Neljännesvälieräennakko: Aurinkolaulu - Outer Continent

Artikkeli

Tilastojen vertailu

Voitot: Aurinkolaulu 10 vs. Outer Continent 4

Tasapelit: Aurinkolaulu 1 vs. Outer Continent 0

Tappiot: Aurinkolaulu 6 vs. Outer Continent 11

Tehdyt maalit: Aurinkolaulu 73 vs. Outer Continent 53

Päästetyt maalit: Aurinkolaulu 45 vs. Outer Continent 92

 

Aurinkolaulu

Heikosti alkanut kausi päättyi kuin päättyikin Arskalaulun ylikävelyyn ja valtaosan ennakoimaan runkosarjan toiseen sijaan. Tämä lienee yllättänyt eniten itse Aurinkolaulun pelaajat ainakin heidän puheidensa perusteella. Pelaajamateriaalin puitteissa kuitenkin ok runkosarja. Offseasonin aikana riveihin hankitut Bellerin ja Anakin ovat ansainneet paikkansa tiimissä ja onnistuivat runkosarjassa erinomaisesti. Heidät tullaan varmasti näkemään pudotuspeleissäkin isossa roolissa. Aurinkolaulu pelasi tälläkin kaudella suhteellisen laajalla kokoonpanolla ja runkojoukkueen vuosien kokemus yhteispelistä sallii erilaisten kokoonpanojen kierrättämisen. Luultavasti Outer Continentia lähdetään kaatamaan kokoonpanolla Jezik/Falco-Anakin-Bellerin-Fettis.

 

Outer Continent

Takana oleva runkosarja lukeutuu Outer Continentin parhaimmistoon, ja OC:n onnistuikin kairata muutamat tarvittavat pisteet ja A-lohkon parit joukkuekaatumiset boostasivat Outereiden varman pääsyn pudotuspeleihin. Kuten aikaisemmillakin kausilla, Outer pelasi runkosarjan erittäin laajalla pelaajaskaalalla. Ainut silmiinpistävä ero aiempiin kausiin on Cylarin poissaolo. Outereiden ainoana maalipyssynä pidetty Cylar pelasi vain viidessä runkosarjaottelussa. Tilalle saatiin kuitenkin Acesistakin tuttu Urgik, joka oli nähdäkseni useassa ottelussa OC:n kantava voima. Päästettyjen maalien lukumäärä kertoo kuitenkin Outereita edelleen piinaavasta holtittomasta puolustamisesta ja vakavista pelillisistä ongelmista. Peli ei kuitenkaan ole kovin vakavaa ja läpi runkosarjan OC:n otteista paistoi tuttu rentous, jonka voimin koviakin joukkueita päästiin pistämään paikoittain jopa ahtaalle. Outer Continentin pelaajakalustosta pudotuspeleihin ei ole mitään takuita, mutta toivoisin näkeväni ketjun Urgik-Ahis/Cylar-Jåne-Surfacin Aurinkolaulutalkoissa.

 

Arvio

Kuten useimmiten neljännesvälierissä myös tässä otteluparissa näkyy selkeästi olevan kyse raamatullisesta Daavidin ja Goljatin kohtaamisesta. Pahimmillaan Outer Continent on vain pieni suupala Aurinkolaululle ja parhaimmillaankin voi nähdäkseni yllättää Aurinkolaulun vain kerran. Sekä joukkue- että yksilöpelissä Outer Continent jää Aurinkolaulun jalkoihin niin hyökkäys- kuin puolustuspelissäkin. Aurinkolaulu marssii Vesa-Matti Loirin kappaleen ”Niin hyvää puuta” tahtiin voittoon otteluvoitoin 3-0.

Tietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 16.10.2017 15:40
Luettu: 810 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.