Välieräennakko: HC TeamJoukkue - Kisastudio

Artikkeli

HC SumB:n kaatanut Kisastudio kohtaa ennakkosuosikin viittaa harteillaan kantavan HC TeamJoukkueen, jonka moottori hieman yllätyksellisesti yski jo puolivälierissä Impactia vastaan. Mielenkiintoinen ottelupari, syvennytäänpä siihen nyt vähän!

 Pudotuspelit tähän asti

Neljännesvälierissä HC TeamJoukkue otti mittaa Acesista. Hieman yllättäen ensimmäinen ottelu meni jatkoajalle asti ja toinenkin ottelu voitettiin vain yhdellä maalilla. Varsinaiseksi maalijuhlaksihan ne pelit menivät, liekö HCTJ sitten miten vakavasti sarjan ottaneet, ken tietää. Puolivälierät olivatkin sitten täysi ylläri! Tuskin kukaan oletti Impactin pistävän vastaan niin lujaa, kuin se lopulta pisti. Impact taisteli kahdesta ensimmäisestä ottelusta jatkoaikavoitot ja oli jo hyvää vauhtia menossa välieriin. Loput kolme ottelua olivatkin sitten HCTJ:n hallintaa, eikä Impactille juuri mahdollisuuksia annettu, kun Moses mättiä maalia toisen perään.

Kisastudion matka läpi pudotuspelien on sen sijaan ollut paljon siistimpi. Berries kaatui suoraan kolmessa ottelussa, vain yhden lipsahtaessa jatkoajalle. Studiossa kaikki tekee maaleja ja se näkyi myös tässä sarjassa kaikkien pelaajien päästessä tekemään vähintään kaksi maalia. Puolivälierissä vastaan asettui sitten jo huomattavasti tasokkaampi joukkue - HC SumB. Spearsin poissaoloa paikkasi FääF ja yhtä tappiota lukuunottamatta joukkue klaarasi tiensä välieriin puhtaasti ja sitä kuuluisaa omaa peliä pelaamalla.


HCTJ Puolustus vs. KST Yhteispeli

HC TeamJoukkue pelaa tunnetusti erittäin hyökkäysvoittoista jääkiekkoa kolmikon Moses-Darppiz-teippi voimalla. Kisastudiolla tulee olemaan täysi työ puolustaessa tämän erittäin kokeneen kolmikon hyökätessä päälle. Kaikki kolme ovat yksilötaidoiltaan liigan parhaimmistoa ja yhteispeliäkin on jo kauden verran harjoiteltu.

Tästä räväkästä hyökkäämisestä heijastuu myös joukkueen suurin heikkous, puolustaminen. Maalia vartioiva Jenbb tulee olemaan kovan paineen alla ja todennäköisesti otteluiden aikana hän pääseekin torjumaan 2vs1 ja jopa 3vs1 hyökkäyksiä useammin kuin kerran tai kahdesti. Kisastudion tiivis yhteispeli ja näyttävä syöttömylly tuskin erehtyy maalinteossa jos näitä ylivoimahyökkäyksiä alkaa irtoamaan. Toisaalta Kisastudion on myös erittäin tärkeää hyödyntää nämä tilanteet, sillä kukaan tuskin uskoo kolmella pelaajalla hyökkäävän joukkueen ainankaan nollille jäävän. pökäle on tämän Studion porukan tärkein maalintekijä, vaikka Kisastudiossa kaikki maaleja mättävätkin, kuten yllä on mainittu. Pöksyltä vaaditaankin nyt tarkkaa laukausta ja fiksua ylivoimatilannepelaamista.


Haastattelussa Kisastudion anton

<Fettis> Puolivälierissä vastaan asettui viimekauden pronssimitalisti HC SumB. Falcon kirjoittamassa ennakossa povattiin tiukkaa sarjaa, mutta lopulta veitte sarjan varsin selvin numeroin. Mitkä ovat fiilikset sarjan jälkeen ja vastasiko vastustajan pelaaminen ja sen taso odotuksianne?
<anton> Fiilikset on tottakai hyvät kun jatkopaikka irtosi ja päästiin neljän parhaan joukkoon ja taas askeleen lähemmäksi meidän tavoitetta. Vaikka puolivälieräsarjaan lähdettiinkin aavistuksen siipirikkoisena Spearsin poissaolon myötä, tiedettiin että omaa peliä pelaamalla ollaan vahvoilla ja sarja on meidän. Sarja vastasi aika hyvin odotuksiamme, tosin HC SumB oli jopa odotettua kesympi eikä aiheuttanut niin suurta päänvaivaa mitä olisi voinut kuvitella.

