Kirjoitus

Kausiennakko 2/18 B-lohko

Kauden 2/18 kausiennakko, B-lohko

1. Sweden

Värikäs, toisia ihastuttava, toisia vihastuttava Sweden sai kuin saikin aloitettua oman liigataipaleensa silmätikkuna Superliigassa. Aikaisempaa liigakokemusta joukkueella Sweden ei ole, mutta koostumukseltaan se pitää sisällään pelin keskuudessa ja sekä Superliigassa että Kiekkoliigassa tuttuja nimiä. Molempiin suuntiin Sweden pelaa erinomaista ja nopeatempoista kiekkoa. Yksilötaidon ja nopean pelitempon turvin se saa aikaan pitkiä hyökkäyksiä pelaajilla riittää taitoa iskeä peliväline verkkoon mistä vain, mikä on omiaan aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajalle. Isoin ongelma joukkueella onkin paikottainen provosoituminen ja hajoaminen kesken pelin. Hieman kylmemmillä hermoilla se ponkaisisi pitkälle pelin keskuudessa. Sweden kuitenkin tykkää lähteä myllyttämään heti kiekon tippuessa kaukaloon ja saakin usein murskaavalla tehokkuudellaan taivutettua vastustajan epätoivoiseen asemaan. Tämän vuoksi Sweden taistelee lohkonsa kärkisijoista.

Seuraa häntä: raimolzu

Impactissa ja Godsentissä hopeaa voittanut raimolzu tulee olemaan keskeisessä roolissa Swedenin liigamenestyksen kannalta ja kauden päätteeksi on varmasti suuri suosikki jopa liigan parhaimmaksi puolustajaksi. Jo itse se, että on puolustanut hopeaa vahvasta puolustuspelistään tutuista Impactista ja Godsentistä on henkilökohtaisena suorituksena kova meriitti.


2. SC Bern

Vanha kunnon SC Bern on viime kausina ollut loisteliaimmista Superliiga-kausistaan kaukana, vaikkakin runkopelaajat ovat miltei aina pysyneet samana. Edellisen kerran kyseiset konnat tavattiin pudotuspeleissä Metsän Kiekko -joukkueen alla kaudella 3/17, jolloin se joutui taipumaan VAKJ:lle puolivälierissä. Viime kaudella liigassa taas se jäi pudotuspelien ulkopuolelle joko taito- tai tahtotason puutteesta tai molemmista. Tällä kaudella Bern pääsee mättämään nähdäkseni sille mieluisessa sarjassa hyvää kiekkoa ja avaimet ovat triplata tai quadroida mestaruussaaliinsa Eliittiliiga-ajoista asti laskien. Vai montakos mestaruutta tähän osoitteeseen nyt olikaan tähän mennessä sitten mennytkään? Todella pitkän pelaajien yhteisen pelihistorian ja äärimmäisen taitavien yksilöiden turvin Bernin tulee mielestäni vääntää vivut kaakkoon tahtotilan suhteen ja se varmasti sijoittuu lohkonsa kärkikastiin. Pudotuspeleissäkin tullaan menemään pitkälle tällöin.

Seuraa tätä: Hyökkäyskuviot

Parhaimmillaan SC Bernin hyökkäyskuviot ja tarkat, nopeat vetopassikombinaatiot ovat todella esteettistä katsottavaa – ja tappavan tehokasta.


3. Kisastudio

Leikillisesti pappaporukkana tunnistettu Kisastudio menetti viimekauden liigakauden jälkeen pari kovan luokan nimeä kokoonpanostaan ja palasikin vanhaan, tuttuun pelaajarunkoon. Perinteisistä Superliigajengeistä Kisastudio ylsi liigassa pisimmälle, tippuen kuitenkin selvin lukemin puolivälierissä Huittisten Huiman toimesta. Kisastudiota jaksetaan aina ennakoida kauden alussa lohkonsa kärkikastiin runkosarjassa ja todellisuus onkin sitten yleensä jotain muuta. Nähdäkseni tämä looppi syntyy siitä, että Kisastudio syttyy kuumimpaan liekkiinsä vasta pudotuspeleissä. Tälläkin kaudella selvää lienee, että Studio yltää pudotuspeleihin, mutta ennakoin sen sijoittuvan lohkonsa keskikastiin. Monen muun perinteisen Superliigajoukkueen ohella en usko Kisastudiollakaan olevan tarjottavana sen suurempia yllätyksiä sen pelikirjaan, pelilliseen suoriutumiseen tai kokoonpanoon liittyen. Se tulee pelaamaan omannäköistä kiekkoa läpi runkosarjan tasaisen hyvällä menestyksellä.

