Kirjoitus

Liigan välieräennakko 1/18: fc koira - The Presidents

Pudotuspelien tilastoja

Joukkue

Voitot

Tappiot

Voitot (JA)

Tappiot (JA)

TM

PM

Maaliero

fc koira

3

2

0

0

19

16

+3

The Presidents

2

1

1

0

8

6

+2


fc koira

1.

zikEnWinS

5

9

+

8

=

17

+4

3.40

2.

Kalezki

5

6

+

7

=

13

+4

2.60

3.

Dalve

4

3

+

4

=

7

+3

1.75

4.

JuhaMieto

5

0

+

6

=

6

+4

1.20

5.

Darppiz

1

1

+

1

=

2

+1

2.00


The Presidents

1.

playa

4

2

+

5

=

7

+2

1.75

2.

Bisc

4

1

+

5

=

6

+2

1.50

3.

selänne10

4

5

+

1

=

6

+2

1.50

4.

skede8

4

0

+

5

=

5

+2

1.25

 

fc koira

fck onnistui kuittaamaan kalavelat sille haasteellista pudotuspelivastustaja Anaheimia vastaan. Sarja ei ollut fc koiralle helppo, mutta ei siitä läpihuutojuttua ennakoitukaan. Seuraavan haasteen fc koiralle tulee tarjoilemaan The Presidents, jonka kanssa sillä on ainakin runkosarjassa ollut todella tasaisia vääntöjä.

 

The Presidents

Todella vähämaalisen sarjan päätteeksi The Presidents onnistui tekemään tarvittavat tai pikemminkin tarvittavan maalin aina ottelua kohden samalla nollatessa Helsingin Jokerit tyystin. Samanlaista vastustajan paikkojen nollaamista tarvitaan myös seuraavassa sarjassa fc koiraa vastaan, jolla on hieman enemmän tulivoimaa Jokereihin nähden.

 

Kommentit

zikEnWins (fc koira)

Eli poffisarja pressoja vastaan, ei olla sen kummemmin valmistauduttu tähänkään sarjaan, koitetaan saada ukot ajoissa paikalle jos sais jopa pari harkkaa pelattua ennen sarjaa. Muutoksia ei varmaan kokoonpanoon tuu, yptä saatetaan pyörittää jos ei meinaa sujua.

Vihusta on koskaan turha valittaa, jos mestaruuteen mielii ni kaikki täytyy voittaa. Täytyy vaan puolustuspäässä maltaa jos presidentit pääsee pyörittämään niinkuin edellisessä kohtaamisessa, uskon että jos maltetaan alakerrassa saadaan kyllä yläkerrassa tarpeeksi paikkoja että voidaan voittaa otteluita. Ainahan täytyy sanoo että ottelusarja kääntyy meidän voitoks. Viiteen peliin varmaan menee mutta en yllättyis vaikka hävittäisiinkin. Tsemppiä kaikille mitalipeleihin! 

 

playa (The Presidents)

Lähdetään pelisarjaan kohtalaisen hyvin valmistautuneena (muutamia tiimipelejä yhdessä ja presidenttien tapaan autoplayta). Uskotaan omiin mahdollisuuksiin, pelitapaan ja siihen että sarja hoidetaan meidän eduksi. Kokoonpanomuutoksia ei tulla näkemään aikasemmasta sarjasta, luotetaan voittavaan kokoonpanoon.

Vastustajaa en ole pahemmin seurannut, runkosarjassa tuli kertaalleen turpaan ja nyt olisi tarkoitus maksaa potut pottuina. Luonnollisesti Kalezki-zikenwins kaksikkoa joutuu normaalia enemmän vahtimaan, mutta kova luotto meidän oman pään tekemiseen on, eli en usko että mahdottomia ongelmia tullaan kohtaamaan.

Sarjan lopputulemaksi ennakoin presidenttien 3-1 voittoa.

Hyökkäys vs. Hyökkäys

Taitaa olla sanomattakin selvää, että tähän osioon nostetaan esille fc koiran zikEnWins (Moses), joka toistamiseen mainittuna lienee nykykiekon parhaita ellei jopa paras hyökkääjä. fc koiran hyökkäyspeli on rakennettu tai tahattomasti rakentunut juuri Moseksen ympärille. Kausien mittaan hänen rinnalla on nähty useita eri hyökkääjiä. Nyttemmin aisapariksi on vakiintunut teipin sijaan Piruista tuttu Kalezki. fc koira on kausien mittaan haalinut itsellensä mielettömän paljon huipputason pelureita ja se voikin iskeä askiin monenlaisia toimivia ketjuja. Yleisesti ottaen koiran hyökkäyskalusta on pelottava ja äärimmäisen tehokas. Hyökkäyspäässä ehdottomasti koiran isoimpia vahvuuksia on monipuolisuus ja nopea pelitempo höystettynä usean taitavan pelaajan tarkalla laukauksella.

