Neljännesvälieräennakko 3/16: Redskins - Outer Continent

Artikkeli

 

Ottelut vastakkain 

RK – OC 3-4 jatkoaika

(wnp-olzu-Ollbero-Mari-Götze) – (Tedy-humble-Miksal-jimi-Cylar)

OC – RK 0-3

(Wezi-Surfacin-jimi-Cylar) – (Zaborsky-Five-Götze-Mari)

 

Redskins

Vähiten päästettyjä maaleja runkosarjassa, mikä on erinomainen suoritus ja varsin odotettavissa “Sumpact” lempinimen saaneelta Redskinsiltä. Eliittiliigassa olen kaudesta toiseen ylistänyt EC Kassel Huskiesin puolustuspeliä, mutta myös Redskins on sisäistänyt erittäin hyvin laadukkaan ja kurinalaisen puolustamisen jalon taidon. Hyvin veemäinen vastustaja voitettavaksi ja laittaa joukkueen kuin joukkueen koville. Puolustajat ovat joukkueen oman pistepörssin kärjessä, mikä kertoo siitä, kuinka laaja-alaisesti kiekkoa jaetaan pelaajalta pelaajalle. Redskinsin pelit eivät ole toisinaan maalirikkaita, mutta joukkue tekee tarvittavat maalit uskomattomalla tahdonvoimalla ”jos ei hyvällä, niin väkisin” –asenteella. Redskins hyödyntää paljon maskipelaamista ja joka pelissä muun muassa Zaborsky lämii siniviivalta asti tarkkoja laukauksia suoraan reppuun, tai karat hyökkääjän viimeisteltäväksi. Koko hyökkäysalue käytetään tehokkaasti hyödyksi ja vastustajan pitää olla jatkuvasti varpaillaan, ettei oma pakka leviä.

 

Outer Continent

Redskins on nähdäkseni Outer Continentille miellyttävin vastustaja pudotuspeleihin. OC on yleensä ollut huonoimmillaan SC Bernin ja Ilveksen kaltaisia joukkueita vastaan, joilla on tajuttoman hyviä yksilösuorittajia ja tarkkoja laukojia. Outer Continent on yleensä altavastaajana tottunut kääntämään pelin suunnan nopeilla vastahyökkäyksillä eikä lähde vastustajan staattisempaan pelirytmiin mukaan. Nopeat vastahyökkäykset ovat OC:n paras keino tehdä tarvittavat maalit, sillä normaalissa 4v4 –tilanteessa hyökkäyspäässä heidän tulisi tehdä aikamoiset temput upottaakseen maalin Redskinsien kaltaista muuria vastaan. Cylar on OC:n mies paikallaan ampumaan tuttuun tapaan tarkkoja b-pistevetoja. Nähtäväksi jää, kuinka paljon Outerien historian ensimmäinen pudotuspeli vaikuttaa pelaajien jännitystilaan. Niin sanotusti kauniilla pelillä en usko OC:n voittavan otteluakaan. Tarvittaessa heidän on pakko sisäistää myös hätäpurkukiekon merkitys katkaistakseen Redskinsien hääräämisen omalla alueella. Redskins osaa paineistaa vastustajan puolustusta liikuttamalla kiekkoa maltilla niin pitkään, kunnes paikka aukeaa.

 

Kommentit

olzu (Redskins)

Tavoitteena kauden alussa oli päästä top 3 ja sinne päästiin. Muutama turha häviö tuli kun koitettiin saada pelejä nopeaa alta ja alkukaudesta oli vielä kokoonpano sekaisin. Tulevan vastustajan peliä en ole pahemmin seurannut mutta Sanchez uhkaili perseraiskata.
Toivotaan että näin tapahtuu ja tuloksena 3-0.

 

Tedy (Outer Continent)

Miten kausi meni, missä onnistuttiin ja missä ehkä epäonnistuttiin?

Pääsääntöisesti kausi meni OC:lla niin kuin ennen kauden alkua suunniteltiinkin. Saavutettiin siis runkosarjalle asetettu tavoite eli playoff-paikka. Ei sitä kuitenkaan koskaan tiedä kuinka kauan äijillä riittää enää aikaa ja kiinnostusta pelille niin sovittiin, että tällä kaudella mennään sinne poffeihin. Tavoitteen saavuttamiseen vaikutti esimerkiksi onnistunut peluutus sekä aiempaa korkeampi aktiivisuus ja sitä kautta parempi yhteispeli kuin aiemmin. Viimeiseltä Eliittiliigan kaudelta pelaava rosteri pienentyi merkittävästi, kun viime kaudella kentällä kävi kaiken kaikkiaan 14 pelaajaa, mutta nyt määrä supistettiin kahdeksaan. Hyvä aktiivisuus saatiin tällä kertaa kuitenkin pidettyä pienemmälläkin rosterilla ja tämä näkyi selvästi kentällä ja sitä kautta myös tuloksissa. Lisäksi myös imagokysely meni tuttuun tapaan joukkueen osalta hyvin. Se missä ehkä epäonnistuimme, oli joissakin tiukoissa peleissä ne kuuluisat kolmannet erät ja osan näistä "maalin peleistä" kääntäminen omaksi eduksi. Muuten tämän kauden runkosarja oli Outer Continentille positiivinen suoritus ja playoffeihin päästiin lopulta selvästi.

