Kirjoitus

Välieräennakko IHT Guerrillas - Sotilaspoliisikilta

Molemmat ovat joutuneet taipumaan kerran pudotuspelitaipaleellaan. Molemmat voittivat kerran toisensa runkosarjassa. Molemmilla on eväät voittaa mestaruus. Kumpikaan ei päässyt tänne asti ilmaiseksi. Kyseessä on välieräsarja IHT Guerrillasin ja Sotilaspoliisikillan välillä.

Keskinäiset ottelut <->

6.4.2017 - Sotilaspoliisikilta 0 - 4 IHT Guerrillas
SPOL: Kauko-Bloody-Arwen-Anakin
IHT: jemi-Tobo-Korkea-Vesa

3.5.2017 - IHT Guerrillas 0 - 3 Sotilaspoliisikilta
IHT: jemi-Tobo-Korkea-Vesa
SPOL: Bloody-Arwen-Anakin-retku

Pudotuspelit tähän asti

Yllättävää on se, kuinka aina-niin-kehno-nelurissa Aurinkolaulu onnistui aiheuttamaan mylläystä IHT Guerrillasin päädyssä. He veivät jopa kaksi ottelua sarjasta jatkoajalle. Molemmat pelasivat hannaavalla tyylillä ja ottivat oman aikansa rakentaessaan hyökkäyksiä. Kiekkoviihdettä huonoimmillaan. Sarjan parhaat pelaajat olivat eittämättä Korkea ja Vesa. Tekivät loistavalla prosentilla paikoista ja kahmivat puhtaan 3-0 sarjavoiton Guerrillasille. Sotilaspoliisikiltaa vastaan maalintekovire tulee olemaan suuressa osassa, sillä he eivät anna läheskään yhtä paljon tilaa kuin Aurinkolaulu - paikoista on pakko tehdä.

Laulu pelasi ensimmäisessä ja viimeisessä pelissä hyvää kiekkoa. He yrittivät voittaa IHT’n heidän omalla pelitavallaan, mutta siitä jäätiin noin kolmen voiton päähän.

Puolivälierässä ennakoitiin Olli Jokiselle välieräpaikkaa, mutta retku oli eri mieltä. Kyseinen kaveri teki 10 maalia kolmessa pelissä ja varmisti puhtaalla pelillä jatkopaikan Killalle. Samalla hän syrjäytti tiimikaverinsa maalikuninkaan tontilta ja on lyhyessä ajassa ujuttanut itsensä Superliigan eliittiin. Sarja tiivistyi siihen, ettei Olli Jokinen malttanut pelata rauhallisesti mikä antoi Killalle etulyöntiaseman. Jo useasti yhdeksi kiekon monipuolisimmista pelaajista kutsuttu Anakin pääsi tekemään käytännössä mitä vaan. Jos Killalle antaa tilaa, luvassa on sadan prosentin painostusta w/ pelinrakentaja-Anakin.

Kotijoukkueen paras pistemies oli - yllätys, yllätys - Stamkos. Hän on tutkaparinsa simokissan kanssa saanut harmaita hiuksia aikaan usealle joukkueelle, mutta tässä tuli muuri vastaan.


Taistelupari - Anakin vs. Vesa

Anakin (Sotilaspoliisikilta) sekä Vesa (IHT Guerrillas) ovat molemmat päätyneet lopulta antaviksi osapuoliksi hyökkäyspäässä. Killassa maaleja on alkanut ryöpyttämään retku ja Guerrillasissa se on Korkea. Pelityyleiltään erilainen mutta rooleiltaan samanlainen kaksikko Anakin-Vesa joutui suurennuslasin alle.

Yhteisiä tekijöitä

  • Osaavat pitää kiekkoa hyökkäysalueella
  • Omaavat mainion pelisilmän
  • Kummallakin on tulinen laukaus joka päätyy harvoin muualle kuin maaliin

He eroavat siinä kohtaa, ettei Vesa omaa samanlaisia pelinrakentajan kykyjä kuin Anakin. Toisaalta sitten Vesa soveltuu paremmin joukkuepeliin, kun taas Anakin loistaa eniten yksilönä. Toivottavasti kumpikaan ei ole h-hetkenä kesäterässä.


