Puolivälieräennakko HC SumB - Chicago

Artikkeli

HC SumB, joukkue jolta ei suuria ihmeitä ennen kauden alkua odotettu on niin vain raivannut tiensä kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon loistavan runkosarjan jälkeen. Neljännesvälierissä HC SumB:illa oli vastassaan A-lohkon viimeisen pudotuspelipaikan lunastanut Manhattan Diamonds, tästä sarjasta kuitenkin HC SumB jatkoon lähes puhtain 3-1 otteluvoitoin. Puolestaan vastustaja Chicago järjesti jokseenkin pienoisen yllätyksen, kun ailahtelevasti runkosarjassa pelannut Chicago lähetti Impactin kesälomille 1-3 otteluvoitoin, sarjassa jossa Impactia pidettiin pienehkönä ennakkosuosikkina.

Tilastojen vertailu
Voitot: HC SumB 16 vs. Chicago 7
Tasapelit:
HC SumB 2 vs. Chicago 0
Tappiot:
HC SumB 2 vs. Chicago 6
Tehdyt maalit:
HC SumB 101  vs. Chicago 77
Päästetyt maalit:
HC SumB 49 vs. Chicago 65
Plus/miinus:
HC SumB +52 vs. Chicago +12
Pisteet/ottelu:
HC SumB 2.55 vs. Chicago 1.56

HC SumB
Niinkuin yllä jo mainittiin niin HC SumB:ilta ei ennen kautta suuria odoteltu ja kausiennakossa HC SumB arvioitiinkin oman lohkonsa kuudenneksi. Mutta niin vain joukkue on onnistunut raivaamaan tiensä liigan eliittiin ja joukkueessa on todella paljon potentiaalia myös mestaruuteen. Runkosarjassa HC SumB oli koko liigan kolmanneksi tehokkain joukkue, kun joukkue onnistui rikkomaan sadan maalin rajapyykin yhteismaalein 101. Kausiennakossa suositeltiin seuraamaan HC SumB:in yhteispeliä ja ennakon tekstejä lainaten “Yhteispeliä on jännittävää seurata. Miten se tulee muotoutumaan? Kuka ottaa maalinteosta vastuun? Lopputulokseksi saattaa muodostua totaalinen yllätys.” Varsinki viimeinen lause pitää hyvinkin paikkansa. Trio reaper - Kucherov - Darkpitt on tehnyt todella tuhoisaa jälkeä ja yhteispeli on muovautunut todella hyvälle tasolle. Myöskin alemmanpuolustajan tontilla operoiva Neula on sopeutunut hyvin joukkueen pelitapaan ja joukkueen hyökkäys- ja puolustuspeli on todella hyvin tasapainossa. Ainoana kysymysmerkkinä nousee pintaan miten nuoren ja ei kovin kokeneen joukkueen psyyke kestää, kun ollaan edetty jo puolivälierä vaiheeseen.

Chicago
Runkosarjassa Chicagon kelkka kulki aika-ajoittain melkoista ylä- ja alamäkeä. Joukkueen otteet toki paranivat kokoajan runkosarjan loppua kohden ja joukkue päättikin runkosarjan neljän ottelun voittoputkessa. Neljännesvälierissä Chicagolla oli vastassaan B-lohkon neljänneksi sijoittunut Impact, jota pidettiin sarjassa pienehkönä ennakkosuosikkina. Chicago kuitenkin onnistui kaatamaan Impactin 3-1 otteluvoitoin tässä todella vähä maalisessa sarjassa. Tosin mukaan mahtui yksi rökälevoittokin, kun sarjan toisessa ottelussa Chicago nöyryytti Impactia lukemin 12-3. Chicagon hyökkäyksestä löytyy kaksi todella kovaa nimeä, kun hyökkäyksestä vastaa Kiekkoliigassakin tuhoisaa jälkeä tehnyt Vallu sekä todella taitavasti kiekkoa pitävä ja hyvin laukova Strip, joista molemmat ovat tunnettuja muunmuassa Tahdonvoima nimisen joukkueen riveistä. Ylemmänpuolustajan roolista vastaa S.Weber, joka pelaa todella varmasti puolustuspäähän, tekee hyökkääjien pelaamisesta helppoa sekä osaa myös itse iskeä kiekon verkkojen perukoille. Alemmanpuolustajan tontilla nähdään varmasti jokaiselle tuttu Sude. Perusvarmaa peliä pelaava puolustaja kenen vireestä on paljonkin joukkueen menestyminen kiinni. Jos Sude on parhaimmillaan on vastustajalla täysi työ saada kiekko Suden sekä maalivahdin taakse.

Arvio
Edessä todella tasainen sarja, joka venyy aina ratkaisevaan viidenteen otteluun josta kumpi tahansa joukkue voi poistua voittajana. Chicagon riveistä löytyy pelaajia joilla on runsaasti kokemusta isoista peleistä, mutta HC SumB:illa on varmasti itseluottamus kohdillaan sekä joukkuepeli on allekirjoittaneen silmään ainakin askeleen edellä, joten tästä sarjasta välieriin jatkaa HC SumB otteluvoitoin 3-2

Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 15.02.2017 19:44
Luettu: 991 kertaa

Kommentit (3)

Ratakses, 16.02.2017 07:10
Korkealaatuisia ennakkoja täällä! Toivottavasti pelaajisto osaa arvostaa vaivannäköä -b
Miko, 16.02.2017 16:46
Huikee ennakko, kiitos tästä
Bein, 16.02.2017 20:54
Kiitos, mukava saada positiivista palautetta! =)

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.