1. jaksokatsaus

Artikkeli

Hitit

HC SumB | A-lohko #1
Edelliskauden yllättäjä on aloittanut myös tämän kauden pätevästi. Sama yhtymä Hedman-Darkpitt-Kucherov-reaper on pysäytetty ainoastaan kerran Sotilaspoliisikillan toimesta. Maalinsylkijäjoukkue HC SumB ei onnistunut murtamaan killan vankkaa puolustusta. Muita asioita katsottaessa jakso on ollut joukkueelle pelkkää juhlaa. reaper ei suinkaan kantanut joukkuetta reppuselässä kuten osassa viime kauden otteluista, vaan koko joukkue on pelannut tasaisen vahvaa peliä. Silmään pistää erityisesti Hedmanin kunnostautuminen alhaalla. Pelaa varmempaa peliä kuin aikaisemmin, joten puolustus on saanut astetta ryhdikkäämmän ilmeen. Sumppu on onnistunut maalinteossa vähintään 4 kertaa per ottelu, joten häkki heiluu (ainakin toistaiseksi) kiitettävään tahtiin.

Brazil | B-lohko #1
Brazil aloitti kautensa pirteästi seitsemän ottelun voittoputkella. Matkalla kaatui jatkoajalla muun muassa suuri ennakkosuosikki HC TeamJoukkue. Heillä tuntui olevan tehottomuusongelmia koko pelin ajan - pisteen varmistava tasoitus tuli vasta kolmannen erän lopussa. Edellisiin Brazilin kausiin verratessa kiekkoilu on ollut ainakin tähän mennessä puolustavampaa. Johtotähti michu on muuttanut peliään rajusti ja operoi nykyään hienosti molemmissa päissä. Loistavaa tasapainottelua hyökkäyksen ja puolustuksen välillä. Täysin tahraton jakso ei kuitenkaan joukkueelle ollut. Luottopakin naqn ottaessa viiden ottelun pelikiellon Brazil joutui taipumaan The Unitille maalirikkaassa ottelussa lukemin 5-6. naqin poissaolo näkyi selvästi puolustuksessa. Aikaisemmissa otteluissa heidän verkkonsa oli heilahtanut maksimissaan kahdesti yhtä ottelua kohden. Aisapari Thierry-michu on pelannut aikaisemminkin yhdessä ja se näkyy kentällä. Molemmilta nähtiin jaksolla hienoja yksilösuorituksia, mutta yhteispeli sujui tästä asiasta huolimatta moitteettomasti.

Olli Jokinen | B-lohko #2
OJ on aloittanut tulokaskautensa räväkästi. Paris Saint-Germain rungon ympärille rakennettu joukkue on erittäin tulivoimainen. Stamkos ja simokissa on oletetusti kantanut maalintekovastuuta ja liigan parhaimpiin lukeutuva ylempi puolustaja Suxman hoitanut tonttinsa mallikkaasti. Alempien puolustajien taitotaso oli ennen kauden alkua kysymysmerkki, mutta näyttäisi siltä että huonomminkin olisi voinut valita. Mustaa on haettu omista vain reilua kahta kertaa ottelua kohden, joka on varsin hyvä lukema näin hyökkäysvoittoiselle joukkueelle. OJ on mahdollinen musta hevonen kun pudotuspeleissä taistellaan kirkkaimmasta.

The Unit | B-lohko #3
Suurella kädellä aliarvioitu The Unit pisti pakan sekaisin ottamalla vähintään yhden pisteen jokaisesta ottelusta ensimmäisellä jaksolla. Toistaiseksi varsinaista maalintekijää ei ole noussut esiin mikä on sinänsä hyvä asia, sillä yksi avainpelaaja voi rajoittaa heidän joukkuepeliänsä rajusti. Osittain kakkosnikkailijoista koostuva kokoonpano todisti, että satunnaiset pelaajat voivat menestyä porukalla. bagwellin (Bastian) ja Secen (seqe) -kombo on ollut varsin toimiva, sillä se sisältää kiekonhallintaa á la Sece sekä maalintekovoimaa bagwellin puolelta. Kahdesta ylemmän hyökkääjän olemuksen omaavasta hyökkääjästä huolimatta dos on onnistunut pitämään moitteettomasti oman maalin puhtaana. Ilmassa haiskahtaa vahvasti kauden yllättäjän palkinto.

Hudit

Exodus | B-lohko #11
Ensimmäiseltä jaksolta Exodukselle jäi seitsemästä pelatusta ottelusta käteen ainoastaan kolme pistettä. Kausi alkoi kahdella rökäletappiolla ja sama trendi jatkui pääsääntöisesti koko jakson ajan. Päästettyjä maaleja pelatuissa otteluissa kertyi 41, joten päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on lähes kuusi kappaletta. Kun samaan aikaan tehtyjä maaleja on ainoastaan kaksi ottelua kohden niin herrat löytävät itsensä oikeutetusti B-lohkon viimeiseltä sijalta. Nähtäväksi jää onnistuuko Exodus, Purfectin johdolla kääntämään kurssin vai löytyisikö kopista joku muu, joka pystyisi ottamaan joukkueen reppuselkään?

