Perjantain pohdinnat

Artikkeli

Näin uusien kausien kynnyksillä ja hakuaikojen ollessa käynnissä herää jälleen kysymys siitä, kannattaako kahden eri liigan "kilpailla" joukkueista vuoden 2019 Kiekko.tk:ssa. Tällä hetkellä tilanne näyttää alustavasti siltä, että molempiin liigoihin riittäisi joukkueita täysimittaisen kauden järjestämiseksi, mutta onko siinä lopulta järkeä. Kiekkoliiga, ymmärrettävästi, on ilmeisen tiukka (ainakin ollut) siitä, että yhdistymisessä ainoa vaihtoehto on tehdä se heidän platforminsa kautta, eikä heitä voi missään nimessä syyttää siitä. En tiedä mikä tilanne on tällä hetkellä, mutta aikaisemmin yhdistymispuheet ovat tyssänneet myös siihen, kun pöydällä on ollut ainoastaan tarjous, jossa Kiekkoliiga ottaa jengit alleen, eikä yhdistyvästä liigasta muuta tarvitakaan. Toivottavasti henki olisi tällä hetkellä erilainen, sillä ilman aitoa yhteistyötä on vain suositeltavaa jatkaa nykyisessä muodossa.

Keväällä laitoin muutaman kommentin Kiekkoliigan Last Bangista, joka kuitenkin osoittautui toimivaksi. Jälleen kuitenkin kulunut kausi on ollut oikeastaan molempien liigojen toimesta melko HMV. Molemmista johdoista löytyy kuitenkin osaavaa jengiä pyörittämään muutakin kuin pelaajavaihtoja, joten olisiko tässä mahdollisuus nostaa liigatoiminta taas askel eteenpäin vielä vuonna 2019? En ole ollut aikaisemmin yhdistymisten puolestapuhuja, mutta vielä ei ole liian myöhäistä kääntää rotsia, joten ainakin asialla voi spekuloida. On tällä hetkellä ehkä jopa hölmöä käyttää kahta eri porukkaa ja sivustoa, kun tehtäviä jakamalla yhteiseen hyvään voitaisiin saavuttaa paljon enemmän. Jos tehdään snadi aikamatka taaksepäin, niin onhan Kiekon liigatoiminta yleisesti kokenut melkoisen inflaation vuosien saatossa, mikä on täysin ymmärrettävää suhteessa pelaajamääriin ja kilometreihin, joita jengi on viettänyt liigojen johtokunnissa. Mutta kuitenkin liigatoiminta taitaa olla suurimmalle osalle se porkkana tämän pelin pelaamiselle, niin eikö juuri liigojen eteenpäin vieminen olisi se asia, jolla tätä peliä saataisiin vielä tekohengitettyä tarjoamalla mahdollisimman mukavat matsit ennen kuin joku päivä iskee se karu totuus.

Yhdistyminen tarkoittaisi tällä hetkellä automaattisesti kahteen sarjatasoon siirtymistä. Divarista herää kieltämättä negatiivinen assosiaatio ja vaikka sitä miten kaunistelisi, niin voitatko mieluummin itsenäisen liigan mestaruuden vai divarin. Okei, tää on sivuseikka ehkä nykypäivän kiekossa, mutta enivei divarin lähtökohta ei ole tappaa pelihaluja, vaan kasvattaa mielenkiintoa. Ongelmana on se, että tänä päivänä Kiekkoliigaan kärjen taso versus Kiekon keskikasti on oikeesti helvetin kaukana toisistaan. Kiekkoliigassakin pelasi varmasti viime kaudella muutama sellainen nippu, joille olisi sopinut hyvin pelaaminen ilman top-4 jengejä. Voin mä olla väärässäkin, mutta ajatuksena. Tässä kohtaa herää siis kysymys, miksi samaan sarjaan pitäisi tunkea mahdollisimman monta jengiä, kun tasoerot liigan sisällä ovat merkittävät. Viime kaudella Kiekkoliigassa kahdeksan joukkuetta mahtui järkevien marginaalien sisään, mutta sitten tulikin kaulaa. Olisiko mahdollista, että Kiekossa tarjottaisiin jatkossa ne kovimmat pelit esimerkiksi 10:lle joukkueelle, jotka pelaavat omalla levelillään ja kasvatetaan divarin kokoa vastavuoroisesti? Näin nämä 10:nen oikeasti erottuvaa joukkuetta saisivat pelata mielekkäitä pelejä ja myös lopuille X-määrälle olisi tarjolla sopivia matseja.

