Kirjoitus

Neljännesvälieräennakko: Metsän Kiekko - Phoenix Rising

Tilastotietoja

 

Voitot: MetKi 9 vs. PHR 7

Tasapelit: MetKi 1 vs. PHR 0

Tappiot: MetKi 7 vs. PHR 8

Tehdyt maalit: MetKi 71 vs. PHR 42

Päästetyt maalit: MetKi 62 vs. PHR 47

 

Metsän Kiekko

 

Tämä entisistä SC Bernin pelaajista koottu kokoonpano voitti superliigan ensimmäisellä kaudella kaiken mitä voitettavissa oli ja nyt uuden joukkueen alla samat herrat yrittävät kivuta uudestaan sinne kirkkaimmalle korokkeelle.

Kausiennakossa Metsän Kiekkoa povattiin kärkinelikkoon ja usko hyvään menestykseen oli ainakin ulkopuolisilla iso, mutta alkukaudella pelistä ei oikein meinannut tulla mitään.Pelejä hävittiin huolimattomuuden takia ja kiinnostus näytti olevan karkuteillä. Maaleja MetKi tekikin lähes totuttuun tapaan ja tähän syy löytyy tietenkin Kentu/kullijami (kuminalli) akselilta. Herrojen pistekeskiarvo oli taas liigan kärkipäätä, vaikka pelissä ei ollutkaan enään sitä samaa motivaatiota, mitä pari kautta sitten. Vasta loppukaudesta, kun pelejä oli pakko voittaa niin kokenut joukkue heräsi ja kairasi viimeisestä 4 pelistä voitot ja nousi näin runkosarjan 3.sijalle.

Nyt kun höntsäpelit aka. runkosarja on pelattu alta pois, niin Metsän Kiekon uskoisi heräävän pelaamaan tosissaan ja jättämään pois sen ylihyökkäämisen sekä muun huolimattomuuden ja keskittyvän voittamiseen. Jos joukkue saa Circlen (pelasi 4 runkosarjapeliä ja voitti kaikki) mukaan peleihin ylemmän puolustajan paikalle, niin jälki voi olla playoffeissa tuhoisaa, kun siihen yhdistetään 2 Superliigan top-5 hyökkääjää.

 

Seuraa häntä: vsrt (Kapanen)

Tämä pitkäaikainen Eliittiliigajyrä on luutinut alemman puolustajan paikkaa tällä kaudella ja päästänyt vastustajia läpiajoon useampia kertoja pelin aikana. Mutta kaikki tietävät kuinka hyvä vsrt voi olla, kun peli sujuu. Löytyy tarkkaa laukaus, malttia ja pelisilmää. Eli pistäkää seurantaan tämä taitava alempi puolustaja.

 

Phoenix Rising

 

Pitkän linjan Eliitti/Superliigajoukkue, jossa pelaa kaikille tuttuja pelaajia. Heitä povattiin keskikastiin runkosarjassa ja sinne ne myös sijoittuivat, joskaan joukkue ei varmasti ole tyytyväinen kuudenteen sijaan. Kauteen jopa mahtui jakso, joka sisälsi 7 peliä ja josta 6 hävittiin. Tuon sukelluksen jälkeen joukkue paransi tilastollisesti ja päättikin kauden ihan hyvissä merkeissä ja joukkueen sisältä varmistettuna joukkue pelasikin kauden parhainta lätkäänsä juuri runkosarjan 3 viimeisessä pelissä.

Kokoonpano on elänyt kaudet mittaan ja 6 eri pelaajaa on pelannut kivan määrän pelejä ja toivottavaa olisi, että Phoenixit löytävät ja saavat paikalle sen 4 pelaajan ideaalin kokoonpanon, joka on Jaws-Kaakkuri-teppo223-Donskoi/Jakke. Jos kokoonpano ei setviydy ja jäälle saatetaan ei niin hyvää yhteispeliä pelaava joukkue, niin vastassa voi olla kylmää kyytiä. Näkemykseni mukaan PHR peli perustuu hyvään joukkuepeliin ja siihen, että jokainen tietää miten toinen pelaa. Suurin osa pelaajista muistaa teppo223:n alemman puolustajan paikalta, mutta viimekaudet hän on tosiaankin pelannut hyökkääjänä ja kerännyt sillä paikalla paljon syöttöjä, mutta niukasti maaleja. Pudotuspeleissä joukkue tarvitsee tepolta tulitukea Donskoin/Jaken lisäksi, sillä he ovat takuuvarmoja pistenikkareita. Tepon pitää nostaa kovempi pykälä maalinteon suhteen menestyäkseen joukkueensa kanssa playoffeissa.

 

Seuraa häntä: Donskoi

Viime kaudella Olli Jokisen riveissä maaleja toisensa perään tehnyt hyökkääjä ei ole vielä tällä kaudella yltynyt samaan maalivireeseen, mitä viime kaudella nähtiin. Kun Donskoi saa vireen päälle, niin tämä pelaaja on puolustajalle miltein mahdoton ottaa kiinni, koska pystyy tekemään maaleja hyvinkin yllättävistä paikoista ja asennoista.

 

 

Arvio

2 kokenutta joukkuetta, joista toinen on tottunut menestymään ja toinen putoamaan jo pudotuspelien ensimmäisillä kierroksilla. Nyt jos koskaan on sauma Phoenix Risingillä kaataa pelaajamateriaaliltaan kova nippu, jos he vain saavat pykälän lisää maalintekoon ja tiiviiseen joukkuepuolustamiseen. MetKi voi olla virhealtis, jos yhtään jatkavat runkosarjan pelityyliään.

Uskon kumminkin, että Metsän Kiekko ottaa homman omiin käsiinsä ja runkosarjan sekosortopelistä ei ole tietoakaan ja maalintekijät kullijami sekä Kentu vievät joukkueensa jatkoon lukemin 3-1.

 

 

 


Kirjoittanut: Suxman
Julkaistu 17.10.2017 17:29
Luettu: 500 kertaa

Kommentit
huume420 20.10.2017 11:46
:D Kapanen pelannut yp ja hyök tällä kaudella ja 99% kännisä
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2018