyt kula tulee kantamaan suuren vastuun tälläkin kaudella joukkueensa maalinteosta. Kesällä pelatussa Kiekko Cupissa kula onnistui nappaamaan itselleen maalipörssin voiton johon ei ole aiemmin yksikään kiekkoliigan ulkopuolinen pelaaja pystynyt. Maalintekotaitojen lisäksi katseet kannattaa suunnata kulan luistintyöskentelyyn, ei uskoisi että kyseinen pelaaja ei ole tehnyt uraa soccer.tk puolella.

Kommentit

Ozolins was supposed to open up a bit of his flair and tell the team's goals for the coming season

1. Where you got the idea to rebuild Dallas?

Me and kula had an idea long time ago to play for the same team and try to accomplish something in this game while it's not completely dead. So I came up to him with already created team that has some kind of a history and he was down with that. So far kula has done heck of a job so without him wouldn't be possible to rebuild.


2. What you expect from the coming season and yourself?

I expect a lot of fun and competition next season. Superliiga has always been pretty balanced and unpredictable league, that is one of many reasons why it's such an amazing league to participate in. As from myself I expect to finally get back to the level I was, last couple of seasons were disastrous for me. Also some technical issues are breaking it down and because of that I'm forced to play in a style I’m not comfortable with, but slowly getting used to that.


3. What are Dallas ambitions for the coming season?

Our ambitions are obviously the highest - winning it all, we have really skilled players with huge experiences, now it's up to us how we use these assets. We must move step by step, from game to game, and most importantly - keep team spirit high. Couple seasons ago playing in Kiekkoliiga I saw how poorly handled team spirit ruined squad with high potential and skill - I don't want that to happen here.


4. Which team you expect to play the most?

I don't really know, as I said - this league is really intriguing and unpredictable.

Detroit Red Wings

Yksi tämän kauden uusi tulokas kiekon liigakartalle on Detroit Red Wings. Joukkue on ollut olemassa jo useita vuosia, mutta harjoituspelien määrä ei siitä huolimatta ole kovinkaan suuri, ja niistäkin otteluista joita joukkue on vuosien varrella pelannut on valitettavasti suurin osa päättynyt tappioon. Tältä pohjalta on valitettavasti nähtävä asiat niin, että ainakin tällä ensimmäisellä Superliigakaudella kyyti voi olla kylmää, ja joukkue löytänee itsensä runkosarjakauden lopulla playoffien ulkopuolelta. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten hyvin joukkueen paketti pysyy kasassa, mikäli voittoja ei ala liigapeleistä irtoamaan.


Harjoituspelien tappiosaldo ei ole kovinkaan mairitteleva.

Red Wings pelaa melko yksinkertaista peruskiekkoa, tavoitteenaan hyödyntää mm. P.Ton87n vuosien varrella legendaarisissa 4vs4-regeissä oppimia perustaitoja. Pelityylin kulmakiviä ovat hyvä joukkuepuolustus, ja nopeat hyökkäykset toiseen päätyyn joista tavoitteena on saada ratkaisu ulos mahdollisimman nopeasti, eikä liigakesojakaan pelätä käyttää maalien metsästyksessä.


Kokemusta löytyy ainakin yhteen aikaan kiekon yhdessä tiivishenkisimmistä peliporukoista.

Joukkueen kokoonpano koostuu pitkälti aikaisemmilla kausilla joko Powerliigassa tai Superliigan häntäpään joukkueissa vaikuttaneista pelaajista, sekä erilaisten Training huoneiden vakiokasvoista. Kokoonpanoa ei voi oikein mitenkään kutsua kovin nimekkääksi isommissa ympyröissä, vaikka monelle regien puolelta tuttuja nimiä kuten Jantune92 kokoonpanosta löytyykin. Joukkuetta on Superliigan puolelta hankittu vahvistamaan myös Golden Knightsissa vaikuttaneet Firmino sekä Tyson joka myös Reyes nimellä on tunnettu. Tämän rungon ympärille on nostettu Power Leaguessa aiemmin pelanneita pelaajia kuten M.Duchene ja spott sekä pari uudempaa kasvoa Riuku ja Alinpakki. Näin on saatu kasaan mielenkiintoinen joukko uusia tulokkaita, jotka hyvin pelatessaan saattavat pystyä haastamaan alemman keskikastin joukkueita, mutta valitettavasti on myös mahdollista, että joukkueen pisteidensaalistus mahdollisuuksien kannalta tärkeimmät pelit ovat häntäpään jengien keskinäisiä otteluita.

Oletettu ykköskenttä

Riuku
Jantune92
P.Ton87
M.Duchene

Kiinnitä katseesi – Hermojen kestäminen

Detroit Red Wingsillä on edessään varmasti ainakin osittain tuskien taival ensimmäisellä liigakaudellaan, sillä muutamat ennakkoon lähes varmoiksi playoff-kandidaateiksi katsotut joukkueet todennäköisesti antavat kokemattomammalle miehistölle kylmää kyytiä keskinäisissä otteluissa. Onkin mielenkiintoista nähdä miten kuuppa kestää kokemattomammalla pelaajaporukalla, jos voittoja ei kauden alkupuolella ala kuulua.


Kommentit

Kokemattomalla, mutta ainakin osittain pitkään kiekkoympyröissä pyörineellä porukalla haitte Superliigaan, joka on samalla monelle pelaajista ensimmäinen askel ns. isompien liigojen puolelle. Mistä saitte ajatuksen hakea Superliigaan juuri nyt, ja millä fiiliksillä ja toiveilla lähdette ensimmäiseen kauteenne?

M.Duchene

Powerliigan jälkeen mietitty se pari kautta että lähtäs johonkin liigaileen ja nyt sitte tuli se tilanne et oltas valmiita koittamaan superliigaa. Hyvillä fiiliksillä lähdemme kauteen ja toivomme tiukkoja vääntöjä. Muutaman voiton yritämme ainakin hakea!Kantavatko kokemattoman joukkueen siivet, vai onko lopputulos enemmänkin tämänkaltainen?

