Divarin puolivälieräennakko 1/18: Apinalauma - Kalamazoo Wings

Artikkeli

Edelliset kohtaamiset

Kalamazoo Wings - Apinalauma 6 – 4

Clein, Lennart, lll, nvi – ’e’, cero, Knekt, Stana

 

Joukkueiden keskinäinen kauden ainut kohtaaminen oli yhtä ilotulitusta.

 

Apinalauma

Seuraa häntä: Stana

Superissa vasta kaudella 2/17 läpimurtonsa tehnyt Stana on yksi sarjan parhaimpia ja tehokkaimpia ylempiäpuolustajia. Ehdottomasti hyökkäyspainotteinen Stana osaa pelata myös hyvää kahden suunnan peliä ja nähdäänkin usein pelitilanteissa koko kaukalon laajuudella.

 

Kalamazoo Wings

Seuraa häntä: Clein

Viime kohtaamisessa Clein oli se, joka onnistui parhaiten löytämään heikkoudet Apinalauman puolustuksesta ja ratkaisemaan ottelun joukkueensa eduksi murskaavalla vetotarkkuudellaan. Tässä kohtaamisessa Clein on Kalamazoon ratkaisija.

 

Apinalaumalta odotettiin kauden alussa sitä ”samaa vanhaa” eli tasapaksuhko runkosarja ja ulos pudotuspeleistä heti ensimmäisellä kierroksella. Toisin kuitenkin kävi, sillä Apinat saivat offseasonin aikana tehtyä varsin mainioita pelaajahankintoja, muun muassa ehkä kiekon kaikkien aikojen pelaaja Jebsu on nähty muutamassa runkosarjaottelussa. Lisäksi pikku tauon jälkeen peliin palannut ’e’ (sex) on ottanut joukkueen reppuselkäänsä ja toiminut läpi runkosarjan sen kantavana voimana. Yksi divarin parhaita alempiapuolustajia eli cero saatiin myös kahmaistua Apinalauman riveihin. Tuloksena hieno runkosarja ja lohkon kärkisijoille. Tällaisella porukalla, joka kaiken lisäksi pelaa mainiosti yhteen, on kaikki avaimet käsissään aina mestaruuteen asti. Ensimmäisen tulikasteen tulee tarjoamaan runkosarjassa Apinalauman löylyttänyt Kalamazoo Wings ja päävastuuhenkilö Stanan on varmasti pitänyt pohtia, mitä runkosarjakohtaamiseen verrattuna pitää tehdä toisin pudotuspeleissä.

Kalamazoo murskasi odotetusti Montrealin neljännesvälierissä, eikä antanut parista jatkoajasta huolimatta sille juurikaan saumaan. Itse peli oli melko staattista perussuorittamista. Kalamazoo panosti puolustuspelaamiseen ja nollasi Montrealin paikat hyvin. Tässä saatiin hyvin teroitettua puolustuspelaamisen ja ensimmäisen maalin tärkeyttä pudotuspelipelaamisessa. Vastaan tulee äärettömän kovia maalinsylkijöitä, joten luultavasti Kalamazoon päässä onkin jo mietitty, millä tavalla Apinalauman maalinikkarit saadaan aisoihin. Katseet kohdistuvatkin Kalamazoon pakkipari lll-nvi -kaksikkoon, miten he lähtevät organisoimaan oman maalinsa tukkimista. Hyökkipari Clein-Lennart väläyttelivät neljännesvälierissä, kuinka tätä peliä pelataan voitokkaasti. Vastustajan puolesta 2v1 -hyökkäyksiin ei tämän kaksikon kuitenkaan kannata lähteä tippaakaan ylimielisesti, nimittäin cero on varsinainen spesialisti niiden pitämisessä.

 

Lopputulos

Luultavasti tämä ottelupari tulee olemaan samanlaista ilotulitusta, kuin runkosarjakohtaaminenkin oli. Molemmilla joukkueilla pelaa kaikilla pelipaikoilla todella taitavia yksilöitä omine erikoistaitoineen. Henkilökohtainen taito vs. henkilökohtainen taito on aikalailla 50-50, eli se joka puhaltaa paremmin yhteen pussiin joukkueen kanssa, on vahvoilla. Pudotuspelikokemusta lienee enemmän Apinalauman päässä, joten sen turvin Apinat menevät jatkoon voitoin 3-1.

 

BONUS

4.2.2018 klo 23.11 ja 23.35 armeijan harmaissa palvelusta suorittava Apinalauman BIGONE aka ”Biggis” lähestyi artikkelin kirjoittajaa sarjalla WhatsApp -viestejä, jotka liitetty alle.

”Kyl sen verta kova luotto on että cero nollaa nämä suoraan otteluvoitoin 3-0 ei vastustajien hyökit Pönse/Lennart mahda meidän puolustukselle mitään ja vielä kun hyökit osaa maalei tehdä niin mikäs täs ollessa ja ylimielisin miettein mennä seuraavaan vaiheeseen eli välieriin ! "Muut tulee takki auki, me tullaan vittu ilman takkii"”

[4.2. klo 23.35] Apinalauman kapteeni Stanan kommentti on et pleijareis menestys riippuu 3 asiasta

[4.2. klo 23.35] 1. ceron tärinän määrä 2. puolustaako speak 3. tekeekö sex beeltä ja paikoista

[4.2. klo 23.35] ?multa tietenki varmoja passeja ja puolustusta odotettavissa

[4.2. klo 23.35] Lähtee veivisyöttöi mitä kukaa ei odota

[4.2. klo 23.35] Kiekon paras pelintekijä tämä stana

[4.2. klo 23.35] Siit stanan kommentit viel

Tietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 11.02.2018 15:03
Luettu: 688 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.