Exodus

Kauden 2/17 aikataulut

A-lohko

1. jakso 13.3 - 26.3  (2 viikkoa, 4-7 ottelua pelattuna)
  2. jakso 27.3 - 9.4 (2 viikkoa, 10-13 ottelua pelattuna) & kaikkia vastaan vähintään kerran pelattuna
  3. jakso 10.4 - 23.4 (2 viikkoa, 14-17 ottelua pelattuna) & pelaajasiirtojen dl
  4. jakso 24.4 - 7.5 (2 viikkoa, 20 ottelua pelattuna)

Pudotuspelit 8.5 - 4.6

B-lohko

1. jakso 13.3 - 26.3  (2 viikkoa, 5-8 ottelua pelattuna)
  3. jakso 10.4 - 23.4 (2 viikkoa, 17-20 ottelua pelattuna) & pelaajasiirtojen dl
  4. jakso 24.4 - 7.5 (2 viikkoa, 22 ottelua pelattuna)

Runkosarja

Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa kahdesti jokaista lohkossaan olevaa joukkuetta vastaan. Edelliskauden tapaan, lohkojenvälisiä otteluita ei pelata, jotta runkosarjaotteluiden määrä pysyy inhimillisenä. Samaa vastustajaa vastaan saa pelata kahdesti runkosarjan ensimmäisen puoliskon aikana.

Huom! On huomattu, ettei tuplapelien pelaamiseen vaadittava matematiikka ole kaikille helppoa. 2. jakson lopussa pitää siis olla pelattuna vähintään kerran kaikkia vastaan. Koska sen jakson loppuun mennessä on kuitenkin lupa pelata 13 ottelua ja vastustajia jokaisella joukkueella on 10, voit pelata ensimmäisellä puoliskolla kaksi ottelua vain kolmea eri joukkuetta vastaan. Tuttu kuvio on se, että pelataan liian montaa joukkuetta vastaan tuplapelit, eikä sitten tajuta että pelimäärä ei enää riitä kaikkia vastaan kerran pelaamiseen. TARKKUUTTA! Tätä on nyt jo harjoiteltu ja tulevalla kaudella näistä virheistä ei enää neuvotella, vaan jaetaan suoraan miinuspisteitä.

Pudotuspelit

Pudotuspelit pelataan samalla tavalla kuin edelliselläkin kaudella. Ensimmäisellä kierroksella vastakkain pelaavat alla listatut parit ja seuraavalla kierroksella sitten aina runkosarjassa parhaiten sijoittunut vs. huonoiten sijoittunut.

Huom! Aiemmin järjestelmä toimi niin, että aina pudotuspelien seuraavalle kierrokselle siirryttäessä joukkue sai vastaansa toisen lohkon huonoimmin runkosarjassa sijoittuneen vastustajan. Erikoistilanteista johtuen tuo tapa toimii kuitenkin vain pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Jatkossa parit määräytyvät niin, että unohdetaan eri lohkot täysin ja käytetään ns. “vieraslohkosääntöä”.

Esimerkkitapaus: Ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon päässeet joukkueet ovat A1 A2 B1 B2 B3 B4 B5 B6. Pudotuspelien toiselle kierrokselle edennyt, huonoiten runkosarjassa menestynyt vastustaja on siis B-lohkosta. A1 sekä B1 joukkueet molemmat ansaitsevat heikoimman mahdollisen vastustajan, mutta vieraslohkosäännön mukaisesti toisesta lohkosta oleva joukkue menee edelle, joten muodostuu parit A1-B6 ja B1-B5. Lopulliset parit toiselle kierrokselle olisivat siten seuraavanlaiset: A1-B6 B1-B5 A2-B4 B2-B3.

Jos tämä systeemi herättää kysymyksiä, niin tule rohkeasti kysymään johtokunnalta.

Yleiset asiat

• Superliigaa pelaavien joukkueiden vastuuhenkilöitä varten on olemassa oma WhatsApp-ryhmä, jonka tarkoituksena on etenkin helpottaa pelien sopimista ja informaation kulkemista joukkueiden ja johtokunnan välillä. Ryhmään liittyminen on vapaaehtoista mutta erittäin suositeltavaa. Ryhmään voi liittyä lähettämällä puhelinnumeronsa Kiekossa notella nimimerkeille Instagram tai Fettis (max. 2 vh:ta / joukkue).
  • Muistattehan, että mikäli runkosarjassa peli päättyy tasan varsinaisella peliajalla, pelataan yksi jatkoerä 3vs3-formaatilla. (6min). Jatkoerän voittaja saa 2 pistettä ja häviäjä 1 pisteen. Jatkoerän päättyessä tasan molemmat joukkueet saavat yhden pisteen.
  • Jakson päättyessä tulee pelaamattomista otteluista lähettää selvitys johtokunnalle deadlinen päättymistä seuraavana päivänä klo 21 mennessä. Jos selvitystä ei lähetetä, johtokunta tulkitsee joukkueen automaattisesti syylliseksi pelaamattomaan otteluun. Selvitykset tulee lähettää sivustolla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.
  • Johtokuntaan saa parhaiten yhteyden liigan sivujen oikeasta alareunasta löytyvän livechatin kautta. Myös esimerkiksi tuomarioikeuksia liigan sivuille voit pyytää sen kautta.
  • Kaakkuri on läpäissyt koeajan ja on näin ollen johtokunnan täysivaltainen jäsen.
  • Johtokunnan apuna kirjoituksia tekemässä on edelleen innokkaiden reporttereiden joukko. Tällä hetkellä reporttereita on johtokuntalaisten lisäksi neljä, mutta uusiakin otetaan jos innokkaita löytyy. Ota yhteys Fettikseen jos kirjoituksiin osallistuminen kiinnostaa!