Ilves


Ilves pelasi kohtalaisen heikon runkosarjan menneellä kaudella ja selvisi viimeiseltä sijalta pudotuspelien säälikierrokselle, jossa matka tyssäsikin heti alkuunsa. Ilveksen kausi lähti ihan positiivisesti käyntiin, mutta lento loppui nopeasti, kun yhtä hyvää peliä seurasi aina pari heikompaa. Lopulta Ilves ei saanut pelattua kaikkia otteluitaan runkosarjassa ja viimeiset kolme ottelua tuomittiin luovutusvoitoiksi. Jos nämä otetaan mukaan laskuun, niin Ilves pelasi ensimmäisen kymmenen ottelun jälkeen saldolla 3-1-12. Tämä ei anna alkavalle kaudelle ihanteellisia lähtökohtia.


Kenties osin heikosti kuluneen kauden vuoksi, Ilveksen kokoonpano on kokenut melkoisen täysremontin hävityn säälikierroksen jälkeen. Ipan nutussa jatkaa odotetusti joukkueen liideri
Hintz, joka sai bumerangina rinnalleen CSKA:han loikanneen vopen. Muuten kokoonpanossa tullaan näkemään, ei tuntemattomia nimiä, mutta uusia kavereita Ilveksessä. Hyvän kauden Bearsissa pelannut Ahis siirtyi hyökkäykseen Hintzin tutkapariksi ja demoneista (en lähde edes yrittämään sen jengin nimen kirjoittamista) naarattiin hyökkäyspeliä vahvistamaan Pirelli ja crept. Puolustukseen palasi jo edellä mainittu vope sekä joukkueen ainut puolustava puolustaja Lepaus (aka meks) siirtyi Lyhdynkeittäjistä Ilvekseen.


Kokoonpano vaikuttaa hyvin kapealta, mikä on ollut Ilvekselle ominaista aikaisemmillakin kausilla, jos ei oteta huomioon muutaman ottelun pelanneita stuntteja. Jokaisella joukkueen pelaajalla on jo useampia tunteja vierähtänyt tämän pelin parissa, mutta keskenään heillä on ollut aikaa pelata vain muutama viikko. Ei olisi mitenkään ihme, mikäli peli lähtisi hieman takkuillen käyntiin, mutta ilman ongelmia Ilveksen tulisi pelata mairittelevampi kausi alusta loppuun kuin mitä nähtiin viime kaudella. Alkava kausi ei varmasti tee muutosta Ilveksen peli-identiteettiin siltä osin, että hyökkäyksiin lähdetään vahvasti, jolloin joukkuepuolustus kärsii. Kokoonpano näyttää tällä hetkellä vahvasti hyökkäysorientoituneelta, joten luvassa on maali-ilottelua Ipan peleissä.

Oletettu ykköskenttä
 
Lepaus
vope
Hintz
Ahis

Kiinnitä katseesi

Ilveksen pelihuumori on varmasti se suurin tekijä, joka määrittää joukkueen lopullisen sijoituksen kauden jälkeen. Potentiaalia on, jos ei ihan mestarisuosikiksi, niin ainakin pudotuspelijoukkueeksi. Pelaajat ovat muuttuneet kausien aikana, mutta silti teemana on ollut, että ottelun lopputulos on joko selkeä voitto tai rökäletappio. Mikäli pelihuumori pysyy korkealla koko kauden ajan, niin Ilves voi päästä yllättävän pitkälle.Kom igen Ilves -kylttejä voidaan kohta taas kaivaa, mikäli esitykset jatkuvat siitä, mihin viime kaudella jäivät.

JerusalemVuosien aikana sekalaisesti liigoissa esiintynyt Jerusalem (tai Old Skool Jerusalem) päätti aktivoittaa itsensä alkavalle Superliigan kaudelle. Joukkueen pääpäsmärin, humblen, mukaan riveihin pyrittiin värväämään mahdollisimman paljon entisiä Jerusalem –pelureita ja merkittävän osan rungosta muodostaa viime kaudella pronssia saavuttaneen Pelicansin miehistö.  Pelicans kuului muiden viime kauden kärkijoukkueiden ohella tiukasti puolustaviin joukkueisiin ja Jerusalemin alkukauden otteet on helppo nähdä jatkumona tälle pelityylille. Kuuteen otteluun joukkue on päästänyt vain 9 maalia ja ottanut muutaman erittäin kovan päänahan matkalla. Kuolemaa vastaan
Jerut pysyttelivät erinomaisesti muotonsa sisällä vastustajan painostaessa varsinkin kolmannessa erässä. Kuolema jäi lähes täysin aseettomaksi ja kiekkoa ei saatu juurikaan liikutettua pisteiden sisällä. Jerusalem ei kuitenkaan ole pelifilosofialtaan yksiulotteisesti vastahyökkäysjoukkue. Sekä Kuolemaa että varsinkin Kamloopsia vastaan joukkue otti selkeästi aktiivisemman roolin ja voitti esim. Laukaustilaston KB:ta vastaan 17 – 10 lukemin. Kirjoitushetkellä Jerusalem on kerännyt 6 ensimmäiseen otteluun 15 pistettä mutta paria vaikeahkoa vastustajaa lukuunottamatta pisteet on hankittu ennakkoon selkeästi heikommilta vastustajilta ja juusoja vastaan koettu tappio katkaisi orastavan voittoputken. Odotettavissa on kuitenkin että Jerut ovat tulleet Superiin pysyäkseen, myös kilpailullisessa mielessä.Liigakiertolaisia.