Lopulta tullaan kuitenkin ikuisuusongelmaan. Täydellisessä maailmassahan nämä vaikka 10:nen joukkuetta jatkaisivat liigassa niin kauan, kun palvelin on pystyssä tai karsiutuvat terävämpien jengien tieltä, mutta joukkueiden vaihtuvuus kausien välillä on tällä hetkellä kovaa. Totta kai, mikäli Kiekon pelaaminen herättää kunnianhimoa vielä vuonna 2019, olisi divarin parhailla mahdollisuus siirtyä lopettamisten myötä pelaamaan liigaa ja lopuilla mahdollisuus karsia paikasta kovimmassa sarjassa. Superliiga on kuitenkin pitänyt suosionsa siinä, että sen alla pääsee pelaamaan vähemmän hikoiluttavia pelejä, joten riittäisikö tarpeeksi monella divarin kärkijengillä motivaatio siirtyä liigaan pelaamaan.

Yhteistyötä tulevan kauden aikana olisi mahdollisuus kokeilla esimerkiksi Super- ja Kiekkoliigan välisen liigacupin merkeissä siten, että sitä koskevat tilastot, materiaalit yms. julkaistaisiin molemmille sivustoille ja nähtäisiin näin, että tuoko yhteistyö mitään hyvää. Kun toiminnassa olisi jo valmiiksi jotain kosketusta, niin yhteisenä liigana toimiminen voisi olla konkretiankin osalta helpompi toteuttaa. Yhdistyminen ei myöskään saisi tarkoittaa sitä, että Superliiga ajetaan alas ja Kiekkoliigan johtokunta pyörittää sen mitä jaksaa, vaan ideana olisi hyödyntää molempien johtokuntien osaamista koko kiekkoyhteisön hyväksi.

Yhdestä "isosta" liigasta on puhuttu jo pitkään monessa eri paikassa, eikä tämäkään lobbaus todennäköisesti vie asiaa eteenpäin, mutta toivottavasti tästä herää jotakin ajatuksia niille, jotka ovat myös pohtineet nyt uusien kausien kynnyksellä, että mikä olisi eniten Kiekkoa palveleva liigamuoto.

Tietoja
Kirjoittanut: humble
Julkaistu: 09.11.2018 15:53
Luettu: 1744 kertaa

Kommentit (9)

Juraj, 09.11.2018 16:33
Olet asian ytimessä mut eikö ois sama tämä talvi vielä pelata näin kahdessa eri liigassa ja katsoa pelaako tätä ees kukaan kesä2k19 jälkeen..
kesä2018, 10.11.2018 14:31
Ongelmana on juurikin se että tälläkään hetkellä 10 parhaasta jengistä pari pelaa superliigassa. Nämä aurinkolaulut ja sq cernit mielummin jahtailevat pistepörssien voittoja golden knightsien kustannuksella ja pelaavat mestaruudesta joka kausi vs kiekkoliigassa kilpaileminen (:D) planeetan parhaimpia tikku-ukkoja vastaan. Ei tämmöiset jengit halua pelata divarissa saatika voittaa sitä jos palkintona on se, että seuraavalla kaudella ei voi pelata paskajengejä vastaan.
Juraj, 10.11.2018 18:46
Tätä niin vitusti ^
kuminalli, 11.11.2018 01:11
lulz oltaispa ees melkee kiukun top-10 jengi (:D)
Archuleta, 11.11.2018 13:51
Ei tätä saa mitenkään enää nousuun ellei pelaajien asenne kiekkoa kohtaan muutu. Tällä hetkellä pallo tähän on vain johtokunnilla (pelinopeus, palkintorahat jne), sillä jouko on tainnut lopullisesti heittää hanskat tiskiin kiekon osalta
JÄTELAIVA, 11.11.2018 15:30
Samat peliominaisuudet ku 2007, plusmiinus viikkotilastot pois ja ta takas haastoihin. Ja juuri tuo siirtyminen yhteen liigaan. Ja eikä mitään divaria ku kakkatiimit pelaa edelleenkin keskenää vaa ja mielummim kaksi suurta lohkoa tjsp. Varmaan n.30 jengiä max niin pystyy hyvin laittaa kahteen lohkoo.
Teemu, 12.11.2018 23:01
Jouko muutti tänään tiimipelien viikkotilastot kaikkien pelien XP-tilastoiksi.
RikuHahl, 15.11.2018 13:28
Kyllä kiekko on kuollut ja se ei johdu liigoista vaan siitä että ei tuu enää kausittaista lyhdynk(/löylynh)eittäjät tiedottaa kirjoitusta
kesä2018, 16.11.2018 01:24
Jos johtis ei kirjottele niin emme mekään. Kiitos 2009-18

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.