Seuraa tätä: Pelikäsitys

Oikeassa urheilussa tavataankin sanoa, että vanhan pelaajan kangistuessa tämän pitää korvata kankeutensa muilla keinoin ettei jää nuorempien, vetreiden pelaajien jalkoihin. Kisastudiolla on kausien mittaan rakentunut ihailtava tapa löytää mitä kummallisimmilla syöttövariaatioilla kiekko tavalla tai toisella nopeastikin seuraavan vapaan pelikaverin lapaan. Studio tietää tismalleen, minne toinen pelaaja tahtoo toisen liikkuvan ja tämä mahdollistaa syötön löytämisen kaverille silmätkin sidottuna.


4. Team Sahara

Perinteikäs Kiekko.tk-joukkue tekee tällä kaudella debyyttinsä Superliigassa. Saharalla on kirjoitushetkellä jo yli 15 800 harjoitusottelua, eli joukkue on varmasti kaikille kiekkopelaajille tuttu. Tämän lisäksi Kiekkoliigan alaisissa palkintokaapissa komeilee divarin hopea ja Kiekko Cup pronssi. Joukkueen kokoonpano voidaan siis luokitella kokeneeksi, höystettynä muutamalla uudella pelaajalla. Kiekkoliigan kulta-ajoilta kokoonpano on kuitenkin vaihtunut todella paljon - pidemmän linjan pelaajat eivät ole ainakaan harjoituspelejä pelannut. Nimekkäimmiksi uusiksi värväyksiksi voidaan nostaa entinen Acesin luottopelaaja, Meira, sekä Internazionalen maalinsylkijä, dau aka. Texier. Joukkue tulee haastamaan tosissaan lohkonsa kovimmatkin joukkueet. Sen vahvuus tulee olemaan kokemus ja yhtenäinen kokoonpano, jossa on paljon nälkäisiä, eteenpäin pyrkiviä pelaajia.

Seuraa tätä: Hyökkäyspeli

Saharalla on paljon juonikkaita ja hyökkäysvoittoisia pelaajia. daun ja Meiran hankinnat ovat selkeä merkki siitä, millaista peliä joukkue haluaa tällä kaudella pelata, eli aktiivista kiekkoa. Tehokkaan hyökkäyspelin tuleekin kompensoida ajottaisia puolustuksen lakoamisia.


5. Phoenix Rising

Viime kaudella Superdivarissa pelannut joukkue sijoittui oman lohkonsa sijalle 4. ja pudotuspelitaival päättyi puolivälieriin. Kokoonpanoon ei ole tullut muutoksia. Ydinporukka on pysynyt hyvin kasassa, eikä joukkue ole kokenut vaihtuvuutta. Tätä voi pitää positiivisena asiana, sillä viime kaudella joukkue oli jo hyvin lähellä mitalipelejä. Phoenix ei ole koskaan ollut mestarisuosikki kauteen lähdettäessä, mutta pudotuspeleihin se on päässyt aina. Tämä tuskin tulee muuttumaan tälläkään kaudella - joukkue voidaankin laskea varsinaiseksi mustaksi hevoseksi, kun aletaan miettimään tämän kauden mitalikandidaatteja. Se kuitenkin vaatii jatkamista siitä, mihin viime kaudella jäätiin, eikä kokoonpano saa vaihdella liikaa.

Seuraa tätä: Tiivis porukka vai muukalaislegioona?

Phoenixin tulee löytää toimiva nelikko ja peluuttaa sitä mahdollisimman paljon. Viime kaudella Phoenix-paitaa kantoi Superdivarissa peräti 11 pelaajaa, mikä on todella suuri lukema. Joukkueen johdon tuleekin lopettaa “kaikki pelaa” -mentaliteetti ja löytää toimiva kokoonpano jo ensi peleistä lähtien, muuten pelaaminen muistuttaa muukalaislegioonaa ja menestys on kiven alla.