Jerusalem on aloittanut kauden laajalla kokoonpanolla. Toistaiseksi jäällä on käynyt jo 9 eri pelaajaa joten luontaista toimivan ryhmän tiivistymää saadaan vielä tovi odotella. On hyvin mahdollista että Jerusalem lähtee kauteen sillä oletuksella että kaikille kokoonpanon pelaajille pyritään tarjoamaan peliaikaa mutta kolkko totuus on että pitkässä juoksussa joukkueen avausnelikon on erotuttava muusta massasta jotta joukkue voisi menestyä jatkopeleissä.  Kirkkaimpana tähtenä tulevalle kaudelle lähtee viime kaudella Ilveksessä sekalaisesti vastuuta saanut Biske (ex-abso) jonka laukaus saattaa olla tarkasti puolustavan joukkueen puuttuva X-faktori. Biske ei tyydy yrittämään pelkästään nykykiekon ns. perussektoreista vaan hakee rohkeasti ratkaisuja yllättävistä kulmista ja erikoisista etäisyyksistä. Kuuteen ensimmäiseen otteluun tehdyt 19 pistettä ovat hyvä alku mutta tahtii saattaa jopa kiihtyä kauden edetessä. Haistelen Biskelle min. 40 maalin sesonkia.  Vahvasti aloittanut isoisä on myös entisiä Ipan miehiä mutta muistettaneen parhaiten Aurinkolaulun piiristä. Tarpeen vaatiessa isoisä pujahtaa luontevasti myös ylemmän puolustajan tontille ja pyrkii aggressiivisesti pelaamaan nopeatempoista syklipeliä jossa miehet pysyttelevät lähellä toisiaan ja kiekko tekee työn. Mahdollisia pelikieltoja selvittämään hankittu johtislainen joq on pelityyliltään lähellä isoisää ja osuu parhaiten nimenomaan alemman hyökkääjän tontille. Pronssikevään kokenut Jusa ja Cosmoista tuttu weirdo (aka bombo) täydentävät laajan mutta hieman yksiulotteisen hyökkäyskaluston. Molemmat pelaajat ovat isoisän tavoin selkeästi tukevia hyökkäjiä joten Bisken rooli joukkueessa korostuu.

Puolustuksen johtohahmoja on tässä vaiheessa kautta melko vaikea vielä hahmottaa. Oskun vahvat otteet Pelicansin nutussa nostavat miehen ennakkokaavailuissa tärkeäksi palaseksi tasaista pakkiosastoa vaikka kausi onkin hänen osaltaan vielä aloittamatta. Osku on järkevä hyökkäävä puolustaja ja pelaa tasapainoisesti pakkipariaan tukien. Dawes, humble, Armas kolmikosta suurimmat peliajat kauden aikana tulee todennäköisesti ottamaan humble. Varmaotteinen ja teräväkielinen puolustaja kykenee myös alueelle rakentamaan Jerusalemin peliä. Isoin kynnys humblelle tulee olemaan kuitenkin kokoonpanon karsiminen. Uskaltaako mies pudottaa itsensä vilttiin poffeissa, tilanteen vaatiessa?

Oletettu ykköskenttä

Dawes
humble
isoisä
Biske

Kiinnitä katseesi - Kokoonpano ja Biske

Löytyykö Jerusalemille ydinnelikko? Mikä on Bisken pelillinen katto?

Kommentit

Utelin humblelta kokoonpanon kiemuroista ja kauden odotuksista:

“Selkeää nelikkoa ei ole vielä löytynyt, mutta kauden aikana se alkaa varmasti muokkautua. Rotaatiota nähdään kuitenkin nyt ainakin alkukaudesta. Alunperin oli ideana lähteä huomattavasti pienemmällä porukalla, mutta sopivia pelaajia alkoikin löytyä luultua enemmän ja aktiivisuus on yllättänyt ainakin alkukaudesta. Pikku hiljaa pitää kuitenkin löytää peli-identiteettiin sopivat palaset, jotta montaa ohipeliä ei tule runkosarjassa. Tavoitteena on luonnollisesti pelata pudotuspeleissä ja siihen mennessä pelin sekä kokoonpanon pitäisi olla jo valmiina.”


Löytävätkö sionistit luvattuun maahan vai päättyykö matka itkumuurille?

juusot


Pitkään hiljaiselossa eläneet juusot heräsivät pelaamaan viime kauden lopulla ja nopeasti aktivoitunut joukkue onkin mättänyt harjoituspelejä kiitettävästi marraskuun kaamoksen aikana, ollen näin valmis juuri Superliigan tulevan kauden kynnyksellä. Juusojen edellinen visiitti liigakaukaloissa ajoittuu kuuden vuoden taakse, kun joukkue esiintyi Kiekkoliigan 3. Divarissa. Tästä ei kuitenkaan jäänyt paljoa muisteltavaa, sillä kausi päättyi jo runkosarjaan.

Harjoituspeleissä juusojen peli on ollut tuloksiltaan vaihtelevaa, mutta ajoittain tappavan tehokasta. Konkariosastoon lukeutuva joukkue on yllätysvalmis, vaikka ei kuulukaan ennakkoon aivan liigan kärkinippuihin. Mikäli vanhat juusolaiset ja uudemmat tulokkaat löytävät nopeasti toisensa, niin peli voi lähteä tiiviillä materiaalilla nopeasti rullaamaan. Amyn valmius maalintekoon on ollut ajoittain huikaisevalla tasolla ja puolustuksen osalta heillä on laittaa askiin liigan top-5 hyökkäysorientoitunut pakkipari, joten ratkaisuvalmiutta löytyy useammastakin aallosta. Juusot ovat kuitenkin aktivoituneet uudestaan vasta tänä syksynä, joten alkukausi voi mennä peli-identiteetin hakemisessa.

Juusojen kokoonpano näyttää ydinrungon osalta samalta kuin vuosia sitten, eikä se ole muuttunut ensimmäisen liigakokeilun osalta. Muutoksena on tosin se, että runkoa on kavennettu merkittävästi ja viimeiset palaset alakertaan on löydetty SurGPaQin (aka Pasiphae) voimin sekä viime kauden Bearsin takalinjoilta, kun Deranged ja gorb liittyivät juusojen vahvuuteen. Myös Tyrmäyksessä pitkään vaikuttanut HKlenkki on palannut juusojen riveihin ja on kokemuksensa turvin iso tekijä juusojen pelissä.


