2. jaksokatsaus 3/18

Artikkeli

Kausi on nyt puolivälissä ja tässä katsauksessa selviää kuka on kuuminta kamaa liigajäillä ja kenen luistimet kiristivät jaloissa!

2. JAKSOKATSAUS

Toinen jakso on saatu jo pelattua tovi sitten, joten on aika pureutua jälleen jakson onnistujiin ja epäonnistujiin. Jakson aikana joukkueet pelasit aktiivisesti läpi jakson ja nyt jokainen joukkue on kohdannut ainakin kertaalleen toisensa. Joten asetelmia voidaan käydä hieman hakemaan jo kauden toista puoliskoa silmällä pitäen. Runkosarjan kärjestä löytyy kauden puolessa välissä SC Bern ja heidän perässään heti tasapisteissä majaileva Kuolema. Hyvän alkukauden pelannut Pelicans keikkuu edelleen kärjen tuntumassa kolmantena.

Taistelu kotiedusta ja viimeisistä suorista puolivälieräpaikoista on myös kiristynyt. CSKA, Royal Family, Bears, Phoenix Rising löytyvät sijoilta 4-7, ja nostaisin joukkoon vielä Kisastudion, joka on heti edellä mainittujen perässä, mutta muutaman ottelun vähemmän pelanneena. Sijoilla 4-7 olevat joukkueet ovat kaikki kolmen pisteen sisällä, joten joukkueiden keskinäiset ottelut nousevat kauden loppu puolella todella isoon kuvaan. Jokainen ottelu on ns. kuuden pisteen ottelu. Eikä Kisastudiota voida laskea ulos laskuista, koska joukkue pelasi hyvän ja nousujohteisen jakson ja heillä on useampi ottelu vähemmän pelattuna, kuin edellä olevilla joukkueilla.

Viimeisissä pudotuspelipaikoissa ovat tällä hetkellä kiinni Belladonnas ja Ilves. Molemmilla joukkueilla on ollut kauden aikana ongelmia tasaisen suorittamisen suhteen ja tämä lieneekin syy, miksi joukkueet ovat näin alhaalla taulukossa. Mikäli sijoituksia halutaan parantaa vielä, niin joukkueiden pitäisi onnistua ottamaan voittoja nyt jo hieman karussa olevalta ylemmältä keskikastilta. Vastaavasti myös alempana olevat joukkueet tulisi nyt onnistua voittamaan, ettei uhkaa tulisi enää takaapäin.

Pudotuspeliviivan alapuolella taistelu on myös tiukkaa, ja etenkin Blashyrkh Forst Demons ja Lyhdynkeittäjät ovat vielä tyrkyllä pudotuspeleihin. Piste-erot ovat vain ottelusta tai kahdesta kiinni, joten nämä joukkueet omaavat vielä täysin realistiset mahdollisuudet taistella paikasta auringosta. Sarjan hännille jumahtaneet Hellhounds, Spirits ja Golden Knightsin suhteen tilanne alkaa näyttämään lähes mahdottomalta tehtävältä pudotuspelien suhteen. Piste-ero edellä oleviin on venähtänyt liian isoksi, joten loppu kauden suhteen yksittäiset voitot ja taistelu keskinäisestä paremmuudesta lienee se suurin kliimaksi.

Kuntopuntarin kärjestä jakson päätteeksi löytyy hyvän jakson pelanneet SC Bern ja heidän takanaan majailee Kisastudio ja Kuolema. Näiden joukkueiden esitykset ja pelikäyrä näyttää vahvasti ylöspäin. Vastaavasti hyvän alkukauden pelannut CSKA pelasi kehnon jakson ja kuntokäyrä on vahvasti alaspäin, joten kelkka pitäisi pystyä kääntämään, koska taistelu käy kuumana sijoituksista juuri nyt!

Pelaajamarkkinoilla ei ole tapahtunut kauden aikana suuria uutisia, kolmannen jakson loppuun saakka joukkueilla on mahdollisuus vahvistaa ryhmiään.

Jakson kuumimmat

Kuolema – 11 pelattua ottelua, joista 10 voittoa, 1 tappio

Ensimmäisen jakson rusettiluistelu ja kateissa ollut peli ei näkynyt enää joukkueen esityksissä. Joukkue voitti jakson aikana peräti 10 ottelua, joista kaikki vielä saman putken aikana. Ainut tappio siis tuli juuri jakson viimeisessä ottelussa BFD 1-2 numeroin. Onnistui kääntämään kelkan täydellisesti alkukauden sukelluksen jälkeen, mistä lie vire löytynyt? Falco jatkoi hyviä otteita hyökkäyspäässä, ja kirjautti jakson aikana 10 pelaamassaan ottelussa tehot 18+12 ja onkin selvästi noussut joukkueen tärkeimmäksi hyökkääjäksi.