Presidenttien puolesta nostetaan esille playa, joka on viime aikoina kunnostautunut maalinteossa, erityisesti laukaus on kehittynyt millintarkaksi. Pressat ovat monien muiden liigajoukkueiden kanssa myös jengi, joka on pelannut kauan aikaa yhdessä. Kokemusta ja pudotuspeliosaamista löytyy siis rutkasti. Hyökkäyspelaamisessa mainittavaa on selänne10:n kyky hallita kiekkoa ja yleisesti ottaen Pressojen jokaisella pelaajalla on taitavat kädet veivata kiekkoa aivan miten haluaa. Tätä tullaan hyödyntämään fc koiraa vastaan, jolla ei välttämättä riitä maltti puolustaa loppuun asti. Kiekonhallinta tulee näyttelemään isoa roolia The Presidentsien voiton kannalta, koska vastustajan ollessa näin hyökkäyspainotteinen paras keino nähdäkseni sen taltuttamiseksi on uuvutustaistelu.

 

Puolustus vs. Puolustus

fc koira on ylivoimaisesti hyökkäysvoittoinen joukkue ja sen mentaliteetti tuntuu olevan, että paras keino puolustaa on hyökätä. Se on omiaan aiheuttamaan yksittäisten pelaajien virheitä, joista The Presidents rankaisee varmasti. fc koiralla on toki osaamista puolustaakin järisyttävällä tarkkuudella, mutta se usein alkaa tehdä sitä vasta saatuaan ensimmäisen maalin tai pari vastustajan verkkoon. JuhaMietoa käykin sääliksi, jos omat pelurit säntäävät jatkuvasti hyökkäämään. Tähän ottelupariin fc koira tarvitsee enemmän malttia. fc koiralle mieluista onkin, että se saa torjuttua vastustajan hyökkäyksenpoikasen jo ennen omaa siniviivaa pääsemällä itse nopeaan vastahyökkäykseen.

The Presidentsin skede on mainio peruspakki, jolle tarjotaan aikamoista sankarin viittaa, jos hän onnistuu nollaamaan tyystin fc koiran kaltaisen hyökkäyksen. Onnekseen tällä on aisaparina kenties kiekon paras ylempipuolustaja-Bisc, jolla piisaa pelikokemusta, -silmää ja taitoa tukea omaa joukkuetta kaukalon jokaisella osa-alueella. fc koira pyrkii pääsemään ylivoimahyökkäyksiin, joista se rankoo välittömästi. Näihin Pressojen pitää kiinnittää erityistä huomiota. Pressoilla riittää enemmän malttia puolustuspelaamisessakin ja luultavasti avatessa peliä Pressat eivät turhaan lähde hoppuilemaan, vaan ennemminkin lähtevät kierrättämään kiekkoa tarvittavan monta kertaa pelaajalta pelaajalle.

 

Lopputulos

Lopputulos kulminoituu seuraaviin seikkoihin: malttaako fc koira puolustaa, kuinka hyvin Pressat onnistuvat nollaamaan fc koiran hurjan hyökkäyspelin, kumpi voittaa enemmän kaksinkamppailuja ja kuinka hyvin Pressat hyödyntää kykyään hallita kiekkoa. Näkisin, että The Presidentsille on haastavaa voittaa yksittäinen ottelu takaa-ajoasemasta eli kussakin ottelussa ensimmäinen maali voi ratkaista käytännössä jo koko pelin. Kunkin pelin alku tulee olemaankin siitä mielenkiintoinen, että molemmat joukkueet haluavat tehdä ensimmäisen maalin mahdollisimman nopeasti. Molemmat runkosarjakohtaamiset näiden jengien välillä olivat todella tasaisia eikä tähän ottelusarjaan luultavasti ole tapahtumassa mitään mieletöntä muutosta sen suhteen. Lähdetään veikkaamaan täsmätulosta sarjalle; sarja päättyy vasta viidennessä ottelussa ja annetaan kolikon päättää, kumpi ottaa voiton. Lantti ennustaa The Presidentsien voittavan sarjan 2-3.

 

Bein (Vailla vakinaista)

Fc Koira ja The Presidents lähtevät taistelemaan finaalipaikasta ja edessä on todella tasaväkiset matsit. Runkosarjassa koira oli 3-4 lukemin presidenttejä vahvempi. Puolivälierissä fc koira kairasi tiensä niukasti 3-2 otteluvoitoilla jatkoon kovaa kautta pelaavan zikEnWinSin johdolla. Pressat puolestaan kaivoi tiensä välieriin jokereiden kustannuksella 3-1 otteluvoitoin. Pressoilta on vaikea nostaa yksittäistä pelaajaa esille sillä jokainen tekee tasaisesti tehoja ja tulivoimaa löytyy joka osa-alueelta. Tiedossa erittäin tasainen ja mielenkiintoinen sarja. fc koira jatkoon 3-2 otteluvoitoin.


Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu 18.02.2018 20:12
Luettu: 358 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2018