6. Lighthouse X

Useiden eri liigojen entisistä ja nykyisistä johtokuntalaisista sekä muutamasta muusta varsin tutusta kasvosta koostuva Lighthouse X lähtee julkisten ja huhupuheiden mukaan enemmänkin höntsäilymielessä uutta kautta kohti, vaikka ainesta on aina mestaruuskamppailuun asti. Oma sofistikoitunut aavistukseni onkin, että pelaajat ovat siirtymässä pikkuhiljaa eläköitymistä kohti omilta aktiivikiekkouriltaan. Kunnes sitten taas loppukautta kohti löydetäänkin piristysruiske. Lighthouse X otti Aurinkolaulusta mukaansa sille ominaisen, ärsyttävän tarkan puolustuspelirutiininsa, jonka turvin otteluita tullaan kääntämään sen eduksi. Vaikka porukka onkin tietojeni mukaan liikkeellä enemmän fiilistelypohjalta, uskon kuitenkin, että fiilistelytarkoitus unohtuu aina kiekon tippuessa maahan. Todella laajalla kokoonpanolla pelaamisen ongelma kuitenkin on sovittaa toisilleen todella erityylisiä pelityyppejä keskenään. Riippuen, mitä ja miten Lighthouse tahtoo kauden kuluessa tavoitella, näkisin tässä vaiheessa sen taistelevan lohkonsa keskikastin sijoituksista.

Seuraa häntä: isoisä

Luultavasti juuri isoisä on se pelaaja, joka tulee kahmaisemaan isoimmat peliminuutit. Kyseessä onkin varsin taitava maalintekijä ja kiekonhallitsija. isoisä väläyttelee maalintekotaidoillaan välillä mitä ihmeellisemmistä paikoista ja ne tulevat olemaan yksittäisen ottelun lopputuloksen kannalta tärkeitä maaleja.


7. Spirits

Monta kautta Eliittiliigassa ja Hokisarjassa pelannut Spirits lähtee ensimmäiseen Superliiga-kauteensa pudotuspelipaikka kiikarissa. Joukkueen tasavahvasta kokoonpanosta on vaikea nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille, mikä voikin olla monen yllätykseksi joukkueen suurin vahvuus. Yli 3000 harjoituspeliä pelannut Spirits tulee olla yhteenhitsaantunut, jotta pudotuspelipaikka tämän kauden Superliigassa on realismia. Hyökkäyspäässä suurimmasta tuloksenteko vastuusta vastaavat nukka, sekä Outer Continentin riveissä aiemmin säväyttänyt Ahis. Puolustuspäässä suurimman vastuun tulee kantamaan ylempi puolustaja, Stara. Joukkueen riveistä ei löydy yhtäkään selkeää snaipperia, vaan Spiritsin pelityyli kulminoituukin maskipelaamiseen ja kiekon toimittamiseen suoraviivaisesti maalille.

Seuraa tätä: Pelityyli

Toimiiko näin suoraviivainen pelityyli enää 2k18? Spiritsien pelejä seuraamalla näyttää siltä, että joukkueen pelaajat ei näe muuta kuin linnuntien vastustajan maalin eteen. Jos pelityyli osoittautuu toimivaksi ja turha puskeminen jää vähemmälle, on pudotuspelipaikka realismia.


8. Royal Family

Tismalleen neljän vuoden liigakatkolta erittäin positiivisena yllätyksenä Royal Family päätti tehdä comebackin pelin ja Superliigan pariin. Royal Familya ennakoidaan kovasti alle alemman keskikastin jengiksi, mutta toisaalta näkisin sillä olevan hyvät mahdollisuudet taistella viimeisistä pudotuspelipaikoista. Keskeisimpänä asiana pitkältä tauolta palanneen Royal Familyn osalta on se, että se saa hieman harjoitusta ja hyviä pelionnistumisia tiiviillä kokoonpanollaan aikaan ja näin myös hyvän peliflown runkosarjaa kohti. Ennakoin tässä vaiheessa kuitenkin hieman epätasaista runkosarjaa, mutta toisaalta myös joukkueen kasvamista ottelu ottelulta kauden mittaan. Kuitenkaan ainakaan tällä kaudella näkisin, että Royal Family saa tyytyä jo olemassa olevaan kultaiseen kruunuun kultaisen Superliiga palkintopokaalin sijaan. Pienenä kysymysmerkkinä on myös, minkälaista pelityyliä Royal Family toteuttaa liigapeleissä edellisen pelikauden ollessa monen vuoden takainen.