SC Bern – 14 ottelua, joista 11 voittoa ja 3 tappiota

Kuten edellä mainittu Kuolema, niin karhuryhmä teki myös korjausliikkeen ja löytyy tällä kertaa kuumat listaukselta. Pelasivat jakson aikana erittäin aktiivisesti ja myös tulosten valossa hyvän jakson. Hyökkäys kaksikko inen-herkull mättivät jakson aikana järkyttävän määrän maaleja. Kyseinen kaksikko löytyy pistepörssin sijoilta 1 ja 2. inen on merkkauttanut tähän mennessä 19 pelaamassaan ottelussa tehot 42+51, pistekeskiarvon ollessa lähes viisi. Joukkue pelasi erittäin raikasta hyökkäyspeliä jo ensimmäisen jakson aikana, mutta palaset loksahtivat paikalleen myös toisessa päässä. Joukkueen puolustus pelaamisessa on silti vielä parantamiseen varaa, mutta näin jäätävä hyökkäys antaa anteeksi myös pienet virheet puolustuksessa, koska tehokkuus toisessa päässä on ollut jäätävän kovaa. kärsi tappiot Kuolemalle, Kisastudiolle ja Bearseille. Tappiot jättävät varmasti nälkää joukkueelle ja he ovat vaikea pysäytettävä kaikille joukkueille loppu kauden ajan.

Kisastudio – 8 ottelua, joista 6 voittoa ja 2 tappiota

Kisastudio löysi pelivireensä ja pelihuumorinsa toisen jakson aikana myös. Joukkue voitti jakson aikana muun muassa hyvä vireisen SC Bernin 3-4 ja Royal Familyn 0-3. Pelissä alkoi jo näkyä tuttua tekemisen meininkiä viime kaudelta, ja hyvien suoritusten siivittämänä joukkue nousikin taistelemaan pudotuspelipaikasta. Kuntopuntarin kärkijoukkueita koko jakson läpi. Yksittäisistä pelaajista nostaisin esille pökäleen, joka on merkkauttanut 14 pelaamassaan ottelussa tällä kaudella tehot 23+29. Kisastudio keikkuu jakson päätteeksi runkosarjan sijalla kahdeksan, mutta heillä on täysi mahdollisuus nousta taistelemaan suorasta puolivälieräpaikasta, koska keskikasti on sarjassa todella tasainen.

Olisiko tässä lääke, joukkueille, jotka löytyvät seuraavalta listaukselta?

Jakson epäonnistujat

CSKA – 8 ottelua, joista 4 voittoa ja 4 tappiota

Joukkue aloitti kauden erittäin vakuuttavasti, mutta tahti hiipui toisen jakson aikana. Pelistä puuttui se sama varma suorittaminen, mikä joukkueella oli ensimmäisen jakson aikana. Ottelut olivat hyvin runsas maalisia hieman epätyypillisesti, jos CSKA:n pelejä on muuten seurannut. Joukkue kärsi kolme perättäistä tappiota jakson lopuksi Kuolemalle, Belladonnakselle, sekä ruman 7-1 tappion Pelicansille. Peli olisi saatava nopeasti ruotuun, koska takana hengittää useampi joukkue aivan muutaman pisteen päässä, joten voittoja olisi tultava, jos joukkue haluaa oikeasti taistella kotiedusta pudotuspeleissä. Hyökkäyspelaaminen on ollut jokseenkin tukkoista, kuten ensimmäisen jakson jälkeen jo kirjoitettiin. Nyt tämän jakson aikana se konkretisoitui ehkä juuri, koska onnistumisia ei tullut niin kuin toivottiin niin se on voinut osaltaan vaikuttaa peliin myös puolustuksen suhteen ja peleissä on voinut olla havaittavissa turhautumista.

Phoenix Rising – 11 ottelua, joista 5 voittoa ja 6 tappiota

Phoenix Rising pelasi jakson aikana erittäin aktiivisesti, mutta tulokset eivät varmasti miellytä joukkuetta. Joukkue poistui useammin tappio niskassaan kaukalosta kuin voittajana. Huomioitavaa on, että pelatut ottelut ja etenkin tappiolliset ottelut olivat erittäin tiukkoja. Joukkue hävisi peräti kolmesti 2-3 numeroin jatkoajan jälkeen. Joukkue kärsi muutaman muutenkin tiukan tappion muun muassa Kuolemalle 3-2 ja Bearseille 1-2. Tärkeitä pisteitä meni sivu suun jakson aikana siis useampi, sijoitus voisi olla täysin toinen näin kauden puolivälissä. Nähtäväksi jää kuinka joukkue, jonka ainut tavoite oli kauteen lähdettäessä mestaruus kasaa rivinsä. Loppukaudesta on elin tärkeitä otteluita edessä ja niistä olisi tärkeä pystyä ottamaan voittoja. Ongelma ei ole niinkään ollut puolustus suunnassa, vaan hyökkäyspelaaminen on ollut hieman tehotonta ja mielikuvituksetonta.

Ilves – 8 ottelua, joista 4 voittoa ja 4 tappiota

Ilveksen pelaaminen oli jakson aikana hieman viime kautta muistuttavaa. Hyvin epätasaista ja pelisuoritukset ailahtelivat pelistä toiseen ja pelin sisälläkin. Joukkue on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta kaikki on vielä omissa käsissä suuntaa, jos toiseenkin. Ilves voitti jakson aikana hyvä vireiset Phoenix Risingin 2-3 ja., sekä Bearsit 5-7, mutta kärsi kaksi varsin rumaa ja selvänumeroista tappiota SC Bernille 10-2 ja Kisastudiolle 8-3. Joukkueen olisi kasattava rivinsä ja saatava pelinsä kuntoon hyvin pian, jos pelejä mielitään jatkaa syksyllä runkosarjan jälkeen. Ilves joutui kasvattavaan rosteriaan jakson aikana epäaktiivisuuden takia kahdella pelaajalla, kun joukkueeseen liittyi Khabib ja darrew. Löytyykö kyseisille herroille käyttöä vielä loppukaudesta, se jää nähtäväksi!