Oletettu ykköskenttä

SurGPaQ
HKlenkki
Amy
Tamo

Kiinnitä katseesi - Pitkä tauko

Juusot ovat palanneet liigakaukaloihin pitkän hiljaiselon jälkeen, joten yhteisiä kokemuksia taas tauon jälkeen on verrattain vähän. Runkosarjan aikana korostuu tasaisuus otteluiden välillä ja tiukassa runkosarjassa ei saa tulla montaa ohipeliä, mikäli katseet ovat pudotuspeleissä. Juusojen tasaisuus onkin avaintekijänä lopullisen sijoituksen kannalta.

Kommentit

Juusot nähdään taas kuuden vuoden tauon jälkeen liigakaukaloissa, mistä lähti idea come backiin ja millä fiiliksillä aloitatte Superliigan valloittamisen?

Amy:

Itseasiassa jo jonkin aikaa (4v) ollu keskusteluja lähinnä tamon kanssa,että pitäskö alkaa pelailee taas vähä enemmänkin kuin kerran vuodessa tätä peliä. Molemmilla ollut ehkä pieni kaipuu takaisin pelikentille ja paskan huumorin pariin. Hklenkin paluu jengiin herätti ajatukset vahvemmin liigailusta, kun oli taas tuttu kööri kasassa. Viimeisen niitin ideasta toteutukseen löi, kun Gorb ja Deranged halusi tulla tänne meidän kanssa toteuttamaan juusojen comebackin.

Lähetään kyllä jätkien kans hyvällä fiiliksellä pelailee Superliigaa, osalle tutumpi ja osalle ihan uus ulottuvuus koko liiga. Saatiin kasaan kuitenkin aktiivinen ja rento porukka, niin mikäs sen mukavampaa, ku lätkiä iltasin muutamat pelit ja vaihtaa kuulumiset!Kuoritaanko HKlenkki aseettomaksi vai nouseeko hän avaintekijäksi juusojen takalinjoilla?

Kamloops Blazers


Kiekkoliigassa viime kaudella poffeissa asti vaikuttanut Kamloops Blazers tekee paluun Superliigaan muutaman sesongin tauon jälkeen. Säälipoffeihin oikeuttanut sijoitus aukeni varmastikin osaltaan lähimpiä kilpakumppaneitaan tiiviimmällä peluutuksella. Godsentin, KjR:n ja Noppien rosterit elivät rajusti kauden aikana ja kaukalossa kävi kaikenlaista tuuraajaa ja kaimankaimaa että pelit saatiin pelattua. Kamloopsin runko, varsinkin puolustus, pysyi hyvin tilanteen tasalla eikä hätkähtänyt Kiekkoliigan myrskyisissä vesissä. Nykykiekossa kuilu pelin ehdottoman eliitin ja seuraavan portaan välillä on niin huima, että Kamloopsin tiukaksi äityneet väännöt esim. Gunz 4 Hire:ia ja OKC:ta ovat tappiollisinakin jo kunnioitettavia suorituksia. Jotain tuosta tasoerosta kertonee se, että Kamloops lähti säälipoffeihin samoista asetelmista Trademarkin kanssa, joka oli runkosarjassa kerännyt huimat 23 pistettä isomman saldon. Tietyllä tasolla Kiekkoliigan aidosti pitkässä juoksussa kilpailukykyiset joukkueet, viime kaudella liigan TOP-8, erottuivat massasta niin selkeästi että Kamloopsille ei suuria mahdollisuuksia voinut jatkopeleihin laskea. Mutta kuinkas kävikään? BeintimBweluTheDoctor -kokoonpanolla kaadettiin TM selkein lukemin kahdessa ottelussa ja jatkopeleissä Vanililla vahvistunut joukkue onnistui viemään otteluvoiton tulevalta mestarilta, ylivertaiselta Manhattanilta.

Tulevalle Superikaudelle Kamloops Blazers lähtee yhtenä kirkkaimmista ennakkosuosikeista. Puolustuksen luottokaksikko timB – Jamo (Bein) otti vastuuta pelaamalla lähes katkotta joukkueen ottelut ja sama meno jatkunee tulevallakin kaudella. Molemmat pelaajat ovat taitavia kiekollisina ja uskaltavat ottaa lisäsekuntteja joukkueen hakiessa muotoaan. Vastustajien on tarkkailtava puolustusalueella erityisesti Jamon tavaramerkkiä, viuhuvaa lämypassia. Jos reikä tälle löytyy syöttölinjat kiinni ja äkkiä. Teoriassa kummankin puolustajan paikkoja korvaamaan on hankittu Superliigan kiertolainen Fettis. Feta saanee jonkin verran vastuuta runkosarjan aikana mutta siirtyy playoff-vaiheessa statistin rooliin. Sumpactissa mainetta ja kunniaa niittänyt Zaborsky täydentää pakiston selkeämpänä hyökkäävänä puolustajana mutta peliminuutit ovat Jamon aktiivisuuden myötä tiukassa.

Hyökkäyksessä tilanne ei ole yhtä yksiselitteinen. Viime kauden pleijareissa welu ja Vanil kävivät vuorollaan paikkaamassa pöhnää ja nyt kauden ensimmäisessä, juuri pelatussa ottelussa, TheDoctor ei ollut paikalla. Vanil ja pöhnä ovat pelityyppinä hyvin samankaltaisia, järkeviä alempia hyökkääjiä. Molemmat osaavat tasapainottaa TheDoctorin nousuja joten joukkueen pelityyli ei suuremmin muutu, kumpi tahansa onkin pelaamassa. Kiekkoliigaan jäänyt welu on jatkanut vihreämmille niityille mutta sampo (aka Todd) saattaa sisäpiirin huhujen mukaan olla yllättävänkin isossa roolissa kauden mittaan.  

Oletettu ykköskenttä

timB
Bein
pöhnä
TheDoctor

Kiinnitä katseesi - TheDoctor

Luontainen maalitykki takoi edellisellä täydellä Superliigakaudellaan käsittämättömästi lähes 5p per peli tahtia. Kamloops on järkevästi organisoitu joukkue ja sillä on vähän selkeitä heikkouksia mutta silloin kun peli puuroutuu, Tohtorin suoraviivaisuus on parasta lääkettä. Tärkeä palanen, millainen aktiivisuus kauden aikana?

