1. jaksokatsaus topit/flopit

Artikkeli
Johtokunnan täysin tietämättä myös vope oli kaikessa hiljaisuudessa kirjoittanut 1. jaksokatsauksen, joten se tarjoillaan nyt.

A-lohko topit

Impact

Aloitti kauden vakuuttavasti, pelasi jakson aikana kahdeksan ottelua, joista Impact poistui voittajana seitsemästä. Jakson ainut tappio tuli Kisastudiota vastaan, joka pöllytti Impactin puhtaasti 6-0. Muuten joukkueen puolustuspeli oli totutun vahvaa ja maalejakin syntyi kiitettävään tahtiin. Erityisesti nostaisin joukkueesta esille kulan, joka paukutti neljään pelattuun otteluun tylyt 18+0 tehot.

Godsentin kolmikko

Trio JUPAZU, flusha ja reaper löytyvät ensimmäisen jaksoon pistepörssin sijoilta 1-3. Järjestys voi hieman yllättää tietysti, koska ylemmän puolustajan tontilla operoiva JUPAZU löytyy tässä vaiheessa kautta pistepörssin piikkipaikalta ja kovana maalintekijänä tunnettu reaper löytyy sijalta kolme. Trion täydentää flusha, joka johtaa myös ensimmäisen jakson jälkeen liigan maalipörssiä 26 osumallaan. Ei liene kenellekään yllätys, että kyseiset herrat majailevat pörssin kärkisijoilla, nähtäväksi jää mikä on marssijärjestys kauden edetessä.

Ilves

Joukkue pelasi jakson aikana kahdeksan ottelua, joista se onnistui voittamaan kuusi. Ilves löytyy tällä hetkellä A-lohkon sijalta neljä, edellään kivikovat Godsent ja Impact, sekä kolme ottelua enemmän pelannut Oakland Raiders. Kaksikko Hintz & Nissinen ovat pitäneet huolen joukkueen hyökkäyspään tehoista. Nähtäväksi
jää kestääkö lento koko kauden vai sukeltaako Ilves kauden mittaan playoff viivan väärälle puolelle.

Flopit

Guns N’ Roses

Joukkue lähti suurin odotuksin kauteen, joka päätyi kumminkin täydelliseksi pannukakuksi jo kahden viikon jälkeen. Sivusta seuranneena on ollut ihmeellistä katsoa ja lukea joukkueen sisäistä sekoilua, joka päättyi lopulta siihen, että koko joukkue poistettiin. Kausi ei lähtenyt ehkä halutulla tavalla käyntiin ja aktiivisuus oli huonoa. Edes viime hetken värväykset eivät auttaneet kääntämään kelkkaa ja tästä syystä joukkue löytyy flop-listauksen kärjestä.

HC BETONIMYLLY

Viime kauden divarin pronssijoukkue on myös hieman sekaisin. Kuudesta pelatusta ottelusta joukkue voitti kaksi ja hävisi neljä kertaa. Ennen kautta joukkuuesta postui Sec, jonka saappaisiin ei löydetty ketään mitat täyttävää hyökkääjää. Nyt myös gtx on poissa joukkueen vahvuudesta, koska hän siirtyi kesken kauden Guns N’ Rosesin uppoavaan laivaan. Nähtäväksi jää ketä pelaajia jäällä nähdään loppukaudesta ja saako joukkue rivinsä kuntoon kevään mittaan.

Jazz-Trio

Vanhat konkarit kävivät ennen Superliigan alaisuuteen siirtymistään kokeilemassa siipiään Kiekkoliigan karsinnoissa, jonka jälkeen he päättivät tulla pelaamaan Superliigaan. Ensimmäisen jakson perusteella vauhti näyttää olevan myös liikaa Superliigassa. 7 pelatusta ottelusta vain yksi voitto ja joukkue löytyy A-lohkon sijalta kahdeksan. Vanhojen herrojen täytyy keksiä uusia kuvioita ja saada pelituntuma takaisin, mikäli joukkue haluaa taistella kauden mittaan playoff paikasta vielä.

