Insta vs Fakke

Artikkeli
Ikävä kyllä erinäisten tapahtumien johdosta johtokunta ei saanut kauden alussa kausiennakkoa aikaan. Pahoittelen vielä tätä, joskus vaan ei aikataulut ja kirjoittajien elämäntilanteet anna myöten. Nyt kuitenkin johtokunnan ulkomaankirjeenvaihtajalla on hieman vapaa-aikaa, joten tästä se lähtee!

Tuota epäonnista kausiennakkoa rakennellessa Instagram sekä Falco antoivat omat mielipiteensä sijoitusarvioiden merkeissä. Tässä artikkelissa vertaan heidän arvioitaan nykytilanteeseen (15.10 klo 13.14).

Miksi tämä artikkeli juuri nyt, eikä vasta runkosarjan loputtua? Silloin on aika panostaa pudotuspeliennakoihin ja toisaalta ehkä tämä artikkeli antaa uutta intoa lähteä asemiaan parantamaan, kuka tietää?

Miten tämä vertailu tehtiin? Jos arvio ja todellinen sijoitus ovat samat annettiin 0 pistettä. Jos arvio ja todellinen sijoitus eroavat yhdellä, annettiin yksi piste. Isommasta erosta isompi määrä pisteitä ja niin edelleen. Näin lasketaan virhepisteitä ja pienemmän pistemäärän saanut arvioija on siten onnistunut ennusteissaan paremmin. Samalla joukosta erottuvat ne erityisen hyvin/huonosti menestyneet joukkueet. Sijoituksissa on käytetty p/o arvoja, koska tällä hetkellä joukkueilla on pelattuna erimäärä otteluita.A-lohko


Löylynheittäjät, voitti Falcon arvion neljällä ja Instagramin kolmella pisteellä. Joukkue aloitti kautensa vahvasti peräti seitsemän ottelun voittoputkella, joka lopulta päättyi Phoenix Risingia vastaan joukkueen jäätyä maaleitta. Kauden toisella puoliskolla tahti on hieman hiipunut, mutta vahva alkukausi pitää löylyt edelleen korkealla sarjataulukossa. Enteilee hyvää viikon kuluttua alkavia pudotuspelejä ajatellen.

Outer Continent on monille tuttu Eliittiliigan häntäpäässä iät ja ajat roikkuneena joukkueena. Nyt Superliigassa Outer Continent on ylittänyt odotukset, ainakin mitä Instan ja Faken arvioihin tulee. Molemmat arvioivat sijoitukseksi 9. ja kun joukkue löytyy sijalta 6. Ja on vieläpä kiinni pudotuspelipaikassa, voidaan olla ylpeitä! Ei se meno vieläkään päätä huimaa, mutta iloisia yllätyksiä nähtiin runkosarjassa jo useita.

B-lohko


Exodus, oli arvioitu sijoille 4. ja 3. Artikkelia kirjoittaessa joukkue löytyy sijalta 7. Allekirjoittaneen mielestä arviot olivat alunperinkin liian korkeita johtuen kauden alussa nähdystä kokoonpanosta, mutta näkemykset nyt aina eroavat. Jokatapauksessa, sekavahkolla kokoonpanolla otteluita pelanneella Exoduksella on vielä mahdollisuudet pienen ryhtiliikkeen avulla vaikka pudotuspelipaikkaankin. Töitä se vaatii, tuleva viikko sen meille näyttää.

Berries, joukkue joka aliarvioitiin. Sarjataulukon keskivaiheille sijoille 6. ja 5. arvioidut marjat ovat näyttäneet kentällä hyviä otteita ja ovat hienosti lohkossaan sijalla 3. Toki kaukana muulta lohkolta karanneesta kahden kärjestä SC Bern-Ilves, mutta silti suoritusta voidaan pitää vähintäänkin kiitettävänä.

Kärkikaksikko SC Bern - Ilves oli arvioitu täysin oikein sekä Instagramin että Falcon toimesta. Erityisen hyvin edukseen erottuneet joukkueet p/o arvoilla 2,44 sekä 2,14, kun kolmantena olevan Berriesin keskiarvo on vain 1,62. Kukaan tuskin voi pitää tätä yllätyksenä sen enempää kuin Kasseleiden dominointia A-lohkossakaan. Nämä joukkueet ovat paikkansa varmasti ansainneet sarjataulukon huipulla. Odotukset pudotuspelien lähestyessä ovat toki myös sen mukaiset! Ps. kuminalli voisit vähän rajoittaa, hurja tahti!

Instagram vs. Falco


Kuten taulukosta nähdä saattaa, päättyi tämä leikkimielinen kisailu tylsästi tasapeliin joten reiluuden nimissä julistan molemmat häviäjiksi. Falco hävisi A-lohkon ja Instagram B-lohkon, hurraa! Mielestäni näiden sankareiden arviointikykyä voidaan kuitenkin pitää melko hyvinä, muutamia joukosta erottuvia joukkueita lukuunottamatta. Hävetä ei ainankaan tarvitse! 

Lopputulos: 21-21.
Tietoja
Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu: 15.10.2016 16:02
Luettu: 1366 kertaa

Kommentit (7)

Select, 16.10.2016 17:42
Muuten ihan hyvä mutta kyllä on jossain tynnyrissä elänyt, jos Löylynheittäjiä on noin alas arvioinut ennen kauden alkua.
Fettis, 16.10.2016 18:29
Mielestäni tuo on ihan linjassa teidän viimekauden menestyksen kanssa. Hyvää parannusta kyllä edelliskaudesta!
TakeDown, 16.10.2016 21:09
Ai ollaanko me viidentenä?
TakeDown, 16.10.2016 21:10
oho katoin väärää kohtaa =(
TakeDown, 16.10.2016 21:10
en kattonukkaa : D
HuiluTino, 16.10.2016 21:49
Downin Take :D
TakeDown, 17.10.2016 00:09
:D joo vittu meni 5/5 ::::)

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.