Seuraa tätä: Joukkueen kasvaminen kauden mittaan

Pitkältä tauolta palanneiden joukkueiden kasvukäyrä vaikuttaa mielestäni usein siltä, että ilman jatkuvasti aktiivisten, kokeneiden pelimiesten läsnäoloa askel askeleelta oman joukkueen peli alkaa saavuttaa huippupisteensä kauden edetessä. Varmuudella Royal Family tulee riistämään täysin yllätyksellä vastoin kaikkia ennakko-odotuksia altavastaajan asemassa pisteet nimiinsä.


9. Tuomisen Veljekset

Erittäin sympaattiset Tuomisen Veljekset pelasivat ensimmäisen Superliigan alaisen kautensa hieman odotukset ylittävästi, tuloksen ollessa kuitenkin pyöreä nolla. Se onnistui ottamaan varsinaisella peliajalla satunnaisia voittoja sekä venyttämään muutamia otteluita aina jatkoajalle asti. Yllätyselementti siis on olemassa eikä viime kauden huonosta runkosarjamenestyksestä huolimatta ole suositeltavaa lähteä pelaamaan Tuomisia vastaan takki auki. Tutkapari Jesben-Tenka nakuttikin kiitettävään tahtiin pisteitä eikä kyseessä varsinaisesti ole todellakaan mikään heittopussijoukkue. Kuluvaan kauteen Tuomisen Veljekset lähtevät erittäin tiiviillä viiden miehen koostumuksella ja tällä näppituntumalla vahvistuksia ei liene luvassa. Jos aktiivisuustaso pysyy hyvänä ja tiivis nelikko tai viisikko saa keskenään pelin sujumaan hyvin, Tuomisen Veljeksillä on kaikki eväät petrata huomattavastikin tulostaan viime kauteen nähden.

Seuraa tätä: Yllätyselementti

Tällä porukalla voi olla vaikka 8-0 tappio alla, mutta se kykenee nollaamaan murskaavankin tappion jo heti seuraavaan peliin ja petraamaan omaa pelillistä suoriutumista. Jos Tuomisen Veljekset onnistuu saamaan piristysruiskeeksi ensimmäisen ottelun maalin, se kykenee ottamaan matsin pisteet nimiinsä vastoin kaikkia ennakko-odotuksia.


10. Golden Knights

Viime kaudella joukkue sijoittui Superdivarin sijalle 8. Joukkueelle ei lopulta kertynyt pisteen pistettä, kun pelaamattomat pelit toivat miinuspisteitä. Näin ollen pudotuspelipaikka jäi kaukaiseksi unelmaksi. Tällä kaudella kuitenkin lähtöasetelmat on viime kautta huomattavasti paremmat - Teeri ja Kors ovat rauhassa kasanneet pitkällä off-seasonilla joukkuettaan ja hankkineet vahvistuksia. Suurin osa on vielä suurelle yleisölle tuntemattomia suuruuksia, mutta asetelmat uudelle kaudelle ovat kunnossa. Pudotuspelipaikka vaatii silti täydellistä onnistumista ja logolle pelaamista jokaiselta Goldenien pelaajalta. Tämä tuleekin olemaan joukkueen suurin vahvuus - kukaan ei odota siltä mitään. Jokaisessa pelissä Goldenit voivat yllättää vastustajansa kurinalaisella puolustuspelillä, joka ikinen piste on sille tärkeä kamppailussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Seuraa häntä: Teeri

Joukkueen kapteeni ja hengellinen johtaja. Teerillä on tietynlainen henkinen preesens ja hänen tuleekin luoda uskoa Goldeneille vaikeina jaksoina. Joukkueen tavoite pitääkin olla “piste kerrallaan kohti pudotuspelejä” ja tätä Teerin pitää opettaa joukkueen muille pelaajille.


Tehnyt: Instagram 50% ja Neula 50%


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 12.03.2018 21:01
Luettu: 681 kertaa

Kommentit
Jaska 14.03.2018 17:36
Hyvän hajunen ennakko. 0 kommenttia jostain syystä niin laitetaan itse sitten. Pari firmaa tuolla on, jotka itse rankkaisin korkeammalle näin muutaman matsin pelanneena / nähneenä, mutten taida paljastaa nimiä, etteivät saa liikaa itseluottamusta. Mutta eipä yllättäisi vaikka sarjataulukko näyttäisi tältä runkosarjan päätteeksi. Ehkä juuri sen takia ei kommentteja olekaan, kun ei ole kellään nokan koputtamista. Vain Luoja tietää.
kesä2018 14.03.2018 22:28
Kommentteja ei vrm ole kun on vähän tylsä lohko. Kaikki isot tekijät A-lohkossa.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2018