Kommentit

timBeä pyydettiin avaamaan joukkueen peluutusta:

“Viime kaudella tunnuttiin hieman menevän ''ne pelaa ketkä on paikalla'' meiningillä, kun taas ainakin kauden kynnyksellä ollaan aika aktiivisesti oltu inessä isommalla poppoolla. Aika spontaanisti luulisin kokoonpanojen muotoutuvan tälläkin kaudella. TheDoctor varmaan ainakin taas missaa tuttuun tyyliinsä noin puolet runkosarja peleistä, joten eiköhän sampo saa myös varsin hyvät minuutit, jos vaan jätkälle maistuu. TLDR; täysi kysymysmerkki puolustajien roolitusta myöten.”

Kliigassa runkosarjan saldo 3-0-15, onko KB Superissa taas “iso kala pienessä maljassa”?

Kuolema


Superliigan uudelle kaudelle puolustavana mestarina palaavalla Kuolemalla on edessään äärimmäisen kova urakka, jos toiveena on jälleen saada ripustettua pelaajiston kaulaan kirkkaimmat mitalit. Edelliskaudella playoffeihin lähdettiin äärimmäisen tasaisen runkosarjan jälkeen ykköspaikalta. Erittäin kurinalaisesti, ja joidenkin äänekkäiden mielestä jopa tappavan tylsästi, pelaavalla joukkueella oli kauden päätteeksi melko suvereenisti liigan paras puolustus ja vaikka lopulta finaaleissa viidessä pelissä kaatunut Phoenix Rising oli omassa päässään playoffien aikana parempi oli joukkueen tasaisen varma suorittaminen molemmissa päädyissä lopulta se asia joka ratkaisi mestaruuden Kuoleman hyväksi.Tasaisen varmaa suorittamista niin runkosarjassa kuin playoffeissakin, ainakin numeroiden valossa.

Kuoleman peli kulminoituu suuresti joukkueen kurinalaisuuteen ja virheiden välttämiseen. Joidenkin mielestä pelitapa on tylsä, sillä tilaa ylivoimavastahyökkäyksiin vastustajille harvemmin aukenee, ja kiekkoa on äärimmäisen vaikea saada karvattua pois taidokkaalta hyökkäysryhmittymältä, jolla malttia riittää kierrättää pelivälinettä pelaajalta toiselle kunnes vastustajan puolustus rakoilee. Joukkueen tasaisuus molemmissa päissä ottelusta toiseen oli lopulta se ratkaiseva tekijä tiellä mestaruuteen. Mikäli sama tasaisuus saadaan tällä kaudella peleihin, on luultavaa että joukkue löytää itsensä jälleen vähintäänkin mitalipeleistä. Viime kauden alkupuolella runkosarjassa kone kuitenkin hiukan yskähteli, ja maalinteko oli pitkälti yksin Falcon harteilla. Sellaiseen ei ole tällä kaudella varmastikaan varaa. Tämän lisäksi ainoita pieniä heikkouksia on nähtävissä joukkueen kiekkovarmuudessa puolustuspäässä, mikäli jokin vastustajajoukkue pystyy painostamaan puolustajaparia avaustilanteissa saattaa etenkin Django olla ajoittain hädässä kiekon kanssa.Edellinen kausi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuoleman kokoonpanosta ei taitoa tai legendaarisia nimiä puutu. Hyökkäyspäässä Falcon parina heiluva perälä on äärimmäisen taitava pelaaja, ja pelitaitojen taustalla on valtava aktiivisuus ja pelituntimäärä etenkin Training huoneiden puolella. Kun hyökkäyspäähän on varapelaajan rooliin ollut viime kaudella varaa jättää Teme aka Teemu, Darts sekä reno911 kertoo tämä kaiken oleellisen hyökkäyksen toimivuudesta ja materiaalin laajuudesta. Alakerrassa suurinta vetovastuuta oletettavasti kantaa tälläkin kaudella kaksikko Django ja Nico joiden puolustusvoittoisella johdolla oma pääty pysyy varmasti puhtaana. Kun penkin puolelta löytyy tällekin puolelle nimiä kuten Eyemou ja Orr on kentälle minkä tahansa kokoonpanon astuessa pelaajien yksilötaidon laatu taattua.

Oletettu ykköskenttä

Django
Nico
Falco
perälä

Kiinnitä katseesi – Kurinalaisuus

Äärimmäisen kurinalaista joukkuekiekkoa pelaavan Kuoleman pelistä ei suuria virheitä löydä, ja kun joku sellaisen tekee on heti toinen pelaaja valmiina paikkaamaan tilannetta. Kiekkoa liikutellaan maltillisesti aina omalta maaliviivalta vetopaikoille saakka turhia hötkyilemättä, eikä tilaisuuksia karvauksiin ja nopeisiin vastaiskuihin tarjota. Vastustajan hyökätessä oma siniviiva tukitaan äärimmäisen hyvin, ja vastustajan hyökkääjät pyritään turhauttamaan oman tilan puutteella. Toimivaa syöttöpeliä ja tappavaa puolustusta arvostaville katsojille Kuolema tarjoaa todella kaunista kiekkoa, kun taas vauhdikkaammasta pelistä pitäville voi luvassa olla unilääkettä.

Kommentit

Viimekaudelta taskussa mestaruus, tälle kaudelle lähdetään liikkeelle hyvin pitkälle samalla kokoonpanolla ja oletettavasti pelityylillä. Miltä maistui ottaa joukkueen ensimmäinen liigamestaruus vuosien tauon jälkeen, ja mitkä ovat odotukset lähtiessä puolustamaan mestaruutta vuosi vuodelta tasokkaammassa liigassa?