Haastattelussa IHT Guerrillasin jemi

<Falco> Olette pelanneet Kiltaa vastaan jo pariin otteeseen runkosarjassa. Hiljattain voititte Aurinkolaulun puolivälierissä. Miten näiden kahden pelityylit eroavat toisistaan ja onko vastus astetta kovempi edellisiin sarjoihin verrattuna?
<jemi> Aurinkolaulu ottelusarjan arveltiin ennakkoon olevan todella kova ja puolustus painotteista pelaamista. Vaikea sanoa onko tästä tulossa kovin sarja verrattuna edellisiin ja sen näkee illalla sitten.

<Falco> Mikä on se salainen ase, millä saatte pidettyä puolustuksen niin tiiviinä mutta samalla pelattua aggressiivisesti hyökkäyspäässä?
<jemi> Joukkuepelaaminen on ollut meillä hyvää. Pienet virheet pois vielä niin eiköhän tästä hyvä tule.

<Falco> Tiivistä neliötänne koetellaan toden teolla Kiltaa vastaan. He ovat taitavia hallitsemaan kiekkoa ylhäällä. Miten katkaisette syöttölinjat kun vastustajalta löytyy monta oivan peliälyn omaavaa yksilöä?
<jemi> Uskotaan sen verran omaan peliin, että meidän perus pelaaminen omassa päässä riittää pitämään vastustajat poissa maalipaikoilta.


Haastattelussa Sotilaspoliisikillan Arwen

<Falco> Jätitte Olli Jokisen aseettomaksi puolivälierissä. Miten pääsitte niskan päälle niin helposti ja kuinka valmistaudutte täysin erilaista pelityyliä vastaan tälle illalle?
<Arwen> Johtui ihan siitä että oltiin heitä parempia tällä kerralla jokaisella pelin alueella. Stamkos ja simokissa on kovia maalintekijöitä, mutta onnistuttiin pitämään ne tarpeeksi hyvin kurissa Kaukon kanssa ja eipä ollu OJ:n pakeilla mitään jakoa Anaa ja perälää vs.

Ei valmistauduta mitenkään erityisesti, vaan pelataan samaa peliä aina. Perälällä on nyt melkein viikko aikaa hoitaa kone ja kuntoon niin toivottavasti sen on tehnyt. 

<Falco> Joukkueellanne on kyky hallita peliä hyökkäysalueella. Peli pyörii vaivattomasti. Riittääkö se IHT Guerrillasin passiivista sumppua vastaan?
<Arwen> Ei välttämättä riitä. Jos näyttää siltä, niin Ana kärkkymään.

<Falco> Miten vältytte vastaiskuilta, jos vastustajan puolustuksen avaamiseen tarvitaan koko nelikko ja heidän hyökkääjänsä kärkkyvät salakavalasti ylivoimahyökkäyksiä?
<Arwen> Pitää tietysti olla tarkkana. IHT:n riveissä on kovia maalintekijöitä, joten ei parane antaa mitään ilmaiseksi.


Loppuarviot

<Falco> Tasainen sarja luvassa. Kilta tekee IHT Guerrillasin hyökkäyksen hankalaksi. Peli pyörii pääasiassa lohkovoittajan päädyssä, sillä ainoastaan Korkea ja Vesa saavat hallittua kiekkoa Killan alueella - puolustajista ei ole niin paljon hyötyä ylhäällä. Guerrillasin täytyy muuntautua passiivisesta aktiivisemmaksi joukkueeksi tai vaihtoehtoisesti hyökkääjien täytyy olla huippuvireessä pelipäivänä. Tämä on kuitenkin ainoastaan oletus sarjan kulusta. Killan hyökkäys ja puolustus ovat paremmin balanssissa, joten uskon Sotilaspoliisikillan finaalipaikkaan lukemin 2-3.

<Fettis> Kaksi tiukkaan puolustuspelaamiseen tukeutuvaa joukkuetta vastakkain ja Superliigan välierät. Ei ehkä se katsojaystävällisin ottelupari, mutta pelaajien näpit hikoavat aivan varmasti. Vastustajan virheiden kyttäilyä ja niihin reagointia. Tiukka sarja! Uskon kuitenkin IHT Guerrillasin sumputtavan vastustajaansa lujemmin ja menevän jatkoon sarjasta otteluin 3-2.

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 25.05.2017 18:12
Luettu: 335 kertaa

Kommentit
Arwen 25.05.2017 21:49
hyvä ennakko
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017