Aces | A-lohko | #10
Acesien kannalta ensimmäinen jakso on varsin surullista katseltavaa. Kuusi pelattua ottelua, joista kuusi tappiota. Kahdesta ottelusta Aces onnistui raapimaan yhden pisteen jatkoaikojen kautta. Jo ennen kauden alkua joukkueen ainoaksi mahdollisuudeksi pärjätä povattiin yllätysvalmiutta johtuen vastustajien ennakkoasenteista. Tämän varaan on kuitenkin mahdotonta rakentaa menestyvää joukkuetta ja puolustuspeli on auttamatta liian heikkoa. Ensiaskelten perusteella kaudesta tulee erittäin vaikea.

Halberdiers | A-lohko #11
Neljä ottelua, neljä tappiota. Viime kaudella runkosarjan toiseksi ja koko liigan hopealle sijoittunut Halberdiers on kyntänyt ensimmäisen jakson. Ennen kauden alkua pohdittiin, että onko uusista pelaajista täyttämään lähtijöiden saappaita ja nyt näyttää siltä, että ei ole. Jotain täytyy tehdä kurssin kääntämiseksi. Silmään pistävää on joukkueen epäaktiivisuus harjoitusotteluissa. Mikäli joukkue panostaisi aktiivisemmin harjoitusotteluihin, voisi se kantaa hedelmää myös liigajäille

1. jakson kuuma ketju

Hyökkääjät

reaper, HC SumB
Ensimmäisen jakson jälkeen pistepörssin ja maalipörssin kärjestä löytyy reaper. Tehtyjä maaleja 20 ja pisteitä kokonaisuudessaan 20 + 14, +/- tilaston näyttäessä +30. Jo edellisellä kaudella hyvin pisteitä tehnyt reaper näyttäisi jatkavan siitä mihin jäi.

Sece, The Unit
Alkukauden yksittäisen pelaajan suurimmasta yllätyksestä vastasi Sece. Kuuteen otteluun yllättäjä joukkueeksi mainitun Unitin nutussa Sece onnistui tekemään kunnioitettavat 25 pistettä.

Ylempi puolustaja

Darkpitt, HC SumB
Ei yllättävä valinta. Selkeästi joukkueen kantava voima ja paras yksilö. On johdattanut joukkueensa A-lohkon piikkipaikalle ja pisteitä kertynyt seitsemässä pelatussa ottelussa mukavat 7 + 20.

Alempi puolustaja

naq, Brazil
Pelikiellostaan huolimatta selkeästi näkyvin alempi puolustaja alkukaudella. Ennen pelikieltoa ehti pelata kuusi ottelua, joista kuusi voittoa. Omasta pömpelistä kiekkoa kaiveltiin ainoastaan seitsemän kertaa naqn ollessa kentällä.

Pelaajien mietteitä ensimmäisen jakson ja loppukauden tiimoilta

Tutka, Rowdy Rascals

Kuinka ensimmäinen jakso sujui joukkueelta ja itseltäsi?
Ensimmäinen jakso sujui aika odotetusti RR leirissä. Osa meistä pelaajista ollaan pelattu vielä aika vähän yhdessä, joten aika on mennyt aikalailla tutustuessa. Ihan mukavan aktiivista on ollut ja saatiin pelit pelattua kunnialla, mikä on mukava juttu. Vastustajia on ollut myös hyvin paikalla aina kun on jaksanut liigailla, kiitos siitä. Pelillinen taso ollut meillä ajoittain aika huonoa ja heitellyt otteluiden sisälläkin, mutta tästä hyvä jatkaa. Itte oon nyt vietellyt 4 viikkoa kikelomaa putkeen, joten siihen nähden paremminkin voisi pelata. Sulavammin menny sentään, kuin viime kaudella!

Millä osa-alueella joukkue pystyy vielä parantamaan?
Avauspelaaminen ja harhailevat autopassit varmaan vähenee, kun opitaan vähän tietämään missä päin kenttää kundit porhaltaa milloinkin. Maalintekopotentiaalia löytyy myös enemmän ainakin kokeneelta hyökkäyskalustolta.

Mikä on joukkueen tavoite tällä kaudella?
Koitetaan saada peli rullaamaan ilosesti ja kiekkoa pussiin, jotta saavutettas runkkarissa kohtuuasetelmat kohti tosipelejä. Sitten nähdään mihin se riittää, toivottavasti mitallihommia sit.

anton, Kisastudio

Ensimmäinen jakso sujui melko huonosti niin joukkueelta kuin itseltänikin. Voitto tai pari enemmän olisi pitänyt pystyä ottamaan jotta alkukauteen olisi voinut olla tyytyväinen.

Oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Peli ei ole vielä lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla ja aika väkinäisen oloista ollut. Toivottavasti saadaan jossain vaiheessa pökäle jäälle, jos se vähän piristäisi meidän peliä.

Runkosarjaan ei ole oikein muita tavotteita kun että saadaan kaikki pelit pelattua ja että päästään pudotuspeleihin. Pleijareissa ei ole tietenkään muita tavotteita kun mestaruus.