Neljännesvälieräennakko: Lighthouse X - Lyhdynkeittäjät

Artikkeli

Lyhyt katsaus kauteen

Lighthouse X lähti tietojeni mukaan tähän kauteen rennolla asenteella tuttujen pelaajakavereiden rummuttamana ja tarkoituksenmukaista oli pelata hyvää kiekkoa ilman turhan vakavaa suhtautumista otteluiden lopputulokseen. Piiri pieni pyörii ja lopulta Valotalon ottelunutun puki kauden aikana runkosarjassa jopa viisitoista eri pelaajaa, mikä on entisistä mestaruuspelaajista koostuvalle joukkueelle melko epätyypillistä. Lopputuloksena perushyvä kausi ja vielä otteluiden nollaamisen jälkeen Lighthouse onnistui tukevoittamaan playoff -asemansa runkosarjan sijalle #3 ohittaen Phoenix Risingin. Säännönmukaista oli se, että tiukoissa peleissä Lighthouse ei onnistunut kääntämään otteluita edukseen ja tämä rento peli-ilme jatkuessaan pudotuspeleissä tulee kostautumaan Lighthouselle ennenaikaisena kesälomana. Onkin mielenkiintoista nähdä, minkälaisen koostumuksen päävastuuhenkilö Falco nakkaa askiin Lyhdynkeittäjiä vastaan, koska valinnanvaraa näyttäisi olevan.

Seuraa häntä: retku

Kymmenessä runkosarjaottelussa 57 tehoa ja keskimäärin lähes neljä täysosumaa per peli. Oikea mies paikallaan löytämään pienetkin aukot Lyhdynkeittäjien tiiviistä nelikkopuolustuksesta.

 

Lyhdynkeittäjien runkosarja odotetusti ja samaan aikaan täysin odottamatta oli yhtä vuoristorataa; ensin se otti esimerkiksi Golden Knightseilta turpaan niin että tukka ja lähti ja taas seuraavassa hetkessä nappasi sellaisetkin päänahat kuin Godsent ja Impact. Lyhdyn tiedotussarjassa (Lyhdynkeittäjät tiedottaa PART IX, Lyhdynkeittäjät, Ilmeentie, 30.3.2018, kust. WSOY) esitettiinkin hieman syitä kehnolle runkosarjalle. Joka tapauksessa ainakin allekirjoittaneelle oli alusta asti selvää, että Lyhdyille riittää vain pääsy pudotuspeleihin. Tosipelien alkaessa näin kesäisen kevään korvilla se tulee tarjoamaan joukkueelle kuin joukkueelle todella kovan vastuksen niin halutessaan. Ja oma sofistikoitunut aavistukseni onkin, että Lyhdynkeittäjät tähtäävät finaalisarjaan.

Seuraa häntä: Kapanen

Äärimmäisen kokenut pudotuspelipelaaja, monipuolinen kiekkotaituri joka osaa tehdä maalin mistä asennosta tahansa. Tulee toimimaan pelinkääntäjänä läpi Lyhdynkeittäjien pudotuspelikevään.

 

Lopputulos

Tästä otteluparista tulee väkisinkin mieleen johtokunnan ja entisten Löylynheittäjien pelaajien välisen historian vuoksi jonkinlainen seriffit vs. konnat -trilleri. Pamputtaako Lighthouse Lyhdynkeittäjät alimpaan maanrakoon? Sakottaako ORGASMI Lighthousea pienimmästäkin virheestä? Vai rosvoaako Lyhdynkeittäjät Lighthousen mestaruushaaveet jo tässä vaiheessa pudotuspelejä? Tästä otteluparista on joka tapauksessa tulossa neljännesvälierien kenties katsojaystävällisin, missä pienimmistäkin virheistä rokotetaan rankalla kädellä. Tunnetta tulee riittämään ja molempien joukkueen eväät voittoon nojaavat oman nelikkopuolustuksen yhtenäisyyden sekä muutaman maalintekijän vetojen varassa. Tilastojen valossa ennakoin kuitenkin Lighthouse X:n ottavan tämän ottelusarjan nimiinsä 3-1, mutta en olisi yhtään yllättynyt, vaikka Lyhdynkeittäjätkin onnistuisivat tämän sarjan voittamaan.

Tietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 03.05.2018 19:01
Luettu: 865 kertaa

Kommentit (1)

kesä2018, 03.05.2018 19:27
Superliigan kauden 2/18 raadistahan ei löytynyt yhtään joka olisi veikannut meidän pääsevän pudotuspeleihin. Täten ylitimme omien odotusten lisäksi myös asiantuntijoiden yleiset odotukset. Tavoitteena pudotuspeleissä onkin voittaa B-lohkon kärkikastin joukkueelta edes yksi erä näissä pudotuspeleissä.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.