Django:

"Mestaruus maistui hyvältä ja oli vähän odottamaton. Sääli ettei togo, Spolle jne. olleet tässä porukassa enää pelailemassa mutta kiva tietää että tiimin legacy jatkuu jotenkin. Suurin osa joiden kanssa jutellut pitivät Kuolemaa jonkinlaisena menneen Kiekon reliikkinä. Koin ennen kautta tärkeäksi että saadaan niin pitkän liigatauon jälkeen vaan jotenkin räpiköityä kausi läpi. Lopulta kokoonpanome tiivistyi kuitenkin sen verran että saimme kilpailukykyisen nelikon poffeihin alle. Tulevaan kauteen tehty muutamia viilauksia mutta päädyttiin että miehistö on sama vaikka pelipaikat elävät. Liiga on mielestäni tasollisesti noussut tulevalle kaudelle ja mestariehdokkaita voi olla jopa 5-6 näin ennakkoon. Kiva olisi vaan pysyä kilpailukykyisenä, mitään paineita menestymiseen en ite muuten koe. Tykkään vain pelata paljon nelureita ja Superliiga on mukava tsänssi siihen."
Korjaako Kuolema jälleen satoaan, vai sotkeeko mestaruuskrapula mielen?

Lyhdynkeittäjät

Jo vuosikausia ihastuttanut ja vihastuttanut Lyhdynkeittäjät eli Löylynheittäjät lähtee kauteen eräänlaisena mustana hevosena. Mitaleita tällä joukkueella ei vielä ole, mutta pelaajilta niitä löytyy useammastakin kolkasta. Hopeaa ja pronssia on maistettu, mutta se kaikkein kirkkain mitali on vielä saavuttamatta. Ihmeitä voi tapahtua, mutta Lyhdynkeittäjien taso tunnetusti heittelee niin paljon, että mitaliinkin on vielä matkaa kilometritolkulla.

Kaikkein kirkkain vahvistus on eittämättä Mcs, joka on niittänyt menestystä Kiekkoliigan puolella. Tämä hyökkäyspään tulisielu pistelee laukauksia verkkoon sillä tahdilla, että hänet voitaisiin leimata jo nyt joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi. Sinänsä hän lähtee samalta viivalta muiden joukkuetovereidensa kanssa kauteen, sillä tämä ei myöskään omista toistaiseksi kultamitalia muuta kuin Kiekkoliigan divarista. Niitä löytyykin sitten kolme kappaletta ja muutama muukin pysti, mutta se korkeimman sarjatason kulta puuttuu palkintokaapista.Mcs:n palkintokaappi on vaikuttava.

Lyhdynkeittäjissä on ilmeisesti kirjoitushetkellä värväysoperaatio vielä käynnissä ja try-outit menossa paraikaa, joten sitä tähtinelikkoa ei voi vielä kunnolla erottaa. Pro Leaguen maalipyssy PaagEl on mainion laukauksensa puolesta erinomainen valinta Mcs:in vierelle, mutta myös hyökkääjien pitää osata puolustussuunnan pelaaminen, eikä kumpikaan edellä mainituista ole antanut sellaista kuvaa itsestään. Molemmat ovat ylimpiä pelaajia, joiden kemiat varmasti toimivat, mutta on syytä epäillä joukkueen puolustuksen toimivuutta tämän duon hyökätessä.


Palavatko Lyhtyjen keitokset pohjaan, vai saadaanko viiden tähden soppa?

Kuten sanottu, hyökkääjät ovat tärkeä osa puolustusta. Muussa tapauksessa oma pääty jää pääasiassa Lyhdynkeittäjien puolustajille, joiden täytyy olla huippuvireessä. Huolimattomat ryntäämiset täytyy saada pois, jos hyökkääjinä toimii kaksi hyvän vedon omaavaa puskutraktoria. Alin puolustaja (
saipa?) tulee olemaan oletettavasti melko pienessä roolissa Lyhdynkeittäjien pelissä. Sen sijaan ylempi puolustaja saattaa vaikuttaa joukkueen yhteispeliin ja erityisesti vastahyökkäyspuolustamiseen erittäin suuresti. carti eli kesä2018 voitti reilu vuosi sitten hopeaa V.A.K.J. -joukkueen paidassa ylempänä puolustajana, mutta silloin auttamassa oli hari, joka kuuluu kiekon parhaimpiin puolustajiin. Passiivista vastustajaa vastaan tämä aggressiivinen joukkue tulee olemaan parhaimmillaan, mutta alapään spesialistit, kuten esimerkiksi Kuolema ja huoliteltu joukkuepuolustus sekä Kisastudio ja riskitön oman pään karvaaminen voivat olla hyvin sitkeitä purtavia tälle joukkueelle.

 

Oletettu ykköskenttä
 
saipa
carti
PaagEl
Mcs

Odotettavissa on paljon 3vs2 -tilanteita omiin, joten puolustuksen tulee olla valppaana. Jos Lyhdynkeittäjät saavat tämän elintärkeän osa-alueen edes siedettävälle tasolle, on odotettavissa varsinainen myrsky ja mahdollisesti mitalijuhlat.

Kiinnitä katseesi - Mcs

Jo aikaisemmin paljon hehkutettu Mcs ansaitsee kaiken positiivisen palautteen ja paikan huomion keskipisteenä. Hän tuo niitä tärkeitä maaleja Lyhdynkeittäjille ja auttaa hyvän runkosarjasijoituksen saamisessa. Lyhdyt ovat aina tilastojen valossa olleet keskinkertaisia maalinteossa, mutta tämä liigajyrä nostaa tämän alueen osakkeita isolla marginaalilla. Ehkä Lyhdynkeittäjät pääsevät kerrankin kotiedun makuun pudotuspeleihin Mcs:n avulla.