Minkälaisella asenteella joukkue lähtee jahtaamaan neljännesvälieristä alkaen sitä kirkkainta?

Joukkue lähtee innokkaana ja nälkäisenä playoffeihin taistelemaan sijoituksista. Playoffit ovat aina oma maailmansa ja peleissä pienet asiat korostuvat. Täytyy siis vain keskittyä tarkasti peleihin ottelu kerrallaan ja välttää turhia pelillisiä virheitä. Tämä ei kuitenkaan saa näkyä pelirohkeudessa, vaan joukkueena pitää silti pelata rohkeasti, mutta viisaasti. Playoffeissa mahdollisuudet voittamiseen ovat pelisuunnitelman onnistuessa aina olemassa.

Millainen vastustaja on tiedossa, mitkä ovat eväät vastustajan voittamiseen ja mikä tulee olemaan tämän ottelusarjan lopputulos?

Redskins on hyvä joukkue. Mielenkiintoinen vastustaja ja hyvä kokoonpano kasassa heillä. Runkosarjassa voitimme ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen jatkoajalla luvuin 3-4 ja Redskins puolestaan vei kauden lopussa pelatun toisen keskinäisen ottelun luvuin 0-3. Runkosarjassa siis juhlittiin aina vieraissa. Hyvällä joukkuepelillä ja onnistuneella taktiikalla vastustaja on siis kuitenkin ihan kairattavissa. Optimistisena arviona heitän, että OC menee ottelusarjasta jatkoon voitoin 2-3, koska itselläni pvh:na on joukkueeseen täysi luotto ja joukkue on myös itse luottavainen. Huomionarvoinen seikka on myös se, että Redskinsin riveissä pelaa OC:lle tuttu herra Zaborsky. Hienoa, että kiekko vielä maistuu!

 

Cylar (Outer Continent)

Kausihan meni just niin kuin pitikin. Eli ei jääty hännille ja kerättiin jopa tarvittavat pisteet, että päästiin pleijareihin. Ei voi sanoa mitään yksittäistä asiaa, missä onnistuttiin, muuta kuin että onnistuttiin voittamaan tarpeeksi monta peliä. Kyllä me pelata osataan, silloin kun oikeasti pelataan ja silloin pystytään rehellisesti haastamaan ihan jokainen jengi tästä liigasta, mutta turhan usein pelataan sitten ihan puolivaloilla ja se kyllä sitten näkyy ohipeleinä.
Pleijareista lähetään tietenki hakee sitä kirkkainta, nyt kun kerranki sinne ollaan päästy.
Redskins eli tuttavallisemmin Impact on meille jo tuttu joukkue Eliittiliiga ajoilta. Vastus on kova ja sarjasta tulee varmasti tiukka, mutta jos Tedy on penkillä ja puolustetaan joukkueena, niin eiköhän me tää hoideta.


teppo223 (Phoenix Rising)

Redskins voittaa ottelusarjan 3-0.

 

Lopputulos

Outer Continent ottaa ensimmäisestä ottelusta yllätysvoiton, mutta Redskins voittaa sarjan 3-1.

Tietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 26.10.2016 15:44
Luettu: 1333 kertaa

Kommentit (10)

teppo, 26.10.2016 15:46
Minä en kyllä noin sanonut. Vaadin tämän poistoa!
Instagram, 26.10.2016 15:48
Screenshot löytyy kyl...
KARHU, 26.10.2016 15:57
Jos löytyy nii näytä
teppo, 26.10.2016 15:58
Nii
Instagram, 26.10.2016 16:43
Öö en
KARHU, 26.10.2016 19:58
Johtokuntalainen sanoo et on screenshot vaik ei ole :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDFFFFD onks tää taas "yksittäistapaus"
RikuHahl, 26.10.2016 20:08
p*ska johtokunta
Instagram, 26.10.2016 20:10
Kohta tulee screenshot missä nautin virvoitusjuomaa samalla ku kirjotan Tapaus KARHU
KARHU, 26.10.2016 20:12
OEE:D
RikuHahl, 26.10.2016 20:13
tapaus virvoitusjuomana KARHU

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.