<Fettis> Välierissä vastaan asettuu mestariehdokkaaksi jo moneen kertaan kruunattu HC TeamJoukkue. Lähdette otteluihin selvästi altavastaajan asemasta, mutta yllätyspotentiaaliakin löytyy. Riittääkö Studion peruspelaamisen tarkka suorittaminen voittoon tästä sarjasta, vai tarvitaanko jotain erityistä HCTJ:n murtamiseksi?
<anton> Kyllä me lähdetään välieriinkin pelaamaan omaa peliä, vaikka vastus taitaa olla kaikista kovin tähänastisista. Meillä on täysi luotto omaan juttuun ja omiin kykyihin eikä nähdä mitään syytä lähteä pelaamaan eri tavalla vastustajan mukaan. Tulokset ja peli on kevään mittaan parantunut mukavasti, mutta ruuvia on varaa kiristää vielä aika paljonkin. Se on kuitenkin varmaa, että nappisuorituksen vaatii jos finaaleihin mielii.

<Fettis> Miten uskot sarjan päättyvän ja kuka tekee ratkaisevat maalit?
<anton> Sarja tulee päättymään 3-1 tai 3-2 Perinteikkään Kisastudion hyväksi. Meillä vastuu tuloksenteosta jakautuu tasaisesti kaikkien neljän pelaajan harteille mitä pidän ihan hyvänä juttuna. Jos nyt kuitenkin jotain nimiä pitää sanoa, niin yllätyksellinen pökäle osaa maaleja tehdä vähän hankalimmistakin paikoista. Myös talviunilta pikkuhiljaa heräillyt Jaska saattaa väläytellä vastustamatonta lämäriään.


Haastattelussa HC TeamJoukkueen Moses

<Fettis> Puolivälierissä HCTJ:lle meinasi käydä hassusti, kun Impact nappasi voiton kahdesta ensimmäisestä pelistä. Päätyyn asti se ei riittänyt kuitenkaan, vaan voititte sarjan lopulta 3-2. Miten Impact pääsi näin yllättämään?
<Moses> Ekassa pelissä päästiin liian helposti 2-0 tai 3-0 johtoon, ni alettii vähä pelailee ja vihu tuli tasoihin. Jatkojen kautta sitte hävittii. Tokassa tiukka vääntö ja rye pääs tinttasee pienest kulmast. Seuraavii peleihi vaihettii vähä pelityylii ja saatiin alkuu nopeet maalit ja päästii johtoasemas pelaa, täl kertaa keskityttiin loppuu asti ja hyvin kävi.

<Fettis> Välierissä vastassanne on HC SumB:n maton alle lakaissut Kisastudio. Studio pelaa tunnetusti kiekkoa varsin omalaatuisella pelityylillä, mikä yllättää monen vastustajan. Riittääkö all-in hyökkäyspelaamiseen panostaminen Kisastudion kaatoon, vai tarvitseeko HCTJ:n pelaaminen jotakin uutta näkökulmaa voittaakseen tämän sarjan?
<Moses> Lähetää kisastudiotaki vastaan pelaamaan ihan omalla pelityylillä eli all-out-attack. Toki joutuu vähän vähentää ryntäilyjä omassa päässä ja jättää jenbille pari 3vs1 vähemmän ku normaalisti. Toivottavasti se riittää kaatamaa kisastudion.

<Fettis> Miten uskot sarjan päättyvän ja kuka tekee ratkaisevat maalit?
<Moses> Sanoisin että voitetaa 3-1 ja Darppiz ratkoo maalin eestä pelejä.


Loppuarviot

<Fettis> Välierien ottelupareista se katsojaystävällisempi. Maaleja tullaan näkemään suurissa määrin ja mielenkiintoisia käänteitä riittänee. HC TeamJoukkue on kova, mutta niin on Kisastudiokin. Uskon kuitenkin kovan hyökkäyspelin nujertavan Kisastudion pakan lopulta viidennessä ottelussa. HC TeamJoukkueelle siis otteluin 3-2.

<Falco> Omasta näkökulmastani Kisastudio pelaa liian tavallista peruspeliä voittaakseen ison ja pahan HC TeamJoukkueen. Mistään Daavidin ja Goljatin taistosta ei puhuta, mutta uskon Studion olevan melko aseeton TeamJoukkueen vyöryessä tähtihyökkääjiensä kera. Toisaalta on HCTJ jo pariin kertaan meinattu yllättää. Mikään ei ole mahdotonta, mutta oletan Moseksen ja kumppaneiden menevän finaaliin otteluvoitoin 3-1.

Tietoja
Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu: 25.05.2017 15:01
Luettu: 1112 kertaa

Kommentit (3)

Korkeaa, 25.05.2017 17:27
Ei kovin ylimielistä moses, menkää kliigaa jos iha pelleillä pitää täälä :)
Neula, 25.05.2017 18:01
"Näytöt" on siäl jo annettu.
Tun, 25.05.2017 18:16
Voi itku

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.