B-lohko topit

Sweden

Sweden on aloittanut kauden vahvasti. Joukkue löytyy ensimmäisen jakson jälkeen lohkonsa toiselta sijalta. On puhuttu paljon tämän joukkueen yhteydessä päänkestämisestä ja käytösongelmista. Ensimmäisen jakson perusteella paketti on kestänyt hyvin kasassa ja pelit luistaa jäällä kiitettävällä tavalla. Etenkin puolustuspelaaminen on ollut timanttisella tasolla, omissa on soinut seitsemässä pelatussa ottelussa vain 9 kertaa. Nähtäväksi jää säilyykö joukkueen yhteispeli samalla tasolla ja kestääkö pelaajien pää, mikäli kauden aikana tulee notkahduksia tai heikompia hetkiä kentällä.

Kisastudio

Jo useamman kauden ajan olemme tottuneet siihen, että Kisastudio pelailee runkosarjan läpi ja joukkue herää vasta playoffeissa pelaamaan. Ensimmäisen jakson perusteella tämä kausi voisi olla poikkeus. Joukkue löytyy B-lohkon kärkipaikalta ensimmäisen jakson jälkeen ja etenkin joukkueen puolustuspeli on ollut timanttista jo ensimmäisestä pelistä asti. Laskettuja maaleja on 9 pelatun ottelun jälkeen vain 12 ja samaan aikaan hyökkäyspäässä on tullut onnistumisia antonin (21+13, 9 ottelua) johdolla. Saa nähdä kestääkö samanlainen vire läpi kauden vai ovatko herrat vain heränneet kevääseen liian aikaisin.

Spirits

Pitkän tauon jälkeen paluun liigajäille tehnyt joukkue aloitti kautensa väkevästi. Kuudesta pelatusta ottelusta se poistui neljästä voittajana. Ennen kautta kausiennakkossa puhuttiin, toimisiko suoraviivainen pelitapa enää liigassa asti. Joukkue on näyttänyt ensimmäisissä otteluissa, että tulosta on mahdollista tehdä. Spirits pelasi jakson aikana kyllä ehkä ennalta heikompia joukkueita vastaan, joka saattoi olla tietoinenkin valinta, että saadaan kaudelle hyvä startti. Sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva SC Bern latoikin taululle rumat lukemat joukkueiden välisessä ottelussa (8-0). Nähtäväksi jää miten joukkue pelaa muita lohkon kärkijoukkueita vastaan ja kauden mittaan ollaan viisaampia siitä, näemmekö nämä herrat keväällä pudotuspeleissä.

Flopit

Lighthouse X

Vanha Aurinkolaulun porukka, sekä sekalainen sakki vanhoja tuttuja, ei tuntunut saavan peliänsä vielä toimimaan ensimmäisen jakson aikana. Silmiinpistävää on myös se, että joukkueen harjoituspeli aktiivisuus on romahtanut kauden mittaan, joka voi olla osasyynä siihen, että pelaaminen tökkii myös liigajäillä. Joukkueessa on paljon pelaajia ja tulemme näkemään varmasti paljon heistä myös liigajäillä. Mutta millä kokoonpanolla joukkue tulee pelaamaan keväällä tärkeitä pelejä on se polttavin kysymys tällä hetkellä. Kaikki herrat eivät mahdu jäälle samalla kertaan ja kenellä luistin liikkuu ja kenet penkitetään tylysti?

Team Sahara

Ennen kauden alkua puhuttiin etenkin joukkueen luovasta ja kekseliäästä hyökkäyspelaamisesta. Siitä ei ollut tietoakaan ensimmäisen jakson aikana. Kuudesta pelaamastaan ottelusta Sahara voitti kolme, ja poistui kolme kertaa kaukalosta tappio niskassaan. Uudet hankinnat Meira & dau ovat joukkueen kantava voima ja heiltä on lupa odottaa kyllä lisää tehoja. Meira onnistui maalinteossa viidesti pelaamassaan viidessä ottelussa, joka on auttamatta liian vähän joukkueen kärkihyökkääjältä. Löytyykö joukkueesta vastuunkantajia vai herääkö ne pelaajat pelaamaan keneltä sitä odotetaan?

Tuomisen Veljekset

Joukkue pelasi kuusi ottelua, joista se onnistui raapimaan kasaan kaksi pistettä. Etenkin maalinteko on ollut täyttä tuskaa otteluissa, kuudessa ottelussa maaleja on syntynyt vain 8. Se on auttamatta aivan liian vähän, jos halutaan pelata voitosta. Mikäli joukkue haluaa taistella edes näennäisesti vielä tässä kohtaa kautta jostain muusta kuin lohkon jumbosijasta on hyökkääjien Tenka & Jesben – kaksikon saatava kiekkoa maalipuiden väliin.