SC BernKaudelle 1/19 palaava SC Bern on Superliigan kestosuosikkeja. Edeltävän kauden runkosarjajoukkue vastasi pitkälti kaikkiin Superin seuraajien odotuksiin. Bern voitti suht ylivoimaisesti liigan maalitilastot takomalla komeat 5.54 maalia ottelua kohden. Vertailupohjana välieriin selviytyneiden joukkueiden (Kuolema, PHR, Pelicans, Bears) keskiarvoinen maalimäärä runkosarjassa oli 3,82/ottelu.  Bernin pelilliset ongelmat olivat selkeät; peli puuroutui etukäteen puolustusorientoituneita joukkueita vastaan. Bern sijoittui runkosarjassa 3. sijalle ensimmäisen kierroksen vastustajansa PHR:n välttäessä vain vaivoin säälipleijarit. PHR oli kuitenkin voittanut molemmat joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkkarissa jatkoikin lopulta vakuuttavasti 3-1 voitoin kohti semifinaaleja. Jonkinlaisesta totaalisesta lukosta voidaan puhua jos kenties suurimman mestarisuosikin saldo kauden yhteisissä peleissä oli vain 1,33 maalia ottelua kohti. Bern onkin jonkinlaisen identiteettikriisin kynnyksellä. Riittääkö kuminallille henkilökohtainen menestys ja kuka kantaa vastuun jos ongelmat sumpputiimejä vastaan jatkuvat?Syyllisiä etsitään.

Bernin runko on alkavalla kaudella pitkälti tutunoloinen. Pistepörssin kärkipaikoilla lähes poikkeuksetta heiluvat Jopi ja kuminalli ovat itsestään selvä valinta hyökkääviin rooleihin. Kokoonpanoon on lisäksi laitettu tutut Marco ja maradona, mutta molemmilla on kuukausia viime vierailusta Kiekossa joten voi pitää yllättävänä jos kumpikaan saa merkittävää roolia kauden mittaan. Tyylillisesti Jopi ja kuminalli ovat hyvä sekoitus maltillisuutta ja hyvin rytmitettyä aggressiivista purskahtelua. Moneen muuhun vakiintuneeseen tutkaan verrattuna Bernin hyökkääjien roolituksia ei voi tulkita yksiselitteisenä ah/yh -parivaljakkona. Molemmat osaavat ottaa roolia sekä pelinteossa että viimeistelyssä ja kykenevät käytännössä mitä tahansa joukkuetta vastaan murskaaviin ratkaisuihin viimeisellä neljänneksellä. Jopin rooli puolustussuuntaan on kenties hieman intensiivisempi, kuminalli haistelee vapaita koloja vastustajan ap:n vieressä. Yhteensä 221 pistettä viime kaudella takonut parivaljakko on kiistatta liigan pitkässä juoksussa tulosvarmin hyökkäysduo. Haavoittuvaisuudet puolustussuuntaan ovat allekirjoittaneen mielestä enemmän pelifilosofinen ratkaisu eivätkä niinkään kyseisten pelureiden taktista heikkoutta. Siirtyminen puolustavampaan ryhmitelmään sotisi pitkälti Bernin vahvuuksia vastaan mutta jonkinlainen kultainen keskitie on löydettävä, mikäli ongelmat jatkuvat yhteneväisenä viime kauteen.

Joukkueen puolustuksen kulmakivi miiq pelasi tutusti alemman tontin paikalle lähes kaikki pelit päättyneellä kaudella. Erinomaisen viivalaukauksen ja kiekonhallinnan omaava pakki on omalla tontillaan liigan ehdotonta eliittiä ja jää monesti turhaankin hyökkääjien varjoon MVP -keskusteluissa. Ylemmän tontin kohtalo onkin vähän epäselvempi. Pitkään Bernin ykkösyp:nä työskennellyt laatikko (aka Circle) pelasi viime kaudella vain neljä runkosarjapeliä ja suurimman osan vastuusta kantoi mm. Voodoo Peoplesta ja Devilsistä muistettu kääryle (aka Vardy/xavi). Vardy on tyylillisesti hyvin uskollinen nopeaan kiekonliikutteluun ja pyrkii suorilla laukauksilla luomaan maalivahdin poikittaisliikkeen. Sekä Vardy että varsinkin uusi pakkivärväys Kapanen ovat molemmat olleet vuosien aikana mukana useammassa käytöskeskustelussa ja Kapanen aloittaakin kauden kolmen pelin takamatkalta pelikiellon johdosta. Bernin imago ei ole koskaan ollut täysin tahraton mutta se tunnetaan pitkälti asiallisena ja asiansa hyvin hoitavana organisaationa. Kauden edetessä saamme seurata kuinka hyvin rääväsuut pysyvät ruodussa ja kumpi heistä ottaa isomman roolin Circlen idlatessa. Ulos ei voi sulkea myöskään hyökkääjänäkin mainetta ja kunniaa niittäneen Seabookin (aka Anakin) roolia. Ihanteellisessa tilanteessa Bernillä on jopa neljä Superliigan tasoon laadukasta ylempää puolustajaa reservissään.

Oletettu ykköskenttä
 
miiq
kääryle
Jopi
kuminalli

Kiinnitä katseesi - Käytösongelmat ja puolustuskuri

Jatkuuko hawaijikiekko kurinalaisimpia joukkueita vastaan? Saadaanko rääväsuut kuriin kauden ajaksi?


Viime kaudella menestyksen kaava oli selkeä.

Kommentit

Uudelta tulokkaalta, Kapaselta, kyseltiin Circlen roolista ja lääkkeistä puolustusongelmiin.

“Circle viettää vielä isyyslomaa joten häntä tuskin kentällä nähtänee kertaakaan.

Nyt kun tuli takaisin Berniin palattua, niin se on varmaa että puolustus tulee olemaan aivan eri tasolla kuin viime kaudella.”

Skavaböle BKPiristävästi ikään kuin Kiekkokartan ulkopuolelta putkahtanut, Superliigassa debytoiva, Skavaböle BK mainostaa olevansa kaveriporukan ympärille kasattu joukkue. Tiivis kaveriporukan täytyy ollakin sillä joukkueen kokoonpanoon on valikoitunut vain kuusi pelaajaa joista yhdellä on viikko viimeisestä pelailusta ja toisella 15 kuukautta. Ydinnelikot harvoin selviävät kaudesta täysin vaurioitta ja Skavabölen kokoonpano joutuu kovalle koetukselle kauden mittaan. SKB aloitti jo liigan ensimmäisenä maanantaina pelaamalla neljä ottelua (2x Jerusalem, 2x KB) ja tulos oli suhtkoht rumaa. Joukkueen suurimmat ongelmat tuntuvat olevan kiekon ylöstuonnissa. Ainoana liigakokemusta omaava Zinovjevi oli odotetusti ensimmäisissä otteluissa suuressa roolissa kiekollisessa pelissä. Kiekkoliigaa ja Superia viime kausillakin pelannut puolustaja on taitava syöttelijä ja monipuolinen hybridipelaaja jonka varaan suurin osa SKB:n toiveista rakentuu.

Yksilöiden kiekonhallinnasta on tullut niin iso osa Kiekkoa että hyvällä laukauksella tai muulla erityisominaisuudella pärjää hyvin harva. Vielä 04’-05’ pelistä löytyi selkeitä yhden kikan miehiä (kuka muistaa –HaBa-:n kärkyt?) mutta tänä päivänä jokaiselta pelaajalta vaaditaan tiettyjä perusominaisuuksia kiekollisessa ja kiekottomassa pelissä jotta joukkueen peli pysyy kilpailukykyisenä ja koheesiivisena. Gilardino ja Laussi hakivat monesti maanantai-illan otteluissa ihan järkevän oloisia ratkaisuja mutta suhteellisen paineettoman tilan kiekolliset menetykset tyrehdyttivät Skavabölen rakennelmat tyystiin. Maalipaikat rakentuivatkin yleensä joko Zinovjevin yksilösuorituksista tai vastustajan yliaggressiivisesta pelaamisesta. Yksi ratkaisu tähän voisi olla rännikiekon hyödyntäminen, Skavabölen hyökkääjien pitää saada pidettyä kiekkoa alueella niin kauan että joko Saari tai Zinovjevi kerkeää tarjoaamaan toista aaltoa.

Pakkipari pelasikin mielenkiintoisen elävästi. Saari on oletusarvoisesti puolustavampi puolustaja mutta teki paljon ihan mukavasti ajoitettuja nousuja paikan tullen, Zinovjevin paikatessa nöyrästi. Malpon tyyliin (Kliiga Smurffi – mumm) järkevä reagointi vaikeuttaa vastustajan miesvartiointia ja loi taustatuelle suuria aukkoja joihin kiekkoa harvemmin kuitenkaan saatiin pelattua. Yksi selkeä ongelma SKB:n pelissä oli myös puolustusmuoto. Nelikko seisoi omalla alueellaan niin kiinteässä kasassa että vastustajat rokottivat toistuvasti helpoista puolustavan joukkueen maskeista.

Mutta ei jotain niin pahaa ettei.. Skavaböle osoitti jo ensimmäisen päivän käytöksellään olevansa ehdottomasti tervetullut lisä Superliigaan. Pelaajat käyttäytyivät vastustajaa kunnioittaen rökäletappioiden jälkeenkin ja jaksoivat painaa pelistä toiseen ilman suurempaa draamaa. Monella tasolla tämä on varmasti SKB:lle tunnustelukausi mutta jos työtä jaksetaan tehdä, voin nähdä joukkueesta tulevan Superliigan vakionaamoja, ehkä menestyjiäkin aikanaan.  


Oletettu ykköskenttä

Saari
Zinovjevi
Laussi
Gilardino


Kiinnitä katseesi - Zinovjevi ja pelihuumori

Käytös kestää mutta onko tasoerojen kuilu liian korkea joukkueen sisällä? Neljän pelaajan kokoonpano todennäköisesti ongelma kauden mittaan.

Kommentit

Saarelta kyseltiin syitä liigaan hakemiseen ja ensimmäisen päivän fiiliksiä:

“Ajatus liigaan mukaan lähtemisestä on jo vuodelta 2006, kun kaveri porukalla aloitimme pelaamisen. Niihin aikoihin liigassa pelaaminen oli enemmänkin haave. 2015 teimme samalla porukalla paluun kiekon pariin,kun nimimerkkien palautus mahdollistettiin. Liigaan hakemisesta oli usein puhetta, mutta päätimme toteuttaa ainaisen haaveemme nyt. Suuri syy oli myös, kun ystävämme Zinovjev saatiin mukaan.

Ensimmäisiä liigapelejä odotettiin jännityksellä, eikä ne nyt ihan putkeen mennyt. Ensimmäisenä iltana saimme selvästi kovemmilta vastuksilta selkäsaunat, mutta kunnialla pelasimme loppuun asti. Pelien jälkeen totesimme, että "ei voi ainakaan tästä huonommaksi mennä". Kunnialla suoriudutaan runkosarja vaikka menisi kuinka huonosti.”


Kestääkö kavereiden idylli vai rikkooko liiga jälleen tärkeitä ihmissuhteita?

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 25.11.2018 21:42
Luettu: 1222 kertaa

Kommentit (8)

Travis, 25.11.2018 21:55
Miksi Detroit Red Wings on ylipäätään laitettu edes A-lohkoon? : D
Pasipahe, 25.11.2018 21:55
Mää missään avauskpssa ole. Taidot sen verran kehnot, että varapakin rooli on mun
kesä2018, 25.11.2018 22:03
Ei olis paljoo tarvinu tilastoja tutkia että ois ymmärtäny kuinka suuressa roolissa saipa o :D
raiq, 25.11.2018 22:44
Kiitoksia. Pirun kattava ja paljo on osattu jengistä ku jengistä kertoa faktaa.
Jaws, 26.11.2018 00:05
CAMAAN BEANS
isoisä, 26.11.2018 00:19
Loistavaa tekstiä!
sby, 26.11.2018 07:01
Helvetin hyvää tekstiä, kiitos panostuksesta!
Mariota, 27.11.2018 12:51
cntrl+f mariota eikä tuota mitään tulosta. :D Kuitenkin tämän kauden tärkein lyhdyn pelaaja.. :D

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.